E-tec koneremontti

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä ruupanen, 25/9/12.

 1. ruupanen

  ruupanen Lynx RE

  Lynxissä alkas olla männänvaihto edessä, joten sama kai tuo on leväyttää koko kone. E-tecin hieno maailma kun on vielä vieras, eli ei ole tarvinnut moista rassata ollenkaan, niin muutamat kysymykset on herännyt.
  Mihin hintaan olette saaneet mäntäsarjaa + tiivisteet? Onko laakerit ollut yleensä jo vaihtokunnossa vajaan 10 000- ajettuna? Kampurat näissä on ilmeisesti jo uutena kieroja, joten se ainakin koneistamolle.
  Kannattaisko ruiskusuuttimet käyttää puhistuksessa? Onko ravet synkattava liikkeessä, vai onnistuuko kotikonstein? Jotain muuta speciaalia näissä ötököissä? Oliko tankin sihti myös näissä 10 - mallisissa heikkokohta, vai pelkästään vanhemmissa?

  Kaikki vinkit ja nettilinkit edullisista liikkeistä otan mielelläni vastaan.

  Edit: iipeistä löytyi wisecon kitti: http://www.ebay.com/itm/Ski-Doo-2009-Summit-Everest-HO-E-Tec-Wiseco-Piston-Kit-/200502329823?pt=Motors_ATV_Parts_Accessories&hash=item2eaedec1df&vxp=mtr

  Onko tuo käypänen?
   
 2. petee

  petee Well-Known Member

  Vs: E-tec koneremontti

  ne kampiakselin kaksi keskinmäistä laakeria on 2-tahti voijeltua ja ne on 10000 jälkeen täysin tienpäässä.ne pitää vaihtaa tai männän vaihto menee täysin hukkaan
   
 3. ruupanen

  ruupanen Lynx RE

  Vs: E-tec koneremontti

  Hyvä tietää. Kaikki kyllä vaihdetaan mitä pitää ja tässä juuri yritän vähän hahmottaa etukäteen tulevaa remonttia / laskea about mitä tähän tulee palamaan rahaa :)
   
 4. Vs: E-tec koneremontti

  Tonttu on aika likellä :-X

  Ja jos saa ehdottaa nii ennemmin vakio männillä ym. kasaan..
   
 5. matti

  matti XRS 600 -07

  Vs: E-tec koneremontti

  Keskilaakerien menemisestä... Onko etecin öljyn syöttö niin paljon pienempi kuin esim. SDI : n että keskilaakerit on finito 10tkm jälkeen? Mitä tuossa 11tkm SDI : n käytin auki, niin ei keskilaakerien puolesta ollut ongelmaa ja ehkä päätylaakereillakin olisi vielä rullannut. Mutta kun molemmat päätystefat vuosi, niin oli avattava.
   
 6. ruupanen

  ruupanen Lynx RE

  Vs: E-tec koneremontti

  Tonnia itekkin ajattelin ennenku rupesin ees kyselee. Nähtävästi männiksi on pakko laittaa orkkikset, koska 10-vuotiseen ei nähtävästi saa Wisecoa ollenkaan. 09 - vuotinen on nimittäin erivaraosanumerolla, eikä uspartsin Wisecon luettelosta löydy ollenkaan mäntää 10-vuotiseen.

  Laakereita kyl aattelin käydä kyselee ihan laakeriliikkeestä, kun nuo orkkikset on aika kalliit.
   
 7. Ouzei

  Ouzei Well-Known Member

  Vs: E-tec koneremontti


  Mulla kävi -11 RE:n kampura koneistamolla ja aavistuksen verran oli heittoa, mutta laakereissa ei ollut mitään vikaa.
  Varmuuden vuoksi kuitenkin vaihdettiin moleemmat päätylaakerit. :)
   
 8. Vs: E-tec koneremontti

  En usko kyllä että keskilakrut olis loppu tuolla km määrällä..

  Päätylaakerit ei kauheita orgiksenakaan maksa ja jos jostai sattuisit vastaavat löytämäänkin niin joutuisit porailemaan tapinreiät ulkokooleihin enkä usko että ainakaan meikäläisellä kotioloissa onnistuis, on sen verta kovaa ainetta nuo koolit. Lisäksi laakereissa täytyy olla just oikea välysluokka (esim. c3 tai jtn..). Itekki tuota silloin mietin muttei maksa vaivaa jos tilaamalla saa oikeat 50€/kpl. Ei paha.. ::)

  Kaveri laitto 600 E-tecin uusiksi viime syksynä kilometrimäärän takia. 17tkm oli raksutellu ja kampuranpää oli jo sen verran väljä ettei pysyny toleranssissaan nii purettiin kampura muttei vaihettu keskilaakereita vieläkään ;)

  Päätylimppu ja tappi oli pakko vaihtaa..

  Ite laitoin n. 8tkm ajetun SDI:n kesällä uusiksi ja päätylakrut pelkästään vaihdettiin varmuuden vuoksi vaikkei niissäkään mitään vikaa ollut.

  Olikohan n.600€ osineen (Orggis) ja töineen tuo sdi:n laitto (Männät, tapit, neulalaakerit, täyd. tiiv.srj + päätylaakerit 3kpl) Päätylaakerit laitatin merkkikorjaamolla kun siellä on sopivat työkalut ja välyslevyt jossa samalla mitattiin heitot. Luulisin että E-tec olis samaa luokkaa.

