GPS. suositelkaa, neuvokaa!

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä snoub, 30/12/05.

  1. Junde

    Junde Well-Known Member

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    Katoppas jäi mainitsematta, että pitää ladata marketista lisäksi: locus - addon map tweak. Tuon mukana tulee lisää karttavaihtoehtoja ja myös tuo fonectan kartta. Latauksen/asennuksen jälkeen karttavalikosta -> fonecta -> topo.
     
  2. 600srx

    600srx Guest

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    saako offline karttoja mistään?
     
  3. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    Kännyhommat tänne. http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=74392.0
     
  4. Quil

    Quil Member

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    Onko kellään kokemuksia Garmin Oregon 450 maasto-gps:stä?
    Ja mistä saisi kelkkareitit siihen?
    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/0467/crfcs/Garmin-Oregon-450-kasi-GPS-3-kosketusnaytolla
     
  5. Poikanen

    Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    Mulla on vanhempi oregon kelkkakäytössä. Ihan pätevä laite ja hyvä näyttö verrattuna noihin 60 pohjasiin vekottimiin. Kelkkakartat saa Kalixin Mikaelilta niinkö muihinki garmineihin.

    Nyt mietin zumo 660:aa isomman näytön ja moottoripyörä/autokäytön takia.
     
  6. MrJuppe

    MrJuppe Guest

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    Tuolla gigantissa näyttää olevan aika pienikokoisia taulutelkkareita,eivätkä maksa kuin alkaen n.50egee.Niiden ruutujen koot on 7 ja 9tuumaa.Tuli mieleen että jos semmoseen värkkäis jonkun tiiviin pehmustetun muovikotelon ja keksis siihen jonkin siistin läpinäkyvän kannen vielä,nii vois saaha aika hyvänkokoisen näytön vaikka kännykän gps:lle tai jollekkin pieniruutuiselle maasto gps:lle.Ainakin tossa isommassa näyttää mainoslehden kuvassa olevan 12v virtapistoke ja usb liitin.
    Voihan se olla että ei noi kestä paljon tärinää ???
     
  7. Värjäri

    Värjäri Well-Known Member

  8. PKE

    PKE Well-Known Member

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    Toi Dealin laite muuten ok, varsinkin hintaansa nähden, mutta kirkkaassa auringonpaisteessa ei näytön valovoima riitä alkuunkaan.
    Tosin ei taida missään muussakaan laitteessa riittää sen paremmin? Poislukien Garmin Zumot, jotka tehty "ilman kattoa" olevaan käyttöön.
     
  9. BigDaadyJ

    BigDaadyJ F6 -07 / Z1 -07 / 800 Assault -11

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    Ite hommasin tommosen: http://www.ebay.com.au:80/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170692017930&ssPageName=ADME:X:AAQ:AU:1123
    Tossa ainakin on niin kirkas näyttö että oikeen häiritsee ja ozia ei pimeelä oikeen voi autossa käyttää ku häikäsee näyttö liikaa.
    Tuo laite näyttää ja tuntuu suht laadukkaalta.
     
  10. MrJuppe

    MrJuppe Guest

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    Joo,aikas sopuhintaisia laitteita näytti olevan noi kumpikin mitä kaverit tossa edellä esitteli.Kylä se varmaan täytyy joku tollanen olla.
    Houkutteli tossa gigantin jutussa vaan toi reilunkokoinen näyttö,mutta olis se taas kyllä aika hankala se piuha näytöltä esim. taskussa olevaan puhelimeen jossa navi.Tarttuis kuiteskin aina johonkin risuun ja sitte liittimet rikki ::)
    Täytyy vähän tuumailla ja lueskella ajan kanssa noita tuotetietoja noista laitteista.
     
  11. BigDaadyJ

    BigDaadyJ F6 -07 / Z1 -07 / 800 Assault -11

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    Itellä on johot vedetty jollain silikooni mini usp johdolla joka ei kovene pakkasessa. Sitten hommasin lisä akun tuohon gpsiin kun aina välillä työ hommissa pitää olla kartat mukana.
    http://www.taskulamput.fi/tuote/biker_vara_akku_nailonkotelolla/
    Tuolla akulla gepsi toimiin noin 48h
     
  12. hateju

    hateju Well-Known Member

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    voikos tuommoseen normi tomtomiin iskeä nuo maastokartat TÄH??? en mie vain tiedä :)
    mikä gepsi tuhon kelkan sarveen kannattais sitten ostaa???? esim mikä olis "paras"????
     
  13. Stella Polaris

    Stella Polaris Lynx Boondocker RE 850 E-tec, PistenBully 100

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    kyllähän se tuo Zumo 660 on hyvä peli, maastokartatkin pelittää hienosti vaikka Garminin sivuilla ei kerro niitä yhteensopiviksi. Kelkan lisäksi toimii autossa, prätkässä, veneessä ja taskussa. Kosketusnäyttöä olen käyttänyt 36 asteen pakkasessa ja hyvin toimii.

    [​IMG]
     
  14. hateju

    hateju Well-Known Member

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    eli tuommonen pixmaniasta 511€ aika arvokas on??? ja kestää räntäsateet ja teline kestää ja pitää käikäleen mukana menossa???
    maastokartat saa ite ladattua tuohon kun käy kansalaisopistolla 3kk kurssilla vai tilaa siltä ruotsalaiselta ne kelkkareitistöt sähköpostilla ja pukkaa sinne vaan :)
     
  15. Junde

    Junde Well-Known Member

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    Garminin Nuvi 500 toimii samat kartat ja samatiiveysluokka, n. puoleen hintaan (muistelisin että omani ostin aikoinaan alle 200€). Toki ominaisuuksista karsiutuu: oleellisimmat varmaan pienempi näyttö ei bluetooth yhteyttä. Ja onhan tuosta zumo mallista halvempiakin vesitiiviitä laitteita.. Nuo karttahommelit kyllä luulisi onnistuvan ilman kurssitustakin :)
     
  16. hateju

    hateju Well-Known Member

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    eli toimivia laitteita löytyy puolet halvemmallakin... hankala vaan etsiä kun ei oikein tiedä malleja jotka sietää nuo olosuhteet..
    pitänee käydä kyseleen kaupasta vähäsen ::) :)
     
  17. Great Sled

    Great Sled Well-Known Member

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    Tuli saatua tollanen Garmin "Yamaha" 550 gps. Ongelmana vaan reitin laskemisen hitaus. Siis autokäytössäkin jumiutuu johonkin 75% eikä etene. TomTom laskee sekunneissa minne vain. Sisässä Euroopan kartat sekä Mikaelin kelkkareitit.
     
  18. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    No, jos sinulla on TomTom, niin mikset käytä sitä? Itselläni on Tompan Rider käytössä, koko Suomen maastokartat ja reitit kelkkareitti.fi palvelusta ilmaiseksi. Se on siitä mukava, että kestää käyttöä, kolhuja ja kosteutta. Kokoa just sopivasti että mahtuu mittaristoon ilman että peittäisi kaikkea taakseen. Kotoa löytyisi isompikin navi, mutta sen kanssa tahtoi jäädä muut mittarit piiloon eikä saanut muutenkaan mitenkään järkevästi sijoiteltua sitä ilman että näyttäisi tökeröltä, olisi tiellä tms. Ja tuosta näkee maaston ainakin minun näkökyvyllä ihan ongelmitta.

    [​IMG]
     
  19. Mileleo

    Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    Ostin Garmin Montana 600 ja siihen Garminin ATV tellingin, jossa on johtosarja valmiina. Nyt odotellaan innolla laitetta. Itsellä valintaan vaikutti kelkkailu ja geokätköily, joten iso näyttö, akun kesto, topokartat, kelkkakartat, virrallinen teline ja kestävyys. Forumeita selanneen olen kyllä huomannut että softa bugeja on ollut jonnin verran, mutta nehän nyt korjaantuu ajan kanssa. Enemmän ehkä tulee ihmetyttää hw bugit.. Jossain tuotteissa on näytön kalibroinnin kanssa ollut ongelmia ja sit on myös valitettu, että tärinässä akku/patterit pääset liikkumaan, jolloin voi virrat pätkiä. No aika näyttää ja Garminin takuu kattaa kyllä kelkkailussa tulevat ongelmat, jos niitä on tullakseen.
     
  20. LynxRE

    LynxRE Lynx 600 RE -12

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    Joulu tuli vähän aikaisemmin, oli emäntä ostanut Garmin Nuvo 550 ja siihen Garmin TOPO Suomi Pro v2 (koko Suomi) kartat ja telinesarjan johtoineen. :D
     

Suosittele tätä sivua