900 ACE X-trim kokemuksia

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Tippe, 8/2/15.

 1. Skippaduu75

  Skippaduu75 Well-Known Member

  Onko kokemuksia ohjelmoinnista näihin? Muuttuuko tuo kaasu lähelle normaalia?
  Vissiin muutama hv tulee kanssa..
   
 2. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Otinpa nyt testipäivän ja testasin kaikkea mahdollista jotta saisi ohjauksen keveämmäksi. Raidevälimuutoksilla ei vaikutusta. Haritusta olen kokeillut 1-15mm väliltä. Ei isompaa vaikutusta vaan on uraherkkä harituksesta riippumatta.
  Sitten tämä PPS. Todella omituinen säädettävä etupukin suhteen, koska liika esijännitys lisää suksipainetta. Testasin kaikkea mahdollista 1-15mm väliltä ja raskain oli kääntää jos esijännitystä yli 10mm. 0-10mm välillä ei kovin isoa vaikutusta vaan ohjaus on suunnilleen yhtä raskas olipa esijännitystä 0, 5 tai 10mm. Takapukin löysäämisellä saa suksipainetta jonkin verran pois, mutta sitten tulee ihan lintta, joten ei hyvä oikein sekään. Bladet pistin etummaisiin reikiin satuloissa, mikä vähän kevensi ohjausta. Säätöpäivän lopputulos oikeastaan se, että tuolla perus bladella ei näytä saavan kevyttä ohjausta teki mitä tahansa. Köli läpi suksen käytännössä niin tuo on raskas kääntää kun se köli uppoaa polanteeseen. Ajatuksissa että pitäisköhän sijoittaa ja laittaa 7.4 pilotit testiin. Se on mielestäni vähän c&a pohjan kopiota mutta aika lyhyellä kelillä.
  Ihan kohtalainen tämä toki nytkin on ajaa ja tämän tyylisiähän nämä lynxit ja skidoot on pitkään olleet, mutta kyllä ei voi procross Catin keulaan edelleenkään verrata. Tämähän on älytön urahaukka verrattuna Cattiin, mutta jos ei ois Catilla toistakymmentä vuotta ajanut niin tuskin osaisi kaivata, että pitäisi olla parempi.
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 3. Skippaduu75

  Skippaduu75 Well-Known Member

  Oisko jämympi etupukin jousi ratkaisu?
   
 4. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  En oikein usko, koska se ei tuolla esijännityksellä parane. Mulla on nyt 60N jousi siinä niin menee aika jäykäksi jos laittaa vaikka 65N.
   
 5. Vesukka

  Vesukka Rs Venture

  Itellä ainakin xc bladet haki kans rex2 trimmissä, en tykännyt.. Ca xtx:t tuli laitettua tilalle.. Voi olla tosiaan, et vaatii tuo nelari topakamman jousen etupukkiin, jos ei saa suksipainetta pienennettyä säädöillä..
   
 6. Skippaduu75

  Skippaduu75 Well-Known Member

  Suosittelen 65nm kokeileen.
  Itellä nelarissa missä pps ni kyseinen jousi paikallaan ohjaus kyllä keveni enkä kyllä huomannut että olis mennyt kovemmaksi..
   
 7. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Voihan se olla, että pitäis olla tuo 65N jousi vielä. Mulla oli ostaessa 55N jousi tässä ja vaihdoin sen jo tuohon 60N jouseen. Toki se on vakio tässä nelarissa, joten omalle painolle saattaisi se 65N sitten olla parempi.
  Tuo jousen esijännitys on tosiaan aika omituinen. Jollain 5-7mm esijännityksellä ehkä kevein ohjaus ja sitten jos alkaa siitä kirimään niin alkaa suksipaineet lisiä. Ehkä se jotenkin työntää nokalleen tuon laitteen kun tuossahan istutaan melkein etupukin etupuolella.
  Se toki myös että jos tuota etupukin jousta kirii liikaa niin tulee tosi pintakova.
   
 8. Skippaduu75

  Skippaduu75 Well-Known Member

  Ei niitä kovin paljoa kannata kiriä..
  4-5mm itellä
   
  Viimeksi muokattu: 12/2/22
 9. Vesukka

  Vesukka Rs Venture

  Mulla teki saman 2t trimmi, et löysäsin puol kierrosta etupukin esijännitystä, nii keveni suksipaine samalla, vaikka ei pitänyt keventyä.. Hain säädöllä alustaan herkkyyttä, jota tuli myös..
   
 10. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Ei siinä muuta ole tuon kytkemättömän alustan kanssa jos kirii liikaa niin tulee pintakova ja jos on keulilla löysät jouset niin tulee kiikkulauta efekti sen etupukin "yli". Sama se on kytketynkin kanssa mutta ei niin herkästi, muutamat ei uskonut Sidewinderin kanssa että kannattaa etupukin jousen/iskarin uusauksen jälkeen päivittää keulan jouset että ohjaus kevenee löysätessä, samalla loppui vetely kun ei sukeltele keula turhaan. Samaa kannattaa kokeilla lynxinkin kanssa sillä Radien koppaisen karkea vetely loppui keulan jousilla ;).
  On vuosien aikaan tullut hangattua paria suoraa/mutka/pattiyhdistelmää "muutaman" kerran.:D
   
 11. Janman

  Janman Lynx Rave RE 600 3500 -22

  Kokeile RS:än progresiivista jousta etupukkiin...ja esarit nolliin. Ite ainakin tykkäsin.
   
 12. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Itsellä ei mielestäni ole nyt semmoinen ongelma, että tämä olisi reittivauhdissa niinkään raskas ajaa vaan lähinnä se, että vaikka ajaisi tasaisella pihalla 20km/h nopeudella niin tuntuu että ohjausta saa ihan tosissaan punoa. Eikä tunnu kuskin painostakaan olevan kiinni kun 12- vuotias ajeli pellolla ja valitti että raskas ajaa kun ei jaksa ohjausta kääntää.
  Catissa jos sääti etupukin jousta niin suksipaine sääty käytännössä hyvin herkästi. Tyyliin hyvä suksipaine esim. 7mm esijännitystä. Silloin vaikka 5mm esijännityksellä oli selkeästi raskaampi ohjaus ja jos pisti 9-10mm esijännitystä niin oli jo sukset niin kepeät, että ei todennäköisesti kääntynyt enää kunnolla. Tämä siis kun ei tehnyt yhtä aikaa muita muutoksia.
  Tässä Lynxissä taas Cattiin nähden tuplajäykkyyksinen jousi ja esijännityksen säädöllä tuntuu olevan vaikutusta kyllä mukavuuteen, mutta ei juuri suksipaineeseen.

  Itsellä on nyt keulassa 20N jouset parin millin esijännityksellä ja alustassa tosiaan etupukissa 60N ja takapukissa 65N. Etupukissa esijännitystä noin 6-7mm ( testailua jälkeen päädyin tähän) ja takapukissa 11-12mm. Takapukin löysäämisellä suksipaine kevenee, mutta sitten perä roikkuu maata viistäen jo kun itse hyppää kyytiin.
  Toinen tai varmaan osin sama ongelmahan tässä on tuo suuntavakauden puute. Ei kelkan kuulu olla mielestäni sellainen, että jos ajan sillä lingotulla tiellä vaikkapa tasaista 50km/h nopeutta niin ilman kuskin hartialukkoa kelkka hakee koko ajan sivuttain ( tyyliin puoli metriä ainakin) ja repii sen mukaan miten kovaa polannetta puolittain suksien alla sattuu olemaan. Tullu eri kelkoilla ajettua muutama kymmenen tuhatta ja kyllä tämä on suuntavakauden osalta kaikista huonoin. En oikein keksi muuta kuin että blade ei sovellu tähän kelkkaan vaikka moneen muuhun on soveltunutkin. Pienemmällä suksipaineella vetely varmaan rauhoittuisi osaltaan, mutta merkittävää parannusta esim. Haritusmuutoksilla en saanut aikaan.

  Reitillä kun vauhtia niin ihan ok. Järvellä jossa jäätyneitä uria niin melkein hengenvaarallinen laite. Tuo nelari kuitenkin painavampi kuin kakstahti niin ehkä tuo blade ei enää tuossa ole hyvä. Höylätty powderi toimi aikanaan 12 vuoden f800:ssa ihan ok, mutta kun sen pisti nelari Zr7000 keulaan niin hengenvaarallinen tuikkija.
   
  Viimeksi muokattu: 12/2/22
 13. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  Se lynxin perä kyllä saakin roikkua aika paljon verrattuna Cattiin.
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 14. Vesukka

  Vesukka Rs Venture

  Varmaan kannattaa kokeilla löysätä sitä takapukin esijännitystä ekaks, sit lisätä etupukin esaria..

  Keulan jouset tuntuu miedoilta 4t kelkkaan, samoin etupukkiin vois olla topakampi..
  Pps tuntuu vaativan topakat jouset vrt catti pohjaiset..

  Itellä rex2 600 2t trimmissä keulassa 20Nm ja alustassa molemmat jouset 55Nm.
  Tuntuu kyllä passelilta nyt oma 7tech Joensuu simmausten jälkeen. On herkkyyttä, keventää kaasulla, suksipaine ok (ca xtx totaltek racing radoilla), kestää ajaa reipasta vauhtia patikkoa, mut ei tuu varmaan enska vauhtia ajeltua..
   
 15. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Geometria toki erilainen ja siten vaatiikin ihan eri jouset kuin Catti.
  Vastausten perusteella voisin päätellä että 65 etupukin jousi testiin ja jos sitten ei parane niin eri sukset alle.
   
  Vesukka tykkää tästä.
 16. M.E.A

  M.E.A Enduro

  Koetappa piruuttaan löysätä ihan reilusti tuota takapukin esaria. Tuskin se perä siitä hirveästi lisää kyykkää mutta saat painetta pois keulalta. Tuo blade tuntuu olevan pirun tarkka tuolle suksipaineelle. Tämä uus xc+ vois pelata aika hyvin keulapainoisessa nelarissa.
   
 17. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Löysäsin jonkun verran ja kyllähän se suksipaineen ja suuntavakavuudenkin osalta paranee. Jousituksen asento toki menee sitten aika littanaksi. Tehtaan ohje on että perän pitäis painua yläasennosta noin 100mm kun kuski on kyydissä. Itsellä se on varmaan lähelle 200mm nytten. Tuohan tippuu sen vajaat 100mm jo omasta painostaan jos takapukin esijännitys luokkaa 10mm.

  Nyt kun tuota lunta on Kainuussa luokkaa 80cm ja aika pehmeää niin huomaa selkeästi että liian pitkät välitykset tässä kamppeessa. Vähän aikaa kun ajelee umpisessa niin kone kiertää enää reilu 6000rpm ja jakso kulkea ummessa kaasu pohjassa 40km/h. No riittävä ratkaisu lienee hieman lyhentää välityksiä ja ehkä laittaa pykälää jäykempi jousi kakkosvariin.
   
 18. Vesukka

  Vesukka Rs Venture

  Sitä perän painaumaa ei kannata liikaa tuijottaa, jos se muuten ajossa pelaa hyvin..

  Onko siinä kytkimellä ramppien pikasäätö pulteilla eli asteikko 1-6? Kannattaa kokeilla säätää isommalle.. Vaikutus taisi olla +200rpm/pykälä.. Itellä umpisajossa rampit 5 tai 6:lla ja sit reitillä 3-4..

  Sit mikä hihna siinä? Jos 383 loppuinen nii kannattaa vaihtaa 850cc käytetty.. En muista mikä se on koodiltaan..
  Itellä ultimax xs821 ollu kohta 5tkm ja ei ongelmia, entinen 383 meni reilussa tonnissa..
   
 19. teme-

  teme- Well-Known Member

  Ite oon kyllä aina sen telaston painuman mitannu silleen että nostan perän ylös ja annan painua omasta painostaan ja vasta sitten hyppään kyytiin ja mittaan painuman jota oon pitäny 60-80mm.
   
 20. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Samaa mieltä.

  Catit on terhakkaita pystypeppuja Lynxiin verrattuna.
   
  Hemikoo, Kamppi ja Vesukka tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua