Snowcross Snowcross SM 2024 - Pakkaskisa

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 25/1/24.

 1. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Maailmanmestari ja Suomen mestarit samassa luokassa SM-snowcrossin startatessa Rovaniemellä

  Moottorikelkkailun snowcrossin uusi SM-kilpailukausi käynnistyy viikonloppuna Rovaniemellä kovatasoisena. Johtohahmoina Pro-luokkaan kalustonsa marssittavat hallitseva maailmanmestari Aki Pihlaja sekä hallitsevat Suomen mestarit Pro-luokasta Miika Lammi ja Pro Lite -luokasta Leevi Puustinen.


  Rovaniemen perinteinen Pakkaskisa täräyttää tulille neljän osakilpailuviikonlopun mittaisen snowcrossin Suomen mestaruussarjan 2024. Lauantaina väännetään Suomen Cup -pisteistä 13-14-vuotiaissa junioreissa sekä 40- ja 50-vuotiaissa veteraaneissa ja mitellään kansallisesta paremmuudesta luokissa Micro Junior, Mini Junior, Junior 11-12, Sport sekä Harraste. Sunnuntaina Mäntyvaaran crossradan lumivalleja pöllyttävät SM-sarjalaiset luokissa 14-16-vuotiaat juniorit, naiset, Pro Lite ja Pro.

  Pro-luokkaan saadaan hurja kattaus. Isäntäseura Lapin Moottorikelkkailijoita edustaa Aki Pihlaja, joka voitti maailmanmestaruuden Norjassa viime huhtikuussa. Polar Cross Moottorikerhon Miika Lammi juhli puolestaan uransa ensimmäistä Pro-luokan Suomen mestaruutta viime talvena, jolloin Sonkajärven Moottorikelkkailijoiden (SoMoKe) Leevi Puustinen kuittasi ensimmäisen Pro Lite -luokan SM-tittelinsä.

  - Lähden Rovaniemelle avoimin mielin. Tämän kauden kilpuriini on tullut isot päivitykset. Kelkkaa on säädetty, viritetty ja värkätty huolella. Kyllä sillä uskaltaa ajaa kunnolla kilpaa. Uskon, että se on soiva peli ja kuskikin vaikuttaa olevan kunnossa, Pihlaja runoilee leppoisasti.

  - Haen voittoa, mutta voihan kisassa olla yllättäjiä. Kai se on niin joka vuosi. Ensimmäinen kisa on aina mielenkiintoinen, kun ei tiedä muiden kuskien eikä kyllä omaakaan vauhtia. Lisäksi kaikki valmistelut menevät aina viime tippaan, kun tälläkin viikolla saa vielä teippailla autoa, kelkkoja, vaatteita.

  Lammi lähtee uuteen kauteen epävarmemmista asetelmista. Viime kevään kelkkakausi päättyi riemuisasti, mutta sen jälkeinen kevät rysäytti rankasti vasten kasvoja motocrossradalla.

  - Minulla on ollut urallani parikymmentä luunmurtumaa, mutta viime kesänä tuli isoin osuma. Murtui neljä selkänikamaa ja luunpaloja painui selkäytimeen. Selästäni on nyt kuusi nikamaa yhdistetty "rautahäkillä". Pääsin jo kesällä treenaamaan, mutta selkä oli koko ajan kipeä. Nikamissa oli paha tulehdus, selkää leikattiin uudestaan lokakuussa ja myöhemmin selvisi, että selässä on sairaalabakteeri ja tulehdus edelleen. Joulukuussa pääsin ajamaan kelkalla, ja muuten olen lenkkeillyt sekä hiihtänyt useamman sata kilometriä. Kelkalla ajo on ollut kipuilua, ja nyt tammikuussa olen pystynyt ajamaan 10 minuutin eriä. En ole ikinä ollut näin huonossa kunnossa, koska kesä meni maatessa. Lähden puolustamaan Suomen mestaruutta, mutta selän takia nöyrin mielin ekoihin kisoihin. Kevättä kohti ajetaan kovempaa, Lammi uskoo.

  - Henkisesti vedän edelleen täysillä, ja olen aina tullut loukkaantumisista entistä kovempana takaisin.

  Puustinen on uuden edessä, koska hän vaihtaa Pro Litestä pääluokka Prohon.

  - Minun on siirryttävä ylöspäin sääntöjen takia, mutta on se hyvä kehityksenkin kannalta. Odotan innolla Pro-luokkaa, Puustinen aloittaa.

  - Viime vuonna ratkaisevaa oli suoritusteni tasaisuus. Sillä pärjää pitkälle. Aina ei tarvitse voittaa, vaikka kilpailuhenkisyyteni on kova. Ensimmäisellä Pro-kaudella voittaminen ei ole niin selvä tavoite. Vastus kovenee, mutten ole silti ajatellut luokkaa sitä kautta, vaan lähden haastamaan. Olen myös tarvittaessa valmis voittamaan.

  Mainittu kolmikko on nimivahva, mutta tämän kauden mainetekoja ei ole jaettu ennen kilpailemista. Kansainvälistä väriä Rovaniemelle tuovat Itävallan Elias Bacher sekä Norjan Emil Mikalsen ja viime keväänä MM-kilpailussa yhdeksänneksi sijoittunut Ole-Herman Sjögren. Pro Lite -luokan SM-hopeamitalisti, Etelä-Pohjanmaan Moottorikelkkailijoiden Eetu Kari on siirtynyt Pro-luokkaan, samoin Pro Liten SM-pronssimitalisti, SoMoKen Joni Komulainen muiden muassa.

