Sukset

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä frosty, 14/1/06.

 1. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Kantavuus on pakollista, mutta liika on pahasta.
   
 2. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Siinäpä se
   

  Lisätyt liitteet:

 3. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Tasamaan ajossa tuosta on vain haittaa, mutta rinteissä vois olla vähän apua. Tai no alas tullessa taas haittaa.. Täytyypä miettiä pitäisikö testiksi pilata nuo :rolleyes:
   
 4. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Kannattaa toki miettiä mitä sukselta haluaa, ettei pilaa niitä. Mulla tuntunut että kantaa keula liikaa tuolla 38" leveydellä. Nyt on 3cm kapeampi keula ummenkikkailuihin ja reitillä kuitenkin sama raideleveys, joten ei muutosta siihen. Hyvältä tuntui tasamaalla ja varsinkin rinteissä. Myös alastulossa jyrkässä rinteessä oli helpompi pitää kelkka kallellaan.

  Vähän olen ihmetellyt miksei ole tehty yhtään suksia tällä idealla epäsymmetriseksi. Raideleveys pysyy reitille leveämpänä ja keulan leveys taas kapeampana ummelle. No, näin se onnistuu kotikonstein tarpeeksi leveistä suksista ;)
   
 5. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Eti vanhojen summittien suksia ne oli semmosia että leveni keskelle päin ja ulkolaita oli suora..
   
 6. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  On tehty. Meillä oli 2002vm rangerissa epäsymmetriset sukset. Ajaessa näytti että sukset harottaa melko reilusti :D
   
  linxi ja Fudge tykkäävät tästä.
 7. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  WP_20180106_11_19_58_Pro.jpg Suksen jatkot pelasti isommalta vahingolta. Olisi varmaan särkynyt jotain ilman jatkopaloja, nyt selvisi säikähdyksellä ja kivi löi vain suksen ylös olkavartta vasten. Vittumainen korkea ja tasakylkinen kivi mihin loppui matkanteko, hetkeksi :p

  Ei ollut kyllä tukivarsien vaihtokaan kaukana.
   
  Viimeksi muokattu: 4/2/18
 8. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Verrattiin suksia tuon kuvassa näkyvän summitin kans. Summitin suksen kärjet oli noin samalla korkeudella kuin jatketut bladet. Ilman jatkoja Blade DS:t on jo vaarallisen terävä ja matala kärkiset.
   
 9. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Hyvin ne silti pelaa. Summitissa sukset on kuin järviset. Jotenkin ärsyttävä ajaa kun suksi kampeaa koko ajan pystyyn. Itse tykkään matalemmasta kärjestä.
   
 10. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Hyvät ne on, ei siitä pääse mihinkään. Ite vain tykkään että suksen kärki pomppaa vastapenkoista ja kivistä/kannoista/juurakoista...mieluiten ylöspäin.

  Muuten loistavat sukset. En mie noita muuten olisi edes alkanut muokkaamaan, vaan vaihtanut koko sukset.
   
 11. peruna.

  peruna. Ski-Doo Summit X Expert-20 & Ockelbo Poro -84

  Tullu nyt tänä talavena ajettua nuilla ca pro BX suksilla ja ei voi kyllä kun kehua. Laitoin ne tuohon summittiin heti ennenkö olin ajanu yhtään ja tuntu hyviltä perus suksilta. Mutta sittä plastidippailin olkatapit ja ajattelin että kokeilenpa niitä vakiosuksia kun ne oli siinä hollilla. Ja olihan ne kyllä reitillä niin toivottomat vrt bx.
  Meni kyllä heti bx takasi ja pysyy. :) kääntyy jopa melko hyvin ja eipä hoksaa että olis raskaammat mitä vakiot, puskemista vaan paljo vähempi. Eihän nuot nyt kuitenkaan mitkään pp:t ole, mutta aika täydellinen kompromissi minusta, pp:t kuitenkin niin raskaat ajaa ja ne voi tehä pikku ylläreitä.
  Toki voihan ne vakiot josaki oikeen syväsä olla ihan hyvät, mutta kyllä nämät minusta ummellaki pelaa paremmin.
   
  Fudge tykkää tästä.
 12. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  Pätkässä taas kantavuutta ei ole koskaan liikaa, kunhan köli riittää ohjaamaan. Leveä keula ja lyhyt matto on sellainen kombo että jos meinaa edetä pehmeällä niin keulan on pysyttävä pinnalla...
   
 13. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Nyt lähtee PP:eet yamcat:tin keulalta. Vaikka luotettavat ovatkin niin liian raskaat ellei ole pehmeitä tarjolla. Kääntyvyys noilla on hyvä, kuten olen aikaisemmin maininnut. Pääsin kokeilemaan kaverin brp nelaria jossa originaali sukset, tarkka tyyppi ei mulla tiedossa, vielä. Ero on mieletön, se oli/on helppo ja kevyt ajettava. Tokikin sen suksien köli on selkeästi matalampi ja tasa levyinen. Vertasin noiden jättämää jälkeä omiini. Pp:ee veti lähes pari tuumaa syvempää köliuraa. Nyt tarkoitan nimenomaan köliuraa.
  Netistä tutkaillut minkä tyyppisiä löytyisi. Onhan niitä vaikka mitä... tavoitteena löytää kohtuu korkealla kölillä mutta tasapohja suksi. Köli voisi olla noin 20-30mm korkea, ei sivukölejä, ei ainakaan kovin korkeita. Grippereitä joskus kattelin mutta ei muista millanen olivat malliltaan. Mohawk on kait lähes sama kuin pp:ee? Tuossa vois toimia jota herjatut Ctrl:lit... Katsotaan mitä keksitään...
   
 14. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Catin/Yamahan 7" mountainit tuntuu Viperissä aivan toimivilta. DS Bladet jää vielä toistaiseksi tallin nurkkaan odottelemaan käyttöä, kun kerrankin ei ole heti tarvetta vaihtaa orkkis suksia. Ohjaavat johdonmukaisesti reitillä/ummella ja kantavat keulaa ummella sopivasti. 4" mahdollisuus keulan leveyssäätöön pelkillä suksilla yamacatissa on kyllä aivan loistava ominaisuus.
   
  Viimeksi muokattu: 4/2/18
  Akma11 ja Hemikoo tykkäävät tästä.
 15. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Jos kevyttä ohjausta arvostaa, se katin offsettiraudalla oleva suksi on hyvä @fleec :llä kokemusta? Itsellä oli tarkoitus ostaa moiset mutta toistaiseksi on jäänyt tilaamatta. Pilot 6.9 (se leveä touringmalli tuplaraudalla) testattu ja on kevyt ajaa sekä menee minne pitää mutta ummella tai jos on paljon reitillä puuteria ei ohjaa.
   
  ParCatti tykkää tästä.
 16. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Vähän vertailua suksien välillä. Blade DS 10cm jatkot päissä ja kuitenkin on kärki matalammalla kuin Yamacatin mountain 7". Vetolenkki nostaa suksen kärkeä, mutta on niin ohut kärjestä ettei vaikuta kanttailuun. Kärki riittävän korkea ja hieman leveämpi, kuin muu suksi. Pysyy hyvin lumen alla, muttei haukkaa yllättävästi keulan pudotessa lumeen. Reitillä yllätyksetöntä menoa, ohjaa sopivasti, eikä pahasti vetele. Painavat DS Bladeja enemmän näppituntumalla. IMG_20180205_215954.jpg IMG_20180205_220416.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 5/2/18
 17. ParCatti

  ParCatti Arctic Cat M / SKS 850 / Renegade ACE

  Pilot Mountain 6.9 toimii mielestäni juuri näin.
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 18. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Blade ds:t on tehty 2t vehkeisiin. Eli ei tarvi myötäillä jäisiä mättäitä ja kiviä :pEipä kyllä ikinä ole ollut ongelmia nuiden kanssa vaikka en ole mitään jatkoja laittanut. Vajaa sentin vedin laidoilta pois kun olivat jo niin hakatun näköiset ja halutti nähdä muuttuuko jos ovat hieman kapeammat. Ainakaan enempää ei kannata kaventaa.
   
 19. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Nelarit tosiaan kyntää teräshangillakin vähän määttään alta ja kesällä näyttää ajojälki mönkijäuralta. Kakstahti piirtää vain hentoa ohjausraudan jälkeä puuterin pintaan, silloin harvoin kun sukset edes koskee lumeen ;)

  Enpä ole huomannut suksien kantokyvyssä eroja nelarien ja kakstahdin välillä. En ole kyllä raskaasti keulapainoisilla ajanutkaan. Samaa DS bladea käyttää berppi myös nelareissa. Jopa hyötyvehkeissä, joilla ei keula juuri kevene. Vaarallisen matala kärki yleiskäyttöön metsäsuomen maastoissa. Vahinkohan noilla kävi pari kertaa kevyen kakstahdin kanssa tänä talvena. Toisella kerralla jatkot pelasti keulan täystuholta. Muuten pätevät sukset ja loputtomaan puuteriin erittäin hyvät. Siihen ovat suunniteltukin.

  Ps. Käy JiiPee kattoon Arctic Cat 2018 topikista video "maatalouskone". Olen saamaa mieltä, ei tosiaan tarvi DS Blade korkeita kärkiä kakstahdilla. Tarviiko suksia ollenkaan? :p ;)
   
  Viimeksi muokattu: 6/2/18
 20. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Tainnut umpisensuksiin löytyä viisatenkivi, kun noita eri merkin suksia katsoo. Hyvin ovat samaa kokoluokkaa ja myös rakenteeltaan perusidea hyvin sama kaikissa. Pieniä eroja, mutta ei yhtään radikaalia eroavaisuutta löydy. Kaikilla varmaan hoitaa hommat hyvin.
   

Suosittele tätä sivua