  Nyrkkisääntönähän monet sanoo että, alakerta kestää 2 mäntäkierrosta... Yleensä ;D
   
 9. petee

  petee Well-Known Member

  Vs: E-tec koneremontti

  e-tec syö paljon vähempi öljyä mitä sdi. itellä leipo 8000 km keskilaakeri kiinni ja lukekaapa muualta palstoilta noita laakeri ongelmista.ja tämä kelkka ei runkonumeron perusteella kuulunut takasin kutsu kampanjoihin,mitä on tapahtunut tuon laakerin takia
   
 10. ruupanen

  ruupanen Lynx RE

  Vs: E-tec koneremontti

  Tänään tilasin alkuperäiset männät + tiivistesarjan. Katotaan sit mitä kaikkea tarttee uusia kuhan alakerta leväytetään.

  Selvittelin tota laakeri hommaa ja eihän näihin tosiaan saa muita kuin alkuperäisiä, joten eipä onnistu säästö niissäkään. No jospa se sit kestäs yhtä hyvin mitä tähänkin asti, kun on kaikki OEM :)
   
 11. petee

  petee Well-Known Member

  Vs: E-tec koneremontti

  itekki selvittelin tuota laakeri hommaa menny keväänä ja tuon selvittelyn perusteella kaikki päälle 10tonni km liikkuu todella tuurin voimalla,sdi on lujempi kovemman öjymäärän takia
   
 12. ruupanen

  ruupanen Lynx RE

  Vs: E-tec koneremontti

  Näin tuntus olevan.
   
 13. John_K

  John_K Well-Known Member

  Vs: E-tec koneremontti

  Toimiiko etec laitteissa öljypumppu sähköllä vai muistanko väärin? Eikö sitä saa säädettyä millään? Olen myös ihmetellyt että saako bensakarttaa mitenkään säädettyä jos haluaisi vaikka ajaa paksummalla seoksella moottori tuhon välttämiseksi.
   
 14. Junde

  Junde Mxz xrs -16

  Vs: E-tec koneremontti

  Joo sähköisesti ohjattu pumppu. Säätö onnistunee piuhan nokassa.
  Mitenkä porukka on tuota öljypuolta ilmannu remonttien jälkeen? Huoltomanuaali sanoo että sekin pitäisi piuhan kautta tehdä..
   
 15. ruupanen

  ruupanen Lynx RE

  Vs: E-tec koneremontti

  Mie vien ainakin koko ötökän paikalliseen huoltoon missä saa tehdä amattimies temppunsa + laittaa sisääanjomoodin päälle. Sanoi että menee puolestatunnista - tuntiin koko hommaan ja tuntiveloitus 65 €, niin ei tuo paha homma ole, eikä tarttee sitten jännitellä raveja, tai öljypuolta.

  Oottekos löytäneet internetin ihmeellisestä maailmasta huoltomanuaaleja, vai ostaneet jostakin?
   
 16. Ouzei

  Ouzei Well-Known Member

  Vs: E-tec koneremontti

  No täällä ainakin toteutetaan liikkeessä. Laittavat piuhan nokkaan, sisäänajo moodi päälle, RAVE venttiilien säätö ja pumpun ilmaus. Hintaa moiselle siinä 80€ nurkilla. Menee ainakin varman päälle... ;D ;D ;D

  Eikös tuossa huoltomanuaalissa ole ohjeistus ilmaukseen!?
   
 17. matti

  matti XRS 600 -07

  Vs: E-tec koneremontti

  Kyllä se on niin, että merkkiliikkeisiin ei kannate viedä kelkkoja, eikä autoja ennenkuin on pakko ;) Harmi vaan kun nykyään pitää kelkoistakin vikakoodit pystyä lukemaan...
   
 18. Junde

  Junde Mxz xrs -16

  Vs: E-tec koneremontti

  On ohjeistus joo, mutta ei niitä aina pidä niin tosissaan ottaa. :)
  Ohjeistus sanoo näin: kone käytiin-> piuhankautta budsilla "ilmaus"päälle -> kone käy suuremmilla kieroksilla hetken-> tarkastetaan onko ilmaa letkuissa -> jos ilmaa tehdään uudestaan.

  Tuon perusteella ajattelis että vois mennä kun vaan parikertaa pistää kesäsäilytyksen koneelle :) No joo tämä saattaa olla liian kallista kokeilla..

  Ebaysta löytyy ainakin huoltomanuaalia ja on niitä joskus vapaamminkin tainnut olla jaossa.
   
 19. Ouzei

  Ouzei Well-Known Member

  Vs: E-tec koneremontti

  Täysin totta, jos vaan itse osaa varman päälle tehdä... ;D
   
 20. tertsu

  tertsu Kelkaton

  Vs: E-tec koneremontti

  [quote author=Junde]
  Ebaysta löytyy ainakin huoltomanuaalia ja on niitä joskus vapaamminkin tainnut olla jaossa.
  [/quote]
  Ski-Doon manuaaleja kyllä löytyy Ebay:sta, muttei Lynxin. 9tkm ajettu 09 e-tec Lynx itelläkin ja koneremontti varmaan kohta edessä, joten tuo service manuaali olis kyllä kova sana. Sama konehan noissa toki on, mutta muuten eri vehkeitä joten jos Lynen manuaaleista on tietoa niin vinkatkaa.
   

Suosittele tätä sivua