yläsavon moottorikelkkailijat ry

Keskustelun 'Kerhotoiminta' on aloittanut käyttäjä lakape, 14/3/09.

 1. atm

  atm lynx rs

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Reipasta ulkoilua talkoitten merkeissä, tulevana lauantaina 10. päivä.
  Kokoontuminen Abc Marjahaan pihassa klo:9.00. Käydään läpi ainakin Porovesi-Marjahaka ja Porovesi-Koljonvirran leirintäalue, myös sillantekoa tarjolla välillä Varpaisjärvi-Sonkajärvi. Mitä enemmän talkooväkeä, niin luonnollisesti sitä enemmän saadaan aikaan ja urat käyttöön nopeammin.
   
 2. IMa

  IMa MXZ "Pätkä"

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Sivustoillemme on nyt päivitetty kauden 2014-2015 jäsenmaksu tiedot ja hallituksen jäsenten tiedot.

  T:pJ
   
 3. duutsoni

  duutsoni Well-Known Member

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Tiedoksi Jäsenillemme!

  Kerho on maksanut jälleen http://smkry.fi :n jäsenmaksun.

  Tämä tarkoittaa sitä että kaikilla kerhon jäsenillä on mahdollisuus testata omaa vautiaan laillisesti suljetuille kilpa-pätkillä.
  Kilpailut ja tapahtumat löydät: http://www.timehoiska.net/#!2015-kelkkakilpailut/c1dxt
  Ei muutakuin sankoin joukoin lajia kannattamaan ja kokeilemaan omia rajojaan,sonkajärveltä on helppo aloittaa kilpaileminen.

  T.Sihteeri
   
 4. IMa

  IMa MXZ "Pätkä"

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Hei moottorikelkkailun harrastajat,

  Talvi on tullut ja kelkkailukausi on jo alkanut täydellä tohinalla. Y-S MoKe on kesän ja alkutalven aikana tehnyt talkoovoimin kovasti töitä yhdistyksen nimissä olevien urien kehittämiseksi. Lisäksi käymme aktiivista keskustelua kaupungin sekä viranomaisten kanssa alueen moottorikelkkailuun tarkoitetuista virallisista reiteistä ja alan harrastuksesta. Yhdistyksen nimissä olevat urat ovat neuvoteltu yhdistyksen jäsenien ja yhteistyötahojen käyttöön. Urien kunnossapitoon panostamme tulevalla kaudella taloudelliset ja henkilöresurssit huomioiden mahdollisuuksien mukaan. Mikäli sinulla on mahdollisuutta osallistua urien kunnossapitoon tai toimintaamme muuten, ota rohkeasti yhteyttä yhdistyksen hallituksenjäseniin.

  Yhdistyksen maksuilla mahdollistat toimintamme ja urien auki pitämisen sekä kunnossapidon. Lisäksi liittymällä jäseneksi saat yhdistyksen vuositarran, neuvotellut jäsenedut käyttöösi ja pääsyn jäsensivustoille.

  Yhdistyksenmaksut voi maksaa pankkitilille suoraan tai käydä suorittamassa yhteistyökumppaneidemme mm. Konekymppi ja Pro Servicen toimipaikoissa, tarkemmat tiedot löydät sivustoltamme ( http://www.y-smoke.net/liity-jaseneksi/ ).

  Tervetuloa toimintaamme mukaan kaudelle 2014 – 2015 ja antoisia kelkkailu kilometrejä

  Terveisin
  Ylä-Savon Moottorikelkkailijat ry
  Puheenjohtaja
  Ismo Marin
   
 5. IMa

  IMa MXZ "Pätkä"

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Ylä-Savon alueen virallisen moottorikelkkareitin Varpaisjärvi - Lapinlahti - Iisalmi - Sonkajärvi kunnosta olisi nyt hyvä saada koostusti tietoa kaupungin ja kuntien yhteiselle hoitoboolille. Kyseistä reittiä siis ylläpitää kyseisien kaupunkien ja kuntien järjestämä hoitobooli. Kerrothan jos mielestäsi on aihetta viedä asiaa eteenpäin kaupungin ja kuntien edustajille. Asialliset kommentit tai ehdotukset voi laittaa joko facebookissa yhdistyksemme sivuilla tai suoraan yhdistyksen puheenjohtajalle sähköpostilla (puheenjohtaja (at) y-smoke.net). Tulokset viedään keskitysti eteenpäin ensiviikon maanantain (9.2) aamuna. Ps. Anna siis äänesi sunnuntaihin (8.2) mennessä.  T:Y-S MoKe PJ
   
 6. IMa

  IMa MXZ "Pätkä"

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Ylä-Savon alueella toimivan yhdistyksen Y-S MoKe ry:n ylläpitämien moottorikelkkaurien Varpaisjärvi - Sonkajärvi (Yä-varpaselle saakka - Yhteistyö SoMoKe:n kanssa), Marjahaka - Porovesi, Iisalmi - Vieremä, Vieremä - Kiuruvesi (rajalle saakka, Yhteistyö KiuMK kanssa), Iisalmi - Runni - Kiurujärvi kunnosta voi laittaa tietoa suoraan hallituksen jäsenille tai puheenjohtajalle (puheenjohtaja (at) y-smoke.net) koko kauden ajan. Kyseisiä yhdistyksen uria pidetään yllä kerhon jäsenten talkoovoimin ja yhdistyksen varoin.

  T:Y-S MoKe PJ
   
 7. IP Racing

  IP Racing Kisakenttien eläkeläinen

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Pannaanpa mainostaen

  Järjestämme safariviikonlopun 27.2. - 1.3.

  - Perjantaina 27.2. klo 19 yösafari n. 70km. Kerho tarjoaa makkaraa, kahvia ym matkan varrella
  - Lauantaina 28.8. klo 10 päiväsafari:
  *vaihtoehto A: Ns nopea ryhmä ajaa n. 180 km
  *vaihtoehto B: ns hidas ryhmä ajaa n. 105 km (ympäryslenkki)

  Lauantain safareilla ruokailut ja kahvit omakustanteiset. Reitin varrella on tankkauspaikkoja sovivin välimatkoin.

  Safareiden hinta yhteensä huimat 15 €/kuski ja jos joku roikkuu takakahvoissa, niin häneltä 10 €. Tämä siis kerhon ottama maksu ei-jäseniltä. Kerhon jäsenille koko roska ilmainen.

  Safareille ilmoittauduttava tarjoiluiden sujuvuuden varmistamiseksi sitovasti ti 24.2. mennessä sähköpostilla [email protected] Tämä koskee myös kerhon jäseniä.
  Samoin maksu etukäteen 24.2. mennessä tilille FI21 5048 0220 0170 68. Viestikenttään infoksi safarille osallistujien nimet.

  Majoitus:

  Hotelli Gasthaus Heinävesi tarjoaa majoituspakettia pe - su 199 € / 2hh
  - sisältää aamiaiset la - su ja eväspaketin la safarille

  Varaukset suoraan hotellilta (017) 562 411
  Mainitse varatessa Heinäveden Moottorikelkkailijoiden safariviikonloppu

  www.heinavedenmk.net
   
 8. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Kerhon ylimääräisessä kokouksessa 9.12. käsiteltiin muutamaa akuuttia asiaa, jotka oleellisesti liittyivät toisiinsa:

  - Puheenjohtajan eroaminen
  - Kerhon yhdistyminen moottorikerhoon
  - Kerhon mahdollinen lakkauttaminen

  Kokous päätti jatkaa kerhon toimintaa, entistä aktiivisemmin ja monipuolisemmin. Tämän vuoksi enemmistö oli myös sitä mieltä, että kerho ei yhdisty moottorikerhoon.
  Eroavan puheenjohtajan tilalle kokous ja siinä mukana olleet hallituksen jäsenet valitsivat väliaikaiseksi puheenjohtajaksi allekirjoittaneen, kunnes mahdollinen uusi hallitus valitsee keskuudestaan uuden puheenjohtajan kerholle.

  Jatkamme siis aktiivisena kerhona eteenpäin ja edistetään reittikelkkailua Ylä-Savon alueella.

  Terveisin
  Juhani Niiranen
  Y-SMOKE väliaikainen PJ
  044 3580971
   
  lakape, Mika_R, Zombie ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 9. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Ylä-Savon Moottorikelkkailijat Y-S MoKe ry Uutiskirje 2017-1

  Hei Ylä-Savon moottorikelkkailun ystävät,

  Ylä-Savon Moottorikelkkailijat ry on pitänyt viime ajat jälleen hiljaiseloa, mutta kaikista huhuista huolimatta, sinnittelemme edelleen elossa. Kulisseissa on kyllä riittänyt vauhtia ja vaarallisia tilanteita, vaikkei se kaikille kerholaisille ole näkynytkään.

  Kerhon hallitus piti syksyllä ylimääräisen kokouksen, jossa käsiteltiin kerhon yhdistymistä Ylä-Savon moottorikerhon kanssa. Kyseinen kerho on vahva vaikuttaja alueellamme ja ollut kanssamme yhteistyössä jo aikaisemminkin. Kokouksessa äänivaltaa käyttäneiden mielestä, kerhojen yhdistymisen ei kuitenkaan katsottu edistävän kerhomme reittikelkkailu painotteista linjaa, ja siksi äänestimme kerhojen yhdistymistä vastaan.

  Kunnioitettu ja ansioituneensa tehtävänsä hoitanut puheenjohtajamme Ismo Marin ilmoitti kuitenkin, ettei pysty jatkamaan kerhon puheenjohtajana, omista kiireistään johtuen. Siksi kerholle valittiin, ylimääräisessä kokouksessa 9.12.2016, väliaikaiseksi puheenjohtajaksi allekirjoittanut. Kerhon uusi puheenjohtaja valitaan lopullisesti keväällä järjestettävässä vuosikokouksessa.

  Lyhyt esittely on siis paikallaan. Olen siis Iisalmelaislähtöinen, nykyisin Lapinlahdella perheeni kanssa asuva 34 -vuotias Juhani Niiranen. Kelkkailua olen harrastanut omien muistikuvieni mukaan n. 25 vuotta. Kelkkailun aloitin Isäni Trapperilla sekä Ukin Olympiquella, joista on päästy erinäisten etapeiden kautta jo hieman vauhdikkaampiin laitteisiin. Nykyisin koetan kovasti istuttaa kelkkailukärpästä myös jälkikasvuuni, joskin se on alle kolmevuotiaalle vielä melko turhaa. Kelkkailu on meillä kuitenkin koko perheen harrastus ja siksi myös puheenjohtajaksi alkaminen oli luontevaa.

  Kelkkailun kannalta kuluva talvi on ollut jälleen mielenkiintoinen. Pitkästä aikaa lunta saatiin hyvissä ajoin, mutta jäät ja suvikelit ovat vaivanneet joulukuun puolesta välistä alkaen. Reittejä on kuitenkin päästy ajamaan edellisiä vuosia aikaisemmin ja jopa kerhon reiteillä on ollut liikennettä. Toivottavasti nyt ulkona paukkuva pakkanen parantaa myös jää tilannetta.

  Ylä-Savon reittien ylläpidosta on ollut keskustelua vuosittain, aivan kuten muuallakin maassa. Karu tosi-asia on kuitenkin se, että julkisella hankerahalla rakennettujen reittien kunnossapitoon kunnilla ei ole riittävästi rahaa. Tämähän on suurimmaksi osaksi meidän kelkkailijoiden ongelma ja se onkin mielestäni yksi suurin haasteemme. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kerhot ja niiden jäsenten on osallistuttava entistä enemmän alueen reitistöjen kehittämiseen ja ylläpitoon. Tämä on tehtävä läheisessä yhteistyössä kuntien ym. tahojen kanssa.

  Kerhomme pienen jäsenmaksun maksamalla mahdollistat vähintäänkin kerhomme toiminnan jatkumisen ja omien uriemme auki pitämisen. Kerhon varojen ja jäsenien talkootyön puitteissa näitä uria koetetaan pitää myös jonkunlaisessa, ajettavassa kunnossa.

  Terveisin

  Ylä-Savon Moottorikelkkailijat ry
  Puheenjohtaja
  Juhani Niiranen, 044 3580971
   
  duutsoni, Pulkkakuski, calister ja 2 muut tykkäävät tästä.
 10. irraH

  irraH Iron Dog 600R

  Hyvä juttu, että kerho pysyy hengissä.
  Olisiko ideaa, jos järjestäisi keväällä jonkin kerhon reissun, esim: Iisalmi-Sonkajärvi-Tahko-Lapinlahti-Iisalmi.
   
 11. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Tuollainen on helpostikin järjestettävissä, sovitaan vaan mistä lähdetään ja mihin aikaan .

  Muita hyviä kohteita voisi olla myös Ylä-Luostan kauppa tai Otanmäki, kerhon reittejä pitkin.
   
 12. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Morjensta Kelkkakansa

  Lauantaina 14.1. on tarjolla hyvää seuraa, leppoisaa yhdessä kelkkailua sekä vähäisessä määrin reitin ylläpito ja kunnostustalkoota. Eli tarkoituksena on lähteä porukalla katselmoimaan kerhon reitti Iisalmi - Vieremä - Kiuruvesi - Runni - Iisalmi. Reissu tehdään luonnollisesti kelkoilla ja matkan aikana havaittuihin reitin epäkohtiin, kuten puuttuviin merkintöihin, reitillä makaaviin puihin jne. pyritään puuttumaan mukana kulkevien resurssien rajoissa. Mukaan pyritään saamaan ainakin reittimerkkejä, heijastinkeppejä pelto-osuuksille sekä luonnollisesti "konesaha" puiden käsittelyä varten. Ja tietenkin, kun porukalla mennään, niin koetetaan polkea reitti mahdollisimman leveäksi, mahdollista lanausta varten.

  Nyt siis kaikki mukaan talkoisiin ja parantamaan kerhomme kelkkailumahdollisuuksia. Tilaisuus on myös erinomainen tutustumiseen kerhon muihin jäseniin sekä kyseiseen reittiin. Yhdessä eksyminen on aina mukavampaa, kuin yksin eksyminen.

  Lähtö klo 9:00 Kojonvirralta ja takaisin tullaan kun keretään. Toki matkaltakin voi liittyä ja poistua, mutta siitä toivotaan ilmoitusta vähintään ajokaverille. Periaatteenahan on, että kavereita ei reitille jätetä. Ilmoittautua ei tarvitse, mutta suotavaa se silti olisi. Tiedetään vähän, kuinka suureen kansanpaljouteen pitää varautua ja tarvitaanko mm. Koljonvirralla liikenteen ohjausta? ;)

  Terveisin, Puheenjohtaja
  Juhani Niiranen
  044 3580971
   
  vectoori, Jack796 ja Pulkkakuski tykkäävät tästä.
 13. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  VAROITUS! Kerhon reitillä, Syvärinpään ja Sonkajärven kunnanrajan välillä on kuulemma kolme uutta pahaa ojaa, jotka tulevat pahasti silmille. Ajakaa siis varovasti! Koetamme käydä viikonlopun aikana tekemässä sillat tai muuten ratkaisemassa ylitykset.
   
 14. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

 15. Vane38fin

  Vane38fin Member

 16. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Kiitos Vanelle linkin päivityksestä
   
 17. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Keskiviikkona käydään ennalta määrittämättömällä porukalla tekemässä taas yksi silta lisää. Sijainti Vieremän ja Otanmäen väliltä kadonneen/hajonneen tilalle. Viiden maissa ollaan suurinpiirtein Vieremällä, siitä lähdetään kohti rakennuspaikkaa. Urakka ei iso, mutta mukaan saa lähteä isokin porukka. :)
   
 18. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  EIlen, Sunnuntaina Vieremän ja Otanmäen väli lanattu ja korjailtu hieman yhtä, kevään tullen tarpeellista siltaa. Kerhomme kotisivuilla kuvia pienen, aktiiviporukan talkoista.

  -PJ
   
 19. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Yamaha RS Vector -06

  Onko siellä ollut salaseura liikenteessä:)?
   
 20. Jack796

  Jack796 Kelkaton

  14.1 reissulla oli yhden kelkkailijan kanssa puhetta hinausköydestä. Ja eipä tullut yhteystietoja vaihdettua, joten jos tunnistat itsesi. Niin niitä hinausköysi tarpeita löytyy meleko läjä 1kpl 22metrin lenkki ja 36metriä vielä pakattuna.. Ja missä näitä 8 kertaisena käytetään: Purjekoneen ja vintturin vaijerin välissä, näissä on tullut ikä täyteen (tosin ei mitään vikaa ole, mutta laki on laki).
  Kelkka käyttöön oivaa "nauhaa" ei paina paljoa ja kestää..
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Nipademu tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua