Renegade 900 Turbo

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Kamppi, 3/3/19.

 1. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Tuos eilen telapyörien tilausreissun yhteydessä tutkailin otsikon mukaista kampetta. Kertokaas te joilla kyseinen kelkka on käytössä. Miten toiminut noin ylipäätään. Ite nyt en ole laittamassa, melko tyyris. Koropala oli helposti säädettävä jota pidin asiallisena ratkaisuna. Istuma-ajoasento tuntu asialliselta. Varmaan hyvä reissukelkka. Näytti olevan nastamatolla ja pohdinkin josko hiukan korkeemmalla lapulla kulkis myös pehmees. Toki nastamatto liukkaissa, jäisissä olosuhteissa on hyvä. Mutta..ihan tarinoita kehiin..
   
 2. illu2

  illu2 Todellinen takin kääntö temppu tehty!

  Hyvältä vaikuttaa 700km takana, nyt vain meni kaasukahvaa päivitys kampanjaan, samalla huolletaan Iskarit. Voimaa on ihan tarpeeksi omiin tarpeisiin, ja pystyy myös vetämään rekeä perässä. Erittäin hyvä yleis laite näin perheelliselle.
   
 3. teme-

  teme- Well-Known Member

  Joko ne on keksiny miten siitä sähkökaasusta saa herkemmät?
   
 4. JMH

  JMH Well-Known Member

  On siinä herkkyyttä ihan sopivasti , voimaa kun laittaa lisää niin ehkä liiankin herkkä
   
  Fiiberi tykkää tästä.
 5. juketsu

  juketsu Kolomen lynksin talous.

  Paljonko on ollu kulutukset näissä?
   
 6. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  meillä söi vertailujen aikaan suunnilleen saman ku 600-kuutoiset.
   
  juketsu tykkää tästä.
 7. teme-

  teme- Well-Known Member

  Kyllä uskon että ohjelmalla siitä saa paremman kun hyvän kokonaisuuden, vaan samalla taitaa joutua takuusta luopumaan:(
   
 8. juketsu

  juketsu Kolomen lynksin talous.

  Menee se kai sitte pitkällä reissulla suht järkevällä kulutuksella vaik ajattelis nii että alla pyörii 146 matto :D
   
 9. postert

  postert Member

  Minulla kulutus ollut kevyessä reittiajossa 17-20l/100km

  Onko kukaan vaihtanut suksia näihin Renegade 900 turboihin? Vakio suksilla kääntyvyys etenkin puuterilumisella reitillä aika heikko.
   
 10. illu2

  illu2 Todellinen takin kääntö temppu tehty!

  Viikon ollut turbo pajalla, syynä paukauttaa putkessa ja tiputtaa yhden pytyn pois pelistä.
  Vikaa ei löydy.
  Kaasukahva päivitys tehty ei vaikutusta näihin vikoihin. 700km kesti ilman vikoja, saa nähdä tuleeko koska kuntoon.
  Kolme päivää minun kelkan oireilun jälkeen oli tullut pajalle samoilla oireilla toinen turbo jolla ajettu 150km.
   
 11. postert

  postert Member

  Olisiko kenelläkään tietoa/kokemusta mitä tuo kaasukahva päivitys käytännössä vaikuttaa?
  Laitahan infoo kun vajaalla käymisen syy selviää.
   
 12. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  Kaveri sanoi että oliko nyt kolmas päivitys ja jokainen mennyt vaan huonompaan suuntaan kaasukahvan osalta. Eli tuntuu tehdas olevan sielläkin suunnalla ihan hukassa.

  Olen tuossa miettinyt kun joka merkillä on alkanut olemaan sellaisia ongelmia mitä ei ole vuosiin, jos koskaan ollut niin mikä tähän ajanut, no kova kilpailu ja liian vähäiset/vääränlaiset testaukset luonnollisesti ja markkinoille päästetään jopa vaarallisesti toimivia kelkkoja. Trafi on ainakin jollakintapaa mukana tässä Lynxin remmiongelmassa mutta kuinkahan äkkiä Trafi tms virasto olisi laittanut esim autot käyttökieltoon jos niissä olisi jotain vastaavia ongelmia, lentöyhtiöt on omalukunsa kun jokainen vika on vaaratilanne ja niittenkin varmasti autottomasta testirumbasta pääsee markkinoille laitteita joita nyt jouduttu maadoittamaan ympäri maailmaa kahden valtavan vahingon jälkeen.

  Onko kilpailu niin kovaa että riskillä vaan pukataan asikkaille testiin ja toivotaan että toimii vai onko laskettu että vaikka tulisi 60% laitteistä esim konerikkoisena takas niin vieläkin kannattaa sellainen valmistus?

  No karkasi kauas aiheesta mutta mietinpähän ääneen kuitenkin.
   
  FFoxi, teme-, Kamppi ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 13. teme-

  teme- Well-Known Member

  Kyllä se varmaan tuo kilpailu on se suurin syy, joka vuosi pitäs jotain uutta kuitenkin keksiä että pysyy parrasvaloissa ja otsikoissa. Tämä tilanne on juurikin niinkuin doodoo sanoo että liian nopeasti pukataan uutta vaan markkinoille ja testataan sitä kunnolla vasta käyttäjillä. Ja tuntuu tahti vaan kiihtyvän...
   
  FFoxi tykkää tästä.
 14. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Itekkin allekirjoitan nuo edellä tuumatut ajatukset. Tuohon samaan voidaan vielä lisätä pohdintaan miten päämarkkina-alueen herkkä oikeuteen haasto kulttuuri. Ei tarvi kuin joku mukamas vahingossa survasee läpät selälleen ja pailakka "karkaa" mukamas odottamatta kuljettajalta/käyttäjältä johonkin esteeseen tms jne. Sitten saatetaan väittää jotta ei ole tiedetty jotta "vehje" kiihtyy niin nopeesti ym. Lopun siitä sitten voi itse kukin hyvinkin pohtia mitä siitä voi seurata. Valmistaja haastetaan oikeuteen. Tieten saatetaan kontrollerin, ohjaimen, toimittajaa vaihtaa tulostavoitteiden johdosta ajanjaksolla jossa ei kyetä suorittamaan testejä.
   
 15. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Sehän on aina ollut tiedossa, että ensimmäiset mallit on täynnä lapsen vikoja. Varsinkin kelkoissa näin. Silti niitä pitää hankkia uuden kiimassa vaikka riskit tiedetään.

  Eikö kannattaisi ajella sillä vanhalla hyväksi todetulla, kunnes saavat uudet varmasti pelaamaan?

  Asiallinen aihe, mutta voisi olla oma keskustelu tälle.
   
 16. Vilho

  Vilho freeride

  Mutta esim 900ace sähkökaasulla ollu jo monta vuotta ja 600ace sähkökaasulla vielä kauempin. Niin vois olettaa että homma rokkais hyvin, jos vain löydää mutka lisää konehuoneeseen.
   
 17. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Noo kirjotampa lyhyesti.

  Tuo sähköinen kaasu itsessään on vain osa ongelmaa. Toiset tottuu siihen ja toiset ei. Minulla on tuttuja, joilla oli aiemmin esim ACE 900 laitteita sähkökaasulla ja he sanoo, että renegaden kans ei ole tasan mitään ongelmaa. Että pikku totuttelun se vaati mutta sen jälkeen homma rokkaa. Testienki aikaan osa sanoi että tuo on ongelma, mutta parin päivän jälkeen alko kanta vähä loiveneen.
  Viime kevään esilaite oli toista maata tämän tuotantopelin kanssa. Siinä kone ei meinannut millään reagoida kaasuun. Kesän ja kevään aikana sitä ohjelmaa on sitten herkistelty, että mosa on saatu tehokkaamman tuntuiseksi. Lähtökohta on se, että tässä ei ole kyse kaasun viiveestä niinkään. Tässä nelarissa on turbo suoraan koneen kyljessä. Kyse ei siis ole turboviiveestäkään. Viive on imuviive. Tässä Turbo Acessa on läppärungolta mäntään matkaa melkoisesti. Paljon pidemmästi mitä esimerkiksi Yamahan moottorissa. Tämä johtuu taas siitä, että Ski-Doossa moottori on sijoitettu pareman ajettavuuden nimissä tosi alas. Yamahassa ja Catissa kone on tosi ylhäällä, mutta näin on saatu imukurkut lyhyiksi.

  Nyt kun Ski-Doossa tuo imupuoli on noin pitkä, pitää sen hallintaan olla tuollanen sähköinen kaasu. Väitän, että tuollasella vaijerikaasulla sitä ei sais ikinä reagoimaan järkevästi. Kaasun painalluksesta tulis älytön viive siihen että mäntä alkaa noussa.

  Eihän tuo ongelmaton ole tuo sähkökaasu, mutta ei se niin katastrofi ole kuin voisi kuvitella. Alkuun se tuntuu vähä erikoiselle, mutta kun totuttelee ajaan herkuttelemalla, sen kans pärjää. Ite sanoisin että kyseessä on ominaisuus, ei vika.

  Mutta tuo herkkä liike on ehkä vähä turha ominaisuus. Siihen olis helppo ratkaisu. Kaasukahvan runkoon vain sellanen ruuvi jolla sais säätää jousivastetta oman makunsa mukaan. Näin jäis ne turhat ja turhan herkät painallukset pois. Helppo tehä ja varmasti auttais suurinta osaa joilla on ongelmia tuon kanssa. Tämä ois siis tehtaan tehtävissä. Pitääpä ottaa asia puheeksi lehdistöpäivillä.
   
  summit ja FFoxi tykkäävät tästä.
 18. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Mites Jani RS Venturen sähkökaasu, vaijerilla kahvasta ja täysin viiveetön, paitsi E-asennolla jossa on tehty viive?
   
  Jakelfin tykkää tästä.
 19. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Kuten sanoin. Erot on moottoreissa. Tuossa BRP sähkökaasussakaan ei ole viivettä vaan viive tulee ihan muualta. Ja eihä tässäkään ole kyse viiveestä vaan monet sanoo että se reagoi ihan liian herkästi painalluksiin ja ei kerkiä pää perään.
   
 20. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  Kaveri taas sanoi että päivitykset on seilanneet joko siten että jättää kaasua päälle tai viivettä pirusti, kerralla ei ole saatu pois molempia ollut aina joko tai.
  Sen verran kattelin konehuonetta jne että tämän kanssa ei pitäisi remmikosketuksia runkoon tulla kun on leveä kone. Toinen mikä sattui silmään kone tojottaa täysin pystyssä, jammuissa ja ja jamakateissa se on kallistettu taaksepäin ja pako/imuaukot on toisinpäin.
  Viisain kaasun suhteen olisi säädettävä jousi mallia saunanmittari jolla säädetään jäykkyys.
  Josko itsekin huomenna päivällä olen viisaampi asiasta. ;)
   

Suosittele tätä sivua