Lehtijuttuja - ideoita ja kehitysehdotuksia.

Keskustelun 'Keskustelua lehdestä' on aloittanut käyttäjä peranomi, 18/1/13.

 1. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440

  Vs: Lehtijuttuja - ideoita ja kehitysehdotuksia.

  Eikös kävely, hiihto, pyöräily ja ratsastus ole luvallista kesät talvet pitkin metsiä. Mukaanlukien kelkkaurat. Reitistä en tiedä, kai siinäkin saa liikkua noilla mutta pitää kestää oikeassa tai vasemmassa laidassa riippuen miten liikkuu vrt. Tie. Eri asia, onko kelkkaurilla tai reiteillä liikkuminen järkevää/turvallista.. Mutta juttu lehteen voisi olla poikaa. Ehken testattuna vielä sen, kuinka myöhään pakkaslunta narskutteleva tallustaja tai läskipyöräilijä kuulee kummun takaa lähestyvän tuhnuaceskiidoon.

  nih..
   
 2. vilhe85

  vilhe85 Summit X 850 154"

  Oisko semmosta vertailua mahdollista toteuttaa misä testattas ja kerrottas samanmallin erimittasista versioista. Mitä saa pidemmällä telalla tai isommalla mosalla ja mitä menettää. Kaikkihan sen tietää et pitemmällä pääsee ylemmäs mut suomesa ei voi kovin ylös päästäkkään. Vaakasa pittää kirnuttaa hampaat irvesä nii siihenki niitä vertailla keskenään saman merkin sisällä. Ainahan se on pojila ja tytöilä erimittasten erot kiinnostanu.
   
 3. xtrimmi

  xtrimmi xtrim 800 re

  Onko ollu juttua kypärään tulevasta lisävalohässäkästä?
   
 4. rupsu

  rupsu GLS 3500 FC, G-type 670x BigPipe, -21 Enduro 3500

  Tämä kiinnostaisi varmaan muitakin lukijoita.
   
 5. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Eikö ne erot ole melko selviä? Monesti eri mittaiset eri iskareilla ja muitakin eroja niin ostaessa vaan miettii mihin käyttöön tulee niin tietää minkä mittaisen ostaa.
   
 6. K.Pukarinen

  K.Pukarinen Lynx Commander Gt -21

  Menee vähän ohi mutta samalle reitille sopisi hyvinkin muita käyttäjiä kauden ulkopuolella, heppa, pyörä, vaellus yms hommaa. Heppahommissa on usein vielä hehtaari maanomistajia:)
   
 7. peruna.

  peruna. Ski-Doo Summit X Expert-20 & Ockelbo Poro -84

  Nykypäivänä on nuita kelkkahaalareita monen merkkisiä ja hintasia niin ois mukava joku arvostelu näistä. Joistaki kun kuulee että jo yhden talven ajojen jälkeen tulee vesi läpi. Ja tosiaan hintahaarukka on melko iso. Saako useamman satasen lisähinnalla mitään parempaa?
   
  Hra XC tykkää tästä.
 8. carrillo

  carrillo Well-Known Member

  Mites lehtiväki on huomioinnu tämän topiikin ehdotuksia? Esmes monestako toiveesta vinkistä on napattu koppi vaikka noin niinku prosentuaalisesti ehdotuksista. Aina ku oon ostanu lehden niin kas umpistesti. Niillähän set saakin ajaa monessa paikasa. Aiemmin toivoilin käytettyjen kelkkojen testiä. Valta-osa tai anakin niin luulen...ajaa ja ostaa käytetyn kamppeen. Helppo ja halpa tehä testi (luulisin että käytettyjen riveistä myyjä antaa kamppeen ajoon vaihtarina pikkuseen mainospaikkaan) jos vähäkään ymmärtää tekniikan päälle. Vaatteet vaikeita testata=ihmiset erilaisia. Kypärävalot hyvä idea oli jollakin toiveena. On tuolla edellä hyviä ideoita kun vaan toteutuis.
   
  Pauke, turboapc ja Mika_R tykkäävät tästä.
 9. Snowmare

  Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

  Ihteä kiinnosaisi vertaillu vanha vs uus. Kultaako aika muistot, ku esim kaverin 670 mxz kulki hangilla huimat 180 mittariin. Että kulkiko se oikeesti ja paljo esim nykynen vastaavan tehoinen. Tai onko nyky työkelkka esim 5900 vs yeti kovempi vetämään. Tai 700-800 puolipitkä vs nykyinen pääsemään tai vastaavia juzkie.
   
  turboapc, Hemmo ja FFoxi tykkäävät tästä.
 10. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Tähän ei testiä tarvita. 59 Yeti Ace vetää vanhaa 5900 kuin märkää rättiä perässään, jos ne vetokoukuista kytketään toisiinsa ja vedetään molemmilla. Ummella Yeti on paljon kykenevämpi ja reitillä huomattavasti mukavampi. Ei vanha 5900 huono ole ja sillä hommat hoituu, mutta yeti 59 ace on suorastaan loistava.
   
 11. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

  Joo, sama huomio. Umpista testataan ja tänäkin talvena 3:ssa eri testissä sama dokkeri testissä. Uuuuhh ihanaa.... pätkiä ei testattu ollenkaan, kun rovaniemeltä ei tullut mitään uutta pätkä maailmaan, mutta umpeen uuuh... tuli niin ihania malleja...
   
 12. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

  Kelkkalehti on hyvä olla olemassa, siitä kiitos. Mutta näkökantaa pitäisi laajentaa testien suhteen. 3ssa talven lehdessä vertaillaan eri nimikkeen alla v..un boondokkeria. Pätkä kelkoja ei vertailla yhdessäkään jutussa. Ja puolipitkä ei ole pätkä....
   
  teme- ja Zombie tykkäävät tästä.
 13. Snowmare

  Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

  Toki näin onkin, mutta just ,että mitattaisiin kiihtyvyys ,huiput ,vetotehot. Näin sais vertailua aikaiseksi. Pikkupoikana ko oli hurjia pelejä kylillä, niin vastauksia siihen, että olikone vai tuntuko ne vaan.
   
 14. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Ihan pirruuttaan; laittakaapa johonkin 154-165-telaiseen vuoristokelkkaan vaikkapa 3.2-3.9mm-lappuinen matto leikkaamalla resumatosta liiat pois, ja testatkaa sitten, kun on metri lunta.
   
 15. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member


  Jos 0,7 mm toleranssilla leikkaa niin pitää olla hyvä ohjuri
   
  pezq^ tykkää tästä.
 16. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Kuha on sinnepäin. :)
   
  T-Cat tykkää tästä.
 17. Zunnit

  Zunnit Tuntra

 18. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

  Tehkää testi reittikelkoista, jossa vertaillaan mm. Lehden hehkuttamaa pitkää boondokkeria kapealla keulalla, xterrainia ja rave re:tä. Reitit tasaista, patikkoa, suoraa ja syheröä. Ajot kelloa vastaan, kulutuksen mittaukset yms. Kuskeina umpiskelkkaijat, reittispedet ja enskaukot ja näitä samassa suhteessa. Pisteytykset sijoitusten mukaan eri osa alueittain. Ei mitään mutupisteytyksiä hauskuuskerroin ja kivaväri pisteiden muodossa. Näin saataisiin EHKÄ faktaa, mihin ei vaikuta yksittäisen testaajan suuntatuneisuus.
   
  M.E.A tykkää tästä.
 19. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Oliko se 2016 ku meillä oli se sekavertailu viimeksi. Tänä vuona on 600 pätkät, turbot ja pari muuta härdelliä. Ensvuodelle vois miettiä juuri sekavertailua taas. Pitää vaan suunnitella tarkasti miten tuon saa tehtyä tasaisesti jne. 600 kuutioisia varten meillä oli tänä vuonna hyvä pattirata jne.
   
  Mika_R ja M.E.A tykkäävät tästä.
 20. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

  Tasapuolinen testi, jossa olisi useampi kuski ja eri genreistä ja vieläpä näiden ääripäistä. ja oikea vertailu esim. kelloa vastaan.
   

Suosittele tätä sivua