900 ACE X-trim kokemuksia

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Tippe, 8/2/15.

 1. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  Kaverille säädettiin tollaista Xtrimmiä, se taisi olla 2016 vuosimallia. Siinä me huomattiin, että kovametallittomat raudat oli todella hyvät. Ohjasivat riittävästi ja ohjaus rahoittui melkoisesti. Etupukin esijännitystä kannattaa kyl lisätä, mikäli kelkka tuntuu vähänkää olevan suksillaan. Parikin milliä tuntuu saman tien ajettavuudes.
   
 2. jermu

  jermu Well-Known Member

  vähentääpihän se suksipainetta tuu etupukin kirraaminen mutta eikö se tee epämukavuutta samalla? Voipi kait sitä vähentää takapukistaki esaria, jos se puskee nokalleen?
   
 3. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  Eip sitä tietenni kannata kerralla tappiin säätää. Vaan se on näissä se etupukin vaimennin hieman vaisu ja jousi turhan mieto tollaisen koneen painolle. Sanoisin kuitenkin, että kannattaa kokeilla sitä etupukinkin kirraamista. Toki jos takapukki on tönkkijäykkä, niin senkin löysäys auttaa. Myö tehtiin 90 kg ukolle niit säätöi aikanaan.
   
  jermu tykkää tästä.
 4. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  En ole vielä kerennyt alustaa testaamaan, mutta tuntuma ainakin on, että vähän kaikki jouset on turhan tiukalla. Pitää katsoa kun tässä kerkeää ja keli sallii enempi testiä. Itsellä painoa kuitenkin reilusti satanen ja ei tuo hirveästi niiaile vaikka miten tuossa päällä heiluisi. En ole katsonut jousijäykkyyksiä, mutta ensituntuma on, että pitää hieman löysätä tuota alustaa ensin ja katsoa sitten, että miten se pelaa. Tässähän on nuo RE lisäsäiliölliset Kybit ympäriinsä alla niin en ole niistäkään katsonut vielä, että missä suunnassa klikkerit on.
   
 5. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  Sen mitä noilla olen ajanut niin kaikki Lynxit vatkaa enempi vähempi kun löysäät vauhtia, samoilla suksilla Skidoo huomattavasti rauhallisempi ja olen vetänyt näistä johtopäätöksen että telasto on suurin syy tähän kun on kytkemätön ja siirtää painoa paljon, toisaalta samoilla suksilla pieni veto päällä on todella kevyt ohjaus. Saatiin kaverilta efektiä vähemmäksi jäykemmillä jousilla keulassa ja haritusta lisäämällä ja ei se lynximiehenä edes huomannut tätä ennen kuin mainitsin ja kokeili Procross pohjaista laitetta CA suksilla ja hiukkasen se kirosi että taas sai lisäkuluja minun ansioista, onneksi jouset on halpoja brp:n marmorilla.
   
 6. jermu

  jermu Well-Known Member

  Muistatko monenko Nm jouset laitoitte keulaan?
   
 7. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  Oiskohan ~25N olleet
   
 8. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Tein täyshuollon xtrimmiin. Vaihdoin öljyt moottoriin ja ketjukoppaan. Käytin telaston pöydällä, vaihdoin liut ja rasvailin ympäriinsä. Sitten uudet ohjainraudat keulaan, eturunkoon yksi blingfactoryn lisätuki, pohjapanssari paikoilleen ja taiteilin 6mm polyeteenistä pattisuojat lähinnä umpisen ajon kiviä varten. Katsoin kakkosvarin esijännityksen ja vaihdoin polttoainesuodattimen. Kaikkea muutakin tuli siinä sivussa katseltua mutta muutama huomio Lynx tekniikasta.
  Sukset ja satulat kannattaa irrottaa vuosittain ja rasvata puslat ja pultti ja holkki. Tässä ei ollu varmaan kukaan irrottanut suksia 5000km aikana niin olivat sitten aika yhtä puuta. Hirveän ruosteenirrottaja liotuksen ja vasaranoinnin jälkeen selvisin onneksi vain putkiholkkien vaihdolla.
  Polttoainesuodatin on siinä pumpun yhteydessä ja sen saa pois isompia purkamista. Entinen oli huonon näköisessä kunnossa, joten oli aika vaihtaa. Tuli ostettua snox tarvike kun hinta oli noin kymmenesosa alkuperäisestä. Toivottavasti toimii tuokin.
  Sitten yllättävin juttu. Kokeilin ketjun kireyttä ennen kotelon avausta ja kiristin ei sormivoimin kirinyt yhtään. Pidin tätä omituisena ja päätin avata ketjukotelon. Ketju oli tosi löysällä ja syykin löytyi. Siinä kiristimen rungossa olevassa reiässä ja ketjukotelon pohjassa olevassa niveltapissa on pieni kartio. Nyt ilmeisesti toleranssit oli sen verran tiukat, että kun ketjukopan kannen veti pulteilla kiinni niin kiristin painautui siihen kartioon niin tiukkaan, että ei liikkunut sillä säätöruuvilla enää sormivoimin mihinkään. Lopputuloksena piti hioa sitä kiristimen niveltapin reikää santapaperilla hieman isommaksi niin ongelma poistui. Mietin vain, että mitenkähän monta ketjukoteloa on tuon takia räjähtänyt...
  PPS on painava, mutta toki vahvan oloinen telasto. Etupukin remmi oli säädetty löysimpään asentoon ja tokihan se oli venynyt silleen, että se enää mitään rajoittanut. No onneksi iskari vaikutti edelleen ehjältä. Tämän vuoksi myös muuten hyvät liut oli kulunut etupukin kohdalta loppuun. Telasto oli muuten ok, mutta koiranluut hieman kulunut. Tilasin uudet Finnomec nimisestä firmasta.
   
 9. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  ^
  Kysyitkö saatavuutta bensan suodattimeen? Joissain malleissa saatavuus vasta helmikuussa.
   
 10. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Kyllä sitä alkuperäistäkin ois vissiin saanu, mutta 45€ semmoisesta 4cm pitkästä ja 3cm halkaisijaltaan olevasta paperisuodattimesta on aika paljon. Sama tarvikkeena 5-6€ riippuen mistä ostaa. Tai eihän se toki sama ole, mutta toivotaan että toimii. Sen takia toivotaan, että olen joskus törmännyt ongelmiin noiden letkun väliin tulevien halpojen suodattimien kanssa. Yksi reagoi etanolibensan kanssa silleen, että ei enää edes puhaltamalla ilma menny läpi siitä. Arvelin tässä, että kun noita snox suodattimia näkyy kaikki myyvän näihin ACE koneisiin niin olisi siitä varmaan joku laajempi reklamaatio jo iskenyt jos ei toimisi.
   
 11. Tampio89

  Tampio89 Ainakin 200 eri kelkkaa kärrylle ja alas :D

  Ikävä sanoa mutta olet jättänyt vaihtamatta kaikista tärkeinmän suodattimen joka on tankissa pumppukotelon sisällä ja sitä ei pysty vaihtaan muuta kuin tankki irrallaan. Nuissa on käytännössä 3kpl be suodattimia ottoletkun nokassa karkeasuodin, pummpukotelossa t-pussi ja se pahvinen siinä pumppukotelon laipassa joka korvautuu uudemmissa letkusuodattimella.
   
 12. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  No pitää tilata vielä nuo tankin suodattimetkin ja vaihtaa jossain vaiheessa. Aika helppo jonkin videon perusteella oli tuo tankki käyttää irti.

  Nyt kun vähän saanut kilometrejä alle tässä niin muutama huomio laitteesta.
  - Vakio tuulilasin korkeus on itselle varmaan pahin mahdollinen. Kaikki ilmavirta ohjautuu nenän korkeudelle päähän. Tein 5cm korokkeen ja nyt ei naama enää jäädy, mutta edelleen hirveä kypärämelu jos ajaa yhtään lujempaa. Pitää olla joko korkeampi lasi tai sitten ihan matala versio.
  - Bladien kärkiin tein polyeteenistä korokkeet. Umpisen ajon kannalta aika ehdottomat niin näkee missä se suksen kärki viilettää. Toki se saattaa hieman nostaa suksea pystyyn, joten en tiedä jarruttaako tuo nyt sitten paljon... ei ole ainakaan huomannut.
  - Itsellä nuo RE:n kepit alla. Keulassa 20N jouset ( vakiot 14N) ja alustassa oli etupukissa 55N ja takapukissa 60N. Oli liikaa suksipainetta vaikka miten sääti ja sitten kun esijännitystä oli liikaa niin tuli pintakova. Laitoin alustaan vakiojouset eli etupukkiin 60N ja takapukkiin 65N ja tuli ainakin omaan painoluokkaan paljon parempi. Löysäsin myös hieman vaimennuksia niin alkoi tuntumaan paljon elastisemmalta ja noiden säätöjen jälkeen suksipainekin tuntuu aika ok:lta.
  - Kulutus näyttäisi keskikulutusnäytön mukaan pyörivän jossain 16l/100km tuntumassa, mutta toki tästä on 80% ajettu jonkinsortin umpista tai pyöritty nurkissa ja tyhjäkäynnillä. Varmasti pari-kolme litraa kovalla reitillä kulutus tippuu.

  Raapijoita suunnitteliin alustaan kovien kelien varalle, mutta ei tuossa ole oikein paikkoja sellaisille. Onko näihin ollut jotain raapijamallia mikä kävisi suoraan.
   
 13. Tampio89

  Tampio89 Ainakin 200 eri kelkkaa kärrylle ja alas :D

  Ääni brp omille kahden kierteen jousille alustassa niille valmiit reijät ja ovat tyyriit mutta hintansa arvoiset.

  Se on vähän miten sen ottaa itsellä kyrpii suunnattomasti että yksie be suodattimien takia pitää 1/4 osa kelkasta purkaa johtuneen työnkuvasta.
   
 14. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Tällä nyt jonkun verran ajanut ja yrittänyt hakea mieleisiä säätöjä alustaan. Keulassa 20N jouset 4mm esijännityksellä, Etupukissa 60N, esijännitystä joku 9-10mm tällä hetkellä. Takapukissa 65N jousi ( nämä on Xtrimmin vakiojouset) ja esijännitystä n. 10mm. Yritin säätää tuota takajousitusta silleen, että tehtaan ohjearvo perän painumasta täyttyisi. Ohjekirjassa lukee, että perän tulisi kuskin kanssa painua täysin yläasennosta 50-75mm. No painuu se kyllä nytkin enempi, kun kyllä kait tuo painuu sen vajaat 50mm jo omasta painostaan. Toisaalta uudemmissa ohjekirjoissa luki, että perän pitäisi painua takapukin yläpultin kohdalta 90-100mm eli huomattavasti enemmän kuin tuo 2015 vuoden ohjearvo. Tässä nyt on oikeastaan vain keulassa vakioon verrattuna topakammat jouset ja toki nuo iskarit on RE:stä peräisin. Tehtaan esijännitysoletukset on lähellä tätä paitsi etupukissa muutama milli vähemmän. No nyt tämä on suksipaineiltaan omaan makuun aika lähellä. Edelleen hieman sellainen, että jos on joku ura niin se on raskas kääntää siitä pois eli omaan makuun ehkä edelleen pitäisi suksipainetta olla hitunen vähemmän.
  Ongelma tässä mielestäni on se, että tämä on suht hiljaa ajettaessa pikkupatissa semmoinen hermostuneen oloinen jypyttäjä ja liian kovan oloinen. Noiden alustan jousien esijännityksen löysääminen parantaa tilannetta, mutta sitten tulee aika littana jo ajaessa. Klikkereitä availin puristuspuolelta, mutta ei ihan kauheasti muuttunut. Pistin nyt yhden naksun paluutakin auki jos se alkaa pakkaamaan, mutta en vielä ehtinyt kokeilla. Toinen mitä arvelin kokeilla on siirtää tuo Blade suksi silleen, että se suksi tulee etemmäksi satulaan nähden. Kokeilla, että kevenisikö ohjaus tällä tempulla. Saattaa tosin samalla tulla haukkailija. Rajoitinremmi on toiseksi pisimmässä asennossa( koska pisimmässä asennossa se ei rajoita mitään kun on venynyt)
  Onko muita hyviä ideoita, jotta saisi hieman mukavamman tästä. Vauhtia kun lisää niin suhteessa toimii paremmin. Alustassa oli aiemmin 55/60N jouset, mutta niillä piti esijännitystä olla 15mm niin tuli mielestäni vielä pintakovempi pomputtaja.
   
 15. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  Kaverilta vuosia sitten säätelin 2T lynxiä ja samanlainen ongelma oli kyseessä muistaakseni parhaimman sain niillä simmeillä ja jousilla silloin että paluu oli todella auki alustassa ja esijännitys aika minimissään, perse makasi oikeasti alhaalla ja isoin ongelma oli tuolla säädöllä kaasua löysätessä ohjaus oli raskaampi mutta alusta oli pikkunypyssä ja vähän isommassakin herkkä mutta kun ojan yli tai isoa pattia ajoi niin alustassa oli kaikki joustot mukavasti käytössä, onhan tuo erikoinen säätää kun ei ollut tottunut kytkemättömään ja säätöjä riittää.
   
 16. Vesukka

  Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

  Itellä autto alustan herkkyyteen etupukin esijännityksen pienennys 1/2 kierrosta.. Eli pienillä muutoksilla kannattaa edetä..
  Tosin iskarit oli simmattu ja säädetty 7techin toimesta jo lähelle kohilleen.. Kelkkana rex2 xtrim re 600 etech..

  Esijännityksistä tuossa omassa pps 2:ssa.. Sukset 20N pieni esijännitys
  Etupukki oliko nyt 55N, siinä kans pieni esijännitys.
  Sit takapukissa 55N pitää olla reilummin esaria..

  Nyt kuitenkin keventää kivasti kaasusta ja alusta pelaa herkästi.. Just kävi iskarit huollossa, nii suksiin tuli progressiivisyyttä himppu lisää, ku jonkun kerran lyöny ikävästi käsille toispuoleisessa tärskyssä..
  Nyt tulossa kuitenkin ilma foxit keulalle, josko ne sais yhtä hyväks tuossa ku sr viperissä.. :)
   
 17. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Pitää jatkaa tuota testailua tässä lähiaikoina. Osasyy varmasti on se, että olen aina tykännyt tosi kevyestä suksipaineesta. Catit on saanu pelaamaan silleen, että ohjaus on tosi kevyt, mutta silti kääntyy suht hyvin. Nämä BRP tuotteet on ehkä enempi suksillaan.
   
 18. Vesukka

  Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

  Miula on nyt aika kevyt suksipaine, vaikka ca xtx sukset.. Tuo etupukin esarin säätö vaikuttaa siihen selkeesti.. Kannattaa kokeilla pienillä muutoksilla molempiin suuntiin..

  Muute rajotinremmi kannattais vaihtaa joka kausi pps:ssä. . Maksaa n. 20e.. Itellä oli nyt n. 3tkm ajettu remmi, ku vaihoin, nii selkeesti oli venyny silmämääräisesti..
  IMG_20220114_175857.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 19/1/22
 19. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  Joka iskarihuollossahan tuo kannattaa vaihtaa, venyy eniten juurikin tuosta "saumojen" välistä
   
  Vesukka tykkää tästä.
 20. Rotax699

  Rotax699 Well-Known Member

  Moro, olisiko foorumilaisilla heittää -15 xtrim sc ace malliin ostajan check list:iä
  Tuollainen olisi kiikarissa ja edellisestä kelkan omistuksesta alkaa olla jo 12v aikaa ja viimeisen uuden ostostakin 16v. On kelkat kuitenkin muuttuneet jo siinä ajassa:D
  Eli yleisen kunnon ja kuluneisuuden lisäksi mitä näissä kannattaa katsella.
  Ehdokkaalla on ajettu vajaa parikytätonnia.
   

Suosittele tätä sivua