850 E-tec käyttöikä

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Reverend_, 19/11/19.

 1. jaskap

  jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

  Onko tosiaan samantyyppinen sisäkooliton rullalaakeri rakenne. Tuopa oli uutta ja oppia ikä kaikki. Miten se tuo Suzuki 800 on niin kestävän moottorin maineessa, ilmeisesti jotain on tehty toisin ( ei ole minulla tuollaista). Ja kyllä nuo minusta näyttää normilaakereilta, mutta mistä tuon tietää. Onko siinä irrotettava sisäosa vai onko se kiinteä osa akselia?? Menee kovin off topiciksi, mutta samalla rahalla kiintoisaa konemytologista keskustelua.
   
  Viimeksi muokattu: 3/1/22
 2. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Nettimotoon kun laittaa hakuehdoiksi 850 2-tahti vuosimallista 2019 eteenpäin rekisteröidyt, on kelkkoja yhteensä 175kpl.

  Polariksia 92kpl
  Ski-Doo 51kpl
  Lynx 32kpl

  Polariksia enemmän kuin Lynx ja Doo yhteensä.

  Oliko niitä 850 eteccejä sitten kuitenkaan niin paljoa, kuin juttelu antaa ymmärtää?
   
 3. Jakke_

  Jakke_ Lynx Boondocker RE 3900 -22

  Niin tällähetkellä myynnissä. Lisääppä tuohon lukuun vielä ne mitä on myyty samalla ajanjaksolla millä nuo 16 koneenvaihtoilmoitusta on poimittu.

  Lisäys:
  Myytyjä 850 vm 2017 eteenpäin:
  850 Ski-Doo ja Lynx 1397 kpl
  850 Polariksia: 684 kpl

  Ja noissakin luvuissa varmasti kyllä osa myyty jo useampaan kertaan
   
  Viimeksi muokattu: 3/1/22
 4. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Siihen lukuun ei voi oikein muutenkaan verrata, kun suurinosa särkyneistä on 17-18 vuotiaita ja ne ei ole tässä mukana. 19 eteenpäin jotain koneeseen oli päivitetty, mutta niitäkin näkee hajonneen.

  Siihen vain viittasin luvuilla, että onko niitä 850 eteccejä kuitenkaan niin paljoa kuin ajatellaan?
   
 5. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Nopia vilkaisu tilastoon. Ski-Doon ja Lynxin 850 malleja on yhteensä noin 400-500 per vuosi. Tämä 2018-2021. Ski-Doo taisi myydä 2017 jonku 250 summitia ja MXZ:taa.
   
  Jakke_ tykkää tästä.
 6. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Nettimoton tarkan haun perusteella viimeisen neljän viikon sisään on myyty tasan 100kpl lynxejä tai skidoota, joissa 850 tai isompi kakstahti. Oliko näitä nyt sitten noin kuukauden sisään se 16kpl, joihin kone vaihdettu ilmoituksen mukaan niin onhan se toki tällä tavalla laskettuna melko iso prosenttiosuus .
  Tunnustaa toki aika isolta prosentilta jos 15% pitäisi takuuseen moottori vaihtaa. Ei liene kovin kannattavaa bisnestä, joten todellisuudessa uskoisin tuon prosentin olevan kyllä pienempi.
   
 7. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Rajun kuuloinen otanta. Ei se varmaan noin iso prosentti ole. On niitä kuitenkin mennyt ja siitähän tämän ihmettely omalla kohdalla lähti, että noita jatkuvasti näkyy. Maahantuoja/tehdas tietäisi varmasti sanoa luvut hyvinkin tarkasti, mutta sitä on täysin turha odotella.

  Tuli mieleen Pollen 850 valta-aseman syyksi, että niistä on jo osasta takuut loppuneet ja sen vuoksi paljon enemmän myynnissä kuin 850 rotaxia, mutta kun katsoi rekisteröimättömiä liikkeissä olevia, niin suhde on sama sielläkin. Pollen patua on enemmän kuin 850 Lyneä ja Doota yhteensä.

  Jos siellä tilastot on nätisti saatavilla, niin miten siellä näyttäytyy. Sori OT.
   
 8. KKKP

  KKKP Well-Known Member

  No, niinpä se on 2019- polariksen 840 patriot moottorissakin pto päädyn laakerointi 2 rivisellä rullalaakerilla ilman sisä koolia eli akselin pinta on rullien laakeripinta ja vielä isommalla 49.5X80X46 laakerilla. Laakeri teräksen kovuutta se akselin pinta vain vaatii ja tietenkin 2-t voiteluöljyä, oli se sitten kiinteällä holkilla tai ilman holkkia. Rotax 850 ETEC grankshaft.jpg
   
 9. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Luinpas tässä joutessani 800/850 koneista rapakon takaa ja kaikilla merkeillä kuulostaa olevan hiukan ongelmia juurikin laihalle mentäessä joten @Driver kirjoittamana noista softauksista voinee olla enempi kuin todellista ja niillä saattaa saada elinikää paljonkin lisää. Catilla oli liekkiongelmaa, pollella koneongelmaa samoin näissä ja kaikissa myöskin kankia tullut pihalle oikein tyrmäävällä tavalla.
  Monessa kuvassa näkynyt että männänpäällynen on kuin sieni konsanaan ja alakerran kuvia kattoo on kuin jauhopölyä täynnä, oisko vaan perisyy laihalla käynti kun päästönormit on tiukentuneet ja sen noissa keskusteluista poimin ettei nämä koske juurikaan pikkulohkoisa koneita, yksi Acrtic Catin puolella kirjoitteli kun rouvansa kanssa ostelee lähes vuosittain uusia kelkkoja ja 8-12tkm kauteen ajavat. Nyt on kaksi 800pataa hajonnut tasakaasulla ajaessa, aiemmin Suzukilla ja rouvan 600cc vehkeissä ei ainoatakaan vikaa ja parhaimmalla ajettu 18tkm 600 ctekkiin.
   
  Driver tykkää tästä.
 10. jaskap

  jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

  Kyllähän se kaksitahtinen alkaa ahtaalla olemaan noiden päästöjen takia. Kelkat viimeisiä dinosauruksia, joissa moisia on, kannattaa nauttia. Paras olisi, jos seosta saisi rikkaammalle ja öljynsyöttöä reippaammalle softattua heti uutena.

  Ja käyttäjät lämmittämään moottorit ennen hapen antamista sekä tasaamaan lämmöt kovan ajon jälkeen + muut huollot.

  Ainakin Face ryhmissä jotkut sammuttaa ilmeisesti turbonelaritkin heti ajon jälkeen ja turbo hehkuu punaisena. Mukavasti palaa öljyt kiinni ja tuskin lisää käyttöikää. Ehkä se metrinen ratakiskonpätkä olisi paras leikkikalu näille.
   
  Viimeksi muokattu: 5/1/22
 11. teme-

  teme- Well-Known Member

  Brp ohjelmalla saa ainakin öljypumppua rikastettua, bensan syöttöä en oo varma mutta kuvittelisin että saa.
   
 12. KKKP

  KKKP Well-Known Member

  Lainaus pieniestä keskustelusta 2019 eli näin kuulemma kirjoitettiin keskustelu palstalle eli juteltiin messuilla precision efin omistajan eli perustajan kanssa, päästörajat ovat nykyään niin tiukat että kaikki 2-tahtiset joudutaan vetämään todella laihalle valmistajien puolelta. Ja se avaa markkinat heille koska rikastamalla seosta saadaan lisää voimaa, vääntöä ja kaasunvaste paranee ja samalla itseasiassa moottoreiden luotettavuus paranee rikkaamman seoksen myötä.
  No, tällä precision efillä ei ole vielä edes mitään ohjelmaa ko. "susipuokki" moottoriin ?
  No, onko edes paltelilla mitään tarjottavaa näihin ongelmiin, tosiasiassa !
   
