850 E-tec käyttöikä

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Reverend_, 19/11/19.

 1. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  Itselläkin 30 tkm vuoteen työmatka-ajoa. Vanhoilla tojotilla oon tähän asti pärjännyt. Nytkin camryssä(2,4 l bensa-automaatti) vasta 417 tkm! Mutta joo, viritysasteestahan paljon moottorin kestävyys on kiinni. Ei varmasti ajeta konetta avaamatta 1,0 litran turbo-bensakoneella 400 00 km. Toki tietääkseni autotehtaat mitoittavatkin keston 150 tkm-200 tkm, jolloin auto olisi tarkoitus paalata. Varmasti nykymateriaaleilla olisi mahdollista tehdä autonmoottori, joka kestää 1 000 000 km helposti. Kelkkapuolella tulee mieleen 600-acet ja jammun moottorit, hyvin ne kestää. Yammun 500 4t jopa yllättävästi koneen luonne huomioon ottaen.
   
 2. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  No, tallissa on tällä hetkellä -18 xtrimmi 850 (ei oma), karvan vaille 9tkm ja orkkiskoneella. Konehuoneesta päätellen on ajettu ainakin useampi hihna ihan loppuun asti... Ei oo takuuta eikä isommin jännitä, jos hajoaa niin korjataan. Omistajan ex-kisuliin tais mennä yhden eetekin verran rahaa, suska kyllä kesti hienosti +8tkm mutta oikeastaan mikään muu ympärillä ei...
   
  Arwid Käkivaara tykkää tästä.
 3. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Sehän on hienoa, kun nipussa ja lisää vain niin kauan kuin liikkuu.

  Cateista juttelin safariyrittäjän kanssa ja tuumasi, että niissä oli tosi paljon ongelmia koneen ulkopuolella. Oli aiemmin catteja pitänyt vuokralla. Brp:n vehkeet kestäneet kuulemma ihan eri malliin. Jotain varmaan asiasta tiesi, kun oli kymmenissä berpin (Ace) vuokrakelkoissa 30-60tkm ja ei ollut kuulemma väliä oliko kolme vai kuuskymppiä ajettu. Kunhan vain huollettuja. Nauratti lähinnä, kun kävin niitä testaamassa ja katseli lukemia.
   
 4. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

  Missähän safarifirmassa on noinkin paljon ajettuja kelkkoja yleisessä vuokrauskäytössä.
  Ymmärtääkseni 10-20tkm on loppuun paalattu vuokrakäytössäkin riippuen onko letkakäytössä vai yksittäisessä vuokrakäytössä, toki osia jos haluaa vaihdella sekä jos mittari kestää sen niin ajaahan noilla maapallon ympäri vaikka kymmenen kertaa
   
 5. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Tasaisesti tupsahtelee... Screenshot_20220102-190022.png
   
 6. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  Niih... Kannattaa vaan ottaa se vaparinelari jos koneen/tekniikan kesto jännittää.
   
  vetkulilm tykkää tästä.
 7. teme-

  teme- Well-Known Member

  Päivystätkö sinä jo noita myynti ilmotuksia?:D
   
  FFoxi tykkää tästä.
 8. juketsu

  juketsu Kolomen lynksin talous.

  Halpaa kelkkailua rakkaudesta lajiin:)
   
  Jannne tykkää tästä.
 9. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Ootko kuullut hakuagentista? Sillähän tämä minullekin pärähti naamalle tuttujen ongelmien lisäksi kun mietin josko laittaisi uusikoppaisen SW:n lisäksi, eipä sillä jos kone on laitettu kokonaisuudessaan niin kannattaa tarttua tilaisuuteen ja ostaa, on se parempi kuin kunnostamaton?
   
 10. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  :D Kieltämättä jäänyt "vähän" päälle tämä myyntien seuraus jo vuosia sitten. Lähti varmaan mielenkiinnosta ostaa itselle käytettynä kohtuu rahalla.

  Siinä on nyt 15 porsinutta 850 etec myynti-ilmoa reilun kuukauden ajalta ja paljon noita on vuosien varrella nähty. Ostohalut käytetylle on näitä seuratessa valitettavasti hälvenneet.
   
 11. M.E.A

  M.E.A Lynx

  Vielä kun selvität montako tuhatta näitä on suomessa myyty -17 esittelyn jälkeen niin tiedettäis onko niistä yli vai alle 1% hajonnut.
   
  Basso58, Driver, Mika_R ja 5 muut tykkäävät tästä.
 12. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Voihan noiden joidenkin ilmoitusten mainintojen mukaisesti päätellä myöskin jotta takuukin on ns toiminut.
   
  Basso58, Driver, Mika_R ja 6 muut tykkäävät tästä.
 13. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Ainoat mitä olen kuullut brp:n puolella että maton vaihto vei ns. remmitakuun ja ketjukotelon puolelta takuun pois 850:ssä mutta tästäkin olen kuullut eriäviä tapauksia, itse asiassa jos kelataan vaikkapa reilu 5v takaisinpäin niin takuut toimi paljon kankeammin mitä viimeiset vuodet on toimineet tutuilla, silläpä tässä on mieli tehnyt kokeilla nelariturboa jollainen taisi nyt markkinoille tulla jossa on oikea kaasu.
   
 14. jaskap

  jaskap Iso vehje jalkain välissä jo vuodesta seitenkaks

  Tuossa saunan lauteilla päissäni mietin tuota kampiakselin rakennetta, joka ilmeisesti on sama Pollessa. PTO puolen rullalaakeri on tosin jämy, tuollaista harvoin näkee. Mutta että ei sisäkoolia. Kampiakselin tulisi olla kovuudeltaan isompi, kuin laakerimetallissa. Ja pienenkin öljykiertohäiriön seurauksena kampiakseli voi vaurioitua. Ja tuskin pystyy koneistamaan seuraavaan pienempään sisämittaan. Eli kampiakseli on keräysmetallia. Voi Fabio, minkä menit Hansin kanssa suunnittelemaan Weihnachtsbier päissään.
   
 15. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Sitä en tiedä paljon on rekattu 850 Suomeen, mutta hajonneiden osuus myynnissä näkyneistä on jo jonkinlainen osuus.

  Edit. Montako 850 on rekattu Suomeen? Tuhansia? Uskoisin maltillisempiin lukemiin. Luvut saa Trafilta, jos jaksaisi tehdä kyselyn.
   
  Viimeksi muokattu: 3/1/22
 16. Jannne

  Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

  Onkhan noita hajonnu molemmissa merkeissä samaa tahtia? Kai jollain joku taulukko on tehtynä
   
 17. KKKP

  KKKP Well-Known Member

  No, eihän tuo kampiakselin pto pään laakerointi ole mikään uusi asia, esim. arctic cat jo vuodesta 2003 ja 440 eteenpäin ja melkein kaikissa moottori malleissa näihin vuosiin saakka. Rotax 850.jpg
   
  jtek ja Reverend_ tykkäävät tästä.
 18. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  16. Screenshot_20220103-085957.png
   
 19. Jakke_

  Jakke_ Lynx Boondocker RE 3900 -22

  Voisko noista chattimoto ilmotuksista nyt jättäää edes nuo alkupään hajonneet 850 pois. Niissä kun kerran ihan on tunnustettu vikaa olevan ja se kaiketi on korjattu..? Montakos 850 sitten on tuona aikana ollut nettimotossa myynnissä kun nuo 16 ilmoitusta on bongattu? Eihän tuo nettimotolinkit merkitse yhtään mitään ilman tietoa 850 kononaismäärästä..

  Ja varmaan kymmennennen kerran myös voidaan todeta että takuu toimii aika hienosti.
   
 20. Iletsu78

  Iletsu78 Rave RE 850 -22

  Olisko aika lopettaa tämä turhanpäiväinen jappaseminen ja alkaa ajamaan, kun keliäkin alkaa jo moninpaikoin olla? Ajakoon jokainen itselle mieleisellä kamppeella niin merkin, kuin moottorinkin puolesta.

  Hyvää alkanutta vuotta ja kelkkailutalvea!:)

  - Ile -
   
  vetkulilm, ///AJS, Jannne ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua