Lynx Commander -keskustelua.

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Fred Scuttle, 14/12/08.

  1. JanneR

    JanneR Well-Known Member

    Vs: Lynx Commander -keskustelua.

    Se oma boxi on kyllä mitä on,mutta pakko kai ottaa kun parempaa ei saa.

    lunta ootellessa ja jäitä poltellessa.Saapa nähä,olinko liian nuori leveätelasen laittaja :)
     
  2. ilcapitan

    ilcapitan Well-Known Member

    Vs: Lynx Commander -keskustelua.

    800 commari sisäänajettu... melkonen työkelkka tuntus olevan.
     
  3. zetorman

    zetorman Active Member

    Vs: Lynx Commander -keskustelua.

    Paljonko piti ajaa kilometrejä ,että sisäänajo oli ohi?
     
  4. ilcapitan

    ilcapitan Well-Known Member

    Vs: Lynx Commander -keskustelua.

    Ohjekirjan mukainen 10h siis tuli täyteen km 220.
    Liikkeen mukaan kuitenkin turha tuoda sisäänajotarkastukseen ennen km 500.
     
  5. ilcapitan

    ilcapitan Well-Known Member

    Vs: Lynx Commander -keskustelua.

    Kohta alkas olla 500km takana 800:lla.

    Mukavan tuntoinen laite. Alusta on jäykkä, ehkä voisi hiukan löystää huollossa. Lämpöjä plussakeleillä nurkka-ajossa saattaa nostaa. Pitojahan tossa on tautisen paljon kun nokka pystyssä mennään aika herkästi, toisaalta ummella mukava ajaa kovempaa kun keula kevenee. Hieman kankeahan se leveätelanen on pehmeellä ja kaltevalla, mutta taittuu nätisti kun hieman tönii. Tuntuu että tämä laite ei jää kiinni kuin järven pohjaan, on kyllä iso ero entisiin. Metässä voi kurvailla rauhassa ja ei pelkoa etteikö menis jyrkätkin seinät ylös. Amatöörille tuota kuljupuolta on melko lailla, kiihtyvyys on aikamoista. Työkelkaksi myös kulkee ihan hyvin, 149km/h näyttäs jo menneen pikku suoralla..
     
  6. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Lynx Commander -keskustelua.

    Millaiseen käyttöön sie tuon Päällikön hommasit? Laitahan paljon kokemuspohjaista tietoa jakoon, jahka kilometrit karttuu.. Meikäläistäkin nimittäin oikeasti ja aidosti kiinnostaa juuri tuon mallin ominaisuudet ja se, millaisia tuntemuksia se käyttäjässään herättää.

    On se nimittäin ainakin paperilla kiistatta pornoin kapine, mitä on kelkkatehtaiden lastauslaitureilta ulos tuupattu. 8)
     
  7. willevil

    willevil Lynx Boostdocker

    Ei kai nyt kiistatta kuitenkaan

    Viljo
     
  8. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Lynx Commander -keskustelua.

    No itseasiassa, kun mietitään, niin kaikilta valmistajilta löytyy lumensuihkuttajia luokassa 40cm telaleveyttä.. Eli siinämielessä ovat jossain mielessä kuitenkin tusinakamppeita, vaikkakin keskinäisiltä ominaisuuksiltaan varmasti poikkeavia.. Mutta mikään muu kuin 8-Komukka ei yllä 800sen koneen, karkean ja täysleveän maton, sekä täysverisen työkelkan mittoihin.. Eli onhan se maailman tehokkaimpana, täyskokoisena työkelkkana kirkkaasti omassa luokassaan.
    8)
     
  9. ilcapitan

    ilcapitan Well-Known Member

    Vs: Lynx Commander -keskustelua.

    Itsellä kelkkahistoria on ohut, 2010 keväällä tuli laitettua vasta tänne Ylläksen lähettyville Yamaha Venture multipurpose 500cc nelari 80hv myllyllä. Sekaiseen reen vetoon, ladunvetoon, laatupohjien tamppaukseen ja reittipäristelyyn.

    Meillä on täällä umpista vaaraa ja lääniä ja tietysti hyvät reitit. Umpisen ajo hieman alkoi kiinnostaa ja Jammun kun sain joka kevät upoksiin niin 13 keväällä aloin kysellä kampetta joka ei jää kiinni. Yetiä tuputtivat, mutta joku kommentoi että haluaisitko pitää myös hauskaa? Työn puolesta tuli tutuksi nämä brp-kamppeet joten saivat vakuutettua...

    Ny näyttää siltä, että reet sun muut ei paljon perässä ole tulleet vaan yksin olen ajellu... umpista, tienpohjia, reittiä, seiniä, kuruja jne. On vaan niin käsittämättömän hauskaa tuolla ajelu. Ajo on erittäin vakaata ja onhan se kuin joku raivo härkä tuo vehje. Tuskin maltan odottaa kun lunta enemmän (nyt max.60cm) ja tositoimiin...

    Kiva olisi kuulla muidenkin kokemuksia?
     
  10. JanneR

    JanneR Well-Known Member

    Vs: Lynx Commander -keskustelua.

    Satasen verran pöläytin ummella eilen.painoa on -13 mallin xm summittiin tuntuvasti.

    On tuo aika mielenkiintonen kampe,työkelkka. Ajotyyli on opeteltava kapean jälkeen,koneesta ei oikeen varmuudella uskalla sanoa mitään,epäilen että voimansiirtoon tarvii hienosäätöä.vetoja on normaalisti,niinku 800 etecissä kuuluuki . Kapea keula tekee leveästä työkoneesta yllättävän ketterän,tai no kuvaisko taipuisa paremmin. Alusta tosiaan kantaa hyvin,keulassa ehkä paraneltavaa.Lumenpuute vaivaa vielä,että saa parempaa tuntemusta.Kiihyttäessä pito on kyllä kohillaan,ja sivakat ei kulu turhaan . Reitillä hyvin tuntuu suksetki toimivan ja hyvää marssivauhtia voipi pitää.
    vetohommissa luulen että on aika hova luu,tuo alusta tuntuu siirtävän painoa telalle aika hyvin ja kun voimaakin pitäs vetohommiin olla ihan hyvin.ajoasento osu kohilleen ilman korotuksia tämmöselle 175cm kaverille.

    korkea tuulilasi pitää koittaa paikalla,kuulemma matkustajalla vinkka käy melkosesti. Tuo brp tavaraboxi kyllä sais muuttua tulevaisuudessa,vuotaa ku esterin rektaali.

    kaikki muutokset mitä 600 pikkuveljeen verrattuna on tehty,tuntuu olevan perusteltuja eli tehdas tuntuu olleen kehittelyhalunen kun tämä 800 on tehty eikä toiminta ole ihan niin tehty että nakattu isompi moottori ja myyntiin.

    lisää kokemuksia ja kuvia kunhan lunta ja vapaita tulee.
     
  11. JanneR

    JanneR Well-Known Member

    Vs: Lynx Commander -keskustelua.

    Kokemuksia lisää.

    -etupukki pehmeni 200km jälkeen minusta liian pehmiäksi,lyö pohjaan turhan helposti.eikä ole rossiratalla pompittu. Pitää pohtia parannusvaihtoehtoja,simmitys/huolto vai 46iskari
    -katteiden kiinnityskumit rispaantuneet 2kk ulkonaolon aikana,laatu ilmeisen huono.
    -Käynnistyminen kylmänä jo -10 vaivalloisen oloista,käy ja sammuu,vertaa vanhaan -13 xm summittiin joka pirahti käyntiin kelissä ku kelissä ilosesti.

    pappamallin korkeaa tuulilasia kokkeiltu ja todettu hyväks selkosilla ja pakkasella.tiellähän se pusikossa on ja keväällä turha mutta helppo vaihtaa vaikka mettässä.
    loihakat on kulut jäällä jos uskaltaa painaa ja voimalinjakin,vielä pelaa.tosin keväthän se sitte koeponnistaa sen lopullisesti,mutta kättä kestää kovemmanki pyörityksen jälkeen. Keula kevenee vetohommissa vähän liiaksi mutta se on säädettävissä.
     
  12. Jiippari

    Jiippari Well-Known Member

    Vs: Lynx Commander -keskustelua.

    http://www.helmapelti.com/moottorikelkkailu/kokeilussa-xtrim-commander-800-e-tec/ löytyy ensikokemuksia 800 commanderistä.
     
  13. ruiseri

    ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

    Vs: Lynx Commander -keskustelua.

    Tuli kauppiaalta ilmoitus takuukorjauksen tarpeesta 800 möhköön, kampanja 2014-1006, 07.02.2014

    "ONGELMA: Telamaton sisäpinta saattaa koskettaa takapukin iskunvaimentimen jousilukkoon aiheuttaen vaurion telamaton sisäpintaan.
    RATKAISU: Vaihda takapukin telapyörät telapyöriin, joilla on suurempi halkaisija (uusi Ø140 mm, tehdasasennettuna Ø133 mm)."


    Saapi vaihtaa itse tai käyttää pajalla, vanhat pyörät pitää palauttaa.
     
  14. ruiseri

    ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

    Vs: Lynx Commander -keskustelua.

    Kasisatkun kokemuksia kun noin tonni taulussa:

    - kyllä lähtee
    - alusta möykkelikössä selkeästi parempi kuin 1200 GT:ssä
    - kyllä lähtee
    - reitillä saa mutkissa tehdä selvästi enemmän töitä kun 1200:lla, pitoja on niin että menis mielellään suoraan
    - isompi tuulilasi on yli 25 pakkasissa aikas mukava keksintö
    - joko sanoin että lähtee?
    - iso tuulilasi imasee pakokaasut vähän pyörteilemään mukana. Ei pahasti mutta niin että huomaa.
    - ojien yli loikkimiset lasten leikkiä, toisin kun 1200:lla
    - vaihteet takelteli muttei enää ensihuollon jälkeen
    - kulutukset tähän mennessä vaihtelevassa ajossa 16-21 l/100km (ei mitään kunnon umpisia)
    - vieläkin lähtee
    - penkin takana oleva "takapenkin aluslaatikko" ei todellakaan pidä puuteria ulkona, mutta ikkunatiivistenauhalla ja parilla superloonipalalla takanurkkiin liimattuna homma hoituu kuntoon. Niin ja vähän kuumaliimaa alatakanurkkiin ja penkinkiinnikeputkien ympärille.
    - tuntuu selvästi painoaan kevyemmältä AJETTAESSA, ei esim. autotallissa...
    - yli 190cm kuskille sais tanko olla seistessä inasen ylempänä mutta menee noinkin
    - lähtee
    - nokka"pelti" hankala avata (vrt 2011 mallin 1200 GT) kun keulan ilma-aukon päällä on mesh-kankaan kehys johon kate jumettaa irrotettaessa
     
  15. ilcapitan

    ilcapitan Well-Known Member

    Vs: Lynx Commander -keskustelua.

    Uusin Mk-lehti pitää sisällään cross over-vertailun, jossa laite mukana. Painoa tosiaan on, joka vastapateissa pitää muistaa. Mutta lähtöjä tosiaan on... Leveämpää etusuksea suosittelevat kun keula kyntää, itsellä ei ole vielä yli 75cm syvistä kokemustä mutta tuskinpa tulee laiteltua kun blade on reitillä hyvä. Minulle tuli varustepakettina irtona korkea lasi ja poksi, mutta tykkään ulkonäöstä enemmän riisuttuna ja ei haitannut viima minua (toki alle -15c tullu vain ajettua).

    Nyt pitäis lähtee ajelemaan pariksi viikkoa pohjolaan taas joten katsotaan mitenkä homma etenee. Peli alkaa sisäänajohuollolla, pitää tuo ruiserin takuukorjaus hoitaa, lisäksi maton saavat tsekata kun on syöpyny toinen laita.

    Joulun parin viikon ajalta jäi sellaiset poltot, että kiirehän tässä jo on ylös takas ajelemaan. Lunta ei ole kyllä vieläkään ees metriä, saapa nähhä pääseekö tänä talvena kunnon lumillekaan.

    Ja lähtöjä on.. Jos oikein muistan niin 160km/t jäi tauluun pienellä pyrähdyksellä jo aiemmin.
     
  16. ruiseri

    ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

    Vs: Lynx Commander -keskustelua.

    Kelaa toki huippujakin, mutta kun painelee pimeässä leveää uraa (metsäautotie tms) pyrstö penkissä kaheksaakymppiä ja antaa vähän hanaa niin tulee pimeys välittömästi kun valot on heti puunlatvoissa 8)

    Ja kaverin on parempi pitää turvaväliä takana, möhköllä kun hipasee jarrua niin se tosiaan pysähtyy ja kaveri tulee sujona takaloosteriin.

    Iso poksi on kyllä pitkässä reissussa tosi kätevä vaikka onkin pölön näkönen. Siitäkin vaan pitemmän päälle saranat vääntyy ja tiiviste painuu niin että alkaa tulla putsku sisään. Tarvii tapin oikasua, kuumailmapuhallinta sekä tiivisteen poiston ja uudelleen paikoilleenlaiton.
     
  17. ilcapitan

    ilcapitan Well-Known Member

    Vs: Lynx Commander -keskustelua.

    Joo tuo keuliminen vauhistakin jopa liiallista, mutta hauskaa. Raskaan tavaran vetämisessä haittaa, mutta veikkaisin että perässä tulee kerrostalotkin :)

    Joulun pilkkopimeässä tosiaan valot taivaissa aiheutti hetkellistä näkemisongelmaa...

    Huippujapa nyt ei mihinkään tarvii, hihnakin tuntu huutavan muutaman kerran jälkeen. Tuo vääntöhän tuossa on parasta, tuolla pidolla ja voimalla. Aiheuttaa kuskissa kaasun pumppaamisefektin ja suupielten nousun ylös...
     
  18. ruiseri

    ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

    Vs: Lynx Commander -keskustelua.

    Jos paljon vetelee kuormaa niin takaa linkku jäykemmäksi ja edestä rajoitinremmiä lyhkäsemmäks niin vähenee nokan nousu.

    Tuo pidon ja tehon yhdistelmä on kyllä kieltämättä aika naurettava, tai siis tarkemmin sanottuna naurattava! ;D
     
  19. kelkkijä

    kelkkijä WINHA

    Vs: Lynx Commander -keskustelua.

    Morjes tietoihmiset!!!!

    Mikähän 6oo sdi komentajaa vaivaa kun ei lähe käymään, ekaa kertaa tälle talvelle ois lähetty kruisailemaan.Vaihoin bensat/tulpat tulee kipinä,ja kastelee tulpat eikä etes yritä käyntiin??????
     
  20. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: Lynx Commander -keskustelua.

    Just eilen oli juttua että sdi lähti lopulta tulille kun vaihto uuden akun.
     

Suosittele tätä sivua