Renegade 900 Turbo

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Kamppi, 3/3/19.

 1. ///AJS

  ///AJS Well-Known Member

  Tästä tais tulla tämmönen vähä pitempi kirjotus mutta jos näistä höpinöistä olisi nyt jollekkin apua kelekan hankintaan…

  Oman kelkan saaminen tehtaalta pitkittyi joulu- / tammikuun vaihteessa niin minulle tarjoutui mahdollisuus saada koeajoon tommonen Renegade XRS 900 ACE Turbo R vm. -23 aikavälille 1.1. – 8.1.2023. No tarjousta en empinyt pätkääkään koska olin halunnut jo jonkin aikaa päästä testaamaan tuota 900 ÄRRÄ moottoria. Kiitos tästä mahdollisuudesta kuuluu Hyvinkään Konetalolle! Mikäli olet tämmöistä hankkimassa kannattaa kyseistä yksilöä kysyä sieltä.

  Konetalon toimesta kelkkaan oli vaihdettu Bladen XC+ sukset sekä laitettu keskikorkea pleksi.

  Tässäpä kokemuksia vajaan 330km matkalta. Huomioitavaa että olosuhteet olivat tuolloin huonot tällaiselle kelkalle. Reittejä ei ollut lanattu kertaakaan ja muutenkin Värtsilän / Tohmajärven aluetta vaivasi lumen vähyys…

  Sport ajomoodilla kelkan starttaus käyntiin saa hymyn leviämään kasvoille. Ajamaan päästyä ei se hymy vähene pätkääkään koska tämähän todellakin suhisee, paukkuu ja puhkuu.

  Heti alkumetreillä tulee selväksi ettei tämä ole mikään lelu vaan menohaluja on vähintäänkin kiitettävästi monelle kelkkailijalle. Nopeudet nousevat hetkessä yli sallitun. Testipaikkana olevan Pohjois – Karjalan mutkaiset reitit muuttuvat hetkessä todella kapeiksi ja mutkat tuntuvat lisääntyneen tai ainakin vähintäänkin suorat lyhentyneet:D

  Sport ajomoodilla kaasun vastaavuus on terävää eikä siinä ole havaittavissa viiveitä. Aikaisempi kokemus vm.-19 900 ACE turbosta oli suuri pettymys nimenomaan umpisurkean kaasun toiminan takia…

  Normaalilla ajomoodilla enin terävyys kaasusta häviää, tällä ajomoodilla ajaminen oli helppoa noille olosuhteille sekä reiteille.

  Eco ajomoodi… nyt kun eletään tällaisessa maailmassa, jossa ECO asiat ovat ainakin joidenkin silmissä sitä pyhää niin sen pohjalta tämän ajomoodin nimeäminen on ok.

  Mutta itse asiaan, kelkan luonne muuttuu täysin, hevosvoimista otetaan pois reilusti ja kaasun liipaiseminen ei aiheuta mitään ennalta arvaamatonta. Oma kokemus oli kuitenkin se että kun oli tottunut sport ja normaali asennon nopeaan reagoitiin niin nyt ei reitillä meinannut onnistua mikään:) Mutta jos lähtiessä on mielessä maisemien kattelu tai jos kelkkaa ollaan luovuttamassa kokemattoman kuljettajan ajoon niin tämähän sopii siihen ku nenä päähän.

  Keulan vieterit on tällaiselle painava keulaiselle aivan liian löysät ja tämä korostuu eritoten puunkierrossa. Keula vaipuu alle ja tekee ohjauksesta mutkaan tultaessa raskaan, kaasun avaaminen taas mutkassa aiheuttaa pahaa aliohjautumista. Tämä kulutta voimia mutkaisilla osuuksilla todella nopeasti. Esijännitystä tuskin kannatta lisätä kun sitä on noissa jo tehtaan jäljiltä varmasti reilusti. Eli vaatii ehdottomasti jäykemmät jouset keulaan + simmityksen.

  Harmi kun tässä yksilössä ei ollut niitä sähköiskareita. Toki niilläkin on oma hintalappunsa ja sillä rahalla tähän päivittää ja simmittää vaikka mitä.

  Jarru on tämän hinta luokan kelkassa aivan per&%#stä:mad::mad::mad: Toisekseen kelkka omaa tehtaan jäljiltä monelle meistä todella tehokkaan moottorin, jonka menohaluja ei tämä jarru siedä yhtään ainakaan mutkaisemmalla reitillä, liekkö sitten loppupelissä suoremmillakaan… Ite tykkään reitillä ajaessa ”sitoa” jarrulla mutkissa niin joka pysähdys tuo jarrun ”kainon” tuoksun nenään… Toki itse voi tuota asiaa parannella mutta edellä on tilanne tehtaan jäljiltä.

