Yamaha Exciter

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä t.k, 7/1/06.

 1. Vesukka

  Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

  Pojalle asennettiin exciter 2:een virtalukon piuhojen kans samaan siten, että molemmista sammuu kelkka.
   
 2. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Kun sen pumpun irroittaa kannattaa tehdä pumpun tilalle alumiinipellistä tai muovista suojalevy joka kiinni sitten siihen vesipumpunkoteloon samoille paikoille missä pumppu on kiinni. Niin ei mene lumi ja vesi suoraan sinne laakerille vaikka onkin se laakeri suojattu. vaijeri irti sitten kaasuvivusta ja bensaletkussa öljyletkun t- liittimen tilalle suora liitos jos ei vaihda koko bensaletkua hanalta pumpulle asti uutta. Säiliö pois letkuineen ja suodattimineen ja rupeaa ajamaan 3% seosbensalla.
   
  Viimeksi muokattu: 15/2/21
 3. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  virtalukon tai hätäkatkaisijan napin johdosta ryöstää johdot tapponaruun. Musta/valkoinen on virta ja musta johto on maa. Muista sitten ostaa tappokytkin sellainen maadoittava malli eli kun tappokytkimen tutti on irti niin sitten maadoittaa ne johdot yhteen. Vanhoissa arctic cateissa toimii sammutusnapit toisinpäin niin tarvikkeena on myynnissä kahdenmallisia tapponarukytkimiä.
   
 4. Ronkainen

  Ronkainen Yamaha RS Vector -05 Ja Yamaha Exciter Deluxe -89

  Okeei, pitääpä alkaa värkkäämään heti ku saa kelkan johonki lämpimään.

  Ostin tämän mallin. Onko tämä oikea?
  https://www.emc24.fi/tuote/h-t-katkaisija-narulla-sulkeutuva-aktiv-lynx-polaris-yamaha/

  Pitää vielä tutustua tuohon että johdot menee varmasti oikein. Ajattelin virtalukosta napata johdot niin ei tule tangon lähettyville lisää johtoja.
   
 5. Ronkainen

  Ronkainen Yamaha RS Vector -05 Ja Yamaha Exciter Deluxe -89

  Tuossa pakoputkea fiksaillessa tuli mieleen onko mitään järkeä alkaa laittamaan pakokaasulämpömittaria tuohon putkistoon kiinni? Vai onko se sitten vasta järkevämpää jos on tuplaputket?
   
 6. Hulluhaminalainen

  Hulluhaminalainen Lynx RS E-tec, 3xET340, Winha 31, SnoSport...

  Jos meinaat suuttimia pienennellä niin saattaahan sillä vaikka männät säästääkin...

  Laita siihen Y-haaraan suoraan kohtaan.
  Ohjehan taitaa olla yleensä että 100mm männästä, mutta saattaapa tuossa mennä yli.
  Ei haitanne, parempi se on kun ei mitään.
   
 7. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Exciterin koneessa kun stefat kunnossa ja yli 300 pääsuuttimet ja vakioputki ja puristussuhde niin ei se mitään pakolämpömittareita tai lamdan mittauksia tarvii. Eri asia jos viritetty, Se kyllä toimii ja ei kukaan niitä pakolämpömittareita kerkee katsoa kun ajaa jos hetkellisesti menisikin laihalle ja pakolämpö nousisi. Eikä se vakio koneessa varmasti nouse jos ei ilmavuotoja ja bensapuoli ja kaasarit ei ole tukossa. Just tulin huudattamasta sohjoista järveä pitkin exciter 2 ja hyvin toimii toki koneeseen olen oem stefat ja männätkin jo laittanut. ps. puhun sitten normaali exciter 2 jossa pyöreäluistiset mikunit, en sx exciteristä siinä on litteäluistiset mikunit ja 155 pääsuuttimet.
   
 8. jutila

  jutila Jamaha ei pamaha

  Kyllähän ne vakioon tosiaan on jonkunlaista hifistelyä, mutta viritetyssä ja säädellessä hyvät olla olemassa.
  Saattaa ne joskus pelastaa moottoriremontiltaki jos tulee joku yllättävä oikku. Vasta toisessa kelkassa ihmettelin yhden pytyn eriäviä pakolämpöjä...noh, konepelti auki ja yks ilmanputsarin kurkuistahan siellä oli irti ja veteli ilmaa väärästä välistä.
  Ainakin nuissa kosoissa pystyy hälyrajan asettamaan halutuksi ja sillon alkaa näyttö vilkkumaan punasena.
  Tasasuunnattua sähköä joutuu järjestämään ylensä nuille, sitä ei akuttomassa exciterissä o suoraan tarjolla.
  [​IMG]
   
 9. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Kyllä virikoneessa on paikallaan hyvät pakokaasulämpömittarit yms. helpottaa säätöhommiakin runsaasti ja mäntiä, vakiokoneessa ei niitä tarvii kyllä. Eikös valot toimi ainakin jonkunlaisen tasaussuuntauksen kautta ja valot ne on käsikäynnisteisessäkin. Ja pianhan tuohon rakentaa väliin jonkun paremman jännitteensäätimen sielle mittarille .
   
 10. jaskap

  jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

  Valot ja muut sähköherkut nauttivat raikasta vaihtovirtaa näissä vanhemmissa, toki jännitesäätäjän annostellessa. Näin on monissa uudemmissakin. Paitsi että kysymyksen aloittajalla taisi olla hifi startillinen vehjes, siinähän saanti on helppo, akku ja tasuri on valmiina.
   
  Viimeksi muokattu: 28/2/21
 11. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Joo niin se taitaakin mennä kun tarkemmin asiaa ajattelee ne sähköt valoille.
   
  Viimeksi muokattu: 28/2/21
 12. Ronkainen

  Ronkainen Yamaha RS Vector -05 Ja Yamaha Exciter Deluxe -89

  Kyllä toistaiseksi mennään viellä vakiolla. Ajatuksissa oli jossain vaiheessa mahdollisesti laittaa erit ilmanputsarit ton ison putsarikopan tilalle. Isompia virityksiä tuskin moottorille tulee. Voisi ehkä aloittaa jonkun projektipäiväkirjankin tästä laitteesta.
   
 13. Ronkainen

  Ronkainen Yamaha RS Vector -05 Ja Yamaha Exciter Deluxe -89

  Eipä tähän tulekaan muuta kuin Exciter II alusta. Nyt kaipailisin kuvia kakkosen alustasta että miten siellä kaikki on liitetty runkoon. On kuitenkin melko paljon erilainen takapukin kiinnitys. Pitääkö telasto korvakkeita muokata tai jotain?
   
 14. Ronkainen

  Ronkainen Yamaha RS Vector -05 Ja Yamaha Exciter Deluxe -89

  Nyt laittamassa kakkosen alustaa ykköseen, mutta näyttäisi siltä että etupukki ei mene valmiiseen reikään. Pitääkö etupukille porata uusi reikä?
   
 15. Quad

  Quad Well-Known Member

  On siinä etupukin kiinnityspisteillä varmasti n,100mm eroa, vaihdoin syksyllä uuden eturungon(II mallista) omaan 1 malliin niin tuota luokkaa se ero näky olevan.
  Voin ottaa huomenna mitan jos siittä on apua.
   
 16. Ronkainen

  Ronkainen Yamaha RS Vector -05 Ja Yamaha Exciter Deluxe -89

  Porasin uuden paikan etupukille, sillä selvittiin. Nyt vielä uudet korvakot takapukille työn alla.

   
 17. Ronkainen

  Ronkainen Yamaha RS Vector -05 Ja Yamaha Exciter Deluxe -89

  Mihin kohti tuo keskiakseli tulee runkoon kiinni jossa on 2kpl rullia?
   
 18. jokuvain85

  jokuvain85 New Member

  Onko Exciterin mittaristoissa paljonki eroja. Vaihdoin vanhemman mittariston, jossa ei ole tors valoa, vaan sen paikalla on öljyn merkkivalo. Niille sinänsä ihan sama, mutta ihmetyttää tuo kierroslukumittari, jossa vanhemmassa oli valkoinen liitin ja uudemmassa musta. Sopii kyllä paikalleen ja toimiikin siihen asti että koskee kaasuun, jolloin kiekat nousee mittarin mukaan lähelle 10 tonnia. Vai onko vika signaalissa ja tuleeko se cdi yksiköltä? Alkuperäinen mittari oli tuhannen palasina niin ei voi silläkään testata
   
 19. jaskap

  jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

  Muistelen, että ex570 ( Exciter1) ja Exciter 2 sähköt ja mittaristo eivät sovi suoraan yhteen vaan käy juuri noin. Muistikuva on tosin hatara.
   
 20. jokuvain85

  jokuvain85 New Member

  Ok. Kiitos tiedosta. Joo tosiaan sähköthän niissä on melko erilaiset. Pitää hommata toinen mittaristo tuohon. Varmaanki se ykkösen mittaristo on tuohon syypää ku kelkka pelaa muuten täysin.
   

Suosittele tätä sivua