Bensan hinnan vaikutus kelkkailuun?

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä JiiKoo, 17/8/21.

?

Väheneekö kelkkailusi kalliin bensan takia?

 1. Ei vähene, ohuesti harmittaa vain.

  115 vote(s)
  81.0%
 2. Ajot vähenee ja voi mennä kelkkakin myyntiin.

  27 vote(s)
  19.0%
 1. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Hyvä puoli polttoaineen hinnan nousussa on, että aiheuttaa väkisinkin tuotekehitystä.

  Vanhat loppasuu bensakrematoriot pitää saadakin pois liikenteestä.

  Edit. Eipä nuo etecit ja Acet kuluta juuri mitään että siitä ajot jäisi kiinni. Vesiskoottereilla käytiin kesällä ajamassa niin kaverin iso möhkö kiskaisi 50L samassa ajossa kuin Sparkki 20L. Sehän on oma valinta millä ajaa. Voima maksaa.
   
  Viimeksi muokattu: 25/8/21
 2. Mickelson

  Mickelson Well-Known Member

  Ottamatta nyt kantaa raakaöljyn hintaan, vihreät pääsee pikkuhiljaa tavoitteeseensa. Kun päättäjiksi vaihtuu huomaamatta kaikkea (paitsi Cafe Laten lipittämistä kehä ykkösen sisäpuolella) vastustavat henkilöt niin jos ei jotakin saada loppumaan muuten, niin lopetetaan se verolla. Kuten tupakointi, 10 € askin hinnalla aika moni lopettaa. 20 € askin hinnalla on enää aika vähän tupakoijia ja 30 € askin hinnalla sitä harrastaa enää niin harva että sitä voidaan katsoa läpi sormien - tai kieltää lailla.

  Liikenteen päästöt muodostivat vuonna 2019 20 % Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Mutta sehän ei edellä mainittuja päättäjiä oikeastaan kiinnosta. Polttomoottorit on onnistuneesti lobattu maailmanlopun vehkeiksi ja sitä mielikuvaa ei enää voi muuttaa.

  Mutta varsinaiseen kysymykseen vastaus on, että ei vaikuta omaan ajamiseen niin kauan kun ei tarvii kohtuuttomasti muusta tinkiä.
   
  pezq^, Nebwy ja teme- tykkäävät tästä.
 3. janzka

  janzka Yamaha Sidewinder M-TX 153" 2021 Stage 4 270hp

  Kyllähän tuota vois ajella 5-6tkm kaudessaki vaan kylläpä se tuo polttoaineen hinta rajoittaa. 60km bensat maksaa noin 55€ + auton diiselit:(
   
 4. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Nyt kuule Yamaha Finlandille ukaasia että ei tule mainosta tuutin täydeltä jos ei sponssaa polttoaineita, eikös vain.:D Tämä ei ole maksettu mainos vaan "joke".
   
 5. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Itsellä tullu aina sen verta vähän kelkkailua, että bensan hinta tuskin vaikuttaa. Varsinkin nykyisen nelarin kohdalla, joka ei kauheasti tuota bensaa napostele vaikka ajaisi kaasu pohjassa koko ajan. Aikanaan nuorempana kun rahat oli muutenkin tiukassa niin crossfirella ajamisen kanssa kyllä alkoi välillä tuntua, että bensa hinta kohta rajoittaa. Se kun nappasi omassa siistissä reittiajossa 25-30l/100km ja umpisessa jos vähänkään pyörähti niin 40l/100km meni heti. Tuosta voi toki sanoa, että onneksi on jotain kehitystä tapahtunu, koska ei kyllä mikään niin kauhea tehoihmekään ollut se catin 600 kone.
  Suomessa valtiontaholla on jotenkin tyhmää, että polttoaineiden verojen noston ongelmia ei haluta nähdä kansantalouden näkökulmasta. Polttoaineveron nostaminen nostaa käytännössä kaikkia hintoja kuljetuskustannusten nousun myötä ja on siinä mielessä monella tapaa haitallista. Toki vihreästi ajateltuna voisi ajatella, että maailma pelastuu kun saadaan hiilidioksidipäästöjä alaspäin, mutta käytännössä Suomen tekemiset ovat maailman mittakaavassa aika merkityksettömiä. Suomen olisi paljon viisaampaa satsata paukkuja tuotekehitykseen ja kehittää sellaista osaamista ja tekniikkaa, jota voidaan myydä kehitysmaihin niiden päästöjen vähentämiseksi. En toki ole päästöjen vähentämistä vastaan, mutta esim. sähköautohypetys on kyseenalaista, koska kukaan ei edes halua puhua niiden tuotannon, käytön ja romutuksen kokonaispäästöistä ( tai tuotannon eettisyydestä). On toki paikallisesti päästötön, mutta todellinen käytönaikainenkin kokonaispäästö riippuu siitä kuinka se sähkö on tuotettu. Saksalaisetkin taisi lopettaa ydinvoiman käytön ja hiilivoimalat puksuttaa sitten entistä enempi...
   
  M.E.A tykkää tästä.
 6. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Koko maailman ilmastonmuutos johtuu halvasta diisselistä Suomessa! Hinta kolmeen euroon, niin maailma pelastuu ja dodolintukin herää henkiin! Ei siinä kuulkaa tämmösissä asioissa paljoa paina faktat. Siis siitä, että samalla romutetaan koko maan talous kustannusten noustesssa.
   
  jp10, Esa, Tampio89 ja 6 muut tykkäävät tästä.
 7. Vesukka

  Vesukka Xtrim 600 re, Rs Venture

  Ei se talous tunnu poliitikkoja vaivaavan. Kohan ympäristöasiat on ykkösenä!