  En ajanut orkkis suksilla metriäkään mutta jos ne on sellaiset kun aikaisemmin niin soveltuu ne todella hyvin siihen että kelkka siirretään uutena liikkeestä kärryyn ja käytettynä kärrystä liikkeeseen :rolleyes::D
  Koeajo yksilö oli tosiaan varustettu Bladen XC+:lla jotka toimi sanotaanko kohtalaisesti. Itse valitsisin kuitenkin tähän kelkkaan mieluimmin Bladen mallistosta DS+.

  Kelkan oman kulutusmittarin mukaan minulla kulutus pyöri 25.7 – 27,2l/100km.

  No yhtä kaikki, tämä kelkka on varustettu kyllä hienolla moottorilla. Testi ajankohta ei ollut muuten otollinen mutta esimerkiksi monen paikkakunnan nopeille reiteille tämä olisi kyllä hieno kelkka, toki vaati omaan makuun silloinkin ”parit” muutokset:)
   
  Reverend_, Hemikoo, HannuIk ja 5 muut tykkäävät tästä.
 2. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Tuli hankittua tämmöinen -22 900R X-RS. En ollut aiemmin ajanut ko. moottorin R-versiolla, vanhemmalla kylläkin. Mutta nyt täytyy sanoa että nyt on Moottori tehty! Tehoa on ja on myös aika hyvä käytettävyys. Yllättynyt olen miten hienostunut tästä on saatu, kuulopuheiden perusteella odotin jotain muuta. Kaasuvaste on ehkä lineaarisin ja siten tämän uskaltaisi antaa ajoon kokemattomammallekin kunhan vaan täysipäinen on noiden tehojen takia:D

  Tarkoitus olisi tästä saada kampe pitemmille touringeille pienellä leikkisyydellä höystettynä.
  - Alusta tuntuu yhtä löysältä kuin -18 850 X-RS, ei pysty ajamaan kuin "kävelyvauhtia". Onko porukka laittanut säätöjä suoraan kuussatkusta? Mitkä jouset keulaan?
  - Katteet ei ole kovin suojaavat, esim. kuin gen4 kaksitahtisissa. Viima osuu suoraan polviin ja siitä syliin. Onko tuuliohjaimia tms. saatavilla?
  - Kahvatupet tuntuu liukkailta, onko muilla samaa? Onnistuukohan tupet vaihtaa ilman että rikkoo lämppäreitä?
  - Takuunalainen kampe, voiko / onko tarvetta variaattorin rullat vaihtaa silti kestävämpiin?
  - Vetoketjun säätö, pakin rattaat tuo väljää vetopuolelle niin että ei onnistu enää varin lautasesta kokeilla ketjun kireyttä. Kiristyspultti on vähän tunnoton. Miten tuon kireyden saisi kohdalleen vai pitäisikö käyttää koppa auki ja opetella?

  Lämpökuorma kuomun alla on valtava, lisävaloa ei varmaan uskalla laittaa keulalle tukkimaan ilmanottoaukkoja vaan pitää laittaa kopalle tai ajovalon päälle.

  IMG_20230131_115857.jpg

  IMG_20230130_205522.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 4/2/23
  juketsu, ///AJS, FFoxi ja 3 muut tykkäävät tästä.
 3. ///AJS

  ///AJS Well-Known Member

  Minä miettisin sinuna jotain 27nm jousia + simmi tai vastaavasti jotku progressiiviset jouset 24 - 27nm ja niille hyvä simmi, esim. Totaltek.
  Kannatta myös miettiä et laittas etupukin iskariin yksiosaisen jousen -> toimii huomattavasti paremmin.
  Kahvatuppeja löyttyy pitävempiä esim. lynxin valikoimasta, paineilmalla pois ja uudet tilalle ni ei rikkoudu läppärit
  Voi vaihtaa paremmat rullat vaikka on takuunalanen.
  Ketjun säädät vain sillä avaimella niin että menee jäykäksi ja pyöräytät taaksepäin sen verran et se sokka naksahtaa tai katot kun se sokka ns. "liikkuu" ni näät milloin se on sen kiristyspultin loven kohdalla.
   
  Reverend_ tykkää tästä.
 4. Svelo

  Svelo Ski-Doo Renegade X-RS 900 ACE Turbo

  Onko tietoa minkä maton laittoi tilalle?
   
 5. tarhill

  tarhill Well-Known Member

  Jep, tämä 51 mm mattoasia kiinnostaa itseänikin. Alkaa tuo originaali 41 mm nastamatto hiukkasen näyttämään antautumisen merkkejä. Toki vajaa 8000 km sillä kai menty ja vähän pykimää havaittavissa.
   
 6. uffe

  uffe New Member

  challengeri 41x349x51 ON TOIMIVA!
   
