Aloittelija kysyy...

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä sparkplug, 5/10/06.

 1. Polaris6

  Polaris6 New Member

  Kelkkana toimii Polaris pro x 550. Missähän mahtaa olla vika kun perä ilmassa telamatto pyörii normaalisti ja kun laskee perän maahan ja pitäis lähtee liikkelle niin sutii vain ei minkäänlaista pitoa ei pääse edes kaasupohjas metriäkään eteenpäin. Matosta ei puutu yhtäkään lappua.
  Vai voiko vain olla syy liian vähäinen lumi?
   
 2. jaskap

  jaskap Iso vehje jalkain välissä jo vuodesta seitenkaks

  Olisiko suksipaineet kovat eli joistain syystä iso osa painosta suksilla ja vähän matolla (alusta rikki tai jumissa tai säädetty tuollaiseksi ..) tai vikaa variaattoreissa (iso pykälä heti päälle on off tyyliin).
  Liukas alusta ja äärettömän mojova moottorin teho yhdistettynä väkivahvaan vääntöön on vaihtoehtoinen olettamus.
   
 3. M.E.A

  M.E.A Enduro

  Sukset jäätyny maahan kiinni, vähän niitä heiluttelet ennen ajoa.
   
 4. Polaris6

  Polaris6 New Member

  Kiitoksia vastauksesta täytyypi tutkia asiaa. Eka kelkka niin tua variaattorin toiminta vähän hakusessa viä.
   
 5. El cat

  El cat Member

  Potilas arctic cat el tigre 600. Vm2015
  Ajosta kuulu pieni kilaus ja melkein heti alko vetopäällä kauhea tärinä. Remmi hakkaa veto päällä. Remmin kun ottaa irti ja kaasuttaa toimii normaalisti.?
  Onko ideoita.
   
 6. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Kolo remmissä?
  Voimansiirron ketju vaurioitunut?
   
 7. Srj

  Srj Active Member

  Lynx 250 ja 253 rotaxi.
  Kylmänä lähtee hyvin käyntiin ja lämpimänä sammuu. Jäähdyttyä lähtee taas nätisti. Pysyy käynnissä jos koko ajan piettää sopivaa kaasua ettei päästä tyhjäkäynnille.
  Missä vika?
   
 8. Kelkkakekkuli62

  Kelkkakekkuli62 New Member

  Kertokaahan nyt tyhmälle, eli pitäis 2.86 jaolla löytää läpivetävät 27mm akselille. Miten voi olla että kaupat myy esim 27-28.3 tms, pitääkse ite vi**u shimmata sinne vai minkä tähen ne myy noin isolla toleranssilla?
   
 9. Joni nurmela

  Joni nurmela Member

  Muovi sinkuu menee just tuohon sinun akseliin tuo toleranssi
   
 10. jaskap

  jaskap Iso vehje jalkain välissä jo vuodesta seitenkaks

  Puola, sytytystulppa tai sitten vain väljä kone tai kiinni leikannut. Ohipuhallus estää kampikoneiston toimimisen pumppuna. Viileänä paikat ovat piukemmat ja toimii.
   
 11. lynz

  lynz Member

  Voiko noihin gen 4 pitempiin malleihin laitaa esim 2.86 jaolla olevia vetopyöriä,tuo mattovalikoima kasvaisi huomattavasti.
   
 12. Lnxi

  Lnxi Active Member

  Voi
   
 13. Sapa

  Sapa 49ranger 600etec -11

  2011 etec 49rangerista on puuttunut jarruvalokytkin. Sain kytkimen hommattua, mutta en keksi paikkaa mihin johtojen toiset päät tulee? Osaako joku kuvailla minne ne liitetään.
   
 14. Sapa

  Sapa 49ranger 600etec -11

  Kylläpä sille jarruvalokytkimen johdolle paikka löytyi. Siellä ohjaustangon yläosan sisällä.
   
 15. Janihammari

  Janihammari Active Member

  Kuinka paljon saa olla klappia telarullissa ennenkuin vaihto aiheellinen, kahteen vaihdoin laakerit kun takertelivat ja niistä tuli ihan timmit, lopuissa on vähän klappia, mutta hienosti vielä pyörivät.
   
 16. Murre

  Murre BD 850 + GLX 5900+SnoSport125

  Helixin pultti/pultteja poikki variaattorista
   
 17. Joloma

  Joloma Active Member

  Tähän en saanut vielä vastausta :rolleyes: anteeksi kyselyni, on ensimmäinen kelkka ikinä.

  Toinen kysymys... Osaako joku antaa vinkkejä noihin -13 DS dokkerin etuiskareiden säätöihin? Ne on ilmeisesti kyb 36? eikä mulla ole mitään käsitystä mitä tuo ruuvi/mutteri oikeen tekee.. tässä on myös pikairroitettava kallistuksen vakaaja, ymmärrän että auki ollessaan helpottaa hangessa kanttailua, mutta miten se vaikuttaa reittiajossa, vai vaikuttaako mitenkään
   
 18. Mazaa

  Mazaa Lynx rave re 600,800

  http://htsuksee.fi/moottorikelkan-alustan-saatovinkit/ sieltä löytyy iskareiden säätöön ohjetta. Ite oon puhdistanu syksysin aina ja jossai 1-2tkm kohdilla kesken talvea jos tulee enempi ajettua. Onhan sielä irto osia mutta varovasti kun avaat niin eine sieltä lentele. Löyty täältä foorumilta ja google haulla paljonki juttua noista rave venttiileistä..
   
 19. Kojontti

  Kojontti 600R RE, 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Ravejen alla on paperitiiviste (420430032) mikä yleensä menee rikki ja sivulla olevat pyöreät luistit voi tippua mutta ei yleensä lentele mihinkään. Itse en noita mitenkään usein ole putsaillut kun tulee ihan reippaasti kaasuteltua ajellessa ja kokemuksen mukaan ei käyttämilläni öljyillä ole karstaa juurikaan kertynyt.

  Iskarissa jos on vain se yks nuppi siinä varren silmukassa (paluuvaimennuksen säätö) niin se vaikuttaa käytännössä kaikkeen vaimennukseen, aukipäin pehmenee ja kiinni jäykkenee.

  Kallistuksen vakaaja nimensä mukaan vakaa kulkua reitillä ajellessa eikä kelkka ihan niin kovasti yritä kaatua mutkissa.
   
 20. turboapc

  turboapc Well-Known Member

  Tai sitten vain kaasari(en) puhdistus unohtunut kesäseisonnan jälkeen..
   

Suosittele tätä sivua