Kärryprojekti

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä saarikoski, 20/10/13.

 1. Puppe

  Puppe BackyardKing

  Vs: Kärryprojekti

  Voi pyhä Sylyvi! Tehhäänkö tätä Ranualla?
  :eek:
   
 2. Stinky

  Stinky 2016 M8000 Hardcore 162

  Vs: Kärryprojekti

  Joustaahan se paikallaan ylös alas, mutta mietippä, kun nuo tukivarret sojottaa tuollain etuviistoon, niin mitä se tekee ajossa... Taatusti nykii veturissa asti kun jousitus "pakkaa" kuopissa sisään eikä pyörä pääse väistämään estettä.
   
 3. saarikoski

  saarikoski Well-Known Member

  Vs: Kärryprojekti

  Kyllä nuo vääntövarret ihan taatepäin sojottaa..
   
 4. saarikoski

  saarikoski Well-Known Member

  Vs: Kärryprojekti

  Kaikki saumat ei oo sit viimesessä tikissä ja runkoon tulee pituussuunnassa vielä muutama tuki.
  Noiden hitsausten kestävyydestä kritisoijien pitäisi vierailla esim jossain suurteollisuudessa missä vastaavasta pyöreästä tavarasta tehdään happolinjoja yms jotka ovat vuosia ryskytyksessä yms ja kummasti kestää..
  On kyllä höpöhöpö puhetta että tollanen putki repiäis tollasilla massoilla.
   
 5. saarikoski

  saarikoski Well-Known Member

  Vs: Kärryprojekti

  Aisaa saa hitsata ainakin paikallisen katsurin mukaan.. ja siis joo kysyin myös tuosta z:sta ja ei oo ongelma..
  Vanhan kärrryn otteessa ei oo mitään muuta tietoa... siis ei mitään muuta kuin leveys 140cm..

  En ymmärrä miten tuo aisan kestävyys vois olla ongelma kun esim tuo 750kg vetopää on puolta ohkasempaa peltiä ja kaupan kärryissä on pokattua u-profiilipeltiä tuo kolmio...?
  Esim toisessa ostosessa majavassa mulla on samaista 50x50 mustaa sinkittyä putkea aisa.
  Tarkkasilmäinen huomaa tuolla alla 5mm latasta sulatetun vahvikkeen kriittisissä saumankohdissa..

  kaupan kärryissä monessakaan ei oo runkoa ollenkaan vaan pelkät 2mm laidat jotka tukee koko roskaa ja popniiteillä kasattu ohuesta pellistä koko roska..
   
 6. Stinky

  Stinky 2016 M8000 Hardcore 162

  Vs: Kärryprojekti

  No hyvä näin! Jostaki kuvasta sain käsityksen että on väärinpäin. Eihän tuo tosin nuinkaan juuri jousta, ku mietit missä suunnassa ne voimat monttuun ajettaessa tuohon pyörään vaikuttaa.
   
 7. julli

  julli rmk

  Vs: Kärryprojekti

  sama pisti silmään. kärry linkoaa itsensä kiinaan kun kivenmurikkaan ajaa. ei ole akselia nuin suuniteltu elämään
   
 8. saarikoski

  saarikoski Well-Known Member

  Vs: Kärryprojekti

  HAHHHAHA... jaa jaa.. sovitaan niin... ensinnäkään tuota ei varmaan oo muutenkaan suunniteltu kovin hirveästi milläänlailla, joustaa just samallailla vaikka akselin kääntää sama minnepäin, koska on identtinen joka nurkasta tuo akselin rakenne.
  Ainut on tuo isku joka tulee renkaalle että mistäpäin tulee suhteessa varteen jossa ratas kiinni...mistäpäin se nyt sitte tulee, mun ymmärtääkseni alhaaltapäin..ei edestä tai ylhäältä ja alhaaltapäin iskettäessä on aika optimissakin kulmassa kun ymmärtää että vipuvarsi ei käänny 45 astetta vaan luokka 30astetta, sitte kun huomioi, että kyydissä on 200kg kelkka ja n.150kg kärryn runko niin vipuvarsi ei jousta kuin liikeradan puoleenväliin asti max...

  tyhjänä vetelin tuota laittomasti ilman mitään valoja yms tuossa viikolla niin ainakin silloin tuli vähintään yhtä hyvin perässä mitä toinen kärryni (vääntökumi majava) ja ei minkäänlaista ylimäärästä pomppimista ollut havaittavissa vrt majava..
   
 9. Reimond

  Reimond Cleated tracks

  Vs: Kärryprojekti

  Jotenkin se omassa päässäni ajateltuna se isku renkaalle tulee juurikin etuviistosta, eli nyt tuo akseli on kaikkein epä-edullisimmassa asennossa. Tämä oli sitten ihan vaan oma mutu-tuntuma, ilman kummempia vektori-laskelmia.
   
 10. Jänkhä

  Jänkhä Ski-Doo Elan 250 Mountain versio

  Vs: Kärryprojekti

  Jotenkin vähän samanlainen mutu.
  Jotenkin vielä tuommosessa ratkaisussa arveluttaa, kun tuossa asennossa oleva akseli joustaa, se samalla siirtyy eteenpäin.
  En tiedä onko siitä haittaa, mutta kiva spekuloida.
   
 11. 700polle

  700polle Dragon 600 -06

  Vs: Kärryprojekti

  Kannattaa tehä kerralla tukeva, ilikeetä alkaa vahvistelemaan sit kun paketti on jo kasassa ;D Yleensä kun vanhoja kärrejä aletaan "korjaamaan" niin eihän niitä kukaan katsasta uudestaan?? Jos meinaat katsastaa niin sano vetoaisalla goodbye ;D
   
 12. jussir

  jussir Romukoo

  Vs: Kärryprojekti

  On kai ne autoissaki samanlaisessa kulmassa nuo akselit ja joustaahan neki ? (jäykkä taka-akseli ja tarpeeksi madallusta niin on juuriki samanlaisessa asennossa kun tuossa kärryssä) ::)
   
 13. Catiska

  Catiska Well-Known Member

  Missä autossa on jäykkä taka-akseli ja kumijouset?? Saati että olisi oikeasti vielä tuossa kulmassa?
   
 14. saarikoski

  saarikoski Well-Known Member

  Vs: Kärryprojekti

  Eli siis käyttäytyy samalla lailla kuin lähes jokaisessa erillisjousitetussa madalletussa henkilöautossa takapäässä esim..
  Toisinpäin käännettynä siirtyy taaksepäin ja kuormittaa aisaa..
   
 15. saarikoski

  saarikoski Well-Known Member

  Vs: Kärryprojekti

  Jaa joku ehti ensin...

  Aisaa saa hitsata tuon ikäsessä omavalmisteessa..!!!!
   
 16. Reimond

  Reimond Cleated tracks

  Vs: Kärryprojekti

  Joo ei mitään, tee vaan ihan miten haluat kun kerran itelles teet. Toivottavasti ei muille koidu haittaa tekemisistä.
   
 17. Stinky

  Stinky 2016 M8000 Hardcore 162

  Vs: Kärryprojekti

  Joustaa ja joustaa... Aika marginaalista on se jousto, joka tappiin asti madalletussa "jäykkäakselisessa" on jälellä. Kivireki tai kuoppatutka on parempi nimitys semmosille! ;D
   
 18. Stinky

  Stinky 2016 M8000 Hardcore 162

  Vs: Kärryprojekti

  Saa toki, mutta kun sulla ei oo -77 omavalmiste, vaan tuliuusi. Se joka tuon vanhoilla papereilla hyväksyy, tekee virheen. Mutta mikäpä se siinä jos joku haluaa katsastajan oikeuksillaan leikkiä, ei ne multa oo pois. ::)

  Tuossa tapauksessa kun kärryn "identiteetti" on muuttunut täysin, ei voida mitenkään puhua enää vanhasta, vaan käsitellään uutena. Eli 50% kun tulee vaihdettuja osia, niin se on uusi.
   
 19. Catiska

  Catiska Well-Known Member

  Meillä majailee kotosalla reilusti madallettu, erillisjousituksella oleva auto. En kyllä hyvälläkään tahdolla keksi mitään yhtäläisyyttä noiden jousituksien ja geometrian välillä.

  Kysäisehän katsastusinssiltä heidän ajatuksia asiasta ja kärryn rakenteista. Ei sinun tarvitse kertoa että olet tuollaisen kärryn rakennellut, kysele ikäänkuin olisit suunnittelemassa moista. Ihan vain varmuuden vuoksi ja siksi ettei kukaan sivullinen joutuisi vaaraan tuon kanssa.
   
 20. TeHo

  TeHo #13 2015 ZR 6000 R

  Vs: Kärryprojekti

  Hyvä että kokeillaan erilaisia lähestymistapoja aihetta kohtaan. Kunhan vaan testaa kärryn käyttäytymisen ennen kun enempi muitten sekaan lähtee. Jossain reikäsellä hiekkatiellä kuvattu video kärryn käyttäytymisestä aikoinaan olis kiva nähdä ja vertailu perinteiseen kärryyn samalla kuormalla, tiellä ja nopeudella. Jos ei satu toimimaan niin kääntää akselin oikeinpäin ja muokkaa aisan sopivaksi.
   

Suosittele tätä sivua