Vakuutusasiaa

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä vaarikka, 1/12/15.

 1. Mora_

  Mora_ Member

  Voiko liikennekäytöstä olevan kelkan liikennevakuutuksen irtisanoa? Tieliikennelaitteissa ei tietenkään voi, mutta voiko kelkassa?
   
 2. teme-

  teme- Well-Known Member

  Minusta ei muuten kun viemällä kilvet pois.
   
 3. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  kaikista voit irtisanoa liikennevakuutuksen kun olet ensin tehny liikennekäytöstä poiston.
   
 4. Mora_

  Mora_ Member

  Joo, tietenkin voi, mutta voiko kelkan vakuutuksen irtisanoa, vaikka se on liikennekäytössä? Tämä on olennaista, koska liikennekäyttöön otosta ja poistosta ne suurimmat kulut tulee, kun kelkalla ajetaan ehkä viitenä päivänä vuodessa.
   
 5. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Ei voi.
   
 6. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  Lähitapiolassa ainakin onnistuu kokonaan valuutuksen irtisanominen ilman kilpien konttorille vientiä
   
 7. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Mutta lipo on tehtävä ensin.
   
 8. k0lli

  k0lli Enduro

  Niin onnistuu. Poistin kelkan liikennekäytöstä, irtisanoin liikennevakuutuksen ja kaskon ja tein uuden osakaskon. Huomattava ero jos vaan pelkästään poistaisi liikennekäytöstä :D
   
 9. Vesukka

  Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

  Missä yhtiössä?

  Ite otin ifiin bd:n liikenne + osakaskon, ei pitäs kertyä hintaa kesäkaudelta ylimääräistä, vaikka ei poista liikenteestä.
   
 10. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Fenniassa toimii automaattinen laskutus ilman mitään ryöstö minimihintoja. Eli maksaa sen mitä on liikennekäytössä eikä erikseen tarvi vakuutuksia katkoa. Omat vanhukset on fenniassa ja pelaan liikennekäytön kautta sen mitä ajelee. Laskut ollu koko talven ajalta useasta kelkasta yhteensä ehkä jonku 150e ja poistoista sitten se 6e laaki.

  Osakaskot jää fenniassa voimaan liikennepoistonkin jälkeen.
   
  Jarska77 ja vetkulilm tykkäävät tästä.
 11. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  ja alkuperäiseen kysymykseen, ei saa vakuutusta pois niin kauan kun on liikennekäytössä. Sieltä tulee melko äkkiä trafi kolkutteleen ovea jos ois liikenteessä laite ilman vakuutusta (et pysty laittamaankaan pelejä liikenteeseen ilman päällä olevaa vakuutusta)
   
 12. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Näin on, eilen rekisteröin ST550 omiin nimiin ja sekin vaati selittelyä katsastuskonttorilla että samantien liikennekäytöstä poisto, onnistui kuitenkin.
   
 13. Vesukka

  Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

  Ite otin tuon jatkuvan vakuutuksen, kun pihassa ajoja talvella melkein päivittäin, nii ei jaksa poistella ja ottaa käyttöön kokoajan. Lisäks juniorit ajaa myös, nii ei viitti olla ilman vakuutusta. Täyskaskon laitan päälle pidemmille reissuille, sen pätkiminen onnistuu ilman sanktioita ifissä.

  Mulla kans oli aiemmin Fenniassa Xtrimmi. Yamppu ollu ifissä, jo aiemmin kun siihen ei tartte mitään täyskaskoja ajatella.

  Onnistuu liikennekäytöstä poisto oston yhteydessä suoraan myös Trafin oma asioinnin kautta netissä. Nytkin kysy, et jatketaanko liikennekäyttöä vai ei.
  Jos ei liikennekäyttöä jatka, nii onnistuu laittaa omiin nimiin ilman vakuutusta.
   
 14. juketsu

  juketsu Kolomen lynksin talous.

  Ifissä vakuutukset joka kelkassa kasko+liikenne. Mie saanki jo hyvät ikäalet rouval vähä nii ja näi:D
   
 15. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Oli helepompi käydä konttorilla paperisen ilmoitusosan kanssa.
   
  Vesukka tykkää tästä.
 16. k0lli

  k0lli Enduro

  Lähitapiola. Jos laittaa pelkästään liikennekäytöstä poistoon, niin kasko kyllä tippuu osakaskoksi, mutta hinta on silti korkeampi - kokeiltu sekin. Periaatteestakaan en maksa kesällä liikennevakuutusta euroakaan, kun kelkka seisoo tallissa ja on poistettuna liikennekäytöstä. Vähän hölmö systeemi...
   
  Vesukka ja T-Cat tykkäävät tästä.
 17. Nisu

  Nisu Member

  Onko nykyään enää jäljellä yhtäkään semmosta vakuutusyhtiötä, joka hyvittää törmäysturvan maksut seisonnan ajalta ilman, että sen tarvii kestää yhtäjaksosesti vähintään 30pv?
   
 18. wille86

  wille86 Well-Known Member

  vielä viime vuonna fennialla ainakin pystyi pätkimään vaikka päiväksi toivottavasti vieläkin...
   
 19. Nisu

  Nisu Member

  Thanks. Pitääpä ottaa testiin.

  Tosiaan jos joku muu miettii samaa, niin OP ja Lähitapiola vaatii seisonnan olevan vähintään 30 päivää ja IF ei hyvitä ollenkaan (vetoaa vuodenaikahinnoitteluun).
   
 20. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  Riippuu niin kelkasta ja kuskista mikä kullakin edullisin.

  Kelkkojen Saabit tuntus olevan IFille mieluisia kapineita vakuuttaa. Ensin luulin että vanha ja arvoton jammu on edullinen pitää ifillä mut niin oli kaverin Sidewintterikin. 200 - 300 euron väliin vuosi osakaskolla, lähempänä 2 kuin 3 sattaa.
   

Suosittele tätä sivua