Yamaha Sidewinder 2017 ->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 1/3/16.

 1. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Kyllähän akut on kulutustavaraa jotka saattaa sipata nopeestikkin se on huomattu auton halvempien akkujen kanssa. Kelkassa kyllä kestäneen huomattavan hyvin RS Venturessa -06 vuotisessa orkkisakku ja edelleen hyvin toimii.
   
 2. T.F.K

  T.F.K Yamaha X-TX SE

  Tämä akku asia on mennyt alaspäin, niin kuin muidenkin osien kesto?

  Näinpä juuri mitä hanski-58 kirjoitti. Ennen oli kaikki paremmin vai oliko sittenkään?
   
 3. Nenovhak76

  Nenovhak76 Member

  Kerran kesässä lataus. Käyttö pariin otteeseen. Ei ole ainakaan polleissa muuta tarvinnut.. Koskaan. Eka jammu ja en sitten tiedä.. Mutta kuten alussa kirjotin on temppuillut jo ihan uutena kun yritin kärrystä saada 300 km automatkan jälkeen alas (kelkalla ei siis oltu ajettu ku kaupasta kärryyn) . Eka iltana ei edes pyörittänyt. Akun lataus näytti täyttä. Seur pvnä ku tyhjää vain käyntiin..
   
  Vesukka tykkää tästä.
 4. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Valitettavan usein näissä peleissä, merkistä riippumatta, sen akun kunto pilataan liikkeessä.
  Kelkka kasaan, hapot akkuun ja siihen unohtuu lataus ja huoltotoimenpiteet, pääasia että käyntiin lähti ja PDI on hoidettu.
  Eipä se akku tuollaisen kohtelun jälkeen kovinkaan pitkään kestä, vielä kun laite saattaa seisoskella liikkeessä kuukausitolkulla koskematta.
   
  Vesukka, Hemikoo, Seiti ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 5. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Ei kait akuissa nyt 2-vuoden takuuta ole...o_O. Sen kun voi tiltata hyvinkin äkkiä.. itellä kerran hajos viikos akku, sen sai liikkeen takuuna uuden... Samainen akku oli vielä liikkeessä puolen vuoden päästä samas kohtaa lattialla. Mutta, akku voi "tuhoutua" liian korkeasta latausjännitteestä hyvinkin äkkiä, eikä alijännitteisenä myöskään kovin kauan säily. Mutta, kesää ja syöpäläisiä ootellessa...:D
   
 6. antti100

  antti100 BD DS 4100

  Jos akku tyhjenee itestään ja sitäkautta menee pilalle - kannattaa mitata vuotaako virtaa jännitteensäätimen kautta. Juuri noin oireili säädin kunnes sitten yhtäkkiä hajos lopullisesti. 2019 mallisissa säätimet tunnetusti huonona. Eli pääsulakkeen piiristä mittaat meneekö virtaa vaikka avain on pois virtalukosta.
   
 7. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  akun kengät irti kesäksi?
   
 8. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  En oo koskaan irrotellut. Kerta kesässä lataus.
   
 9. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Itse oon aina ottanu pienkoneista miinuskaapelin irti, ladannu kerran kausisäilytyksessä.
   
  T-Cat tykkää tästä.
 10. BlackJack

  BlackJack Well-Known Member

  No niin sitä palattiin pitkän Polaris harhailun jälkeen Yamahaan. Mitähän tämmöselle 22 vuoden 137" SW:lle pitäisi tehdä, että pystyy ajamaan reipasta reittiajoa. Edelliset kelkat olleet Indyjä Totaltekillä ja viimeisin Matryx Assault simmitetyillä vakioiskareilla ja niillä kyllä pääsi aika kyytiä:). Isompi Foxi tuli jo hankittua etupukkiin, mutta mitä muuta?
   
 11. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Reipas reittiajo on hyvin henkilöstä riippuva käsite. Etupukkiin se jämäkämpi iskari, mahdollisesti eri hakaneulat alustaan (vakiot on ainakin isommalle kuskille pehmeät) , keulaan reilusti jäykemmät jouset ja sitten todennäköisesti vielä simmikarttaa uusiksi keulaan ja takapukkiin. Toki sekään takapukin iskari mikään ihan mahdoton patinhakkausiskari ole, mutta aika hyvä kuitenkin.
   
 12. BlackJack

  BlackJack Well-Known Member

  No olen jo henkisesti varautunut vähän hiljentämään vauhtia, mutta niin hyvä kuin tuolla setupilla saa. En haluaisi alkaa Totaleihin investoimaan. Painoakin on aika reippaasti (108kg)...
   
 13. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Osta Viper LTX takapukin jouset heti jos sille tunnostaa, vakiot on niihin verrattuna löysemmät ja niissä on enempi esijännitystä, toki niilläkin ajoin ~9tkm joista 1000km vakio takapukin iskarilla simmattuna ja isolla Foxilla etupukissa, siitä sitten onkin ollut seuraavat 20tkm Totaltekit iskareina ja jämymmät jouset 10tkm. Ero ei reippailussa ole iso iskareiden suhteen, itse vaan oon liian mukavuushakuinen kaveri säätöjen kanssa ja se on minulle se lajin suola.
  Vanhemmassa keulassa kovempaan menoon jouset jotka ekana tökkää, kaverilla uudempi 2020 keula ja on se vakiona parempi ja valmiimpi, itse käyttänyt 27N jousta vamhemmassa keulassa ja edelleen vakiosimmeillä ~20tkm.
  Mutta painotan että omat kokemukset on vanhemmasta mallista ja sinulla on uudempi malli jossa kulkuasento on eri keulan takia ja tietenkin se vaikuttaa myös telaston toimintaan oleellisesti
  Tarkkaile takapukin pohjauskumeja, ne on edelleenkin väärässä paikassa ja mennenee rikki jos pohjaa kunnolla, modi siihen täälläkin kuvien muodossa.
  Uuden mallin sukset on loistavat ja sen mitä kaverilta kokeilin Totaltekin raudoilla keula oli jäätävän hyvä pienessä patissa.
  Etupukin ala-akseli teräksestä samoin se yläakseli
  KPM Techiä voin varauksetta suositella simmitysten suhteen kunhan kerrot mitä haet ja akselitkin varmaan saat sieltä. Takapukin iskari korkkaa sitten turhan jämyllä simmi llä @DooDoo tais niitä kasan roskikseen kantaa?
  Takaakselilla tais uudemmissa olla jotain kiristinprobleemaa tms?
   
  M.E.A tykkää tästä.
 14. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  Vakio haksillakin pärjää hyvin, tai minä pärjäsin, vakio takapukin iskari ei tosiaan keatä riittävän mämyä simmiä, halkeaa putken ja kirteen juuresta mutta silloin ketää vetää ihan täyttä joka paikkaan. Keulaan 27nm jouset vanhassa mallissa vakio simmillä ja klikkerit 3:lla, uudesta ei tietoa. Etupukin isosta foxista ei kokemusta kun itsellä oli diy fox firecatista pelkällä yhdellä säädöllä. Kokonaisuutena oli parempi ajettava kuin Totaltekeilla ollut kaverin kelkka.

  Mocci akselit etupukin ylä ja alapäähän ja kääntöpyärille myös, muuten porsii 100% varmuudella. Sitten kun nuo laitat kohilleen niin alkaa tunneli antautumaan liitoksista ja lopuksi mulla repesi eturungon alakolmio jossa alatukivarren takapään kiinikkeet on kiinni. Samalla meni myös etupään kotelo vaihtoon ja ihan vitusti kaikkea muuta kuten ketjua selaamalla voi huomata.

  Jokatapauksessa noilla säädöillä on sellainen kilometrinnieliä että 400km sikapatti rymyämispäiviä ajaa ihan helposti, jos vaan on remmejä riittävästi mukana :p
   
 15. BlackJack

  BlackJack Well-Known Member

  No sehän vaikuttaa siltä, että ei hirveämpiä ole tiedossa. Etupukin ala-akselin otin jo teräksisenä ja pitää nyt katsoa vaihtaako nuo muutkin. En ole mitään patikkohakkuria hakemassa, mutta pakostakin sitä on joskus ajettava ja olisi mukava jos edes vähän toimisi. Minulla räjähti Matryxistä etupukin iskari samalla lailla, joten liekö siinä samaa vikaa ettei kestänyt tarpeeksi jämyä simmitystä:confused:. Oli aikoinaan RX-1 johon KPM Tech teki loistosimmit sekä vaihtoi sen kelvottoman sähköhässäkän normisäädöille :)

  @DooDoo Olen lukenut tätä ketjua mutta oli niin pitkä ettei aika riitä. Joka tapauksessa ehdin sen verran lukea, että on sulla vähän vastustanut SW:n kanssa:eek:
   
 16. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Vaihda sen ala-akselin lisäksi ainakin sen tunneliin pultattava etupukin yläakseli. Se särkee mutkalle mennessään tunnelin huonolla tuurilla niin ei kannata ottaa riskiä.
   
  BlackJack tykkää tästä.
 17. vectoori

  vectoori Well-Known Member

  Kokemus -20 Winderistä.. Edellämainitut akselit, etujouset jäykemmät, Viperin hakaneulat, etupukkiin parempi iskari ja tietysti henk.koht mieltymysten mukaan shimmit iskareihin jos haluaa..vakioillakin ihmeen pitkälle kuitenkin pötkii.. mitään ei mennyt rikki alustasta n.6000km matkalla eikä muualtakaan yhtä vakaajatankoa lukuunottamatta.. Hihna kesti eikä tuolla kopan sisällä hihnapölyäkään juurikaan näkynyt.
   
  BlackJack ja Hemikoo tykkäävät tästä.
 18. Pecosbil

  Pecosbil Sidewinder L-TX GT 137 '20

  Mistäs noita Winderin teräsakseleita (etupukin ylä- ja ala-akselit) kannattaisi kysellä? Blingillä näytti olevan ei-oo:ta (tosin siellä ei ollut kuin ala-akseli ylipäätään listoilla) ja näitä tuskin vaikuttaa lähteä rapakon takaa tilailemaan...
  En muista oliko tähän jo jossain vastailtu aiemmin, mutta sopiiko nuo Totaltekin 27nm jouset noiden sähkö-foxien ympärille? Ajatus oli laittaa keulaan vähän jämympää vieteriä, kuten moni täällä oli suositellutkin...
   
 19. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Nuita on koneistamot sorvailleet.
  Kuusamon Yamaha kauppiaalla nuita ollut hyllyssä.
   
 20. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  KPM Techillä lienee hyllyssä niitä akseleita. Se yläakseli muistaakseni rosterista tehty niin ei happane siellä tunnelissa.
  https://www.kpmtech.fi/

  Sitten niitä keulan jousia viime talvena etsiskelin mielenkiinnosta. https://dfaulknersprings.com/product-category/standard-springs/1-9-inch-id-standard-springs/
  Tuolta voisi löytyä sopivaa jousta. Ongelmahan niiden Foxien kanssa on, että aika harva jousi käy kun se lisäsäiliö on lähellä sitä putkea ja sitten taas ihan lyhkäisistä jousista loppuu joustovara mahdollisesti kesken. Noissa 12" mittaisissa ainakin riitti joustovara kun viime talvena sitä kysyin. 150lbs on 26,3N/mm ja 175lbs noin 30,6N/mm. Vakiojousi taitaa olla jokin 21 tai 22N /mm. Jos joku innostuu tilaamaan niin laittakaa sitten kokemuksia tänne, että soveltuiko nuo siihen Winderiin. KPM Techiltä voi kyllä löytyä jouset siihen keulaankin.
   

Suosittele tätä sivua