Boondocker RE 850 E-Tec (2018->)

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Latez, 24/3/17.

 1. Spin

  Spin Well-Known Member

  Kävin tänään varaan ajan noihin päivityksiin, ja samalla tehkööt nyt ensihuollonkin. Tosiaan helixi, yläratas, pohjan rakonen tarkistetaan ja sitten astinlaudan reijän peittoa. Nämä ainakin tänne informoitiin. Toivottavasti herkkyys kuiten säilyy, miten lie vaikuttaa sitten nuo helixit ja ylärattaat....Ei ole ikinä tullu noiden kanssa värkättyä. Tyytyväinen olen nyt ollut kyllä kelkkaan kaikinpuolin, kun ei omassa käytössä ole edes remmejä syönyt.
   
 2. aoko

  aoko lynx BoonDocker 850 Re

  miks se reikä peitetään? entä miten vaikuttaa helixin vaihto/miks se vaihetaan? nämä asiat on aika hepreaa mulle
   
 3. Spin

  Spin Well-Known Member

  Reikä peitetään, ettei menis lunta variaattorille ja remmi luistais. Helixistä joku viisaampi voi kertoilla.
   
 4. kuuskolme

  kuuskolme Polaris khaos slash 146 850 & lynx forest Fox 440

  Itsellä pikkusen luistaa remmi hiljasessa vauhissa, piirtänyt jälkiä kytkimeen. Mullakaan ei muuten oo remmejä mennyt. Sitä yläratasta en aatellut vaihattaa, sisäänajomodi päällä kiertää jo 8400, eli ei tarvi yhtään lyhyempää välitystä.
  Puhuivatko mitään, että saako vanhan heliksin pitää itellä, jos sattuukin menemään huonompaan suuntaan uudella heliksillä?
   
 5. Spin

  Spin Well-Known Member

  Ylihän tuo kiertää, ettei sillain kyllä tarvetta. Vai vaikuttaako helix+ratas yhdistelmä jotenkin tuohon sitten? Pitää vielä kysellä kans miksi se ylärataskin vaihdetaan, ja jos sais tosiaan ne vanhat rojut itelle, niin tarvittaessa voi pistää takasin :). Tuntuu, ettei liike mitään tekis käytetyillä osilla, mutta mene ja tiedä. Puolentoista viikon päähän tuli tuo aika, että sitähän kerkeää tuurilla rullata yli tonnin jo mittariin siihen mennessä.
   
 6. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Eikö ne vaan kevennä voimalinjaa lisää kun ratasta pienennetään ja helixin kulmaa loivennetaan? Vai eikö se qrs vaihda piempää tarpeeksi nopeasti? Yritetään varmaan sillä tavalla vähentää hihnan rasitusta vaikka kulut kyllä luulis vähenevät kun voimaa kuitenkin on.
   
 7. Karpalet

  Karpalet Well-Known Member

  Itekin mietin, että vaikka ylihän tämäkin kiertää - max. Rpm lukemat oli sittenkin 8400 - on mulla remmit kestäneet, ei piirtele kytkimeen rantua tms. Toki valtaosa ajosta on ollut maltillista, jonkun verran umpista on pyöritty.

  Jostain luin että sisäänajon jälkeen nostaa vielä satasella maxeja, eli kiertäis sitte 8500 ja jos tohon pistetään keveämpiä välityksiä ja helixejä, niin totta tuo kiertää sen jälkeen jo aivan liikaa yli? Kun jos kierrokset pittäis olla siinä 8000-8100 välissä.. o_O

  En ole niin pro-kuski, että ainakaan omaan makhuun tarvisi voimalinjaa hieroa kummemmin, hymy on tullu suupieliin ihan vakiollakin :--)

  Ketjut, remmit ym on nyt säädetty ja ketjussa ei muuten ollu löysää! Verrokkina oli - 18 850 freeride jolla ajettu saman verran ja siinä tuntui selkeä välys kun kakkosta pyöritti. Samalla variaattorin suojakopasta lähti kaikki eristeet veks ja muutama lisäreikä tuli tehtyä. Vieläkö nuo frogskinzit saapuis..
   
 8. Spin

  Spin Well-Known Member

  Tuntuu kyllä järjettömältä, että tehdas lähtis päivityksillä taas tuonne suuntaan, että ylikiertävät vehkeet kiertää vielä enempi yli. Haettaisko tuossa kuitenkin sitä paremmin pienemmälle vaihtamista, ettei remmi käväise löysällä ja iske tuonne runkoon? En kyllä ole omassa enää tuotakaan ongelmaa huomannut, kun remmin sääti hieman kireämmälle.
   
 9. Spin

  Spin Well-Known Member

  Onko kukaan mallannut, miten isompi tankolaukku passaa RE dokkerin tankoon? Näyttäis olevan, että tähän on se pienempi malli listojen mukaan.
   
 10. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Kannattaa laittaa (vaatia) ne pidemmät 38mm pivotit sinne vakio 33mm tilalle jos jengaa noin rajusti ylitse. Jos niilläkin vielä jengaa ylitse niin sitten prikkoja eli lisää painoa sinne pivotin alle. 7900 +-100rpm on se oikea alue.

  Itse katsoisin ihan ajossa mitä se kelkka jengaa kuin sitä tallentunutta maksimikierroslukua, saattaahan se jossain esim. liukkaalla/katollaan ollessaan hetkellisesti käydä ylikierroksilla mikä jää sitten sinne muistiin.
   
 11. rjm

  rjm Pro x 550

  Mistä näistä löytyy pistoke mihin voi tökätä tuon virranulosoton tupakinsytsärille?
   
 12. Haikku

  Haikku 850 Sunami

  Valokatkaisijan alla, sokeessa tulpassa liitin kiinni
   
 13. rjm

  rjm Pro x 550

  Kiitos tiedosta
   
 14. Karpalet

  Karpalet Well-Known Member

  Tästä juuri olinkin kyselemässä. Eli tulipa tuossa tosiaan vielä mattokin kiristettyä, eli kaikki käyttäjähuollot/tarkistukset on nyt 200km kohdilla tehty. Tuossa käväsin kemintien nestheellä mutkin pyörimässä ja joella oli jään päällä lunta mukavasti ja tuli näitä kierroksia kateltua.

  Eli max. Rpm on jäänyt 8400 lukemat. Nyt esimerkiksi pienestä vauhdista jengat tappiin - > naulaa 8000-8100 ja vauhtikin käy siellä satasen hujakoilla. Pitääpä katsoa vielä sitten umpishommissa paljonko näyttää, mutta ainakin tämän perusteella näyttäisi olevan kohdillaan ja nuo lukemat on voinut tulla tosiaan kun on ton kelkan kiskonu hangesta irti.

  Tää voi olla tyhmä kysymys, mutta voiko hihnan/maton löysyys/kireys vaikuttaa kierroksiin? Harmi kun en oo aiemmin hoksinu tuota näyttöä tarkemmin tiirailla.
   
 15. Spin

  Spin Well-Known Member

  Ite viimen katoin reitillä ko kaasun laitteli pohjaan ni käväs 8200 helpostikki ja kelas myös vähä ylikierroksille ku jonkuaikaa ajo kaasu pohjassa. Nyt säädin rampit kakkoselle ni pitää huomenissa seurata miten vaikuttaa. Kirjasen mukaan n. 200 kiekkaa pitäs vaikuttaa. Saa varmaan tuon sisäänajonki huomenna vihdoin pois ku 9% jäi viimen jälelle.
   
 16. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Kun hihna on kireällä niin ottaa enempi kierroksia kuin jos se on löysällä. Maton kireys tuskin vaikuttaa. Tai jos se liian kireällä niin ehkä se ei pyöri niin keveästi ja voi ihan vähän vaikuttaa?
   
 17. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  ihmettelen vähän tätä brp:n voimansiirtojumppaa. Perusperiaate kelkan variaattoreiden säätöön on se, että kytkin säädetään koneen tehojen mukaan ja variaattorilla ja välityksillä sitten säädetään että miten se vaihtaa. Toki kaikki vaikuttaa kaikkeen jonkin verran voimansiirrossa, mutta esimerkki arctic catista. Crossfiressa vaihdoin helixiä 46/40 kulmasta 38 kulmaan. Vaihtoi siis huomattavasti hitaammin ylöspäin ja nopeemmin alaspäin. Koneen maksimikiekat nousi hitusen, mutta ei juurikaan. Kokeilin 2g painavampia painoja ja sitten ei enää jaksanut ummessa kiertää kuin 7500rpm. Sitten lyhensin välityksiä ja edelleen oli 38 helixi. Kone kiersi edelleen vakiokytkimellä mitä piti, mutta teho ei siirtynyt telalle eli laite oli liian kierrosherkkä. Vakio helixi takaisin ja taas pelasi. Xf Catti taas kiersi vakiona liikaa, joten kytkimeen lisää painoa ja homma pelaa ilman muita muutoksia.
  minun mielestä kaikkien 850 koneisten kelkkojen pitäisi pelata suunnilleen samalla kytkimen setupilla. Setuppi pitää olla sellainen, että hihnaan saadaan riittävästi painetta, mutta ei liikaa. Remmi särkyy joko luistoon tai liialliseen paineeseen lautasista. Sitten välitys järkevän lyhyeksi telaan nähden ja sen jälkeen kakkoseen helixi, jolla ylös ja alasvaihto on sopivaa. Jousella voi sitten hienosäätää. Oman kokemuksen mukaan kakkosen jousella voi tehdä samanlaisia muutoksia kuin helixin muutaman asteen muutoksella.
  peruasiat pitää olla kunnossa toki eli kone pysyä paikoillaan ja linjaus oltava ok. Remmi ei kestä koneen reilua ylikiertämistä eikä myöskään liian raskasta voimalinjaa eli jos kuormaa liikaa ja kone ei kierrä kuin 7500rpm niin ainakaan catissa remmi ei tykännyt tuostakaan.

  jos tehdas oikeasti yrittää jatkaa remmien ikää lyhentämällä välitystä ja hidastamalla vaihtoa loivemmalla helixillä niin toimiihan se mahdollisesti remmin kannalta, mutta ei sillä tehokkaalla koneella ole kiva ajaa silleen. Remmin kesto paranee jo välityksiä lyhentämällä niin siinä vaiheessa pitäisi helixiin pistää lisää kulmaa, jotta laitteesta tulee räväkkä. Sitten jos helixin isomman kulman myötä hihnan puristus menisi niin pieneksi, että remmi alkaa luistaa niin sitten voi kokeilla kytkimellä pelata hieman. Saman lopputuloksen voi saavuttaa useammalla eri tavalla, mutta esim hihnassa ei kannata olla liikaakaan puristusta, koska hyötysuhde laskee siinä voimansiirrossa. Catin räjäytyskuvia tosiaan jos katsoo niin käytännössä kaikissa samalla koneella olevissa kelkoissa on usein sama kytkimen säätö.
  En ole 850n voimansiirtoa säätänyt tai edes ajanut, mutta samat perusteet toiminevat siinäkin
   
  Korbimotors, Jii.Pee ja M.E.A tykkäävät tästä.
 18. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Kyllä se kannattaa kuitenkin tähdätä sinne 7900, eli pykälää ramppia alemmas. Jos ei auta edes ykkösellä vaan edelleen ylikiertää niin laita ne pidemmät 38mm pivotit. Tuolla aikaisemmin löytyy juttua mikä on vikana jos ramppien säätö ei vaikuta maks jengoihin juurikaan, eli pdriven ominaisuus mikäli painoa ei ole tarpeeksi näin lyhyesti sanottuna. Vai oliko se tuolla ds-tredissä mutta hiukan selaamalla löytää.
   
 19. kuuskolme

  kuuskolme Polaris khaos slash 146 850 & lynx forest Fox 440

  Aijemmin oli mittariston omasta elämisestä puhetta.

  Iltareissulla, menomatkalla mittari sammui ainaki kerran, enempää en hoksannut.
  Tulomatkalla mittari ei enään lähtenyt päälle, vaikka liitintä käytti irti ja asetteli paremmin.

  Muuten ei paha, mutta käenlämppärit pellaa mittariston kautta, niin olipa pikkusen kylmä ajella menemään.
   

  Lisätyt liitteet:

 20. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Samalla tavalla itsekkin olen nämä hommat ajatellut. Tra:lla en ole saanut sellaista tilannetta että hihnalle saisi liikaa puristusta. Ehkä tällä uudella saa helpommin kun on käsittääkseni melko paljon paremmin toimiva?
   

Suosittele tätä sivua