Kelkkakärry ??

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä TOMBOLA, 28/2/08.

  1. unppi

    unppi Yamaha

    Vs: Kelkkakärry ??

    teknisesti suurin massa tarkoittaa: suurinta massaa jonka kärrin rakenteet, esim. akselistot ja aisa valmistajan mukaan kestää.
    tieliikenteessä suurin sallittu: viisaat lakipykälät rajoittaa paljon oikeasti saa kokonaismassa olla, vaikka perävaunun rakenteet teknisesti sallisi suurimman kuorman.

    ei näissä pienissä kärryissä niin tule noita eroja mut esim. raskaalla puolella otetaanpa vaikka joku perävaunu esimerkiksi: telin akselit kestää teknisesti 3x12ton = 36ton, mutta laki sanoo että maksimi telipaino saa suomen teillä olla 24ton (riippuen vielä akseliväleistä yms.)
    =teknisesti suurin sallittu 36ton
    =tieliikenteessä suurin sallittu 24ton, koska laki sanoo ja jota noudatetaan..

    muuttujia aikapaljon tuossa, mut yksinkertaistettuna noin.
     
  2. unppi

    unppi Yamaha

    Vs: Kelkkakärry ??

    noi laakerit ja halppis akselit on paskoja. ei siellä varsinaista stefaa ole ollenkaan vaan semmonen pölysuojarinkula jolla ei juuri ole merkitystä siellä. paljon jos vetelee ni kerran vuoteen saa vaihtaa laakerit. takuuajan ulkopuolella jos on tarkotus pidempää kärriä pitää ni suosittelen vaihtamaan bpw navat. tulee halvemmaksi pitemmällä juoksulla + saattaa välttyä mahdolliselta laakerin hajoamiselta tienpäällä :) ne navat ei ole loppupeleissä pahan hintasia. sit saa valita vielä mieluisan pulttijaon ni käypi vaikka vetoauton vararengas.. 8)
     
  3. znood

    znood Guest

    Vs: Kelkkakärry ??

    Tuolta löytyy paremmin suojatut laakerit kärryihin joissa on aikuisten miesten laakerointi :) ...
    http://www.teohydrauli.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=30221
     
  4. Poikanen

    Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

    Vs: Kelkkakärry ??

    Tuli vastaan asuntovaunusta tehty yksakselinen kärry, jonka suurin tieliikenteessä sallittu kokonaismassa on 880kg, suurin sallittu tekninen massa 1100kg ja omamassa 330kg. Massat on kuulemma ollu nuin vaunuajoista lähtien. Käväsin vähän kyselemässä asemalla ja heän mukaan tuon vois muutoskatsastaa tieliikenteeseen 1100kg jos vain aisa, akseli ja renkaat antaa myöten. Kärryn osat lienee ok, mutta renkaita joutuis mahdollisesti vaihtaan.

    Sehän on melkein että 550kg kantavuus on kaks kelkkaa ja 780kg kantavuus kolme :)

    Miksikhään nuita vaunuja on nuin aikanaan rekisteröity? Ehkä renkaat tai joku vetoautoon liittyvä juttu? Asuntovaunuunhaan ei kauheasti tarvi kantavuutta.
     
  5. unppi

    unppi Yamaha

    Vs: Kelkkakärry ??

    enpä noista enempää tiiä mut just esim. akselivälit vaikuttaa kokonaismassaan. enpä osaa sanoa enempää perehtymättä mikä sen tuohon on rajottanut aikoinaan... kyl ne konttorilla kertoo ;)
     
  6. repeat

    repeat Kitty Cat

    Vs: Kelkkakärry ??

    Ei välttämättä edes renkaita tarvi vaihtaa, koska kärryä vedetään laillisesti vain 80km/h ja näin ollen niille renkaiden kantavuudelle on olemassa omat taulukot pienemmille nopeuksille. Näin ainakin meidän kärryn kans kävi viime vuonna konttorilla =D
     
  7. znood

    znood Guest

    Vs: Kelkkakärry ??

    Joskus kun ostin "omavalmiste" kärryn (kopio muulin kärrystä, jonka osat ostettu suoraan tehtaalta ja koottu itse) myyjä sanoi että hän oli testannut kärryn vetämällä sitä 150km/h motarilla. Ei kyllä ole vielä tähän päivään mennessä selvinnyt mikä tuon testin perimmäinen tarkoitus oli :D

    Ja siis kärry on hyvä vetää kaikilla nopeuksilla ;)
     
  8. Poikanen

    Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

    Tuo 80km/h kantavuus oli muuten hyvä homma. Siihen saa ilmeisesti 10% lisätä kantavuutta.

    Ja tulihan se toinen kärry mullekki 4,5m x 2m lavalla. Soppiikohan tuohon kolme puolipitkää kelkkaa? Kaks nyt ainaki huoletta :) Kantavuutta häätyy koettaa muutoskatsastaa lissää.
     
  9. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    Vs: Kelkkakärry ??

    Itellä tuli viime talvena laitettua jc-traileri,ku halavalla uuen sai.. (sama ku halavempi muuli) 350×160cm..hyvin mahtuu yks kelekka ;D ja laittomasti kakski 154" pitkää..jotaki hyötyä nuista 39cm laijoistaki oli,ei nimittäin aivan kaikki paska lennä sinne kärryyn, ku ei kuomua ole. Renkaat ku kehtais päivittää vähän parempiin..on meinaan meleko pehemiät vielä 3 barin paineillaki :D muuten kait tuo huilas oikein hyvin hiluxin perässä, sen mitä tarvii..
     
  10. Luuseppä

    Luuseppä SR Viper Turbo, Nytro Turbo Mtx

    Vs: Kelkkakärry ??

    Aika paljon jää laitojen ulkopuolelle, tai sitten pitää kelkat purkaa melko pieniin osiin että 2 kpl 154" menee. Itelläkin toisena kärrynä samankokoinen ja pitkä nytro + lastenkelkka menee juuri ja juuri.
     
  11. jabakanada

    jabakanada 5900 GLX

    Vs: Kelkkakärry ??

    Vähä riippuu. Itellä 148x330 ja kahta kelkkaa kuskattu vaikka kuipal. Ollu kahta pitkää ja kahta puolipitkää leveällä keulalla. Tosin etu- ja takalaidat kääntyy riimujen varaan vaakaa. Silti jää kelkkojen olkatapit varsinaisen lavan sisään.
     
  12. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    Vs: Kelkkakärry ??

    No ei ainakaan -14 mallin freeridea ja boondockeria tarvinu purkaa yhtään..jonku matkaa kummanki suksia päästä yli...no niin no joo ;D eihän ne sillon siihen kärryyn mahtunu, aivan...pittääpä olla tarkkana..
     
  13. jarde

    jarde Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Minkälaisia renkaita olette kärryihin laittaneet? Mulla on Respon 325x150 kärry kuomulla, siinä on alla vakiot 155/13 gt radialit. Pirun löysät nuo kumit on, vaikka ei mitään raskasta lastia olisikaan kyydissä. Painettakin on 3bar.
    Oisko suosituksia koko valinnasta ja merkistä? Kannattaako 13" renkaita harkita, 175/70 14 koossa löytyis jo aika hyvällä kantavuudella. 185/14 taitaa olla niin iso, että tulee ahasta lokasuojassa. Kesäkumia vai kitkarengasta? ::)
     
  14. znood

    znood Guest

    Vs: Kelkkakärry ??

    C-renkaat heti vaan
     
  15. ÄRRRÄ

    ÄRRRÄ Well-Known Member

    Ne on melko pullat tollaset jarruttomien kärryjen renkaat yleensä. Laita tuumaa isompi ja sen verran leveyttä ku sopivasti mahtuu ni muuttuu. Ei mun mielestä kannata maksaa c-renkaasta turhaan.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  16. Poikanen

    Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

    Vs: Kelkkakärry ??

    Tämä 82 vuosimallin (sama ko mie) matkaajan rungolle rakenneltu slääppi tuli ostettua ko sangen kohtuulliseen hintaan sai. Aavistuksen kapea lava ja eksoottinen pulttijako (4x140) vanteissa, mutta muuten just passeli. Pitäis kuitenki koettaa muutoskatsastaa tuo 1100kg tieliikenteeseen, niin vois koettaa kolmea kelkkaa sovitella ja kahdella olla huolehtimatta massoista. Katsastuslaitos näytti jo alustavasti vihreähköä valoa muutoskatsastusajatukselle, kunhan vaan päälirakenne on riittävän jämy ja renkaissa kantavuus riittää :) Lisäksi tuohon pitäis lokasuojat laittaa, vetopään suojakumi vaihtaa ja ehkä jonkusortin vinssipukki ja vintturi asennella.
     
  17. jussi 77

    jussi 77 Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    En nyt muuten ota kantaa tähän keskusteluun mutta pysykää kaukana semmosista kärryistä kuin jj trailer sekä jt trailer. Itsellä tuo jt trailer joka on täsmälleen sama kuin jj trailer ja on vuoden käytön jälkeen jo aivan loppu.
     
  18. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Vs: Vs: Kelkkakärry ??

    Hyvä tietää, vielä kun kerrot ongelmakohdat niin kärryn jo hankkineet voi tehdä tarpeelliset korjaustoimenpiteet...
     
  19. jussi 77

    jussi 77 Well-Known Member

    Vs: Vs: Kelkkakärry ??

    no ensimmäisenä ne takalaidan lukot pitäisi olla sivuilla ettei mene paskaksi kun ajaa kelkan sisään, toiseksi etulaita pitää vahvistaa vanerilla että kelkka ei tuu siittä läpi tiukassa jarrussa, kolmanneksi nokkapyörän paikka ainakin omassa kärryssä on päin persettä siihen kun ostaa sellaisen pyörän että se tukee itsensa aisaan ulkopuolelle (katso kuinka majavassa) niin se alkaa toimimaan, Neljänneksi kuomussa ei ole tiivistettä niin kesällä soratiella tulee kaikki paska sisälle kärryyn ja talvella vesi sekä loska, viidenneksi takalaitaan pitään laittaa kettingit ettei se pääse laskemaan liian alas kipattaessa, kuudenneksi kuomun jousi on paska! itselläni vuoden käytön jälkeen hyvä kun jaksaa pitää kuomun ylhäällä toisaalta lukitus tanko on liian lyhyt pysymään paikalla että kuomun saisi lukittu ku peruuttaa kelkan pois. siinä on meinaan oma huumorinsa kun jäät kelkan ja kuomun väliin puristuksiin. ja viimeiseksi se suurin ongelma! omalla kärrylläni raskain esine mitä sillä on viety on polaris iq 600r ja kesäisin can am ds 450 toki ahkerasti mutta kärry on vasta vuoden vanha!!! nyt on aisa retkahtanut ja teräsäpala jolla aisat pultataan toisiinsa kiinni ja mihin vetopää yhdistyy on revennyt vittu... ai niin minulla ei ainakaan ollut pohjassa sidonta lenkkejä ollenkaan ja kyllä se etulaitakin voisi olla saranoitu. Lokasuojat ovat alkaneet jo ruostua samoin kuin kärry edestäkin vanha majava jonkun tyhmyyksissäni hukkasin ei ruostunut 5 vuoden aikana (vaihdon syy oli kun siinä ei ollut kuomua)
     
  20. Jeme

    Jeme Khaos Slash 850 /Expedition Extreme 900T

    Vs: Vs: Kelkkakärry ??

    Totta se on kuiten liinojen tehtävä pitää se kelkka aloillaan siinä tiukassa jarrussa?
     

Suosittele tätä sivua