 7. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Itsellä oli 38 leveä 51mm lapulla oleva challenger aikanaan Crossfiressa ja ok matto. Siinä oli kuitenkin omat huonoutensa reittiajoon. Paljon herkemmin olisi vaatinut raapimet kuivassa kelissä kuin vähän matalampi harja ja sitten sopivassa kelissä vaarallisen liukas jarrutuksissa. Tällä matolla useamman kerran mentiin ulkomutkasta pitkäksi kun ei mitään tapahtunut jarruttaessa. Tämä johtui mielestäni siitä, että ne laput on sen verran löysät, että sopivan kovalla reittipinnalla ne pyörähtää kärkiosasta jarrutuksessa alle ja kelkka menee aika pulkkana sitten. Umpiselle hyvä matto.
  Omasta mielestä cobra on ollut todella hyvä reittimatto, mutta eihän se sitten umpisessa kauheasti pidä. Jos hakee sinne myös pitoja Cobraa enemmän niin Hurricane tai ehkä Challenger trail ( tässä on jäykempi lappu kuin korkeampiharjaisessa challengerissa oli ainakin itsellä) voisi olla ok vaihtoehtoja. Ja onhan se toki 2" lapulla oleva Backcountrykin olemassa.
   
 8. M.E.A

  M.E.A Lynx

  Challenger trail 41 leveänä ja 44 lapulla on loistava matto tehokkaaseen reittikelkkaan. Itellä oli kahdessakin eri 850 renessä. Kestää kilsoja kovillakin keskinopeuksilla ja tuo sopivasti lisäpitoa ilman liikaa sivuttaispitoa. Rullaa hyvin ja hauskuus kasvaa kun keulakin kevenee. Makuasioita mutta minusta tuolla 51 lapulla saa vaan lisäkankeutta ja heikomman keston/rullaavuuden. Umpisvehettähän tuosta ei saa millään matolla.
   
 9. tarhill

  tarhill Well-Known Member

  Jep, ei tästä umpispeliä tule mutta jonkinverran tulee ajeltua reittien ulkopuolella ja pehmeässä niin josko tuo 51 mm matto avittaisi siellä. Edellisessä xtrim re800 oli se 59 mm matto ja se oli kyllä hyvä ja kestäväkin. Reilu 7000 km oli kelkan mittarissa ja matto oli liki virheetön vaikka jäisiä reittejä tuli ajettua. Hämmästyin kyllä maton kestävyydestä. Varmaan se vie ketteryyttä reitillä mutta eipä sitä niin kiireellä ajeta etteikö perille ehdi.
  Vieläpä tuossa alkuperäisessä taitaa olla "metrejä" jäljellä niin pitää arpoa sitten uudemman kerran ku vaihto ajankohtainen
   
 10. M.E.A

  M.E.A Lynx

  Tuota mattoa miettiessä kannattaa ottaa huomioon että saatavuus on tällä hetkellä surkea ainakin tietyissä malleissa. Toimitusajat kuukausia.
   
 11. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Hmm... Taitaa vielä vaatia tiukempaa simmiä ja jäykempää jousta:rolleyes:
  Tässä seuraus 24nm jouset ja semi topakka simmi: 20230211_160629.jpg
   
 12. M.E.A

  M.E.A Lynx

  On tainnu tulla semmonen tälli että auttaneeko tuohon mitkään jouset tai simmit?
   
 13. vetkulilm

  vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

  Tuon siitä saa ku yrittää ajjaa painavalla nelarilla samaa kyytiä kuin kisakireellä haisulilla.:confused:
   
  Nebwy, ///AJS, Vesukka ja 3 muut tykkäävät tästä.
 14. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

  Ei endurolla ollu mitään ongelmia samalla pätkällä:D
   
  Nebwy, JiiKoo, ///AJS ja 3 muut tykkäävät tästä.
 15. M.E.A

  M.E.A Lynx

  Täällähän on pientä piruilua havaittavissa:D
   
  Mika_R ja vetkulilm tykkäävät tästä.
 16. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Ai ei vai? Miten minulla on muistikuva, että Endurokuskilla oli vaikeaa tunnustella hampaita suussa??? Voin toki muistaa tässä iässä jo väärinkin. :D:D:D
   
  Mika_R tykkää tästä.
 17. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Vain pientä pätemisen tarvetta ja puukon kääntöä selässä, perisuomalaiseen tyyliin. :D
   
  Nebwy, Mika_R, ///AJS ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 18. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Jos miettii tarkkaan, niin nämä vauriot tuli silloin, kun alkoi varomaan. Eikös se usein käy juurikin niin?:rolleyes:
  Kun pitää miettiä, höllätäkö vai kaasuttaa? Tuolla vehkeellä kannattaa näköjään kaasuttaa, sillä sitä kaasua riittää pidemmälle, kun siinä haisulissa...:p:D:p:D
   
  Mika_R, vetkulilm ja M.E.A tykkäävät tästä.
 19. immi

  immi Active Member

  Mulla joutui xterrainissa laittamaan 26-30 etujouset ja etupukkiin 58-75 jousen. On terraini nelarina sen verran painavampi kuin kakstahti koneelliset.
   
  Hemikoo, Mika_R ja Nipademu tykkäävät tästä.
 20. Vesukka

  Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

  Mitä kaikkee joutuu uusimaan?
   

Suosittele tätä sivua