Lehtijuttuja - ideoita ja kehitysehdotuksia.

Keskustelun 'Keskustelua lehdestä' on aloittanut käyttäjä peranomi, 18/1/13.

 1. Tasala

  Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

  Joko kohta saamma lukia arvostelua ja käyttökokemuksia taigan sähkökelkoista?
   
 2. Jannne

  Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

  Ahmasalon Tomista ois kiva lukia hlökuvaa. Jäi aktiiviaikoina toisen Rollon pojan jalkoihin, mutta kunnioitettavan uran ajoi ilman "tehtaan" tukea
   
  teme- tykkää tästä.
 3. kikoske

  kikoske Khaos Slash 155

  Jos lunta riittää, niin olisi hauska lukea joku tarina toimituksen kelkkareissusta Etelä-Suomen reiteille. :) Aika vähän on kuitenkin juttua lehdessä, millaisia kelkkailukohteita löytyy esim. Oulun alapuolelta.
   
 4. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Tämä on tavoitteena. Jos vain luoja suo ja kelit pysyy, lähemmä pikku roadtripille.
   
 5. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Se vaan jotta etelä-suomes on niukasti reittiä, ovat yleensä uria. Muutenkin noi ovat lähinnä kivien, kantojen ja puun kiertoa. Peltoaukeella sitten nurkasta nurkkaan. Mutta, toki näillä mennään kun vaan olosuhteet ois suosiolliset.
   
 6. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Niinno. Olen minä käyny esim Tahkolla, ja aivanki mukava oli ajella. Vähä erilaista kelkkailua. Samoten tuola Hämeessä. Olimma Suhosen mestoilla ajamassa joskus Polariksia. Oikeen mukavaa oli. Tuli kivoja erilaisia kuvia, kun taustalla oli kivinavetoita yms :D
   
  Zombie tykkää tästä.
 7. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Itä-Suomikin on ollut aina mukava kokemus kelkkaillessa, tykkään.
   
 8. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Tundra 600 efi ja 59 Ranger 600 efi(mieluummin Skandic wt 600 efi) kulutusmittauksiin.
   
 9. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Poimintoja siitä, mitä kaikkea kerhot tekevät kelkkaurien eteen. Alkaen aina lupasavotasta, maanomistajien käännytystyöstä, urakinjauksien selvitykseen, maaanomistajien selvitystyö, uratalkoista puhumattakaan. Monelle kelkkailijalle voi tulla yllätyksenä, kuinka paljon vaivaa ja resursseja nuo kaikki vievät. Harva ura on kuitenkaan sillä hyvä, että ajaa läpi ja tökkii merkit paikalleen. Lisäksi noista uran kunnossapito mahdollisuuksista ja välineistöstähän olisi hyvä jakaa myös tietoa kerhoille ja talkoolaisille.
  Tiedä vaikka, jos noista kirjoittaisi kokonaisen juttusarjan niin sitä kautta saisi porukkaa innostettua talkoisiin?
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 10. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Ylläolevaan liittyen, veikkaampa että sellainen kerho/toimintaesittely olisi varsin hyvä juttu lehteen. Sitä kautta ainakin saa jollain tasolla tekemistä ja seuratoimintaa esille. Kannattaa lähteä seurasta päin liikkeelle lehteä kohti jutun kirjoittamisen suhteen. Täältä pohjoisesta tuollainen varsinainen seuratoiminta reitistön suhteen on aika tuntematon käsite. Toki en tiedä millä tasolla pohjoissuomen seurat osallistuu reitistöön, mutta tuskin etelän lupakyselyn ja raivaamisen tasolla kuitenkaan.
   
 11. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Meillähän oli kerhoja esittelyssä vuosien mittaan. Jossain tais olla jopa kooste, siis netissä. Taisimma esitellä yli kymmenen kerhon toimintaa.

  Mutta tämä on asia jota pitäisi ehdottomasti huomioida enemmän. Tulevan numeron pääkirjoituksessa aiheesta on jo asiaa. Pistämpä tulille! Kiitos muistutuksesta @Nipademu

  Taisin jossakin pääkirjoituksessa aiemminkin asiasta puhua. Minusta tuon kelkkailun kaupallisen tahon pitäisi osallistua vielä aktiivisemmin kerhojen toimintaan. Kun suuressa osassa maata, kerhot ja vaapaaehtoiset luovat mahdollisuuden harrastaa lajia. = myydä kelkkoja / varusteita.
   
  Nipademu tykkää tästä.
 12. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

  Sehän kotimainen kelkkavalmistaja voisi lahjoittaa kerhoille kalustoa kelkkaurien ylläpitoon:D.
   
  Nipademu ja M.E.A tykkäävät tästä.
 13. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Niin no. Äärimmäisen kuulonen ajatus, mutta ainakin minusta oikean suuntainen...
   
  Mika_R tykkää tästä.
 14. rehto

  rehto Well-Known Member

  Tällainen investointi tulisi varmasti takaisin myynnin lisääntymisenä ja ainut ongelma taitaakin olla että tästä hyötyisi myös muut merkit. Varmaan jonkinlaista tutkimusta vaatisi että mille reiteille ja kerhoille tällainen panostus kannattaisi tehdä. Etelässä on kuitenkin niin paljon toimijoita että kaikkiin ei voi panostaa.
   
 15. Snowmare

  Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

  10,000€ yleiskelkat testiin.
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 16. Harri_82

  Harri_82 Well-Known Member

  Iin ja yli-iin urasto on mun käsityksen mukaan täysin iiseudun kelkkailijoiden ja niiden edeltäjien aikaansaannosta lupakyselyistä raivaamiseen. Kuten ylläpitoki on täysin meidän talkoolaisten harteilla. Suurin haaste on löytää lumikkiin (tamppariin) kuskeja. Tällä hetkellä meitä on kolme jotka liian harvoin kerkeävät lumikin ohjaksiin. Onneksi on muutamia ahkeria telamönkkäri kuskeja jotka lanailevat urastoa lumikkia tiheämpää.
   
  Hemikoo ja Hemmo tykkäävät tästä.
 17. Testeri82

  Testeri82 New Member

  Onko mahollista että tekis lehteen jonku jutun kelkkailun kustannuksista. Ihan vaan vaikka paljakanhinta, vakuutukset, huollot, bensa jne. Aattelis että ajelee sen 1000 tai 2000km vuojessa ja piettää kelkkaa vaikka 4 vuotta. Joo tiiän, kaiken se vie mitä siihen laittaa mutta näkis vähän totakin puolta tästä mukavasta harrastuksesta
  Tieten jos rohkenis viel vertailla merkkejä keskenään näissä ku alkaa pitkää takuuta oleen ja huolto-ohjelmaa jos minkälaista niin näkis siitäkin vähän kustannuksia.
  Tiiä sitten onko tämä tehty joskus jo, en tiiä.
   
 18. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  Voi tietenkin olla, että tästä on jo juttua ollutkin, mutta olisi mielenkiintoista, jos tutkittaisiin vähän noita bensaan liittyviä juttuja.

  Mitä nuo nykybensat oikeasti tekee, kun ne tuntuvat olevan huonompia säilymään, mitä ne säilöntäaineet tekee. Ja kumpi sitten lopulta on parempi. Laittaako telakalle siten, että lyö tankin täyteen ja säilöntäaineet, vai tankki tyhjäksi, kun silloinhan sinne kuitenkin jää aina vähän vanhaa bensaa. Ja tietty sitten noita aineita siihen.
   
  Kamppi ja Jukkis tykkäävät tästä.
 19. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Polttoaineen säilymisestä tutkimuksen tekeminen on vuoden juttu. Nesteen dokumenteissa on kerrottu kohtuu hyvin mitä pitkässä säilytyksessä bensalle tapahtuu, juuri tuli luettua kyseinen dokumentti. Mutta, toki hyvän jutun kevään numeroon haastattelun tiimoilta ois hyväksi. Kysyen esim Nesteen ja muidenkin polttoainevalmistajien asiantuntijoilta tuota asiaa.
  Tankki tyhjäksi ja pienkonebensalla loppukäyttö, sen verran jotta sitä kulkeutuu riittävästi järjestelmän eri osiin.
   
  Zombie tykkää tästä.
 20. REVyy

  REVyy MX Z 600 X-RS

  Aika vähän on sporttikelkoista juttua Pitkätelaisista tuntuu olevan paljon juttua joka lehdessä. Ei lopulta muuttunut lehtien yhdistymisen jälkeen mikään? Reissujutuissa olisi hyvä olla aina karttakuva missä mennään. Muuten hyvä lehti
   
  Mika_R tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua