Projekti Max's Polaris Indy RXL 1992

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä maxfun, 29/12/17.

 1. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Joo tarranauhaa vaan. Jännä muuten kun tuossa mulla -91 tangon nahassa ei ole tekstiä ollu tehtaalta. Liekkö hokanneet uudemmissa vasta mainostaa :D
   
  maxfun tykkää tästä.
 2. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  :D Joo, 2,5 sentin tarranauhaa on tulossa 40 senttiä!
   
 3. jaskap

  jaskap Iso vehje jalkain välissä jo vuodesta seitenkaks

  Mukava kuunnella kesällä m20 soundeja ja talvella rippelin laulua. Kaverukset tulevat varmaan hyvin toimeen tallissa.
   
 4. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  Hyvin tulee toimeen! Toinen on talvet peiton alla piilossa ja toinen kesät muttereina! :D
   
 5. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  jos tarkoitat nuita niittejä millä kuomun osia ym on kiinni, niin ruskosta puuilosta löytyy leveä kantasia alumiini niittejä, jos taas runkoon tarvii niittejä niin K-raudasta löytyy teräs niitteinä leveä kantasta, tuon oman pollen rungon kasasin kyllä 4.8mm normi teräs niiteillä ja muovit nuilla levä kantasilla 4.8mm alumiini niiteillä.
   
 6. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  Taisin tarkoittaa, että olisin korvannu tuon tankonahan tarranauhan vastaavanlaisilla niiteillä kuin tankinnahassa olevat niitit ovat... Löytyy Puuilostakin nuita teräs niittejä ja niillä olen nuo jäähdyttimet laittanut kiinni.

  Tässäpä kuva tuosta tankonahasta melkolailla ennen käsittelyä. Hyvin on ajan saatossa paska tarttunut. Nahka on pesty kissasaippualla... Vahvikekankaat liimattu reikien taakse ja aloitettu reikien täyttö...
  [​IMG]

  Tässä sitten on nahka maalattu ja tarranauhat ommeltu käsin kiinni... Emäntä ei suostunut lainaamaan ompelukonetta! :D Niitit olisi ollut paljon helpompi laittaa, mutta pitikin mennä kysymään raatilta! :D
  [​IMG]

  Siinä se on sitten tangossa kiinni!
  [​IMG]

  Takavalokotelon maalasin uudelleen. Ei ihan kromipintaa tule kromimaalilla!
  [​IMG]

  Penkin nahan voisi laittaa myös kiinni... @Hemmo n vinkistä piti kokeilla niittipyssyä et meneekö niitit läpi runkomuovista ja kyllähän ne meni. Tässäkin sitten omin käsin onneen, kun laittaa nahan kiinni!
  [​IMG]

  Katos se alkaa roleksi kääntyilemään tallissa. Halajaa ilmeisesti ulos, kun on tullut luntakin maahaan!:D
  [​IMG]

  Ja sanon kyllä, että @Hemmo on yks saatana! :D Tuli käymään tallilla ja totesi, ettei sivupuskimia kannata laittaa kiinni roleksiin, kun olivat ässän malliset... :( Ajattelin, että ässän malliset sivupuskimet olisivat olleet hyvät ja antaneet luonetta roleksiin, kun niissä näkyy entinen elämä! :D No, leuka kohti rintaa ja ta-daa! Löytyi yksi ihka uusi käyttämätön sivupuskin ja kohtuu hyvä käytetty! Käytetty oli sen varran hyvä, että taivutteluun riitti, kun pari kertaa taivutteli sitä seisomalla päällä, niin ovat kuin identtiset kaksoset...
  [​IMG]

  Tuumasia pultteja ei ollut etupuskurin kiinni laittamiseen, niin päätin, että poraan nuo niittimutterit pois ja laitan milliset tilalle, kun 6 millin niittimutterit löytyy hyllystä...
  [​IMG]

  Sivupuskimen yhteydessä hommasin uudet kuomun ohjurit. Vasemmalla käyttämätön, keskellä roleksissa ollut ja elämää nähnyt sekä oikealla hyvä käytetty!
  [​IMG]

  Ajanpatina näkyy uloimmissa, mutta ne ovat kolhuvapaat!
  [​IMG]

  Sitten tuli hommattua johto, millä saa tietokoneen kiinni roleksin älyboksiin ja tietokoneeseen tuli asennettua @Rensu n koodailema Select Monitor! :D
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 12/11/19
  XLT_SPECIAL, Broadspeed, Hankisääski ja 2 muut tykkäävät tästä.
 7. vompo

  vompo Lynx rave re 850 -18

  Millä aineella keinonahan reikiä on täytetty? Siistiä jälkeä on tullut.
   
 8. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

 9. Hankisääski

  Hankisääski Vintage

  Oi saakeli, sehän on ihanhetikohtaäkkiä savut ulos tästä :D
  Tinkimätöntä työtä loppuun asti, arvostan!
   
 10. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Minä en tätä raaskis ees käynnistää! Ei oo tehtaaltakaan kyllä ollu nuin hieno o_O
   
 11. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  Joo, pitäisi tuon EFI-boksin kuoret ehostaa, niin sais laittaa paikoilleen ja laittaa tietokone kiinni EFI-boksiin ja säätää TPS. Sitten vois koittaa käyntiin...

  Kyllä tämä käyntiin laitetaan. Jännittää kyllä jo nyt valmiiksi, että hörähtääkö vaiko ei ja onhan kaikki kiritty ja tarkistettu! :D

  Jees ja asiaan! Keulamuovi odottaa kasausta ja penkin nahan laitto mietityttää. Penkin pehmusteeseen, kun laitettiin hieman lisää vahviketta, niin nahan Polaris-teksti jää vinoon, kun sitä kirii. Asiaa pitää vielä tutkia ja mahdollisesti laittaa penkin takaosaanki vahvikekangas, niin on joka puolelta tasaisesti tullut paksuutta. Ehkä sillä saisi tekstiä suorempaan, eikä nahkaa tarvitsisi, niin älyttömästi pingottaa... o_O Keulamuovin osalta seuravat osat kävivät pulverissa.
  [​IMG]

  Mittariston ehostin ja sain sen valmiiksi, edes jotain! :D @Hemmo tässä sulle vinkkejä!

  Mittariston metallikehys aukaistuna. Ruuvimeisselillä väännellen lipare aukeaa. Jos olisi tarpeeksi iso esim. letkukiristin laittaa ympärille, niin varmasti pysyisi pyöreänä tuo kehys. En ainakaan omassa huomannut, että olisi menettänyt muotoaan.
  [​IMG]

  Mittarin neula helpohko irroittaa esim. kahdella lusikalla taikka haarukalla. On melko tiukassa. Sitten, kun mittariston koneisto käsissä, niin ympyröidyt lukitushahlot pitää aukoa. Itse käytin pientä ruuvimeisseliä ja lopuksi laitoin ruuvipenkkiin ja tuurnaa apuna käyttäen akseli pois.
  [​IMG]
  [​IMG]

  Kilometrien nollaus eli mittarin ruuvaus! :D
  [​IMG]
  [​IMG]

  Kelkan mittari oikealla ja vasemmalla mailimittari, ehkä uudemmasta kelkasta. Omassa on katkennut tuo tripin akseli, joten päätin vaihtaa sen tuosta mailimittarista. Runko erilainen ja kiinnityskohdat eri paikoissa. Kuvassa näkyy, että olen jo omaan mittariin reiät porannut.
  [​IMG]

  Maalarinteipistä tein sapluunan.
  [​IMG]

  Hieman jäi vinoon, mutta sitä ei huomaa, kun mittaristo kasattu! Ja kolmen millin ruuville tein kierteet runkoon. Poratessa kannattaa olla varovainen ettei porauslastuja mene mittaristoon. Omassa meni ja neula lopetti toimimasta. Maalarin teipillä ja imurilla sain mettallilastut pois ja neula alkoi toimimaan!
  [​IMG]

  Kasaus sitten päinvastaisessa järjestyksessä. Kilometrimittarin akseli kiinni ruuvipenkissä vasaraa, ruuvimeisseliä ja tuurnaa käyttäen. Mittariston metallikehyksen taittelin takaisin vasaralla ja tuurnalla.

  Lasin pinnan sievästi myllytin sekä ajovalon..
  [​IMG]
  [​IMG]

  Kuoret käsittelin GTechnic C4:lla.
  [​IMG]

  Tässä sitten lopputulos! :D
  [​IMG]
   
  hanski-58, Broadspeed, wasted years sleds. ja 5 muut tykkäävät tästä.
 12. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Jaha voi olla että pitää tulla käväseen mittarilasin kans kylässä. On hienoa jälkeä!!
   
 13. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  Sekin passaa kyllä! ;)
   
 14. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  Joopasejoo... Mistään ei selviä ilman, että on kassannu ja sitte taas purkanu! Kaasukahva tuntui helkkarin jäykältä. Mietin, että en kyllä purkaessa laskenut, kuinka monta kierrosta kaasuläpän palautusjouselle oli laitetty esijännitystä.
  [​IMG]

  No, ei muuta kuin pura pois. Hauskuus oli, kun jäähdytinnesteetkin olin ehtinyt laittaa, niin niitä piti sitten vähän imeä lääkeruiskulla pois, mitä ylävesikanavasta sai. Loput vähäiset nesteet valui pois, kun irrotin jäähdytysletkut läppärungosta. No, magneeton puoleisen läppärungon jouduin käyttämään pois, jotta jousta sai löystytettyä. Esijännitystä yhden kierroksen verran, niin tuli hyvä. Aikaisemmin esijännitystä oli kaksi kierrosta.
  [​IMG]

  Läppärynkoa takaisin laittaessa öljysäiliön ja suodattimen välistä letkua ihmettelin, että miksi on kostea. Mietin, jo että letku hikoilee öljyä läpi, mutta eipäs hikoillut. Halkeamahan säiliössä oli. Ei muuta kuin vuorostaan öljyjä valuttelemaan pois... :D
  [​IMG]

  Mietin, että liimaan, mutta päädyinkin testaamaan muovihitsausta ensimmäistä kertaa. Säiliössä ei ollut mitään merkintää, että mitä muovia se on. Vanhasta säiliöstä palanen pois hitsausta varten ja testata, että mitä muovia säiliö oikein on. Sytkärillä lämmitin palasta ja se paloi sinisellä liekillä ja tuoksui kynttilälle. Muovi on siis polyeteeniä ja hitsaus lämpötilaksi kolviin n. 290 astetta.
  Tässä lopputulos ja läpiviennin kierteeseen laitoin vähän kierretiivistenauhaa.
  [​IMG]

  EFI-boksiakin ehostin, mutta siitä kuvaa sitten, kun saan uuden tarran kanteen...
   
  tovayryn, ///AJS ja Jannne tykkäävät tästä.
 15. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  Tänään säädin TPS:n kohdilleen. Säätöön käytin tuota Select Monitoria. RXL:ssä kaasuläpät kiinni SM:n sain näyttämään arvoa 0,2 astetta. Sellainen huomio, kun on ottanut irti kaasuvaijerin kahvasta ja löysää TPS:n ruuvit, niin kannattaa löysätä ruuveja mahdollisimman vähän. Sen verran, että saa TPS:ää liikuteltua. Jos ruuvit ovat liian löysällä, niin kiristäessä tuo arvo helpommin muuttuu suuntaan taikka toiseen. Minulla se meni aina nollaan.
  [​IMG]

  Sitten säädin tyhjäkäyntiä ruuvia, että arvoksi tuli 4,5 astetta. Nyt pitäisi olla TPS säädettynä. Lopullinen tuomio sitten, kun kelkka on käynnissä.
  [​IMG]
   
 16. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Kenen valmistama tuo boxi on, onko se niitä irs:n tekeleitä?
  Millä ohjelmalla sinne pääsee sisään, mulla näet sellainen käyttämätön setti on..
   
 17. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  DSC_0654.JPG
   
 18. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  Ei minulla mitään boksia ole. Hommasin TTL-232RG-VSW5V-WE kaapelin ja sille tietokoneeseen driverin. Rensun tekemän Select Monitor ohjelman latasin koneelle. Näillä pääsee sitten kiinni tuohon EFI-boksiin.
   
  Viimeksi muokattu: 9/12/19
 19. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  Tosiaan TPS:n säädön yhteydessä, kun löystytin tuota kaasuläpän paksua palautusjousta yhden kierroksen, niin läpät eivät palautuneet kunnolla kiinni asti. Kiristin sitten nuita kahta ohuempaa jousta kierroksen verran, niin nyt läpät sulkeutuvat kunnolla, eikä kaasuvipu tunnu liian jäykältä. Tässä vielä TPS-käppyrä.
  [​IMG]

  EFI-boksin kansi oli melko karun näköinen.
  [​IMG]

  Kannelle pieni ehostus. Ruosteet ja maalit pois ja suuremmat klommot suoriksi vasaralla. Sinkkimaali suojaamaan ruostumiselta ja sen päälle kitti ja lopuksi maali. Tarra meni päin peetä, mutta saa luvan kelvata... Ärsyttää hieman tuossa tarrassa sekin, että musta ei ole mustaa vaan hieman harmahtava!
  [​IMG]

  Kun ei ole sopivaa liitintä tuohon diagnostiikkaliittimeen, niin vaihdetaan se.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Vanhan 6-napaisen liittimen tilalle kaksi 3-napaista AMP super seal liitintä. Pinnit johtoihin kiinni ja liittimet perään...
  [​IMG]
  [​IMG]

  Urosliitintä lyhensin hieman ja reiät täytin liimamassalla, jotta pysyvät vesitiiviinä.
  [​IMG]
   
  hanski-58, Broadspeed, Jannne ja 2 muut tykkäävät tästä.
 20. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  hyvältä näyttää! Joko on se avainpanelin tarra hallussa vai haluakko kokeilla noilla mun versioilla?
   

Suosittele tätä sivua