Renegade 900 Turbo

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Kamppi, 3/3/19.

 1. Svelo

  Svelo Ski-Doo Renegade X-RS 900 ACE Turbo

  Onko kukaan vaihtanut näihin isommalla lapulla olevaa mattoa? Entä onko variaattoria säädetty, kun ainakin mulla alkoi hihna tuoksumaan kun jonkin verran umpista ajoi.
   
 2. Polaris Janne

  Polaris Janne Well-Known Member

  Kaveri laittoi 51mm maton piikkimaton tilalle ja kertoili hyvästä päätöksestä vaihtaa matto. Nyt kuulemma keventääkin kiihdytyksessä kunnolla ja reitiltäkin voi poistua pelkäämättä heti kiinni jäämistä. Myöskin jarrutuspito kasvoi huomattavasti.
   
  Matias Mellankuru ja uffe tykkäävät tästä.
 3. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Hakusessa oli Xterrain Turbo, mutta taisin tehdä tänään kaupat 2021 Turbo Renestä, X-alustalla ja VIP-näytöllä.
  Liekkö Enduron jälkeen uhka vai mahdollisuus?
  Ainakin Iron Dogin ja X-RS:n Rmotionin kanssa ei päästy täysin sinuiksi...
   
  FFoxi ja juketsu tykkäävät tästä.
 4. vetkulilm

  vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

  Kyllä siitä R-Motionista saa hyvän. Sulla oli joku maanantain kampe alla. Uudet säädöt löytyy tiiät mistä ja ajelet menemään. Se ruppee sullakin tuo ikä painaamaan ku nelariin siirryit
   
  M.E.A ja Nipademu tykkäävät tästä.
 5. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Juu, uusi vuosikymmen ja keski-ikä ovella...
   
  vetkulilm tykkää tästä.
 6. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

  Tuolla hankinnalla myönnät keski-ikäisyytesi:p
   
  Nipademu tykkää tästä.
 7. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  HaaHaa :D, siitä se lähtee ja pian huomaatkin että ootpa ollut tyhmä :).
  Olikos tuossa remontoi-motionissa vielä se suunnitteluvirhe? Onnea PALJON uudesta hankinnasta, itsekin voisin tuollaiseen vaihtaa vaan joka kerta on ollut 3000-4000 syytä vaihtaa Yamaha :(, eli päällimmäinen syy on ollut köyhyys.
  Kävikös sulla nyt niin että pääsit pikkuacella kokeilemaan sitä että ajaa vaan ja tankkaa vaan sinne yhteen reikään tavaraa ja olipas se simppeliä :D?
   
 8. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Laitahan kokemuksia oliko hitti vai huti.

  Xterrain tai Rene on varmaan seuraava, kun tuohon pikkuAceen kyllästyy joskus (ei taida ajamalla saada loppumaan).

  Edellinen Rene oli kyllä selvästi mieluisampi kuin lynssi.
   
 9. Polaris Janne

  Polaris Janne Well-Known Member

  Morjensta. Minulla on ollut Ski-Doo Renegade ace 900 Turbo -vm 2019, jonka lastutin Maptunersin 200hv kelkaksi. Nyt minulla on Lynx XTerrarain ace 900 turbo R vm 2022. Renellä ajoin noin 6000km ja nyt tällä Lynxillä on menty karvan alle 3000km, joten sanoisin omaavani hyvät kokemukset molemmista BRP:n nelari turboista. Olen aikaisemmin ajellut ajellut Polariksen Assaulteilla ja ajot on aina olleet sellaista reittipainotteista, mutta myös sellaista samoilua avaamattomilla reiteillä itäkairan tuntureilla, jolloin umpisen ominaisuudet on tullut esille ja tarpeeseen. Omasta mielestä r-motion alusta on kehitetty jenkkien leveille ja tasaisille juuri lanatuille baanoille, jonka täällä suomessa pääsee toteamaan loistavasti Levibaanoilla. Omaan ajoon tuo ei ollut nappivalinta mitenkään, koska se ei nosta keulaa vaan sutii valtoimenaan tai pehmeässä kaivaa telan kiinaan. Joo oli telan säätönapit sillä tavalla, että ei kytkenyt alustaa heti vaan takapukilla oli maksimi travelli. Tästä syystä keula tuntui painavalta ja eikä keulassa olleet jäsymmät jousetkaan tehneet täyttä ajomukavuutta, jos oli edessä oli pomputusta reitillä.

  lynx pps3 alusta on mielestäni aika loistava, kiva ajaa vaikka vähän pompottaisi. Pehmeä, mutta hyvin kirraa ennen pohjausta. Nostaa keulaa ja keventää helposti pikku peukun liikeillä ja keula tuntuu keveältä viedä missä tahansa. Pehmeällä ummessa kelkka kulkee keula pinnalla hyvin, kun taas Rene meni keula alhaalla ja aurasi uran missä kulki, samalla puuteri lumi menee konehuoneeseen, jonka motti sulatti, mutta jäädytti ohjausmekanismin. Kiva ylläri! Hei! Tämä ei käänny toiseen suuntaan juurikaan. Samalla sain vaihtaa toisen kumisen suojakumin, kun jääpaukku sisältä repi sen riekaleiksi. Ei ole suunnitteluvirhe eikä takuu asia, jos näin käy.