  Kamppi tykkää tästä.
 13. Vilbur

  Vilbur Well-Known Member

  Tä? Nyt oli niin sekavaa tekstiä, että kusin kenkäkaappiin.
   
  Jakke_ tykkää tästä.
 14. Driver

  Driver Freeride 146" Turbo

  On se tulossa, mutta he eivät halua myydä ennenkuin se oikeasti valmis ja ennenkaikkea toimivaksi testattu. Esimerkkinä bikeman julkaisi turbon softat eli fläsit varmaan muutama viikko siitä kun ko. kelkka tuli markkinoille, nyt niihin on jo vissiin seitsämäs päivitys versio menossa. Parempi tehdä kerralla hyvä että asiakkaiden ei tarvitse jatkuvasti juosta päivittelemässä softia dealerillä.

  Jos kunnon viri-viri moottoria alkaisin vielä joskus rakentamaan niin Paltekin custom softa olisi ainoa oikea vaihtoehto.
   
  Viimeksi muokattu: 6/1/22
 15. KKKP

  KKKP Well-Known Member

  Näinhän kirjoitit sivulla seitsämän.
  Ok, hyvä, että tulisi, moottorissa on potentiaalia, mutta ei aivan ongelmaton monessa suhteessa.
   
 16. Driver

  Driver Freeride 146" Turbo

  Yksi ongelma tulee mieleen mitä on joillakin kavereilla ja tutuilla ollut, ovat valittaneet että kone ei vedä kunnolla tai hyytyy pidemmässä vedossa. Kaikissa näissä lopullinen vika löytyi bensapuolelta, suodattimet tukossa (yleisin) tai bensapumppu sökö. Eli loppuu soppa kesken. Jos pitkään ajaa tälläinen vika päällä niin varmasti se vaikuttaa pitkässä juoksussa myös koneen ikään kun vetää entistä laihemmalle. Ne suodattimet kyllä kannattaisi vaihtaa säännöllisesti. En tiedä kuuluuko ne siihen 3000km huoltoon mutta se voisi olla hyvä aika vaihtaa jos mitään epäilyjä on.

  Muistaakseni omaan ex 2020 experttiin vaihdettiin huollossa bensalinja ja suodattimet siinä samalla, tehtaan takuukampanja oli silloin. En kyllä muista millainen ongelma niissä oli mutta eipä tuo itsellä ainakaan oireillut ainakaan.
   
  KKKP tykkää tästä.
 17. Iletsu78

  Iletsu78 *kelkaton*

  Eilen hain uutukaisen, niin just tästä juteltiin kauppiaan kans. Sanoi, ettei ole moneen konerikkoon näissä törmännyt ja silloin kun on, niin yleisimmin kyse ollut juurikin siitä että ongelmaan polttoaineen saannissa, joka sitten johtanut konerikkoon..

  - Ile -
   
  Driver tykkää tästä.
 18. teme-

  teme- Well-Known Member

  Sitä olen monta vuotta ihmetellyt että niinkin fiksuja kuin nämä etecit on, mutta kuitenkaan eivät osaa ecuun tehä bensanpaineen seurantaa joka antas vikakoodin vaikka kun bensanpaineen tippus vaikka 0.3bar koska etecit on erittäin herkkiä tolle bensanpaineelle joka pitäs olla kokoajan 4bar.

  Koska aika monta konerikko sais ehkästyä kun vekotin ilmoittas bensan saannin häiriöstä.
   
  teikka tykkää tästä.
 19. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  Ja/tai liian korkeasta pakolämmöstä, osaisko se sit ilmavuodoistakin antaa koodia/vikavaloa:rolleyes:
   
 20. teme-

  teme- Well-Known Member

  No sekin olisi jo eteenpäin että osaisi antaa koodin liian laihasta seoksesta, sen jälkeen osais alkaa ehtimään syyllistä. Mutta kun ei...
   

Suosittele tätä sivua