  Juniorimenestyjiä Pro Liteen

  Pro Lite -luokan viime kauden kärkikuljettajien noustua Pro-luokkaan, on pienempään luokkaan lähdössä siitä huolimatta laaja ja osaava kuljettajakattaus. Junioreista ylöspäin askeleita ottavista yksi on viime vuonna 14-16-vuotiaiden Suomen mestaruuden voittanut Emil Herten, joka on vaihtanut Nykarleby Motorsports Klubbin edustusasuun. Myös SM-hopeapoika, Rovaniemen Moottorikerhon Topi Rinne nähdään Pro Litessä. Luokassa on suomalaiskuljettajien ohella mukana useampi norjalaisajaja.

  Naisten luokan hallitseva Suomen mestari, Lapin Moottorikelkkailijoiden Taru Kylmälä ei ole mukana tällä kaudella, mutta SM-hopeamitalisti, seuratoveri Venla Kauvosaari nähdään avausosakilpailussa Rovaniemellä - samoin SM-pronssinainen, Tuupovaaran Moottorikerhon (TuupoMK) Saga Forsell. Viime kauden vahvasti avannut, mutta loukkaantumisen takia SM-loppupisteissä neljänneksi jäänyt, TuupoMK:n Mila Nevalainen asettuu niin ikään viivalle. Myös naisten luokassa on mukana norjalaisedustusta, kuten on Junior 14-16 -luokan SM-avauksessakin.

  Kilpaileminen käynnistyy kumpanakin päivänä kello 11:00. Pääsyliput maksavat 10 euroa päivää kohden, ja alle 16-vuotiaat pääsevät nauttimaan vauhdista veloituksetta.

  Kilpailukeskus sijaitsee Mäntyvaaran crossiradalla osoitteessa Mäntyvaarantie 161, Rovaniemi. Kilpailun järjestää Lapin Moottorikelkkailijat ry.

  Viikonlopun kilpailutapahtumia on mahdollista seurata suorana lähetyksenä MJP-Eventsin YouTube-kanavalla:
  Lauantai: https://youtube.com/live/ZjSxDRFeP5g?feature=share
  Sunnuntai: https://youtube.com/live/2q9NRJPkqsM?feature=share

  ---

  SML SM Pakkaskisa Rovaniemi 27.-28.1.2024

  Mäntyvaaran crossirata
  Mäntyvaarantie 161, Rovaniemi
  Lapin Moottorikelkkailijat ry

  Aikataulu
  Suomen Cup- ja kansalliset luokat lauantaina: Veteraanit 40, Veteraanit 50, Sport, Harraste, Junior 13-14, Junior 11-12, Mini Junior, Micro Junior.
  SM-luokat sunnuntaina: Pro, Pro Lite, Naiset, Junior 14-16.

  Perjantai 26.1.2024
  18:00-20:00 Ilmoittautuminen, katsastus

  Lauantai 27.1.2024
  07:30- 9:00 Ilmoittautuminen, katsastus
  9:15 Ohjaajakokous
  9:30 Harjoitukset
  11:00 Kilpailu

  Lauantain kilpailun jälkeen katsastus ja ilmoittautuminen noin tunnin verran auki.

  Sunnuntai 28.1.2024
  07:30-8:30 Ilmoittautuminen, katsastus
  9:15 Ohjaajakokous
  9:30 Harjoitukset
  11:00 Kilpailu

  Pääsyliput
  1 päivän lippu 10 euroa.
  Alle 16-vuotiaat ilmaiseksi.

  Kisaradio taajuudella
  100,40 Mhz

  Lisätiedot ja lähtöluettelo
  https://motti.moottoriliitto.fi/sml/fi/publicEvents

  Tulokset
  https://tulosarkisto.fi/races/view/737

  Sarjataulukot
  https://tulosarkisto.fi/championships/index/104/2024

  Sarjataulukoiden arkisto
  https://motti.moottoriliitto.fi/sml/fi/publicRankResults

  SML SM-Snowcrossin kilpailukalenteri 2024
  27.-28.1.2024 Rovaniemi
  3.-4.2.2024 Parikkala
  2.-3.3.2024 Nivala
  26.-27.4.2024 Ukkohalla

  23.-24.02.2024 Oulu Stadion Snowcross
  9.3.2024 Jyväskylä SM-Viikko. Luokat Open ja Naiset

  www.sm-snowcross.fi
  www.facebook.com/snowcrossSM
  www.instagram.com/smsnowcross

  Suomen Moottoriliitto
  www.moottoriliitto.fi
   
  petes88, M.E.A ja Seiti tykkäävät tästä.
 2. carrillo

  carrillo Well-Known Member

  Tuleeko näitä juutuupista tai televitsioonista tällä kaudella,,,mitään tietoa enskojen sprinttien lähetyksistä kellään,,,,,,,,,,
   
 3. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

 4. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Ja nuin vain meijän testiukkonaki toimiva Mettiäisjouko otti ja voitti harrasteluokan. Kova suoritus. Ottaen huomioon, että melkein kylmiltään meni kisaamaan.
   

Suosittele tätä sivua