ProCross F / ZR / El Tigre 2012 --> (kaikki mallisarjat)

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Hjaurus, 13/4/12.

 1. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs rsmod, Rave SC 1/2

  Suunnilleen kaikissa liittimissä mitä voi kuvitella, vettä sisällä... Ilmeisesti myrkkyä kun aina välillä käy lämpimässä tallissa ja sitten takaisin ulos ilman että ehtii sulaa ja kuivaa kokonaan.
   
 2. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Ja nyt sitten toimii?
   
 3. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs rsmod, Rave SC 1/2

  Ainakin lyhyen testin perusteella.
   
  T-Cat tykkää tästä.
 4. pezq^

  pezq^ 162HCevo & foxi

  Ainaki yleisesti nii jos kuomun isoliittimessä vettä nii tekee iha mitä sattuu, sama homma jos ecu liittimisä vettä. Justiin se viileässä tallissa, ja järvenpohjassa käyttö myrkkyä.:p
   
 5. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  No entäs tuommoinen 6500rpm rötääminen pidemmän aikaa kun ajelee kunnon lumipenkkojen läpi, meinas tulla Jammua ikävä korpitaipaleella...
   
 6. pezq^

  pezq^ 162HCevo & foxi

  Vetäny lunta/vettä henkeen. Noissa menee höttökelillä lunta imupönttöön melkei väkisin jostai saumasta ja sitte röpeltää ku pääsee pyttyy:)
   
 7. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Kiitos tiedosta.
  Joo nuo meshit oli aivan jäässä ja sai skrapailla pois ja pahimoilleen tuo poromiesmallin lasi kierrättää pölylunta kokoajan.
   
  pezq^ tykkää tästä.
 8. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  Hemin jutut viime aikoina kuulostaa uhkaavasti Yömaha/nelari kuumeelta:D
   
 9. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Kyllähän tuo eilen korpesi kun ikkään oo tuommosta käynyt, toki oisi varmaan ollut viperillä enempi harkintaa käytössä kuin eilisessä menossa :D, kävin jo liikkeellä muissa asioissa niin kyselivät että "sillä" mielelläkö se kelkan päällä jo istui :D.
   
 10. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs rsmod, Rave SC 1/2

  Joo, eipä F800 käyntiongelmaa ole selätetty. Nyt oli vikakoodia näyttänyt mittarissa mutta ei ollut ehtinyt lukea ennenkuin sammui. Tulpat vaihdettu, bensatankista sihdit tarkistettu, kaikki sähköliittimet käyty läpi ja kuivattu. Alkaa käydä huonosti, mahdollisesti toinen pytty pimenee välillä tai sitten ei, on niin lyhyt hetki sammumiseen kun oireet tulee ettei ehdi paljoa tutkimustoimia tehdä.

  Löytyisikö ohjeita staattorin mittaamiseen, kaikki muutkin tutkittavat vaihtoehdot kiinnostaa?
   
 11. Görand

  Görand ZR6000RR

  Nyt on noin 1000km takana tuolla omalla zr6000rrllä ja vaikka nykypäivänä vain haukutaan kaikkia kelkkoja kilpaa niin ei voi olla muutakuin tyytyväinen tuohon omaani.

  Kaikki toiminut ilman ongelmia tähän asti ensimmäisellä nykäisyllä käyntiin kylmänä ja lämpöisenä, iskarit simmattu oman painon mukaan eikä tunnu pahemmin pohjailevan, en tiedä paranisiko ajettavuus sitten vielä esimerkiksi jäykemmällä etupukin jousella, kuskilla painoa kumminkin hieman yli 100kg?

  Kulutus huidellut sielä 26-27l/100km.

  Pikku juttu mikä mitä voisi parantaa on semmoinen mistä luin tästä topicsta jo aiemminkin, että kelkka tuntuu kiertävän "yli", lähtee siis paikaltaa oikein railakkaasti mutta isoilla kierroksilla kone tuntuu huutavan turhan paljon. Painoja oli porukka vaihtanut 77grammaisiin, mutta en oikein saanut selville että paraniko vai huononiko ajettavuus tai tarvitseeko sitten muutta myös jotain muuta? Alku räväkkyys ei ainakaan saisi kadota, suoja kelillä edellä mainittu ilmiö tuntui esiintyvän vielä enemmän, toki matala harjainen matto voi vaikuttaa myös asiaan.

