yläsavon moottorikelkkailijat ry

Keskustelun 'Kerhotoiminta' on aloittanut käyttäjä lakape, 14/3/09.

 1. lakape

  lakape Well-Known Member

  Ensi viikolla tulen mökille ja ajattelin käydä katsastamassa uria,:) ovatko missä kunnossa jos päivän ajelis:):)
   
 2. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Viralliset reiti alkaa olemaan melkoista patikkoa. Kyllä niillä lajinsa ajaa, jos kuski ja kelkka kunnossa. Touringit voi rasvata varastoon tai pohjoisen reissuja varten. Kerhon reitit on lanattuja, mutta sielläki ollut mukavasti liikennettä. Jos jollakin tuoretta tietoa, niin kommentoikaa.
   
 3. lakape

  lakape Well-Known Member

  No kyllähän se on ajettava vaikkakin patikkoo olisikin:):):)
   
 4. irraH

  irraH Iron Dog 600R

  Tällä viikolla pitäisi lanan olla liikkeellä, jos mitään ihmeitä ei satu.
  Lapinlahti-Iisalmi-Sonkajärvi välillä ja Lapinlahti-Varpasjärvi.
   
 5. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Sanotaanko näin, että jos ihmeeksi luokitellaan harvinainen tapahtuma, niin tuo lanaamattomuus ei kyllä meidän suunnalla ole ihme. Hyvä vaan jos lanaavat, vielä tänään ois varmaan pehmyttäkin.
   
  Mika_R ja lakape tykkäävät tästä.
 6. Pulkkakuski

  Pulkkakuski Well-Known Member

  Joutasiko puheenjohtaja ottamaan yhteyttä lanaajaan ja opaistais reittien lanausleveydestä ja mitä kaikkea kuuluu nuihin virallisiin reitteihin. Lanahan kulkee edestakaisin nuo välit niin olisi mahdollista myös levittää baanaa.
  Esim tuo syvärinpää jäänyt monena vuonna huomioimatta.
  Näin yleisesti meidän kaikkien kelkkailijoiden puolesta ;)
   
  Mika_R tykkää tästä.
 7. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Mika hoiti homman. Pyrkivät siihen 4-6 metrin levyiseen, mutta...
   
 8. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Morjensta,
  Kelkkailijoilta on tullut pyyntöä, että Vieremän suuntaan menevät urat alkaisi olla lanauksen tarpeessa. Olisiko jollakin mahdollisuus käydä lanan kanssa noita uria ajelemassa? Lanan saa kerholta lainaan ja kuittia sekä työsuoritetta vastaan myös bensakuluihin voidaan osallistua. Lanan nykyistä olinpaikkaa voi tiedustella Virran Jukalta.

  Terveisin
  PJ
   
 9. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Tänään käyty keskusteluja Iisalmen, Lapinlahden ja Sonkajärven kuntien edustajien kanssa reittien ylläpidosta. Ensi kaudelle tulossa parannuksia sekä kehitystä, mutta myös talkootyötä kaivataan. Talkootyötä tarjottu myös virallisten reittien ylläpitoon, jolloin kunnat mielellään avustavat myös kerhon urien tarpeiden täyttämisessä.
  Muutoksista lisää kerhon kevätkokouksessa, toukokuussa 12. Tai 26. päivä. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsisi paikalle, jotta saadaan jo hieman suunniteltua tulevaa kautta. Kokoukseen osallistujille järjestetään mahdollisuus osallistua saunailtaan kokouksen jälkeen.
  Pysy siis kuulolla, aika ja paikka varmistetaan mahdollisimman pian. Mikäli haluat varmistaa tiedonsaannin kokouksen aikataulusta sekä muista asioista, niin laita allekirjoittaneelle puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi, niin varmistat tiedonsaannin.

  Terveisin
  Juhani Niiranen
  Pj Y-Smoke
  044 3580971
   
 10. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Moro Ylä-Savon kelkkailijat!

  Nyt saimme hyvän tilaisuuden hankkia varoja kerhomme kassaan. Yritys, jossa työskentelen, vuokrasi lisää tilaa kokoonpanoomme sekä varastointiin. Siirtyminen käyttämään noita tiloja vaatii kuormalava- ja pientavarahyllyjen asennusta sekä tuotteiden siirron vanhasta paikasta tien toiselle puolelle uusiin tiloihin. Kerhomme hallituksen kanssa neuvoteltuani, tarjosin tuota urakkaa kerhomme talkoilla ja saimme tuon urakan. Muuttourakka on siis edessä ja se on suunniteltu pidettävän 5.-6. toukokuuta eli perjantai-iltana sekä lauantai päivän aikana. Lauantaina yritys tarjoaa lounaan kaikille talkoolaisille. Katsotaan tilanteen mukaan, onko tarpeen vielä saunoa hiet pois talkoiden jälkeen ;)

  Toivoisimme nyt hallituksen puolesta mahdollisimman laajaa osanottoa noihin talkoisiin, jotta urakka saadaan kunnialla tehtyä. Varsinkin, mikäli omaat trukin käsittelytaitoa sekä kokemusta kuormalavahyllyjen asennuksesta, on osallistumisesi lähes välttämätöntä. Tämä olisi hyvä pään avaus vaihtoehtoisiin varainhankintamenetelmiin. Keino myös huomattavasti jäsenmaksujen keräämistä helpompi ja nopeampi keino. Kerättyjä rahoja voidaan käyttää ainakin urien kunnossapitoon sekä mahdollisesti jossakin vaiheessa jopa kunnossapitokaluston hankintaan, mikäli tästä nyt suurempi tienestimalli avautuu.

  Mikäli siis pääset talkoisiin 5.-6. toukokuuta, niin laita minulle puhelinnumerosi sekä nimesi esim. privana, niin perustan talkooväelle oman whatsup-ryhmän, jossa tuo yhteydenpito käy helpoiten.

  Edit: Laitathan kalenteriisi jo ylös kerhon kevätkokouksen, joka pidetään 12.5. klo 17:00. Laitan esityslistan tänne myöhemmin, mutta nyt on käsittelyssä oikeasti isoja muutoksia alueen kelkkailuun, joten mahdollisimman runsasta osallistujajoukkoa toivotaan paikalle. Myös hallitus on ollut viimeisen kolme vuotta sama, joten on aika miettiä henkilövaihtoja myös hallitukseen.

  Ystävällisin terveisin
  Juhani Niiranen
  Puheenjohtaja
  Y-Smoke
   
  Viimeksi muokattu: 22/4/17
  Zombie tykkää tästä.
 11. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Kerhon kevätkokous pidetään 12.5. klo 17:00 Iisalmessa, Toolfac Oy:n tiloissa Teollisuuskatu 7. Kokouksen jälkeen sauna, joten tarjoilujen takia pyydän ilmoittamaan mikäli pääset osallistumaan saunomiseen?

  Kokouksen esityslista löytyy kerhon nettisivuilta. Tärkeimpinä kohtina on varmaankin Ylä-Savon kelkkareittien kunnossapidon kehittäminen yhdessä kuntien kanssa sekä kerhojen omille urille, kuntien avulla tehtävät parannukset.

  Tervetuloa!

  Juhani Niiranen
  Puheenjohtaja
  Y-Smoke
   
 12. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Kiitos kaikille talkoissa olleille. Enemmänkin olis mahtunut!
  Toivottavasti kokoukseen saadaan perjantaina enemmän väkeä.

  T. Juhani
   
 13. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  No niin... Lumet on alueeltamme sulaneet ja kauden voi katsoa päättyneeksi. Kevätkokous pidettiin 12.5. Iisalmessa ja alla muutamia pääkohtia kokouksessa päätetyistä asioista. Varsinkin syksyn talkoopäivät kannattaa nyt jo laittaa kalenteriin, jotta ei muut kissanristiäiset pääse sotkemaan jalon harrastuksen edistämistä.

  Juhani
  PJ

  Kokouksen pääkohdat:

  - Hallitukseen valittiin uusina jäseninä Esa Taskinen sekä Pasi Huttunen. Pitkäaikainen puheenjohtajamme Ismo Marin, jättäytyi pois hallituksesta.

  - Kerho osallistuu tulevana talvena myös alueen virallisten reittien kunnossapitoon. Tästä peritään hoitosuorituksiin perustuvaa korvausta alueen reittipoolilta. Myös kerhon omien urien merkkausta ja kunnossapitoa kehitetään. Talvisen kunnossapidon parantamiseksi kerho tarvitsee lanaveturin, jonka hankkimiseksi suoritetaan varainhankintaa mm. talkootyöllä sekä reittien varsille sijoitettavalla palvelukartastolla.

  - Vieremän ja Otanmäen välistä reittiä pyritään kehittämään yhdessä Vieremän kunnan kanssa.

  - Syksyn talkoopäiviksi sovittiin jo nyt lauantait 28.10. sekä 11.11. Reittien raivausta on suositeltavaa tehdä myös omatoimisesti ja lisätalkoista sovitaan vielä tarvittaessa erikseen.

  - Kerhon urille on tarvista erilaiselle silta ja merkintämateriaaleille. Mikäli jollakin seuralaisella olisi joutilaana tai tiedossa mm. vanhoja pylväitä tai kansilankkuja, kerho on todella kiitollinen.
   
 14. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Hellou!
  Kuten edellisessä viestissä kirjoitin, niin syksylle merkittiin kaksi talkoopäivää.
  Tänään kävimme hieman tilannetta läpi ja päätimme ottaa talkoopäiväksi myös 14.10.
  Tällä hetkellä suunnitteilla on kaksi kriittistä kohdetta, eli Paisuan reitin parempi merkkaus sekä Vieremän-Otanmäen raivaus ja merkkaus. Tuolla välillä, Talaskankaan kiertävällä pätkällä on tehty koneellista hakkuulla, reitin leventämiseksi. Samalla tuota reittiä on hieman uudelleen linjattu, joten tuo pätkä kaipaa entistä enemmän merkkausta. Myös raivaussahalle on vielä muutamia paikkoja, joihin ei koneella pääse. Syksyn mittaan tuolla alueella on tarkoitus tehdä myös koneellista tasoitustyötä.
  Pistä siis kalenteriisi jo merkinnät niille päiville ja tankkaa sahat sekä mönkijä lähtökuntoon. Työkaluja löytyy myös lainaksi, jos omia ei ole. Seuraa ilmoittelua tai ilmoita numerosi minulle, ja lisään sinut talkoiden Whatsapp ryhmään. Tuossa ryhmässä saat kuulla uutiset aina ensimmäisenä.

  Tervetuloa uudet ja vanhat jäsenet talkoisiinkin sekä kerhon toimintaan. Syksyn mittaan on luvassa myös uudistuksia, joita jo keväällä lupailtiin.

  Juhani
  pJ
  0443580971
   
 15. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Ensimmäiset reittitalkoot lauantaina, 14.10. Kokoontuminen Vieremällä, ennen Talaskangasta olevalle Naimakankaalle klo 9:00. Meillä on melko selkeät toimenpide kohteet, joten nyt on helppo päästä touhuun. Mukaan tarvittas raivaussahoja, mönkkäreitä, pitkiä nauloja, vasaroita ja rutkasti talkoomieltä!
  Tervetuloa kaikki!

  Juhani, PJ
   
  Mika_R tykkää tästä.
 16. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Muutamia kuvia eilisistä talkoista, Vieremän ja Kainuun rajan tuntumasta. Facebookiin päivitetään vielä lisää, kun kerätään...
  IMG_20171014_123310.jpg IMG-20171014-WA0016.jpg IMG-20171014-WA0013.jpg IMG-20171014-WA0006.jpeg
   
  Mika_R tykkää tästä.
 17. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Ahkera joukko pistäytyi jälleen edistämässä Vieremän ja Otanmäen välistä uraosuutta:
  IMG-20171111-WA0000.jpg
  IMG-20171111-WA0001.jpg
  Valitettavasti allekirjoittaneelle ei ole enempää kuvia, mutta ensi lauantaina saa jälleen mukaan tulla. Merkkausta vielä riittää.
   
  Hemikoo, samumarkus, rupsu ja 2 muut tykkäävät tästä.
 18. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  No niin, taas talkoiltiin. Tänään oli vielä vähän enempi vastoinkäymisiä, kun talvi yllätti kelkkailijat :D:D Mutta kylläpä työpaineet ei pyörinyt mielessä. Alla oleviin kuviin ja tunnelmiin... IMG-20171119-WA0002.jpeg IMG-20171119-WA0011.jpg IMG-20171119-WA0008.jpg IMG-20171119-WA0019.jpg
  IMG_20171119_123644.jpg IMG-20171119-WA0014.jpeg
   
  lakape ja samumarkus tykkäävät tästä.
 19. lakape

  lakape Well-Known Member

  Hyvällä asialla on pojat ollu,valitettavasti etäisyyden takia ei pääse osallistumaan.Olisiko muuten mahdollista päivittää ajo kelpoiset urat kerhosivuille tai tänne tai molempiin.Näkisi pitkänmatkalainen urien ajokunnot
   
 20. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Käytännössä ajokuntoisena ovat kaikki reitit ja urat, joilla ei ole vesistöjen ylityksiä. Jäille ei missään nimessä!
  Joulun aikaan polettu mm. Lapinlahti - Varpaisjärvi alueen reittejä sekä Iisalmi-Lapinlahti väliä. Ura Sonkajärvelle ja Vieremälle vielä ajamatta, jäätilanteen vuoksi.
   

Suosittele tätä sivua