Polaris 850 Patriot ongelmat, ominaisuudet, päivitykset, parannukset

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä andyman, 2/2/19.

 1. Rautane

  Rautane 162HC ja 600 xp-summit

  Eiköhän se edelleen riipu telan mitasta, räpylän koosta, välityksistä ja voimansiirron säädöistä aika paljon. Ajappa hiluxilla pikkupuoli päällä offirenkailla 100km maantietä, kuluttiko saman verran kuin katurattailla takavedolla?
   
  Kortelaine, MattiM, Pistin ja 4 muut tykkäävät tästä.
 2. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  No niin. Nimenomaan sitä tässä hain mitä nämä kuluttaa milläkin matolla ynnä muilla muuttujilla. Nyt voisit olla hyödyksi ja kertoa esim. mitä 850 144" polle kuluttaa minimissään? Laitan sitten verrokiksi mitä oma kuluttaa. Eiks je?

  Ei tarvi kenenkään arvella asiaa enää sen enempiä Hiluxin ja eikä muidenkaan ajokkien kautta, vaan pysytään aiheessa Patriot 850 ja sen ominaisuudet, jne...
   
 3. Korbimotors

  Korbimotors -88 250syncro -90 5900 GLX,-19 850X summitti 154",

  En kyllä älyä enkä oikeastaan edes halua älytäkkään että minkä hullun takia te haluatte saada selville mitä kenenkin kelkka kuluttaa:eek:
  Itselle ainakin on tärkein seikka se että tankillisella rälläis päivän mielellään ja ei se paha ole kuljettaa linq kiinnikkeessä sitä 15l lisäbensa kanisteriakaan jos pidempiä reissuja mielii tehdä. Se mitä se kelkka kuluttaa ei ole kyl paskan merkitystä. On se sitten 15l tai vaikka 45l/100km. Kaikki ne on aina menneet mitä on tankkiin laittanut
   
  Pollemies1969, julli, Rautane ja 8 muut tykkäävät tästä.
 4. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  Miksi esim. lehdissä on vertailua kelkkojen välillä? Kulutuksia, kiihdytyksiä...Sattuu joitakin nämä jutut vain kiinnostamaan enemmän kuin toisia.

  Sen verran pienen kuuloisia on Patriotin kulutukset sporttiajossa, että vähän jo ihmetyttää. En suoraan sanottuna usko, että vuoriporan ja crossoverin välillä on merkittävää eroa matka-ajo kulutuksissa.
   
 5. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Ainakaan rmk ei rullaa kovin kummoisesti. Varmaan näkyy kulutuksessa.
   
  Viable tykkää tästä.
 6. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  Eihän se telan heikko rullaavuus palstan tietäjien mukaan vaikuta tehoihinkaan, niin miksi vaikuttaisi kulutukseen?;)
   
 7. möykkä

  möykkä Well-Known Member

  Eiköhän se ajotyyli eniten vaikuta. On mulla yks kaveri joka ei uskalla re 600 etekillä lähteä yli 100km lenkille jos ei oo varabensaa mukana. Mutta se kaveri ajaaki eikä köröttele.
   
 8. Pollemies1969

  Pollemies1969 kyl se siitä viimex meni =P

  Ns. Enska ajossa, mitä ei edes vuoriporalla pysty ajaa, sehä katkee:) niin 850 assault vie sen 23-25 / 100 km , Se on nii paljon reitistä, kelistä, lumen koostumuksesta kii. Mä lasken et 160-180 km pystyy vetää tankillisella. Saa sen toki umpisis viemää 40 l satasel ja enemmänkin , ajotyyli vaikuttaa useita litroja. Ja toisaalta aivan sama mitä se vie kuhan on hauskaa:) ei tää mikä erikoisen halpa harrastus oo...... mutta perkuleen hauskaa!
   
 9. racing91

  racing91 Well-Known Member

  Mulle on ihan sama paljonko nämä viee kun sitä vielä pistoolista rahalla saa. Aikanaan tuli rs:ssällä luukutettua reitillä 61km ja bensaa meni 39L ja siihe loppu se reissu... että kyllä nämä viee sen mitä sinne laittaa ja kuinka ajaa reitillä voin toki senki sanoo että en oo ikinä eres päässy 600 etecillä alle 25L reitillä ja 600 polleilla en päässy alle 30L ikinä. 850 patriootista ei oo oikee reitti kokemusta mutta kyllä sille soppa siirtymilläkin maistuu ainakin mun ajoyyylillä toki ei ehkä oo tarkootettu ihan siihen tyyliin ajettavaksi‍♂️
   
 10. pexi

  pexi Pro rmk 850 -19

  Aihetta kevyesti sivuten;
  Joskus kokeilin 800 etec summitilla (146", 64mm matto) ajaa 50km pätkän kovalla reitillä pikkupakkasella tyyliin pisaralla pisimmälle...kulutus 11l/100km. Optimaaliset olosuhteet ja jarruun ei koskettu.
  Mutta kiinnostavaa kokeilussa oli se että ajoin varmaan 60-70km/h tasaista nopeutta - ei siis ihan hiljaa. Luulenpa että tommonen nopeus on kovalla jäljellä melko optimio_O

  Tasakaasulla, pakosarja kirkkaan punaisena:D
   
  racing91 tykkää tästä.
 11. Make76

  Make76 Rave Re -21, 5900, SnoScoot 200 & Pro R 120

  Joo eipä sillä ole isoa merkitystä kulutuksella, varsinkin jos pysyy Essosta 15 kilometrin säteellä tai vie peräkärryllä vuoren juureen ja tilskaa siinä päivän. Mutta kyllä kairassa on mukava jos on kulutus kohtuullinen ja iso tankki. Kyllähän se nyt on selvää että Rmk on lyhyellä välityksellä ja huonommalla rullaavuudella janoisempi, mutta eihän se reitille ole tehtykään. Ainakin omalla Rmk:lla sai vetää kiekat melkeen tapissa, että pysy reissuvauhdissa.
  Se on tämä kulutus juttukin vähän semmoinen että mitä enemmän saa menemään bensaa niin sen kovempi kuski. Vähän samaan tyyliin kun jotku tuhoaa remmejä urakalla, niin moititaan kelkat huonoiksi. Jos jollain taas kestää remmit niin kysellään keskinopeuksia .
   
  Viable, Hemikoo, M.E.A ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 12. pexi

  pexi Pro rmk 850 -19

  Joo, tyypillinen itsetunnon pönkitys tällä foorumilla - haukkua remmit heikoiksi ja kulutus isoksi :D
   
 13. JMO

  JMO ProRmk -20

  Mutta, minä kyllä huolisin vaikka lisävarusteena isomman tankin näihin :D vaikka pienellä kulutuksella olen päässykki..
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 14. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Onhan se vuoriporissa ja jollain reitti säädetyllä crossoverilla isompi ero jos reitti on huonoa, toinen laskettaa tasakaasulla mistä vaan yli ja toinen tulee hikihatussa kaasu-jarru-kaasu-jarru, välitykset ja se millä kierroksilla kelkka yleensä kulkee. Tasaisella reitillä tasakaasulla rajoitusten mukaan tuskin iso ero. Eräät tutut ajelee samanlaisilla kelkoilla vuodesta toiseen ja melkeinpä samaa vauhtia ja yllätys että sillä hieman hitaammalla osapuolella on hiukan isompi kulutus :). Omakohtaisesti nyt oma laite säädettynä voi melkeinpä jo huoletta ajaa 115km sijasta 140km ja siinä on jo iso ero tankkipaikkojen välillä, ei tartte välttämättä tehdä niitä turhia koukkauksia tankille ja jättää jopa joskus tankkauksen väliin :D.
   
 15. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  Vuoriporiakin on moneen lähtöön. Axys Pro RMK joskus ajoin reitillä ja oli aika karmea kokemus. Khaoksen vauhdin pitoa rajoittaa paljon enemmän mutkat, kuin reitin epätasaisuus. Tässähän on kunnon iskaritkin, mitä ei edes reittivehkeissä (vielä) ole ja tuntuukin, ettei homma niiden puolesta jää kiinni. Ryskäämistä rajoittaa ajatus pitkästä kelkasta ja kevyestä rakenteesta.

  Enkä nyt ole haastamassa Khaosta reitillä mitään kampetta vastaan, reittipelit menee menojaan (riippuen paljon kuskista, kun tähän asti on joutunut ohituspaikkaa kyttäämään sen sijaan että joku pyytäisi paikkaa päästä ohi), mutta kohtalaisen matkanopeuden pito kyllä onnistuu ilman kaasu-jarru-kaasu venkuttamista.
   
 16. perttuni

  perttuni AC Bearcat 3000 lt -17

  Mielenkiinnosta katselin, että nuo Walkerin Velocityt näyttää olevan saman tyyppisiä kuin indyssäkin on ollut esim takapukissa( tosin ilman ohivirtauskanavaa tukkivaa neulaa räjäytyskuvan mukaan). Khaoksenkin kohdalla rakenne näyttää olevan tuollainen, että lisäsäiliö on putken puolivälissä kiinni. Ajatushan siinä on se, että alkujousto on löysempi ja loppujoustossa vaimennus sitten lisii. Tämä voi toki toimia jos vaimennusta ei hirveästi ole, mutta kyllä itsestä tuntuu, että jos reittimallissa tuollaiseen tekee kantavan simmin niin loppujoustossa saattaa putki pullahtaa jos riittävän kova tälli tulee. Siinähän se öljy ei enää loppujoustossa virtaakaan lisäsäiliöön sieltä männän painepuolelta vaan ns. alipaineiselta puolelta ( männän varren syrjäyttämä tilavuus). Ainakin äkkiseltään ajatellen paine siellä painepuolella voi kasvaa tiukalla simmillä liian isoksi. Progressiivinen vaimennushan se on ja jos se muutos ei ole loppujoustossa liian radikaali niin varmaan ok. Varmasti ainakin aiheuttaa iskarisepälle harmaita hiuksia jos säätöjä haluaa muuttaa.
   
  julli, M.E.A ja Hemikoo tykkäävät tästä.
 17. Kommein

  Kommein Pro-RMK 850 -19 155" 2.6" Yamaha et 340tr -82

  Onpa taas ollu paljon hyvää juttua patriotista :D Nooh jatketaan samalla linjalla!
  Sisko käväsi miehensä kans lenkin ajelemassa rauhallisesti reittejä. Kelkkoina 850 pro rmk -19 66mm matolla ja Rush pro-r 800 -14. Vaihtelivat kelkkoja silloin tällöin ja en tiiä kilometrejä varmaan lähemmäs 100km

  Rush söi 23 litraa ja pro rmk 18 litraa
   
 18. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member


  No minkähänlaista km/h vauhtia sinä pidät reitillä?
   
 19. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  Hetkittäisistä vauhdeista ei minusta kannate edes puhua. Keskinopeus pyörinyt +-50km/h huitteilla, kun niitä joskus mittailin. Riippuen tietysti paljon reitistä.
   
 20. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  En tiedä, mutta 600R on toinen malli pollella missä nuo pumput on. Eikhän ne ryskäämistä kestä, kun tuohon ne istuttaneet? SNO-MY18-600R_0069.jpg

  Jos tuota menoa voi noilla pumpuilla vetää, niin eiköhän ne normijampan hikilenkit hoida:
   
  Viimeksi muokattu: 20/2/20

Suosittele tätä sivua