  Voimalinjan säätäminen on uusi juttu itselleni, ei ole aiemmissa kelkoissa tarvinnut koskea. Toki myös muita hyväksi todettuja jippoja kyseisen kelkan kanssa saa kertoa, esim onko porukka vaihdellut suksia, orkkis sukset tuntuu toimivan normaali lumisella reitillä hyvin mutta jos lunta hieman enemmän reitillä niin alkavat jyrkissä käännöksissä puskemaan hiukan liikaa.
   
 12. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro [email protected] 146" -04

  Puhut siis -19 ZR6000RR 137"?
  Tuo 77g painot taitaa kyllä koskea 800, ja liekkö niistäkin vielä vanhempaa Suzuki moottorista.

  Lähtisin ite ehkä kokeilemaan ensin löysempi loppusella kytkimen jousella, esim. räjäytyskuvien mukaan -18 mallissa olis 120-235 jousi, osanumero 0646-482. -19 näyttää 120-265 jousta ja molempiin samoja 68g painoja. Painon lisääminen kuitenkin vaikuttaa mielestäni enemmän koko käytökseen kuin jousen löysentäminen lopusta.

  Suksethan noihin on taidettu melko moneen vaihtaa, että saa kääntymään vähän pehmeemmälläkin.

  Edit: Sen verran pakko jatkaa, että ei ole omaa kokemusta noista uudemmista Team kytkimistä/vareista/niitten jousista, että kuinka paljon jousen lopun puottaminen noin paljon vaikuttaa. Eli pitäisikö kenties joku noitten väliltä katsella.
   
  Viimeksi muokattu: 12/2/19
 13. Görand

  Görand ZR6000RR

  Hei


  -16 zr6000rr kyseessä, voi olla toki että olen sekoittanut mihin kelkkaan porukka painoja vaihtanut.

  Osaatko suositella suksia? Ei liian terävästi haukkaavaa eikä liian puskevaa, vaan jotain siltä väliltä:confused:
   
 14. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro [email protected] 146" -04

  Ääh, jotenkin mielsin, että uudesta puhuit, kun ei nuo "allekirjotukset" näkyneet puhelimella selatessa.

  Tuossa -16 mallissakin taitaa olla jo tuo Teamin voimalinja.
  Varaosakuvat ehdottelee näköjään siihen 66g painoa ja 105-255 jousta vakioiks. Ei ole tullut selailtua jousilistoja, mitä tuollaseen on tyrkyllä.
  Vaikka tuoreemmissa on pari grammaa enemmän painoa, lähtisin silti ehkä kokeilemaan sitä lopusta löysempää jousta ensin.

  Eiköhän tuohon sukseksi paras ole CA XTX tai XCS. Toiset tykkää toki Bladestakin, mutta sen vähän mitä ite kokeillut sitä suksea, niin liian puskeva ja epätarkka omaan makuun.
   
 15. Lääkäri

  Lääkäri Well-Known Member


  Toiselainen iskari etupukkiin,Fox zero pro rc2,paranee paljon.
  Eli tällänen: https://www.jussinmaki.net/varaosak...c-sno-pro-telaston-etu-iskari/971-951-02-016/
  Powder Pro sukset toimii kans hyvin.
   
 16. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Mulla tuossa 17 800:ssa on ollut Bladet Totaltekin srinteillä ja CA XTX:t joista toinen sivuköli höylätty Totaltekin lyhyillä raudoilla. Bladet kevyemmät ajaa ja ohjautuvuus loppuu hiukan ennen ääriasentoa käytännössä kokonaan jos on irtolunta ja hakee hieman jarrutuksissa.
  CA:lla kelkka menee kuin luoti, olitpa kaasulla taikka jarrulla, hiukan raskaampi ja ohjaa joka tilanteessa loppuun asti paitsi puskee liiaksi 10-15cm pöpperössä mutta sen nyt ymmärtää. Ottavat sukset vaatii keulan jousituksen toiminnalta paljon mutta jos tykkää että menee sinne minne kuski haluaa niin CA oma valinta.
  Itellä tuo tosiaan - 17 137" 800 Suzukin koneella vielä, muuten kierrokset näyttäis pysyvän tehoalueella mutta tuollainen pidempi täyskaasuveto 5-10cm irtolumella niin näyttäisi menevän ylikierroksille 100-120 nopeuksissa.
  On se kumma homma jos 12 vuonna Crossipeliin on osattu tehdä täydellisyyttä hipova ohjaus, 19vuonnakaan siviililaitteessa ei ole vastaavaa, kertoo siitä että Catti osaa muttei kehtaa.
   
  Fudge tykkää tästä.
 17. Görand

  Görand ZR6000RR

  Kiitoksia kaikille vastauksista, CAt voisi mennä hankinta listalle.

  Nyt on kumminkin pakko kysyä että miksi koko iskari vaihtoon? Tuo nykyinen on samanlainen mutta väriltään musta, onko tuo sinun linkkaamasi jotenkin jykevämpää tekoa sitten? En kuitenkaan varmaan koko iskaria osta uutta sen verran on hintaa, koska nykyinenkin tuntuu kyllä hienosti pelittävän, mietiskelin vain jos voisi vielä parantua esim jäykemmällä jousella.
   
  Fudge tykkää tästä.
 18. perttuni

  perttuni AC Bearcat 3000 lt -17

  C&A:n XTX on kyllä vakain suksi millä olen ajanut, mutta omasta mielestä pikkaisen raskas ja jäykkä ajettava. Jos vakiosukset tuntuu hyvältä niin Blade on jo varmasti tosi iso parannus. C&A:lta saa myös XCS suksea, mutta en osaa sanoa miten se pelaisi sitten.
  Etupukissa on vakiona 100/250 lbs jousi, joka näissä RR malleissa on jokseenkin sen näköinen, että se voisi jotenkin toimiakin. Kyllä silti itse olen pitänyt erilaista jousta parempana.
  200lbs lineaarista on itse käytetty kun neuvolan puntarit ei oo itsellekään riittäny. Tuo 200lbs on ihan ok, ei tarvitse paljon esijännitystä pitää siinä vieterissä ja saa suksipaineen kohdalleen. Foxilta saa 185lbs (32,4N/mm) ja sitten 200lbs (35N/mm) versiot ja Öhlinsiltä taitaa saada ainakin lineaarisena 36N/mm ja 38N/mm jousen ja progressiivisena 25/35N/mm ja 30/40N/mm versiot. Omasta mielestä nuo yli 35/mm jouset alkaa mennä painavallakin kaverilla melko jäykiksi. Mielestäni kevyemmät kuskit voisi pärjätä tuolla 185lbs jousella tai jopa 165lbs jousella jos kuski painaa 60-70kg. Painavammalle sitten 200lbs on ok tai tuo öhlinssin 30/40N/mm voi olla myös hyvä vaihtoehto. Tuokin on vähän makuasia tuo etupukin jousi ja esijännitykselläkin voi jonkin verran pelata.

  Jos meinaa kiertää liikaa niin itsekin ensin kokeilisin laittaa kytkimeen lopusta hieman löysemmän jousen esim. 100/225 (0646-940 varaosanumero) voisi olla sellainen mitä kannattaa kokeilla. En ole tuota TEAMin voimansiirrolle olevaa säädellyt, joten hankala sanoa miten paljon tuo vaikuttaa. Riippuu toki onko siellä vakiona 85/225 vai 105/255 jousi, kun näyttää räjäytyskuva tarjoavan molempia. Löytyy noihin jousta myös 200 loppuisena jos siellä on tuo 85/225 vakiona.
   
 19. Lääkäri

  Lääkäri Well-Known Member

  Toi linkitetty iskari on paksumpi.
   
 20. Lääkäri

  Lääkäri Well-Known Member

  Mistähän löytyis jäykemmät hakaneulajouset F800-13 rr malliin?
   

Suosittele tätä sivua