ProCross XF 2012 ---> (kaikki mallisarjat)

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 13/11/11.

 1. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Nyt ajellu hieman tuon uuden tcl tukilevy kanssa ja moottorin tärinä tulee kyllä pahemmin runkoon. Se varmaan on ihan normaalia kun tuenta on nyt jämäkämpi, mutta onko näistä tyypillisesti menny muita moottorin kumityynyjä? Sinällään kyllä kaikki vaikutti ehjiltä kun tuossa remontin yhteydessä noita yritin väännellä ja tutkia.
   
 2. pezq^

  pezq^ R-M & foxi

  Se käynnistinlaitteen takapuolella oleva piparin malline kumi pehmenee talvessa. Se kannattaa vaihtaa jos enemmälti ajettu.
   
 3. Mogyih

  Mogyih Member

  Vm. -18 XF 800 olis uutena myynnissä jälleenmyyjällä. Mitä kokemuksia porukoilla on näistä puolesta tai vastaan?
   
 4. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  18 vuosimallit taitaa olla 137"pitkiä mitä Suomessa ollut eli aikalailla taitaa olla 137" pitkä ZR8000 korkeammalla penkillä ja jollain pienillä muutoksilla. Onhan noita toki 141" pitkiäkin ollut High Country malleina, joka on sitten enempi umpiskikkailuun tehty laite. 137":sta saa hyvän reitille kun tarvittaessa simmaa hieman alustaa. Etupukissa taitaa olla se peruskeppi eli siihen kannattaa ehkä ekana panostaa. 137" reitillä hyvä, mutta umpisessa ehkä korkeintaan kohtalainen laite. Sukset taitaa myös vakiona olla Catin kapeat reittipuikulat niin ne joutuu heti vaihtamaan kyllä.
   
 5. Mogyih

  Mogyih Member

  Olen joku vuosi sitten testannut tuon 137 alustaisen Catin ja pidin kyllä kelkasta. Kysymykseni taisi kyllä olla aika suurpiirteinen. Lähinnä kiinnostaa tietää kuinka toimintavarmoja nää Catit yleisesti on? Sitten tietty takuuasioiden toimivuus kiinnostaa.
   
  micatf7 tykkää tästä.
 6. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  2018 malleihin taisi tulla ekaa vuosikertaa Ctec 800, mutta ei niistä ole tainnut mitään vikoja kuulua. Suzukin 800 oli varmasti luotettavin isolohko mikä markkinoilla oli. Näihin uusimpiin on tästä ProCross rungosta jo melkein kaikki lastentaudit korjattu eli kelkka on mielestäni aika luotettava kokonaisuus. pitempään kun ajaan niin takarungon niittejä pitää aina välillä sieltä täältä uusia. Takuu ei varmaan ole yhtä nopea kuin BRP:n tuotteissa, mutta varmasti paljon on kiinni siitä merkkiliikkestäkin joka sitä takuukorjausta tekee. Tietysti itsellä on jotenkin Catti lasit päässä kun sen verran pitkään näillä jo ananut, mutta mielestäni ihan ok. kampe.

  Käytännön pari korjausta kelkkaan kannattaa tosin tehdä jo uutena, jotta välttyy lisäongelmilta. Telastoon tulee vaihtaa etupukkiin iskarin ala-akseli teräksiseen versioon ( esim. Blingfactory) ja sitten etupukin akseli, jolla se etupukki kiinnittyy kelkan runkoon niin myös siihen teräsakseli tilalle. Nuo alkuperäiset on alumiinisia ja ovat banaanilla alta aikayksikön jos pohjaa yhtään rankemmin etupukista. Se tunneliin tuleva akseli taipuessaan vielä särkee samalla tunnelin yleensä. Sitten jos oikeasti tykkää reittiä päästää vauhdilla niin sinne etupukkiin 46mm Totaltekki, Öhlinsi tai 50mm Foxi niin jopas on hyvä laite.
   
  M.E.A tykkää tästä.
 7. micatf7

  micatf7 ARCTICCAT

  Keväällä vaihdoin kyseisen kelkan tosin käytetyn. 1000km ajettu. Yhen reissun tein sillä. Yllättävän hyvä. Cteck 2 tuntuu hyvä vetoiselta. Keventää keulaa kivasti.
  Vakio iskareilla toimi ihan kohtuudella vapun kelissä. Jotenkin tuntuu että kehitystä on 2012 mallista tullut.
  No tuleva talvi näyttää mikä se on.
  Uskaltasin ostaa jos uutta kahtelee. Ja kun hinta tuo 10990.
   
 8. mappe

  mappe 153 HcEvo ja 443 foxi

  Jovicatilta saa kans teräksisen etupukin alapään akselin
   
 9. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro [email protected] 146" -04

  Ja tais mainostaa, että löytyy nykyään ylöskin.
   
  hekuli ja mappe tykkäävät tästä.
 10. hekuli

  hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

  löytyy ylös ja alas akselit
   
 11. Mikkom1

  Mikkom1 Member

  Mikä hajottaa xf high countryn etupukin iskarin? Iskarissa sylinteri pullahtanut ja merkkejä hirmu korkealla käyneestä paineesta. Nyt uusi iskari tulossa jämymmällä jousella ja simmillä. Lähinnä sillä mietin ettei tuo uusikin menisi pilalle.

  Onko näissä telastoissa ollut ongelmia pohjaanlyöntikumien kanssa tai mitään mikä voisi aiheuttaa iskarin pohjaamisen? Alumiininen akseli siellä iskarin alapäässä oli ehjä että tuskin se kelkka nyt älytöntä kyytiä on saanut.
   
 12. Värjäri

  Värjäri - Sidewinder B-TX LE -

  Huoltamaton iskari, jossa jäätä sisällä.
   
 13. Pasuuna

  Pasuuna Well-Known Member

  Hei tietäväiset, kertokaahan:
  XF 141" vm 2015. Mikä aiheutaa etupukin poikki menon? Etupukin iskarihan on omalla akselillaan alhaalta kiinni eli eikö voima kohdistu siihen ala-akseliin eikä etupukkiin??
  Oikea puoli katkesi etupukin yläpäästä ja vasen puoli alapäästä. Varmaan ajelin poikki menneellä etupukilla ennen kuin huomasin sen katkenneen toiselta puolelta ja sitten katkesi toinenkin... Alustassa on Totaltekin iskarit enduro 95- säädöllä. Etupukin iskari on tosin enää yhden naksun auki hitaalla puolella ja nopea puoli on pohjassa. Kyllä se vastapattiin tökätessä mielestäni pohjaa, eli onko syy hyvistä iskareista huolimatta siinä? Onko muilla kestänyt 141" alustan etupukit vahvistelematta kunnon patikkorynkytyksessä?
   
 14. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  No ei ne vahvistamatta kestä jos oikeasti rytkyttelee menemään jääpattia pitkin, mulla meni myös vastaavassa Yammussa samanlailla ja etupukin kohta rungosta rupelille.
   
 15. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Onhan iskari oikean mittainen, jotta ei pohjaa iskarista ennen pohjaanlyöntikumeja. Catilla ollu erimittaisia etupukin iskareita ja iskunpituudet on ihan millipeliä. Jos iskari pohjaa niin pukki katkeaa varmasti. Onkos näissä se totaltekki miten päin. Jos pääsee jäätämään lunta jousen sisään sopivassa kelissä niin sekin voi olla se ongelma. Jotenkin myös tunnustaa että e95 säätö klikkerit kiinni on jo tosi jäykkä. Tuo 141 alusta ei ole rakenteellisesti pattihakkuri, joten jos tuolla säädöllä ei alusta kanna niin mieluummin pari naksua vauhdista pois kuin jäykempää säätöä alustaan.
   
 16. Pasuuna

  Pasuuna Well-Known Member

  Joo, tilaan varmaan uuden etupukin. Otan mitat ja teen samanlaisen jostain kunnon putkesta. Sen voi sit jättää varalle.. Tein aikanaan phazeriin etupukin 6mm seinämällä olevasta vesijohtoputkesta :D Loppu särkymiset...
  Tuo orkkis pukki kun on jotain ihme huonekaluputkea. Taitaa tää 141" catin alusta olla umpeen tarkoitettu, kun akselit on alumiinia, orkkisiskarit todella kevytrakenteisia, ja telaston pukit tehty mahdollisimman kevyiksi...
  edit: varmistan vielä tuon iskarin pituuden uudella etupukilla. Ostin käytettynä noi iskarit samanlaisesta kelkasta eli luulisin että on oikeat, mutta ainahan siinä on mahdollisuus virheestä. Vauhtia ei oikeen voi tiputtaa kun menee jo sitten pattien pohjien kiertämiseksi. Mietinkin että ajaako vetomiehet siellä patin päällä sen verran kovempaa että etupukki ei tee niin paljon töitä, kun mennään telaston takaosan varassa sukset ilmassa? Täällä etelässä noi reitit on ainakin aina ruvella ja pattiin on totuttava, tai sitten matkattava pohjoiseen...
   
  Viimeksi muokattu: 3/3/21
 17. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Iskarin täyteen paataminen Öhlinsin jousilautasella oli Viperissä plussakelillä kyllä sellainen riesa ettei uskoisi, syynä on kuppimainen jousilautanen. Teetätin enstex kankaasta pusseja iskarin päälle niin ei ollut ongelmaa enää. Samana vuonna RR kattilan kuski makasi alakroppa tunnottomana samasta syystä, nykyään aika äkkiä vilkaisen alustaan jos yhtään tuntuu oudolle....
  Totaltekki taitaa olla säiliö alapuolella tuossakin ja yhden kerran on jäätä kertynyt varren ympärille 25tkm aikana
   
 18. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Iskarin pituutta kun tarkastaa niin jousilautanen kannattaa pitää mukana testissä kun aika yleisestikin se muutaman millin nipistää siitä iskunpituudesta.
  Klikkereiden asennosta tuli mieleen, että yleensähän iskareilla ei saa ajaa edes klikkerit täysin kiinni. Totaltekissä muistaakseni se voi olla tehty siten, että kanavat ei mene ihan kiinni vaikka klikkerit oisikin pohjassa, mutta jos katsoo noiden säätöjen periaatekuvaa heidän sivultaan ( sivun alin kuva) https://www.totaltek.fi/saatonupit niin käytännössä huomaa, että klikkerit kiinni asennossa öljyllä ei ole oikein mitään reittiä enää iskarisäiliöstä lisäsäiliöön. Käytännössähän tämä tarkoittaa, että nopeassa liikkeessä paine iskarisäiliössä nousee todella korkeaksi.
   
 19. Pasuuna

  Pasuuna Well-Known Member

  pääsee se öljy kiertämään tuon hs- puolen venttiilin välistä, siellähän on jousi. jätin ls-puolen 1 naksun auki ihan varalta..
   
 20. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  @Pasuuna , samalla tavalla ex viperin etupukki meni poikki. Ihan hitsaussaumasta poikki. Pohdin jotta hitsaus karkaissu kohdan ja katkee siitä. Se ei ole sitkiä kuten pitäis olla. Nyt vaan odotan koska winderin etupukki katkee.
   

Suosittele tätä sivua