Aloittelija kysyy...

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä sparkplug, 5/10/06.

 1. jaskap

  jaskap Iso vehje jalkain välissä jo vuodesta seitenkaks

  Tietysti vika voi olla mekaaninenkin, mutta ilmenisi kyllä äkkiä käydessä.

  Itsellä mieleen tuli ensiksi hydrolock, eli jäähynestettä tai bensaa männän päällä ( suutin kusee jne.) Kannattaa kyllä selvittää.
   
 2. jokikettu

  jokikettu peltipailakka

  Milläs ootte paikkaillu ja korjannu jäähyttimiä?

  Huomasin tuossa tunnelin kennon ihan takaosassa pari n.5mm pitkää hiusmurtumaa jotka tosin eivät vuoda ollenkaan. Jollakin ne vois ottaa kiinni ettei alkaskaan vuotamaan. Millä?
   
 3. Joloma

  Joloma Active Member

  Hei kaikille! Tuli ostettua Lynx boondocker 2013 ensimmäiseksi kelkaksi, ja muutamia kysymyksiä olisi. Kelkalla on ajettu n. 7000 km, remonteista ei ollut tietoa liikkeellä josta ostin. Mitä kannattaisi tehdä nyt alustavana huoltona? Alustan tai telaston katsoin läpi ja siellä kaikki näytti olevan kunnossa, rasvaa lykkäsin nippoihin. Mikähän kytkin tässä laitteessa on? Tai Tra kytkin mutta onko se Tra 7 vai mikä? Miten tuo kytkin huolletaan? Jos sen avaa niin lentääkö sieltä niitä liukunastoja tai muita osia ympäri tallia, eli onko siinä jotain jippoa miten se kannattaa tehdä? Oon ihan ummikko näiden kanssa niin ei oikein tiedä mitä uskaltaa tehdä. Mikä ihmeen avain tuohon ketjukotelon tarkastusproppuun käy? Ei oikein minkään koon avain tunnu passaavan, vai täytyykö olla tuumakoon avain? Pystyykö nuita etuiskareita säätämään muuten kuin kiristämällä/löysäämällä jousien jännitystä? Tämä on se pitempi DS malli, jos niissä on jotain muutakin eroa kuin pituus? Pienoinen pettymys oli ettei tämä keuli juurikaan, mistä voisi saada apua asiaan? Kiitos etukäteen vastauksista :)
   
 4. Jannne

  Jannne The Un-Known Member

  Ketjukopan tyhjennys o tuumakokonen
   
 5. Basso58

  Basso58 Boondocker re 3900

  Mikähän mahtaa olla tuo kyseinen tuumakoko radien runkoisee. Ite kokeilin kaikenlaisia kokoja muttei oikein millään passannut. Tosin huollossa olivat jo hieman saaneet pyöristettyä pulttia..
   
 6. Jonteri

  Jonteri Well-Known Member

  Ootkos ihan varma ettei ole torxi? Itse nopealla vilkaisulla katsoin että on kuusiokolo, mutta kaikkia mahdollisia kokoja tuumakokoisista millisiin kokeiltuani katsoin tarkemmin niin sehän oli TX30. Ja tämä siis -08 Lynxissä.
   
 7. tmylsy

  tmylsy Well-Known Member

  Bensansuodattimet ja tulpat vaihtaa, ravejen putsaus. Kattella pultit kaikkiaan läpi ja tieten holkit missä niitä alustassa ja tukivarsissa on.
  Kytkin lähtee joko vesikikalla tai ulosvetopultilla irti, tuossa on joku huoltovideo mikä löytyi esim. TRA3 löytyy ohjevideoita myös ainakin powermodzin kanavalta.
  Varista kattosin rullat läpi ja sekä kytkimeen että variin uudet jouset jos on kuoleentuneet. Jousitaulukot löytyy googlesta hakemalla.
  Siinähän se tulee aika kattavasti käytyä läpi kun pari iltaa tallissa pyörii ja tulee tekniikka tutuksi :)
  E:samallahan ne puristukset mittaa kun vaihtelee/käyttää tulpat irti.
   
  Joloma tykkää tästä.
 8. Joloma

  Joloma Active Member

  Kiitos, tuo video avas kyllä hyvin, vaikka englantini ei kovin vahva olekaan. Ilmeisesti täytyy ostaa tuo setti missä on nuo työkalut, jos ei sitten sovella ja väsää itse esim tuota työkalua millä saa avattua kytkimen iisisti ettei jousi lennätä puolikkaita helkkariin. Millähän hakusanalla nuo kuvassa ympyröidyt käikäleet löytyy? Ne ilmeisesti ainakin on ostettava 20191118_095356.jpg
   
 9. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  https://www.blingfactory.fi/epages/...hops/20101220-11092-13436-1/Products/MK106148

  Mutta tarvit myös tuon ulosvetopultin. Saat nätimmin kytkimen irti. Kytkimen huoltoon on tosiaan Youtubessa hyviä ohjevideoita. Kato sieltä ja tee perässä vaihe kerrallaan. Osta koko huoltosarja, niin ei tarvi arpoa mitä vaihdat sinne.

  Käytä ketjukoppa suosiolla auki. Putsaa kaikki metallimuju pois jarrupesuaineella. Voit samalla kattoa kiristimen ja ketjun kunnon. Uus öljy on helppo kaataa siitä aukosta sisään, kun heität kelkan kyljelleen. Öljyä myydään pikku purkeissa, joissa on juuri oikea määrä. ( XPS ).

  Ravet kannattaa tosiaan puhdistaa. Ei ole iso homma ja siihenki löytyy takuulla ohjeet tuubista.

  Ja kuten edellä sanottiin, kannattaa miettiä bensasuodattimien vaihtoa. Yks suodatin on tankissa ja toinen polttoainelinjassa.
   
  Joloma tykkää tästä.
 10. vinotintto

  vinotintto Lynx Boondocker re 800r e-tec -15

  Kyllä brp kytkin irtoo nätisti myös vesikikalla eikä maksa ku putkikierreteippirullan verran.
   
 11. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Pari kymppiä maksaa tuo ulosvetopultti esim EMC:llä. Ei tarvi värkätä... Kannattaa vaan muistaa pistää tippa vaseliinia siihe pultin päähä, ennen käyttöä.
   
 12. tmylsy

  tmylsy Well-Known Member

  Olen käyttänyt auton iskarin jousipuristinta sopivien korilaattojen kanssa, mutta eihän tuo työkalusarja mahottomia maksa ja kertaosto se on. Nuo käikäleet pitäisi löytyä nimellä liukunastan pidin ja ne kannattaa tosiaan ostaa. Joskus olen ilman niitä pitimiä käyttäny kytkimen auki, onnistuu se toki niinkin muttei ole rapia. https://www.blingfactory.fi/epages/...hops/20101220-11092-13436-1/Products/MK106148
  Ja tosiaan jos liukunastoja yms kytkimen hiluja vaihtelet, ota brp:n alkuperäistä. SnoX nastoja saat vaihtaa kahdet kaudessa.

  E: Presidentti ehti linkin kanssa ensin
   
 13. Joloma

  Joloma Active Member

  Hienoa että täältä saa apuja! Meinaa turhauttaa nuo nettikaupat, ei tahdo löytyä kaikkia vermeitä yhdestä kaupasta, ja joillakin osilla/työkaluilla on liikkeestä riippuen pari kymppiäkin hinta-eroa :confused: monessa putiikissa heikko tuo tarvikkeiden jaottelukin, joutuu selaamaan kaikkien kelkka merkkien osat samalla läpi BRP:n vehkeeseen koittaa jotain löytää. Tuota kytkimen jousta en oikein ole löytänyt(jos sen joutuu uusia), kun ei tiedä mikä sinne passaa.. on kaiken maailman comet jousia, team jousia, Dalton, venom.. ei nuista ymmärrä yhtikäs mitään :( täällä oli aika edullisia?

  http://www.lake-import.fi

  Mutta en tiiä passaako nuo :oops:

  Entä onko tämä oikea huoltosarja tuohon mun kytkimeen?

  https://www.emc24.fi/tuote/ensiokytkimen-korjaussarja-tra-iii-bombardier-lynx-ski-doo/
   
 14. Joloma

  Joloma Active Member

  Irrottelin tankin tuossa joutessani kun odottelen että paikalliseen liikkeeseen saapuu t-pussi suodatin. Eihän se mennyt niinkuin strömsössä. Olin jotenkin saanut itseni vakuutettua että bensakoho on samassa paketissa pumpun kans. Tankki tuntui jumittavan vielä johonkin, joten nykäisin pikkuisen, en kovasti omasta mielestäni. Siinä vaiheessa alkoi bensaa holvaamaan kytkimen puolelta. Bensatankin anturi olikin siellä puolella ja lähti irti, joten tankki tyhjeni tallin lattialle. Mitenkähän tuo mahtaa jatkossa pysyä kiinni....:confused: ei tämä hyvin lähde, yrityksen ja erehdyksen kautta näköjään heti kärkeen :( onko näitä kahdenlaisia, toisessa anturi pumpun kanssa paketissa ja toisessa anturi kytkimen puolella?
   
 15. Myöhäherännäinen

  Myöhäherännäinen Well-Known Member

  Tuo on oikeesti nopee halpa ja helppo keino tehhä, ei tarttee ostella mitään työkaluja.
   
 16. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Sellainen halppis pultti oli mulla heti mutkalla. Aito pultti on kyllä kätevä niin ei tarvi veden kans läträtä vaikka silläkin lähtee helposti. Jos tiukassa niin kiristi pultin ja kaatoi vedenkeittimestä kuumaa vettä ja vähän kolautti niin lähti aina irti.

  Työkaluja mitä tarvii, niin joku millä pitää kytkintä kiinni kun pulttia kirii tai löysää, ne nastojen kiinnipito lätkät ei ole pakolliset mutta helpottaa hommaa. Jousen vaihtotyökalun voi tehdä paksusta kierretangosta. Aika tympeä kytkin rassata. Paras kun ajaa vakiona tai ostaa valmiiksi toimivan kitin.
   
 17. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Mutta alkaa vituttaan jossain vaiheessa jos illan aikana joutuu yksin käyttään kytkimen irti vaikka kymmenen kertaa.. Jos pelkästään huoltaa kerran kauteen niin silloin aivan sama miten tekee. Kannattaa samalla vaihtaa se kytkimen pultin iso kupera prikka uuteen. Sekin oikenee jos paljon kiristelee.
   
 18. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Menet brp jälleenmyyjälle ja saat kaikki romut kerralla. Jouset ym. Se kytkimenhuoltosarja maksaa noin satkun ja siinä tulee jousikuppi ja kaikki muut mukana. Itse vaihdoin vielä painovarsien alapään teflon holkit uusiin kun ei muuten saanut klapia pois mutta niitä ei taida saada muualta kuin laakeriliikkeistä. Tuskin sulla tarvii vaihtaa niitä.
   
 19. Nazarius

  Nazarius New Member

  http://epc.brp.com/Index.aspx?lang=E&s1=db59d7c1-ae2f-49b6-8a00-0c543f918f8a
  Tuolta voi räjäytyskuvista katsoa että mitä sitä onkaan purkamasa.
   
 20. Joloma

  Joloma Active Member

  Tarkoitus oli vain huoltaa kytkin, ei tehdä sinne mitään muutoksia. En tiedä onko tuota kytkintä huollettu koskaan. Samanlaista jousta yritin etsiä, jos se nykyinen on vähän antanut periksi. Miten se muuten oireilee jos se jousi on vähän antautunut? Lieköhän tuo viisain viedä liikkeeseen huollettavaksi, irrottelis vain itse. Vaan saattaa se hinta nousta moninkertaiseksi :confused: Eikö tuollainen valmis kitti kuiten ole melko kallis vrt kytkimen perushuolto?

  Kiitos. Tuoltahan nuo kaikki speksit löyty :)
  Eli jousi on varmaankin tuo Yellow / Green (445-1157N).. tuota kuuklatessa sain toisen numerosarjan, 100-260, joka näyttäs olevan saman suuntainen merkintätapa kuin mitä noissa liikkeissä on myynnissä.. vai olenko hakoteillä?
   

Suosittele tätä sivua