  Ite meinasin ajella suunnilleen samat, mitä ennenkin.. Nyt on varmaan välillä poikakin mukana ajelemassa.. Aika paljon talvesta riippuu paljon tulee kilsoja.. Oman fiiliksen mukaan ajellaan..
   
 8. janzka

  janzka Yamaha Sidewinder M-TX 153" 2021 Stage 4 270hp

  :D:D

  Kylläkai tuo 3tkm varmaa riittää mainosmateriaalin hankkimiseen ;)

  Varmaan jos raskis niin ois reittikelkka erikseen. 3tkm kyllä riittää ajohalujen tyydyttämiseen ummella mut ainaha sitä vois reittiäki ajella..
   
 9. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  Muistaakseni tosiaan 20 % Suomen hiilidioksidipäästöistä aiheutuu tieliikenteestä, josta puolet yksityisliikenteestä. Siinäpä onkin hyvä prosenttilaskennan tehtävä; yksityisliikenteen päästöt vähenivät 100 %. Montako prosenttia vähenivät kokonaispäästöt? Vihreät varmaan vastaisivat, että vähintään 100 prosenttia....;)
   
 10. juoni

  juoni -22 R-M8000 // water rev mod

  Eipä tuo ole ykskään reissu ole jääny tekemättä pensan hinnan takkie
   
 11. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Luultavasti omalla kohdalla vaikuttaa sillä tavalla että joutuu jo harkitsemaan että minkä reissun lähtee ajelemaan. Eli se saattaa tosin toisaalta tarkoittaa sitä että pitää siirtyä kauemmaksi...ja se taas kyllä kasvattaa polttoainekuluja.
   
 12. teme-

  teme- Well-Known Member

  Kyllähän se varmasti ensi talvena vaikuttaa jos tällä tasolla hinnat on, ei välttämättä enää ihan mitään hupi hupi köröttelyä tule lähettyä ajamaan.
   
 13. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Viimetalvena ajoin 300km. Jos ensitalvena ajais sitten vain 150km niin ei tuu henkilökohtainen konkurssi. Ostais sillä rahalla korvatulppia minkä säästää polttoainekuluissa vai laittaisko tuohon vikingiin vanhan volvon vaihdelaatikon sähköisellä ylivaihteella niin se polttoaineenkulutus ja moottorin kierrokset laskisivat normaalille tasolle:confused::D:D.
   
  Viimeksi muokattu: 29/10/21
 14. JiiKoo

  JiiKoo RX1-PPS

  Nyhän on hinnan puolesta jo melko sama ajella pienkonebensalla siellä missä sitä mittarista saa:cool: Jos jää ajot vähäsiksi niin eipähän pilaannu tankkiin:rolleyes:
   
 15. rainbow6

  rainbow6 Well-Known Member

 16. vinotintto

  vinotintto Polaris axys assault -19 850 kai se on

  Eihä nää kelkat vie mitää vesijettii verrattuna
   
 17. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  100L/100km maistui 850:lle, kun piti vaarankyljessä hauskaa.

  Armeijassa tekat imi muistaakseni samaa luokkaa:D

  Nykyinen pulkka on onneksi varsinainen pulloon sylkijä, kun tankillisella keskiverto kelkka-Pena turraa helposti koko talven;)

  No joo, ehkä sitä ei kannate kulutuksia miettiä, jos lajia tahtoo harrastaa hauskan kannalta. Muutama tonni siinä hupenee kaudessa kuluihin.
   
 18. takis

  takis Lynx boondocker 3900ds 800etec -14

  max 2000tkm tulee kauteen ajettua niin ei nuilla hinnoilla vielä konkurssiin mennä mutta enempi harmittaa kun harrastekäyttö auto imee sen 15l satkulle jolla tulee kuiten ajettua 10-20tkm vuoteen.
   
 19. Sen verran voisi "valistaa", että korkea öljyn/bensan hinta johtuu tällä hetkellä kaasun hinnasta/saatavuudesta. Fossiiliset (kaasu, öljy ja kivihiili) kytköksissä vahvasti toisiinsa, ja sitä myöten öljy kallista.
  Tulevaisuudessa mittarilla varmasti näkyy myös päästöasiat, mut ei tällä hetkellä. Noin 80% maailman energiasta tulee edelleen fossiilisista (Eurooppa n.70%).

  Bensan hinta yllätti itteänikin yks päivä, kun kattelin tarkemmin mittarilla. Muutenkin kallis harrastus ei vielä tuohon itellä lopu, mutta eihän se haittaisi jos kulutus vieläkin kelkoissa tippuis... Kuten on tippunut esim. 90-luvun alusta tähän päivään.

  0,30€/l bensan hinnan nouseminen nostaa kustannuksia 25l/100km syövällä kelkalla 75€ per 1000km. Tämä tarkoittaa itselle 225€ lisäkustannusta kaudessa.
   
  Viimeksi muokattu: 2/11/21
  S4ms4 ja janzka tykkäävät tästä.
 20. Snage

  Snage Member

  Jos minuu alkaa bensan hinta häiritsemään niin kehotan vaimoa ajamaan taloudellisemmin ja käymään vaikka ruokakaupassa mieluummin polkupyörällä. Jää sekin säästö harrastamiseen
   
  Hardza, Nipademu, vetkulilm ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua