Paljon ajetut LYNX

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä zzracing, 2/11/16.

 1. zzracing

  zzracing Lynx RE 850 -19, E-Tec 600 3300

  Tuli mieleen kun nyky kelkoilla ajetaan paljon kilometrejä niin jossain vaiheessa alkaa olla suht tuoretta kalustoa myynnissä juhlavilla kilometreillä. Jos joku suunnittelee ostavansa tai ylläpitävänsä kyseisillä suurehkoilla kilometreillä olevaa laitetta niin täältä mahdollisesti saisi vinkkiä mitä tulisi tehdä tai tulisi olla jo tehtynä kyseisillä kilsoilla.

  Kun tuntuu että nämä paljon ajetut suht tuoreet kelkat ns."hylkiöt" häviää keskusteluista ja maanpäältä vaikka eivät paaliin joudu ja ovat sopurahalla oikein hoidettuina monelle vielä vuosia hyviä käyttöpelejä.

  Esim.
  600 e-tec 2012, 10300km taulussa ja nyt raveja toista kertaa putsatessa mäntiä tiirailin ja ei kyllä näillä kilsoilla huonolta vaikuta, pinnoitteet tallella ja palorintama(tummuma) ei ole levinnyt männänrenkaan alapuolelle.
  En meinaa vielä mäntiä laittaa ja muutoinkin kelkka on tullut toimeen ennakoivilla perushuolloilla (tulpat ja bensafiltteri 5tkm kohdalla ja rasvaukset usein), ajona harrastecrossia ja reipasta reittiajoa. Heikoin lenkki on ollut ketju joka menee poikki ennen 2000km ajoa joten olenkin vaihdellut sen aina 1500km kohdalla uuteen. . .

  T, Teemu
   
 2. Revka74

  Revka74 Member

  Meillä on -10 600 e-tec 10600 km ajettuna normi reittiajossa. Viime syksynä tehtiin koneremppa, männät oli aivan lopussa, kohta olisi helma tippunut. Kampura tarvi vain oikaisua ja uudet vaseliinit, laakerit oli hyvät.
  Kaverin -11 600 e-tec 8500km sama homma, tosin männät ei aivan niin loppu ollut.
  Taitaa noissa olla ettei paljoa yli 10 tkm kannata ajella ilman koneremppaa...En ainakaan itse ajelisi.
  On se ainakin paljon halvempi tehdä remontti ennenkuin hajoaa.
   
  TeHo tykkää tästä.
 3. six-1

  six-1 Well-Known Member

  Noihin ajomääriin voisi laittaa myös ajotunnit vertailun vuoksi kun kelkoissa on myös nykyisin tuntimittari...

  Monesti tullut törmättyä sellaiseen asiaan että kilometrit on yllättävän pienet suhteessä tunteihin, varsinkin reittikelkoissa joissa myös keskinopeudet on korkeammat..
   
 4. zzracing

  zzracing Lynx RE 850 -19, E-Tec 600 3300

  Tuo on totta, mutta eikö nuo tunnit ole nollattavissa? Minulla ainakin tunteja 58h ja kilometrejä 10300km.
   
 5. LRacing

  LRacing Well-Known Member

  mittarista sen voi nollata samoin kuin tripinkin. Huolto saa vissiin letkunnokassa sitten oikeat tunnit ulos kyllä...
   
 6. jagged

  jagged ski-doo freeranger

  Bd800 -14, n 14 tkm. Männät oli hyvät mutta kampurassa oli reilusti heittoa ja veivin alapäässä välystä. Kunnostettu akseli, uuet männät ja taas mennään.
   
  zzracing tykkää tästä.
 7. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Mielenkiinnosta, paljonko tuollainen remontti maksaa tehtynä/itse tekemällä?
   
 8. jagged

  jagged ski-doo freeranger

  oisko ollu 1300 kunnostettu kampiakseli ja männät.
   
 9. Reverend_

  Reverend_ Nytro /brpmod, X-Rs 850 137"

  Minulla on tälläinen tuntuma että moottorikelkan ylläpidossa huollon osuus on suurempi kuin "remonttien" pl. itseaiheutetut, näin ainakin normaalissa reittiajossa. Eli kun laskee tarkastushuollot, rasvaukset, huoltokirjan toimenpiteet, puslanvaihdot, ohjainraudat ym kuluvat osat yhteen niiden osuus on lopulta suurempi. Se milloin kannattaa hankkia uudempaa vaiko enemmän ajettua vaihdokkia riippuu taas varmasti paljon omista kilometreistä ja mahdollisuuksista käyttää omaa aikaa tallissa. Lisäksi siellä on tuo uudemman "uutuusarvo" mikä viehättää, vaikkei teknisesti laitteissa merkittävää eroa olisikaan (monella valmistajalla mallin elinkaari on 5-10+ vuotta).

  1. Jos saa vähän ajetun vanhemman saman tekniikan laitteen kuin uudetkin halvalla, varmasti kannattava ostos
  2. Uudempaa paljon ajettua ei kannata ostaa ellei ole myös uusinta tekniikkaa (tai halvempi kuin edellinen)
  3. Jos ei tarvitse viimeistä tekniikkaa, löytyy vähän ajettuja vaihdokkeja hyvinkin edullisesti.. edullisin tapa harrastaa

  Omien kokemusten mukaan "remontteihinkin" täytyy alkaa varata euroja jossain vaiheessa ennen ensimmäistä koneremonttia. Jossain ensimmäisen ja toisen koneremontin välissä ei ole enää väliä, miten paljon kelkalla on kilometrejä takana sillä ne kertaalleen tehdyt hommat alkavat taas olla edessä.. Eli ei ole enää väliä paljon kelkalla on ajettu sillä se osuus mitä pitää varata ylläreihin ei enää kovin paljoa voi kasvaa. Paljonkin ajettu kelkka voi olla järkevä jos pystyy tekemään huollot itse ja kyseessä ei ole tikittävä aikapommi vaan kohtuu hyvin pidetty laite.

  Paljon ajetussa suurimpana yksittäisenä sijoituksena hankintahinnan lisäksi täytyy varautua tuohon koneremonttiin mikä on väistämättä edessä jossain vaiheessa jos haluaa pitää kelkan kohtuu luotettavassa kunnossa. Paljon yli 10tkm en uskaltaisi ajella, tosin riippuu paljon ajotyylistä miten kuormittavaa se on. Varovasti ajaen käyttöikää voi olla tuplat tai tietyillä komponenteilla reilusti enemmänkin vrt. patikon lätkytys. Yleisohjeena sanoisin että selvitä edellinen omistaja ennen hankintaa.. kaikki riippuu siitä. Esim. ketjun käyttöikä vaihtelee.. ;):D

  Lopuksi oman lynksin "remontit"
  600 Xtrim vm -08 n. 18tkm
  - imukurkut 4tkm -10 takuu
  - koneremontti n. 10tkm, männät ok mutta kampiakseliin magn puoleinen limppu, 1000e
  - kaasuläpän asentotunnistin, variaattorin puslitus n 16tkm 200e
  - voimalinjan laakerit + ketju n 17tkm, osat ok 200e
  - äänenvaimennin 17tkm
   
  moilaneripe tykkää tästä.
 10. zzracing

  zzracing Lynx RE 850 -19, E-Tec 600 3300

  Tuo on totta, mulla tuo 600 e-tec meillä siirtyi rouvan käyttöön ja siksi meinasin pienellä riskillä antaa mennä vielä tämän talven koneen puolesta. Noin 1000km odotettavissa mittariin maltillisella vauhdilla edeten.
   
 11. JiiKoo

  JiiKoo RX1-PPS & 535 LYNX

  Vähän reipas 13 tonnia menty tuolla 2012 600 lynän etecillä, vielä meinasin ens talven ajella konetta aukomatta. Ostin kapineen 8800km ajettuna ja eellinen omistaja oli 7 tonnissa männät uusinu ja rasvat kampuraan ja oliko suoristellutkin..? Tulpat, bensansuodattimet, TPS- anturin ja kurkut itte uusinu jälkeen noin niinkuin moottorin suuntaan. Alustaan iskarin heloja ja holkkeja, laakereita, liuvvut, tela, vetoakseli /(pyörät) ja mänttiremmi. Kytkimeen ja variaattoriin kulutus osia vaihtunut jouset, rullat, liukuhelat. 2 kertaa jättänyt välille telan katkettua ja abikoliittimen (edellisen omistajan laittaman) löysättyä bensapumpun johdosta. Tuntus nää kestävän ku huoltaa. Se vaan on rajotteena että yksin ei tuu kauaksi lähettyä kun pessimistisesti ajatellut että tää laukee koska vaan. Porukassa ajellessa ei oo tullut säälittyä vaan ajettua sitä vauhtia mitä reikä päässä antaa myöden :D
   
  Viimeksi muokattu: 12/4/17
 12. Lyynetec

  Lyynetec Well-Known Member

  800 etecin moottoriremontti oli n.1400€ liikkeessä. Eli vaihtokampura, alkuperäiset männät ja tiivisteet. Myös työt sisältyy hintaan.
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 13. jp10

  jp10 Well-Known Member

  Ostettiin uusi 3900 lts -91 45000km ajettiin. 2kpl rotax moottori vanha porattu ja uudet männät.3 telaa .uusi telasto .. Molemmat varit.syncron laakerit 1x .vetokoukku kulu loppuun.meni vaihtoon vielä
   
  Joske ja pezq^ tykkäävät tästä.
 14. vaari55

  vaari55 Well-Known Member

  Pari vuotta ajettu 600re. Mittarissa vajaa 17000 km. Hyvin on pelannut, kolmas moottori menossa, menivät takuuseen, ja kolmas telamatto jotka ei menneet takuseen,sitten vielä kytkimen ja variaattorin lautaset ei takuuseen kun meni 11 päivää yli takuuajan. Eipä tälle kevätkaudelle ole tarvinnut muuta harrastaa kun remonttia.
   
  Reverend_ tykkää tästä.
 15. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Niin kauanko nuo ketjut yleensä kestää näissä vähän pidemmissä 800eteceissä? Tämän talven ajellu hihnalla missä pari laitalamellia poikki mutta eihän tuo silmämääräisesti ole miksikään menny.
   
 16. mp71

  mp71 Indy XC 650 -21, Oulu

  Mullon ny ajettu tuolla -09 Re 600 e-tykilla noin 17500 kilsaa. Moottori leipasi siinä 10 ja 11 tkm välilä ja toinen pytty ja männät ja kurkut vaihettiin. Kurkku oli murtunut. Aion ainakin yritttää ajaa sen 20 tkm tuolla alakertalla ja jos ei oo leipassu enne sitä niin sitten laakerointi ja uudet männät kehiin. Keulaan oon ny vaihtamassa heloja, ku alkaa olla tuhottamasti klappia, alustaan on vaihettu liukurungot 10 tkm kieppeillä ja aina jotain etupukin koiranluita, laakereita, qrs-rullia, ketjua ja hammasrattaita on vaiheltu. Runko ja tukivarret ja alustan pukit on kuitenki ehyitä. Iskareita on huolleltu tiuhaan. Matto alkaa olla lopussa ja uudempi onki jo jemmassa. Yllättävän hyvin tuolla vielä pysyy uudempien matkassa reissussakin, kun säädöt on kohillaan. Ajotyyli reipas, mutta kelkkaa säälivä ☺

  Pakokaasuanturi on vaihettu kans ja mittarin taustavalot vilkkuu kylmänä, kunnes lämpiää. Tällä hetkellä mennään pyhällä hengellä ja kaikki kilsat on kotia päin ☺. Yllättävän vähä näkyy kilsat päällepäin ja kiva tuollon ajaa edelleen.
   
  Viimeksi muokattu: 12/4/17
  Poikanen tykkää tästä.
 17. Janman

  Janman Well-Known Member

  Ihan mielenkiinnosta, Missä teetit remontin?
   
 18. Lyynetec

  Lyynetec Well-Known Member

  Ei ollu oma mutta 1440€ oli tarkka summa ja brp valtuutetussa huoltoliikkeessä
   
 19. Hentte

  Hentte M8000 153/162 -19, AC 600 Snowcross

  Ihmeen halvalta kuulostaa kun uusiin osiin tahtoo mennä pitkälle toista tonnia ja kyllä tuohon useampi tunti työtäkin menee väkisin.
   
 20. Janman

  Janman Well-Known Member

  Kerroppa vielä missäpäin? On kuitenkin hinnoissa eroa eri liikkeiden välillä.

  Omalla skiidulla ajettu reipas 8tkm ja remontti olis edessä viimeistään ens talven jälkeen.
   

Suosittele tätä sivua