YAMAHA SERVICE-CENTER 2-T

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Fiiberi, 7/1/08.

 1. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  katseleppa olisko jossain pyöräpuolen kamppeissa samoja osasia.
  Haku osanumerolla auttaa....
   
 2. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  katseleppa olisko jossain pyöräpuolen kamppeissa samoja osasia.
  Haku osanumerolla auttaa....
   
 3. Jack796

  Jack796 Kelkaton

  Osanumerot löytyy ainakin täältä ja joitain osiakin ei kaikkia ;)
  https://www.partzilla.com/catalog/yamaha/snowmobile/1990/snosport-sv125p
   
  Viimeksi muokattu: 6/12/17
 4. Jack796

  Jack796 Kelkaton

 5. sieppi

  sieppi Member

  Joo on haettu mutta lähellekkään kaikkia osia ei enää saa uutena.
   
 6. tomi667

  tomi667 Well-Known Member

  Välillä tuntuu että ykkös variaattori jumittaa vedon päälle. Hiljaisessa vauhdissa kaasutellessa remmi ulahtelee. Usein myös sammuu moottori jos joutuu pysähtymään. Epäilen että variaattorin jousi on väsynyt. Liitteenä kuva. Onko tuo ihan vakio Helix vai onko tähän vaihdettu erilainen? Värit on vähän haalistuneet mutta värit tuossa ehkä? Keltainen - Sininen - Hopea. Kelkka siis Yamaha sx700r
   

  Lisätyt liitteet:

 7. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Eipä ole tuommosta väriä Jammun valikoimassa.
  Otahan tuo kytkin (eli toiset kutsuu ykkösvariaattoriksi) auki ja putsaa osat vaihda kuluneet puslat painoista ja rullista sekä kytkimen kannesta.
  Samalla putsaa se variaattori (kakkosvari joidenkin mielestä), samoin sinne kuluneet osat uusiksi, varia purkaessa pidä mielessä missä asennossa jousi on .
  Mikäli itse ei osaa niin viisas kysyy kaverilta.
   
 8. EetuM

  EetuM Member

  Sopivasti oliki keskustelua srx kytkimestä. Eli ongelmana, että välillä reitilläki kurvista lähtee hyvin, kun kaasun tinttaa pohjaan, mutta yhtäkkiä kierrokset tippuu ja jää huutamaan johonki 5000-5500rpm niinku jarrua vaste ajaas, ja vauhtikin jää johonki 60km/h tai sinnepäin. Sitte taas pitkillä suorilla hirttää samallalailla ja välillä kaasulla narraamalla yhtäkkiä hyppääki taivaaseen kierrokset mutta vauhti jää johonki 80km/h. Ja taas narraamalla tuntuu kun menis "kakkosvaihde" päälle ja vauhtia onki yli sata. Loukolla meinasivat että kytkimestä (ykkösvarista) kaikki kilkkeet loppu. Yritin tos kytkintä irti nii vettä/öljyä pultin reikään ja pultilla irti, mutta ei onnistunu, täytyy varmaan hankkia se virallinen ulosvedin. Vai onko sinne mahdollista vaihtaa sinnepäin kaikki mitä tarvii? ainaki on pirun ahdas väli.
   
 9. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Avaa se kytkin (6 kpl M6 pulttia) sen kannen alla on kytkimen jousi, painot ja rullat.
  Saattaa olla että se kytkimen keskellä oleva pultti joka on kiinni kampiakselinpäässä ottaa prikasta kiinni kannen keskiöpuslaan ,siksi on varminta irrottaa se pultti, lähtee pulttipyssyllä jos ei ole millä kytkintä pitää kiinni..
  Ota jousi pois ja 8mm kannalla olevat pidemmät pultit jotka pidättelevät niitä tappeja joiden varassa painot ja rullat liikkuu( tapit kiinni lukitusruuveilla)
  Puhdista kytkimen runko alumiinipesuaineella tms. ja tarkista rullien ja painojen kunto (puslat ja kulumat pinnoissa), vaihda kuluneet osat.
  Variin samat toimenpiteet, puhdistus ja helixin puslan tarkistus, samoin kuin lautasen puslan kunto, liukunastat ,uusi mikäli pintaa on vähän, tilalle ainoastaa orkkisnastat, kestää taas pitkään.
  Varin jousi saattaa olla kuoleentunut mikäli kilometrejä on reilusti ja paikat on olleet likaisina.
   
 10. EetuM

  EetuM Member

  Juu elikkäs mahtuu vissiin joinki, ettei tarvi ottaa sitä koko kytkin mölttiä siitä käteen. Viime talvena avasivat ja putsasivat ymmärtääkseni kakkosvarin ja sen jälkeen vasta totesivat että ykköseen pitä vaihdella hiluja tms. Täytyypi huomenna uudella innolla ruveta ihmettelmään. Kiitoksia vastauksesta nyt näin ens hätiin.
   
 11. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Se kansi kyllä sopii siitä.
   
 12. EetuM

  EetuM Member

  Nonii eli avasin sen kannen siitä kytkimestä ja purin ne rullat ja painot. Kaikki rullat oli vähä väleitä mutta kahdesta oli se pusla menny halki ja hakkaantunu melkeen puolet siitä pois eli välijää oli. Painoissa oli kans kulumaa, sielä alhalla sellaset montut oikeen. Mutta sitte niissä liukupaloissa oli noin 0,8-1mm välystä ja myös siinä akselilla missä se lautanen liikkuu. Ja kun se välyksen vetää toiseen reunaan ja yrittää liikutella sitä lautasta niin tarttuileen jonku verran. Eli voiko tästä johtua se tarttuminen, että jää "isopuoli" päälle? Vai mikä on normaali välys tuossapaikassa? Ja saako niitä liukunastoja vaihdettua, vai auttaako se edes enää mitää?
  ELi onko romutavaraa koko vehjes :confused: Koitan laittaa johonki perunalla kuvatun videon, jos siitä olis jotaki apua

  Edit:
   
  Viimeksi muokattu: 4/1/18
 13. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  No ohan tuossa hiukan välystä mutta ei tuota vielä kannata hukata, tuo toimii kyllä kohtuullisti vielä kun laitat uudet rullat ja painojen sisäpuslat myös.
  Mikäli kuopat painoissa on kovin syvät, eli luokkaa 2-3 mm niin silloin uudet painot, toki nuita on käytettynäkin markkinoilla, täytehitsaus oikealla aineella (oliskos se P5) voi myös tulla kyseeseen.
  Minulla on puslitettuja orkkisrullia ja taitaapa olla painojakin jotain mallia käytettyjä tosin.
  Laittele yv:tä jos kiinnostaa.
   
 14. EetuM

  EetuM Member

  Ahaa. Kävin päivällä SVH:lla kyselemässä ohjeita ja osien hintoja. Huoltomies meinas että liikaa välystä ja se holkki kulunut sen liikkuvan lautasen ja akselin välistä. KYselin hinnat jouselle, painoille ja painojen puslille, rullat ja niiden puslat, sitte se holkki sinne lautaselle ja liukupalat ja niiden kiinnikkeet, niin meinasin pudota penkiltä, ku sano 630€. Ja yritin jo kovalla kiireellä koko kytkintä irti sen öljyn ja putkiteipin kans, että laittelen kaikki sinne uutta, jos malttaa, mutta ei lähteny, putkiteippiä vain kulua kolmatta rullaa :D
   
  hanski-58 ja Värjäri tykkäävät tästä.
 15. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Kyllä se ulosvetotappi on ihan tarpeellinen, unohtaisin nuo kikkakolmoset.
  Ihanan kallista, tuollahan saa jo uuden kytkimen...
   
 16. EetuM

  EetuM Member

  Juu, pitäs se vissii katella, mutta ei ollu ainakaa tuola, ku päivällä kyselin. Juu kattelin kans, tiiä sitte mimmonen tollanen olis: http://www.kelkkavaraosat.fi/ibc-p80-kytkin-yamaha-1583-p-902.html
  Mutta jos meinasit, että sais pelaamaan joinki nuolla vähemmilläki osilla, niin mietin, että pitäskö vain kylmästi koittaa. Ei huvittaasi laittaa puolia kelkan arvosta kytkimen korjaamiseen.
   
 17. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Ei sinne mitään tarvikekytkintä ole järkevää laittaa, kisa- kytkimet adia erikseen.
  Orkkis toimii huollettuna sen 10tkm, sitten kuluneiden liukupuslien vaihto, rullat ja käpälät voi mennä ajotavasta riippuen jo huomattavati nopeamminkin.
   
  paikkari ja T-Cat tykkäävät tästä.
 18. jukkis67

  jukkis67 Well-Known Member

  Pitääkö max 700trible tyhjäkäynti suuttimista nähdä läpi , kun on vähä tyhjäri ongelmata..siis päästä päähän katottuna...
   
 19. Magilainen

  Magilainen AC F6 146" 04, Winha 32 -72, Lynx 520 -76

  Kaveri pyyti kirjaamaan tänne, jos jollain ollut samanmoista ongelmaa.
  Potilaana 2k luvun alkupuole. Sx viper 700 kaasari laite.

  Ongelma: heti käynnistyttyä vilkuttaa dsg valoa kolmesti (tämä minusta detonoinnin varoitusvalo joka aina välkyttää käynnistäessä?).
  Moottorinvikavalo syttyy palamaan, EI välky, eli koodia se ei suoraan anna siitä, onko koodi kaivettavissa ulos miten?
  Ei kierrä kun about 7k, voimaa puuttuu kuulema paljon, n50hp.
  Pyörii kaikilla, mutta oikea sylinteri käy ehkä hieman paksummalla kun muut. Vika ei aina päällä ja kun vikavalo ei pala, niin sukset on kohti taivasta :p

  Säätimet tarkistaa käynnistäessä itsensä ja vaijerit liikkuvat hyvin.
  Pikaseen kävin tutkimassa ja tps arvot juoksee normaalisti ja clt anturi näytti järkeviä lukuja. Minkään anturin/säätimien pois kytkeminen ri vaikuta käyntiin/vikavaloihin.

  Kaipaisin; säätimien säätöohjeet.
  Tps säätöarvot
  Deto anturin mitta-arvot.
  Hyviä vinkkejä mitä näissä on ollut :D
   
 20. sx viper

  sx viper Well-Known Member

  Tuli asennettua speedwerxin putket sxviperiin ja nyt pitäisi himan suutinjumppaa tehdä. Kumman malliset tyhjäkäynti suuttimet vakio mikuneissa on? Kyseessä siis mikunin tm33 malliset kaasuttimet. Onko tyhjäkäyntisuuttimen malli VM38/386 vai N224.103 eli ohuella vai paksulla päällä. Pikaisella googlettelulla ei tullut vastaan ja mittaamaan en nyt pääse. Olisi vain mukava tilata suuttimet valmiiksi hiihtolomaviikkoa varten. Pääsuutin ilmeisesti mallia N102/221?
   

Suosittele tätä sivua