ProCross F / ZR / El Tigre 2012 --> (kaikki mallisarjat)

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Hjaurus, 13/4/12.

  1. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Joo se tiiviste menee ajansaatossa huonoksi ja öljyt ei pysy enää sisässä. vuosimallissa 12 oli vakiona "huonompi" tiiviste ja se pitäisi olla päivittynyt versio aina kun uuden ostaa.

    Onkos kenelläkään kokemusta pätkämallin 7000 sarjan laitteista ? Onko miten paljon raskaampi ajaa kuin kakstahtiset. Polttoainetta taitaa reittiajossa syödä ihan samalla tavalla kuin kakstahtikoneetkin. normaalissa reittiajossa tuokin 800 menee alle 20l/100km ihan kevyesti.
     
    Viimeksi muokattu: 27/3/17
  2. NikoP

    NikoP M8000 Sp Es 2.6" - 18

    Ite en samaisessa laitteessa hoksinut vuotoja, mutta kun koppaa käytin auki, niin kasailin wurtin moottorisilikonilla vanhan tiivisteen kera. Hyvin on liemet toista tuhatta jo kopassa pysynee.
     
  3. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Ei nyt varsinaisesti pätkämallista kuin kertaalleen mutta 137 on kaverilla ja tietenkin sama laite käytännössä viperi, bensaa menee 1-3l vähemmän kuin 800:lla riippuen reitistä jos samanlailla ajaa ja jos kunnolla mennään kulutusero kasvaa mutta esimerkiksi 16l/satku pitää jo oikeasti ajaa tasakaasulla eikä kaasu pohjassa vetoja kovinkaan paljon, kerran sain 14,5l kulutuksen 141:llä joka rullasi paremmin kuin 137.
    Painoero tuntuu ohjauksen raskautena joskin ottavat sukset esim CA+800 ja blade+7000 menee jo toisinpäin ja isossa patissa tulee painoero esiin jolloin menee painimiseksi jos ei ole vauhtia tarpeeksi joskin veto on paljon tasaisempaa läpi kierrosalueen 7000:ssa varsinkin tuossa catin voimansiirrossa vrt yamaha joten pitkiäkin matkoja ajaa isompia hätkähtämättä ja toki jos vauhtia pitää siten ettei tartte taakse vilkuilla pitää alustan olla astetta topakampi:D;)
     
  4. havini00

    havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

    juu oon vaihtanu tiivisteen itelle ketjukoteloon. nykyään tulee erilainen se tiiviste sinne, kun käyt alkuperäisen tilaamassa. ei ole ainakaan minulla vuotanut sen jälkeen vaikka on käytetty aukikin ja kasattu samalla tiivisteellä takasin.
     
  5. himotas

    himotas Well-Known Member

    Nuin vaan alko zr6000rr:stä menemään tanko vinoon, onko näissä ongelmana että alkaa rullalle menemään ohjausakseli? Mistään ei oo löysällä eikä ole ajettu kiviin tai kantoihin mutta nopeeta tuolla on koetettu ajaa :D
     
    Viimeksi muokattu: 29/3/17
  6. Pati87

    Pati87 Well-Known Member

    Kiitokset vastauksista. Ketjukopan tiiviste tilauksesssa.
     
  7. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Velipoika vaihto sitten 800 sno pro catin 7000RR malliin. Vakiosukset piti ensimmäisten 5km jälkeen nakata tallin nurkkaan ja laittaa tilalle höylätyt powderit. Varmaan parempiakin vaihtoehtoja olisi, mutta nuo toimi ainakin tuossa 800 pätkässä ihan hyvin.

    Sitten heitettiin pientä testilenkkiä ja sen jälkeen piti alusta nypätä kelkasta pois. Etupukin jousi yhtä onneton vakiona kuin cateissa ennenkin eli muka progressiivinen 100/250lbs, mutta jos se alku on valmiiksi läjässä silleen, että jää vain se 250lbs( eli 44N/mm) osuus niin aika jäykän oloinen etupukki tulee. Kyllä sillä ajaa, mutta jos vähän herkkyyttä haetaan niin pitäisi vähän löysemmälläkin jousella pärjätä. No sinne meni nyt testiin 35N/mm jousi, joka pelasi mainiosti kakstahdissa. Saa nähdä pitääkö nelitahtiin jäykempi jousi laittaa.
    Takapukin hakaneulajouset vaikuttaa myös oudon letkuilta. Kireimmässä asennossakin perä tipahtaa puoliväliin kun tämmöinen raavas mies hyppää kyytiin. Pitää katsoa voiko noilla ajaa pitkän päälle vai pitääkö etsiä jostain hitusen jämäkämmät jouset takapukkiin.
    Iskarien säätöjä ei paljon tullut vielä kokeiltua, mutta saattaa olla että nekin pitää simmittää vähän parempaan kuosiin. Ei tuo nyt äkkiseltään ainakaan pohjaillut ja keula tuntui pelaavan ihan hyvin, mutta tuon etupukin vuoksi ei nyt kovin hyvää tuntumaa vielä saanut asiasta.

    Jonkun verran raskaampi ajaa tuo nelitahti mitä 800 kakstahti tai ainakin se tuntuu vähän raskaammalta, mutta ei tuo äkkiseltään kovin pahan tuntuinen olo ja catissa tuokaan moottorijarru ei nelarissa tuntunut mikään älytön olevan.
     
  8. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Tuon kuvauksen perusteella alkaa kohta tosissaan kiinnostaa mitä tuossa meidän hoitokissan (F800RR-13) alustassa oikein lopulta on. Mitään tuon suuntaista ei ole tullut vastaan (paitsi nuo kamalat vakiosukset). Hakaneulat jopa turhankin jäykät kun tahtoo jarrupateissa helposti lähteä jakamaan perää.
     
  9. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    millä toteat että etupukki pohjaa ? hakajouset vaan on tuommoset ;) , kokeileppa vaikka ilman etupukkia mitä se tekee :)
     
  10. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Kyllähän tuohon alustaan löytyy hyväkin säätö ja jos on samat hakajouset kuin tigre/rr niin enpä ihmettele kuvaustasi, saa tilanteen toisinpäin jos laittaa ne jäykemmät jouset kuten se pitää ollakin eli saa kääntää esijännitykset H-H--->S-S jolloin rupeaa toimimaan kuten jousitus pitääkin, toinen asia jos kuski painaa 60kg ja ajopaikat on rovaniemeltä ylöspäin.
    Heikot paikat mitä tulee mieleen, pakkiservo (niitä löytyy kunnostettuna kainuusta), kääntöpyörät, akselit, etupukin alaputki menee rasvanipan vastakkaiselta puolen, lämpösuojapelti kannattaa kiinnittää yläpäästä kunnolla, takapukin pohjauskumit taisi olla väärässä kohtaa pätkässäkin, jos eka vuosimalli niin bensapumpun päältä puuttuu suojapelti silloin hajoaa se muovikulma ja jotain pientä mitä aika on kullannut muistoista :D:D:p
    Voimansiirron jouhevuus puukierrossa on kyllä huikea vrt yamahan vastaavaan ainakin 137 mallissa.
     
  11. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    ei se nyt vakiona nyt tuntunut ainakaan etupukista pohjaavan, kun tuo vakiojousi on käytännössä niin jäykkä että etupukki joustaa ihan liian vähän. Takapääkään ei ihmeemmin pohjaillut noissa vauhdeissa, mutta painuu vain kuskin painosta syvälle.

    hemikoon viestiin sanottava, että ei tässä rr:ssä ole etupukissa ala-akselia, vaan pukki pultattu puolittain kiinni liukurunkoihin...
     
  12. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Niin siinä oli se R alusta, unohdin ihan
     
  13. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Sen verran tuota tälle päivälle testasin, että tässä kelissä powdereilla meinaa repiä olipa mikä haritus tahansa, mutta alusta alkoi toimimaan jo paljon paremmin kun vaihtoi etupukkiin jousen ( ja samalla kyllä eri simmillä olevan iskarinkin) siihen 35N/mm versioon. Hakaneuloja katselin ja ei löytynyt hyllystä oikein muuta sopivaa kuin samanlaiset, jotka oli jo paikallaankin. No kyllä se ihan ajettava on kun hakaneulat on suunnilleen jäykimmällä, mutta mielestäni saisi olla hieman jäykemmät hakaneulat joissa sitten vähemmän esijännitystä. Noilla vakioilla tuo tunnustaa vähän semmoselta kumipallolta tuo takapukki.
    Olikos jollain tiedossa, että onko catilla suoraan joku jäykempi hakaneula numeroitu näihin ?
     
  14. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Löytyy useampia variaatioita
     
  15. yamahasrx700

    yamahasrx700 Well-Known Member

    Minkälaisia paineita etuiskareissa olette pitäneet, float3? -14 tigre.
    Ohjekirjasta en löytänyt minimipainetta. 75psitä mulla ollu pari talvea. Tänään pudotin 65een.
     
  16. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Saisitko otettua jotain mittoja siitä hakaneulasta, paksuus ja kierrokset? Saisi vähän tietoa mitä meillä on, olen reilusti yli 100kg ja hakaneulat löysimmällä...
     
  17. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    75/100 oli evoleille jossain ohjekirjassa ja noilla on menty kun toimii mukavasti.
     
  18. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Tässä catin hakaneulajousten kataloogi, jossa vaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon. Tiedosto on pdf.

    countrycat.com/ccstore/index.php/kbase/article/attachment/id/51/

    Mittauksien mukaan ja varaosanumeron mukaan tuossa pitäisi olla paikallaan jouset numero 1704-576/577
    Tuosta jos hitusen jäykempää etsii niin pitäisi lankaa vahventaa ja mieluusti vaikka tuota astelukua suurentaa, mutta sellaisia ei tuossa oikein ole tarjolla. Ehkä tuo 1704-444/445 voisi olla lähimpänä sitä mitä voisi kokeilla, mutta pikaisen nettiselvittelyn mukaan tuo on 03 firecatin heavy duty jousi. Jotkut firecatin normaalia jäykemmät jouset pitäisi löytyä varaston perukoiltakin, mutta eivät mielestäni ole nuo, koska niissä on muistaakseni yksi kierros vähemmän tuota kierreosaa mitä tuolle on ilmoitettu
     
  19. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    entä Bearcatin HD jouset ?
     
  20. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Lisää ajettu RR:llä ( en itse ole ajanut), mutta huomiona että alusta oli sikapatikossa jopa liian kova. Kyllä nuokin takapään hakeneulat taitaa ihan riittävästi kantaa eli nyt ainakin alkuun haetaan niillä säätöjä.
    Iskarit vaikuttaa simmien osalta näin normiturraajille aika koviltakin. Etuiskareissa puristuspuoli oli noin 17 naksua auki, avattiin kahteenkymmppiin ja ehkä vieläkin pitäisi hieman avata. Takapukin puristuspuoli on myös aika paljon auki , joten ainakaan jäykemmäksi ei tarvinne noita vakiopumppuja mennä simmittämään. Toki tämä on vielä ihan totuttelua ja säätöjen hakemista.
     

Suosittele tätä sivua