  Sanoisin, että näistä kahdesta Lynx 51mm matolla on mieleisin ja on ollut ”out of the box” valmis ajoon, jota ei ole tarvinnut juurikaan säätää yli satakiloisen kuskin alla. Mukava kelkka ja mielestäni parempi alustaltaan tänne pohjolan maastoihin, kun Ski-Doo r-motion. Tämä on minun mielipide asiasta ja minun ajotavan mukaisia kokemuksia. Renen kulutus oli 1-2l/100km pienempi, kuin Lynxin, jonka range on edelleen 200km tankillisella, mutta hyvin tyhjäksi se imeytyy, että välillä oikein alkoi huolestuttamaan polttonesteen riittävyys adventure seikkailuissa viime talvena. Hyviä kelkkoja molemmat ja loistavia ”kick out two strouk” vehkeitä. Ainakaan vielä ei ole tulut ikävä mitään 2-t moottorin ominaisuuksia, koska ace turboR on aika lähelle kaikkea sitä ja nyt uusi kaasulirputin on entistä parempi ja hyvin pitkä liikkeinen, kuten 2-t kelkoissakin on ollut. Renen kaasun kompastuskivi oli lyhyt liikerata, muuten se oli ihan ajettava.
   
  Vesukka, FFoxi ja Nipademu tykkäävät tästä.
 10. gontso

  gontso Well-Known Member

  Niin erilaisia on eri kuskien fiilikset, joka tietenkin on vain hyvä juttu.
  -19 turbo rene jonka alusta oli 3 vuoden aika saatu hierottu itselleen mieluisaksi (3xjouset ja shimmitykset useampaan kertaan) oli vaihto vuorossa. Uutta reneä uudemmalla alustalla ensin katselin (sama iskari ja jousi jumppa varmaan olisi edessä), mutta päädyin tuohon terrainiin kun on Lynx ja alusta vimosen päälle.
  No eipäs se alusta todellakaan ollut vimosen päälle valmis. Levin baanoja sillä ajelis mutta ei sillä kunnon patikkoon viittinyt mennä. Nyt muutaman säätökierroksen jälkeen taas 3xjousia vaihdettu shimmien lisäksi.

  Kyllähän nuo kelkat erilaisia on keskenään, ovathan ihan eri lähtökohdista rakennettuja.
  Rene on vähän kuin rataauto, keula oli raskaampi ja ajo muutenkin vakaamman oloista. Terraini kuin ralliauto hiekalla, siirtää painoa helposti ja korin liikettä enemmän (onhan tuo runkokin aika korkealla).
  Vaikea sanoa kumpi näistä olisi parempi, kyllä keväällä välistä oli ikävä reneä. Mutta makea myös terrainia patikossa keventää. Välillä jopa käy mielessä Raven hankinta.
  Juu ehkä parempi pysyä näissä panssarivaunuissa.

  Kiinnostaisi joskus kokeilla se uudempi renekin.
   
  M.E.A ja Nipademu tykkäävät tästä.
 11. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Tuo uuden sarjan Renegade Smat Shoxeilla on sellanen kelkka, että kannattaa ainaki käydä testaan jos on mahdollista. Siitä kun polkee molokkiin ne vakiosukset ja tilalle Lynxin DS+, niin on aivan mielenkiintonen vehe. Tuossa sähköiskunvaimenninhommassa on oikeasti ihan ajatusta.
   
  Viimeksi muokattu: 27/11/22
 12. tarhill

  tarhill Well-Known Member

  Viime talven -19 turbo Reinolla ja oisko jotain 1500 km niin minusta aivan kelpo matkakelkaksi. Sietää jopa vähän pitää vauhtia patikossa mutta isoon pattiin ja isompiin kuoppiin pitää mennä varovaisemmin kun pps-alustaisella lyntsillä. Ja totta on että ei juurikaan 41 nastamatolla kevennä keulaa ja sutaria jauhaa siinä missä pps-alustainen menee keulaa keventäen pahkan ylitte. En ole softatulla ajellut mutta voisin ajatella että esim. 51 mm matolla ja lisäteholla parempi ku vakio. Kaasu kyllä erikoinen mutta nopsaan tottuu ja kuulema softapäivitys auttaa siihen muttei siitä kai uudemman 900 ärrän veroista tule saatikka 850 hereyttä
   
 13. Akma11

  Akma11 Member

  Millaisilla suksilla ajatte ja niistä +/- ja minkä tyyppisillä reiteillä pääasiassa. Mietinnässä tarvisiko alkaa vaihtamaan nuita vakio ds-2sia mihinkään. Niissäkin ihan hyviä puolia tänne pohjoisen reiteille
   
 14. tarhill

  tarhill Well-Known Member

  Moi
  Mulla alkuperäiset sivakat ja kyllä kait ne toimii kohtuullisen hyvin reitillä mutta haussa kyllä jotain muuta. Pehmeässä lumessa kun ajaa niin tuo vakiosuksi nousee pystyyn eli nostaa kovasti suksen kärkeä ylöspäin joka taas vastustaa etenemistä. No eipä tuo tieten mikään umpisenmenijä olekaan mutta tekisi mieli kokeilla vähän kantavampaa suksea. Voipihan se olla että pitää olla vuotsolaista että keulan saisi kulkemaan pinnalla mutta tosiaan jos jollakin kokemusperäistä tietoa mikä suksi pelaa hyvin tässä niin kertokoot. Ja haussa nimenomaan sellainen suksi joka toimisi lumisella reitillä hyvin eli liekkö vanhanmallin Blade vaiko C&A?

  Tuosta softauksesta vielä että parisensataa nyt ajanut maptunin stage1:lla niin voimaa on kyllä vähintäänkin riittävästi. Itse hain siihen kaasun toimintaan muutosta ja tuolla sen piti muuttua paremmaksi. No muuttu se ehkä paremmaksi mutta on se edelleen kovinkin erilainen kuin vaikka noiden brp:n 850 koneisten kaasutuntuma. Toki onhan kone kaikin puolin erilainen ja sanoisin että tottuu tuohon ja ajotapaa pitää vähän muuttaa
   
 15. Vesukka

  Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

  Ei kokemusta kyseisestä kelkasta, mut itellä CA xtx:t toiminu nelari viperin, että nykyisen 2t xtrimmin kanssa.. On kantavat, ei hae uria, on vakaat, kääntyy ja ei yllätä vaikka ajais suksen reitin sivuun pehmeelle vauhdilla..
  Nyt totaltekin pitkät raudat paikallaan, kokeilin lyhyttä freeride rautaa, mut reittiä puhkoessa puski omaan makuun liikaa, nii vaihoin takas pitkään ohjuriin..

  Blade xc:t haki kokoajan xtrimmin keulalla ja yampun vakio suksilla ei viperi kääntyny mihinkään, jos vähänkin irtolunta reitillä..
   
 16. Nebwy

  Nebwy Lynx RE 600 R Enduro 2022

  No jaa, ei ne Blade xc mihinkään hae kun niihin tottuu. Enemmän tykkäsin niiden käytöksestä, kun nykyiseistä XC+ joista ei tiedä kääntyykö vai ei.
  Muutamia vuosia sitten kun Catilla ajoin, oli alla CA xtx ja eihän ne huonot ollut, mutta mulla oli vanhemman malliset Bladet, jotka pirruuttani vaihdoin Catiskoon alle. Ei tarttenu enää CA:ta takasin vaihtaa. Oli ne niin paljon keveämmät ajaa ja käänty sinne minne kuski halus.
  Lynen Enduroon en ole edes harkinnu Ca suksia, on se vaan niin nokallaan, ettei sillä jaksa Ca suksilla ajaa.
   
  Vesukka ja vetkulilm tykkäävät tästä.
 17. Vesukka

  Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

  Juu, nää on niin makuasioita, et parempi vaan ite kokeilla, mistä suksista ite tykkää..
  Reilu 500km ajoin xc:llä ja lähti pois kelkan alta.. En kerenny tottuu..

  Pikku pätkän ajoin -23 renegade 900 turbo r:llä missä oli xc+ alla, nii kovalla jälellä toimi ok. Ei hakenut ja ohjautui.. Enempää kokemusta ei niistä oo..
  Moottori kyllä kiva kyseisessä kelkassa.. Vastaa hyvin kaasuun ja on potkuu.. Ehkä vähän herkkä kaasu sporttiasennossa syheröisellä, mut luulen et siihenkin tottuis..
   
 18. lapa

  lapa Member

  Turbo 2019 malli tuli hankittua ja kelkka vakiojousilla ja suksilla, enkä kauhean tyytyväinen ole ajettavuuteen. Mitkä on speksit suksien jäykemmille jousille? Entäpä sukset, bladet tietty mutta xc/ds vai mikä malli?
   
 19. M.E.A

  M.E.A Lynx

  Iskarit asiantuntevalle iskarisepälle simmaukseen ja huoltoon, jousiksi esim 24nm brp jouset ja suksiksi ds plussat. Väittäisin että näillä saat hyvän kunhan kerrot iskariukolle mitä haluat. Klikkereillä sitten hienosäätö omaan makuun.
   
 20. tarhill

  tarhill Well-Known Member

  Moro

  Mulla taitaa olla peräti 28 Nm jouset keulalla ja nyt on keula aika ryhdissään. AMT-Suspension Oy muutti hieman suksien ja alustan simmejä ja toistaiseksi eipä voi valittaa. Tosin ajot olleet etupäässä melkeimpä reitin aukasua ja muutenkin kapeita rännejä ja kunnon reittiajoa ei juurikaan vielä alla.
   

Suosittele tätä sivua