Vakuutusasiaa

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä vaarikka, 1/12/15.

 1. gontso

  gontso Well-Known Member

  Siinä samalla on sähköinen kuittikin tarjolla ladattavaksi, mutta toki kuvakaappauskin kertonee saman asian.
  Fennialla tuo laskutus tuppaa menemään helposti sekaisin jos kesken kautta seisottelee. Saattaa tulla vaikka kesällä korjauslaskuja, mutta eiköhän ne omansa osaa ottaa. Sama kait koska ne laskut tulee.
   
  FFoxi tykkää tästä.
 2. Vesukka

  Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

  Tarkotin lähinnä, et täyskasko ei ainakaan aiemmin tullu automaattisesti voimaan takas Fennialla.. Muuten toiminu ok..
  Joo kannattaa aina joku tosite ottaa ylös.. :)
   
 3. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Liikenne ja kasko tulevat automaattisesti voimaan Fennialla, kun trafissa asioi. Olen pätkinyt Trafin kautta vakuutuksia vuosia ja vahingot on korvattu aina Fennialta. En ole ikinä ilmoittanut Fennialle mitään liikenneotoista/poistoista.

  Mikä on toinen hyvä juttu, on että liikennepoistettuun kelkkaan jää osakasko automaattisesti voimaan. Jos sattuu palamaan tai pöllitään. En muista oliko vielä ilkivaltakin.
   
  Vesukka tykkää tästä.
 4. K9Pro

  K9Pro Lynx Rave RE 3500 600R 2023

  Tällaisesta on ihan käytännön kokemusta. Laitoin kelkan ”seisontaan” keväällä 2017. Otin sitten liikenteeseen itsenäisyyspäiväksi. Lasku tuli joskus tammikuussa ja siinä (onneksi) luki selkeästi liikennekäyttöön ottopäivä.

  Mutta, en huomannut summasta, että laskun summa oli yhä vain seisontavakuutuksen hinta. Sitten maaliskuussa napsautin kelkan puuhun. Eipä mennyt kauaa vahinkoilmoituksen teosta kun soitto tuli vakuutusyhtiöstä ja viesti oli, että ”ei korvata Kaskosta koska oli seisomassa”.

  onneksi oli laskusta kopio tallessa verkkopankissa. Siitä näytin, että teillä on ollut tieto käyttöönottopäivästä. Yrittivät vielä luistaa sillä korvauksista, että mun olisi pitänyt huomata väärä laskutussumma. Ilmoitin, että jos laskutatte väärin on se teidän ongelma. Siihen loppui keskustelu ja viikkoa myöhemmin lunastivat kelkan ihan käypään hintaan.
   
  Jarska77, Vesukka, FFoxi ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 5. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Ja yhtiö oli?
   
 6. K9Pro

  K9Pro Lynx Rave RE 3500 600R 2023

  Pohjantähti tai Turva, nyt en enää melkein 5 vuoden jälkeen muista kumpi.

  Mutta - sen muistan, että niillä oli järjestelmässä feelu. Eli käyttöönottotieto meni kelkan tietoihin automaattisesti Trafista, mutta ei laskutukseen! Oli edulliset vakuutukset sen talven! Mutta se bugi varmaan korjattiin saman tien…
   
  Jarska77 ja FFoxi tykkäävät tästä.
 7. jonskuu

  jonskuu Lynx Boondocker 3700 -22

  Miten menee nykyään korvauspuoli täyskaskossa Fenniassa jos ajaa freerideä? Jostain kuulin, että umpisessa ajeluita ei vakuutus korvaa ainakaan opssa.
   
  Viimeksi muokattu: 21/1/23
 8. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  En tiedä ovatko päivittäneet sopimuksia, mutta ainakin toissatalvena Fennia korvasi, kun ryskäsin Posion Freeride-alueella ja viime talvena Inarin vesialueella löytyi kivi lumen alta.

  Edit. Miksei korvaisi jos on lainmukaan luvallista kelkkailua. Luvattomassa ajossa tuskin korvaa. Ilmoittakaa toki, jos on ehdot muuttuneet.
   
  Viimeksi muokattu: 21/1/23
  jonskuu tykkää tästä.
 9. clown

  clown Well-Known Member

  https://www.op-media.fi/liikenne/lahdossa-moottorikelkkailemaan/

   
  Arwid Käkivaara tykkää tästä.
 10. Levilöinen

  Levilöinen Member

  Jos sattuu tai sattuis joku vahinko umpis hommissa niin parempi ku vaan sanoo että reitillä sattui.
   
 11. wille86

  wille86 Well-Known Member

  No ainakin viime vuonna omasta khaoksesta matto katkesi ja ei fennia kysellyt että missä tapahtunut, hyvin homma pelitti ja jos jotain negaa niin ottivat ikävähennystä 10% 500km ajetusta matosta kun lappuja puuttui. En tajunnut sanoa että ne lähti siinä samassa rytäkässä missä mattokin katkesi...
   
 12. Zakarias

  Zakarias Member

  Ihan mielenkiinnosta, mikä vakuutus korvaa katkenneen maton?
   
 13. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Johan kasko maton korvaa, jos ajat johonkin esteeseen ja matto sen vuoksi katkeaa/vaurioituu. Kuten korvaa muutkin osat.
   
 14. wille86

  wille86 Well-Known Member

  jep, kaskohan se.
   
 15. Zakarias

  Zakarias Member

  Kyllä kyllä jos törmätty, mutta ajattelin tuosta että matto katkennut omiaan ilman törmäystä.
   
 16. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Niin no, eikös ne vakuutukset ole vahinkoja varten. Jos omia aikojaan katkeaa ilman syytä, niin sehän on sitten takuuhommaa, ei vakuutuksen.
   
 17. Zakarias

  Zakarias Member

  Juu juu, mutta kun siinä kirjoituksessa jota alunperin lainasin oli mainittu pelkkä maton katkeaminen eikä muuta mainintaa törmäyksestä niin sillä kysyin.
   
 18. wille86

  wille86 Well-Known Member

  Joo aivan totta, takuuseen sitä ensin yritin laittaa vaan ei mennyt syys "ulkoinen osuma". Ja mattohan ei kokonaan edes poikki mennyt vaan veto reiästä ulkoreunaan n. 5cm matkalta enkä tiedä missä se rikki oli mennyt. Liina patentilla ajoin vielä kolme päivää enkä säälinyt yhtään eikä se ole siitä enempää revennyt.
   

  Lisätyt liitteet:

  Vesukka tykkää tästä.
 19. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Oisko tuo terävään kiveen vastannut. Ex pollen series 8 otti saman näköisen leikkausvekin kiven kyljestä vilttorinteessä. Kuin puukolla viilletty. Takuuasia ei ole ulkopuolinen osuma, kun matosta leikkaantuu vahvikenauhat poikki. Oikein että menee kaskoon.

  Fennia on kyllä hyvin korvannut.
   
 20. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Olen tuosta Osuuspankin "mainoksesta" ollu jutuissa k.o. yrityksen viestintäosaston kanssa. Ilmeisesti asia on muotoiltu vähän heikonlaisesti siihen juttuun ja se tullaan korjamaan. Kun tuostahan saa sen käsityksen ettei kelkoilla saa ajaa ylämäkiä lainkaan :D
   
  Jarska77 tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua