Renegade 900 Turbo

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Kamppi, 3/3/19.

 1. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Eiköhän ne yammun nelareissa juuri siksi ole kallistettu se kone taaksepäin,että saadaan painopiste ja pyörivät massat mahdollisimman alas. Onko joku mitannut vierekkäin kelkkoja,että oiskos ski-doossa matalemmalla se moottori vaikka se on pystyssä yamahaan ja cattiin verrattuna??
   
 2. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Nyt se on koettu ja koeajettu
  Voimaa on ihan riittämiin voisipa vaikka äkkiä sanoa että tässä jäljempänä kerrottavassa muodossa liikaakin.
  Paljon tuli ajon aikana ajettua moodeja läpi ja vipu on kyllä just eikä melkein oikeassa paikassa.
  Ecomode toimii hyvin tuommosen kuorikerroksen päällä ettei pääse suttaamaan ja parkkipaikalla jne, Sport modella kelkka syöksyy ihan valtoimenaan ja en kyllä jaksaisi ajaa 200km päivälenkkiä patikossa sportilla toisaalta jos suoraa ja tasaista pätkää olisi tarjolla sitten eri asia.
  Normal mode on kaikista ajettavin ja potkii ihan samanlailla sillä kuin sportilla mutta viive on molempiin suuntiin samanlainen. Umpisen kelkkaan tuommosena kaasu on umpisurkea jos pitää räppäillä.
  Varmasti tuolla Normal modella oppisi ajamaan paremmin ja jouhevammin ajan saatossa.
  N. 5500-6000rpm kohdilla vissiin ahtopaineet tapissaan koska pienemmillä kierroksilla kone vastaa laiskemmin mutta tuo rajan yli mentyään piru on irti koska tuollaisessa kapeassa rännissä liian pitkä painallus saattaa tuupata kelkkaa piiiiiiiiitkän matkaa eteenpäin kuten itsellekin meinasi käydä, kaikkeen oppii ja varmaan tuohonkin.
  Kelkassa ~1800km mittarissa ja iskareita ei vältttämättä ole huollettu, keulassa on kyllä semmoinen simmi että kärsii pajautella ojiin, toiminta ihan jees paitsi ulkosuksen puoli 90mutkissa sortaa alle kun pitoja saa tämä on odotettavaa tai suksen nostelu painavalla kelkalla been there done that, sisäsuksea ei nostellut joskin suksina vakiot jotka tuollaisella ihan tasaisella reitillä aivan huippuhyvät, enskapolulla ei kyllä uskalla vallin päällä ajaa kun kevenee jo kunnolla ohjaus, saattaa mennä ottavalla suksella hermostuneeksi ja ohjaus vakiona nollakelissa todella kevyt!
  Alustan toimintakin skiidon tapaan herkkää mutta suht kantavaa ja tehty pitkille päivämarsseille ottaen huomioon kelkan massa ettei ole tehty kivirekeä. Alustaltaan kaikkein valmis nelari paketista 2019?
  Konttori muuten kunnossa mutta en ymmärrä tuota säädettävää raiseria ollenkaan siinä vain yksi asento millä voi ajaa, jalkakotelot ois kova sana sivutukineen.
  Pakilla kelkka nykäisi alkuun vähän turhan kovaa, en tosin muista mikä moodi oli päällä, pakkivipu fiksusti manuaalinen huomaamaton.
  Lisäilen samaan tekstiin lisää jos mieleen tulee, kiitos ja kumarrus molemmille paikallisille liikkeille viikon koeajoista. :)
  Tiiäppä vaikka kevään mittaan tulisi maistiaiset Totaltek versiosta :D
   
  Nebwy, fleec, bavo ja 7 muut tykkäävät tästä.
 3. JMH

  JMH Well-Known Member

  Rauhottukaahan nyt vähän , oon tuolla omalla ajellu ja testaillu nyt jonku aikaa niin tasamaalla ku yli 1000 metrissä ja viiveistä ei ole tietoakaan (mielenkiintoisia ominaisuuksia kylläkin) , paukuttaa putkessa niinku kuuluuki , jättää tyhjäkäynti kierroksia hieman ylös niinku kuuluukin (silloin kun laite rullaa , on ohjelmallisesti suunniteltu näin) .
  Voimaa ja vääntöä löytyy eikä ole raskas ajettava , sähkö kaasu vaati hieman totuttelua mutta pois en antas enää .
   
  jaffa, Athene ja juketsu tykkäävät tästä.
 4. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Jättää se Sidewinder 2017 mallikin kaasua päälle eliminoidakseen moottorijarrutuksia ex SW 9tkm kokemuksella mutta ei niin pahasti kuin tämä ace ja siinä on sentään jarru jolla voi yhdellä sormella ns. tappaa koneen pois ja ei acessakaan ongelma ole kuin juuri siinä rajoilla kun ahdot on juuri nousseet maximiin, tuskin huomannee ollenkaan jos ei ole sopivan rytmistä patikkoa, jolloin sillä yhdellä painalluksella mennään pitkälti.
  Kyllähän se kelkka kuitenkin jäi selkärankaan sen verta elämään että voi joutua toisen testin ottamaan ja huomenna kysymään välirahatarjousta tähän ja 900trimmiin:D Mitä tuohon nyt pitäisi keksiä ympätä mukaan? Tavaratilat takana vissiin riittää yhdenpäivän retkelle joten: korkeampi lasi ainakin ja pohjapanssari? , jotku brp raapijat varmaan, linqqukiinnikettä ja pikkuista bensalönttää vai oletteko huomannneet tarvetta joillekin muille jutuille?
  Huoltoväli 3tkm? Mikä on iskareitten huoltoväli ja huoltohinnat olleet ja mitä on sisältäneet?
   
 5. illu2

  illu2 Todellinen takin kääntö temppu tehty!  Ja kohta paukkui putkessa ihan huolella ja ei käy kunnolla, mulla teki niin ja kaks viikkoa etsivät vikaa.
   
 6. illu2

  illu2 Todellinen takin kääntö temppu tehty!

  Pensansuodatin tukossa, tankissa oleva letku mutkalla ja puuttu sihti ja paino letkusta ja yksi puola rikki.
   
 7. JMH

  JMH Well-Known Member

  Hyvä että syyt löyty
   
 8. Athene

  Athene Rave 600 RE 2022

  Tuli hankittua turbo ACE. On kyllä helppo, nopea ja mukava kelkka :). Kaikki samassa paketissa. Reissukelkkana hyvä ja alusta pelittää patikossakin onnistuneesti. Pienen painonlisän kakstahtiin verrattuna huomaa, mutta se ei haittaa, koska kelkka on niin hyvin balansissa. Nelarin alavääntö on melkoisen magee reitillä aikaisempiin 800 kakstahtikelkkoihini nähden. Mitään ongelmia en kyllä kokenut kaasun kanssa. Normalmode on mukavin mutkaisella ja pattisella reitillä. Sportmodella sai kelkkaan samanlaisen eloisuuden kuin kakstahtisessa. Mielestäni koneen luonne ja alusta sopivat hyvin yhteen kelkassa. Kestävyydestä en osaa sanoa vielä mitään, mutta onhan tuossa 4 vuoden takuu ;). Ainoa kritisoitava yksityiskohta on sen satulan takana olevan säilytyspaikan kansi, joka on melkoinen rimpula.
   
 9. postert

  postert Member

  Kyselin jälleenmyyjältä noista päivityksistä tuohon sähkökaasuun ja ainakaan omaan laitteeseen ei ole tullut mitään päivityksiä, sain tästä myös dokumentin. Tosin mielestäni tuohon ei välttämättä muutosta/ päivitystä tarvitsekkaan. Päivitykset/ kampanjat tarkastettiin runkonumeron perusteella. Olisiko niin että joihinkin valmistus sarjan alkupään laitteisiin olisi tullut päivityksiä.
   
 10. Athene

  Athene Rave 600 RE 2022

  Voi olla että ei niihin oikeasti olekaan päivityksiä. Itse ostin juuri edellisviikolla uuden ja myyjän mukaan on jo ihan eri laite kuin ne mitä alkupäässä myytiin(?!?). Ei ainakaan minkäänlaisia outouksia tai ongelmia ole kaasussa huomannut :rolleyes:.
   
 11. juketsu

  juketsu Rene850 600r terrain aceturbo r terrain

  Nostaako aceturbo miten lämpöjä kovalla kelillä? o_O
   
 12. Athene

  Athene Rave 600 RE 2022

  Ei. Jäähdytys on keulalla.
   
 13. illu2

  illu2 Todellinen takin kääntö temppu tehty!


  Ei ole vakiona jäähytintä keulassa, se mikä sielä kuomun alla näkyy on välijäähdytin ja ei jäähdytä moottoria vaan imuilmaa
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 14. apexii

  apexii Member

  Onko tullut uusia päivityksiä kaasun viiv eeseen? Toimiiko 20-malli paremmin? Kannattaako kyseiseen tekeleeseen puuttua?
   
 15. summit

  summit ski-doo expedition LE 900 ace turbo

  On se vain villi homma että tälläisiä vikoja uusista kelkoista löytyy!
  Etkä ole ainoa tällä hetkellä kaverin turbo commanderissa samat oireet ja ei sataa kilometriä ole päässyt!
   
 16. Skippaduu75

  Skippaduu75 Well-Known Member

  Syökö nämäki remmejä joka välipalaksi?
   
 17. gontso

  gontso Well-Known Member

  Ei
   
 18. Polaris Janne

  Polaris Janne Well-Known Member

  Turbo Berppi oli sen verta mukava kokeilu, että alkoi tuo hankintapaine kohoamaan X-RS Renegaden kohdalla.
   
  uffe tykkää tästä.
 19. teme-

  teme- Well-Known Member  Ei oo renegade mutta skippe duu kuitenkin.:D
   
 20. fleec

  fleec Well-Known Member

  Ei kyllä syttyny mitään ostohaluja skidoon renegade 900ace turbo kohtaan 30km testilenkillä. Kyllä siinä vetoja on kohtuullisesti sitten kun turbo tulee mukaan, mutta onpa työläs ajettava sport modella hitaalla mutkapätkällä jarrulla pitää rauhoittaa ryntäilyä aika paljon. Alusta jypyttää tosi pahasti melkein joka vauhdissa, en tiedä mitkä säädöt alustassa oli, mutta reittiajoon ne oli huonot. Kelkka on kyllä ryhdikkäässä asennossa ja keula ei paljon kevene, keulan vaimennus kyllä toimii jämäkästi ja hyvin.
  Jotenkin tuolla pikku lenkillä ei päässy sinuksi turbon sähkökaasun kanssa, kelkka ryntäilee tosi pahasti ja ajaminen menee työlääksi.

  Tuohon turbon sähkökaasun pitäs kyllä saada sellainen ohjelma, jossa veto toimis tasaisemmin. Vois ottaa kyllä mallia Yamahan SW:stä, jolla tuli reilu 5tkm ajettua jossa vetoa riitti ja se oli suoraviivaista.
  Lynx ja kytkemätön alusta sopii mielestäni tuohon nelari moottoriin paremmin, jopa 900ace xtrim hyvillä vaimentimilla ja säädöillä keventää keulaa ja PPS alustahan on kuin ilmatyynyalus.

  Ei jatkoon ainakaan nuilla säädöllä, mitkä testi kelkassa oli.
   

Suosittele tätä sivua