Sukset

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä frosty, 14/1/06.

 1. Han$a

  Han$a Well-Known Member

  Eilen nipsasin ohjainraudasta yhden palan pois, nyt 3 pultilla kiinnitys ja mitta on nyt sprint ohjurin mittainen. 405 mm. Hiasin varsin viimesintä kovapalaa, niitä on 5 kpl tuossa raudassa peräkkäi. liekö mitään vaikutusta, toivottavasti ei huononnu. Oli muuten kovaa metallia, ei ihan heti lähteny mirkelillä tasottumaan...Viikon päästä näkee oliko apua!
   
  Fudge ja Vesukka tykkäävät tästä.
 2. Vesukka

  Vesukka Xtrim 600 re, Rs Venture

  Mulla hiottu etupäästä matalammaks kovametallia eli olkatapin etupuolelta. Lyhennys takanta ois tarkotus tehhä, mut testi lumet on vähissä..
   
 3. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Itse laitoin kupukanta pultit niihin ylimääräisiin pultin reikiin niin ei ole sukset kuluneet nimeksikään, eikä myöskään lumi lennä ensimmäisistä rei`istä silmille. Moni joka valittaa CA XTX suksea raskaaksi tekee siitä itselleen raskaamman mitä se oikeasti on, esim. Bladen jälkeen joka vaatii kokoajan sellaista pientä kääntelyä ja mutkissa korjaamista, CA:lla kääntöä vain nimeksi ja menee kuin karting auto. Pahkan päällähän tuommonen CA lankku on kyllä naurettavan vakaa.
  Itse oon reunoja oikonut kuuilmapuhaltimella sekä puukalikat puristimella kiinni ja vääntöä.
   
  rupsu, Fudge, Vesukka ja 2 muut tykkäävät tästä.
 4. Han$a

  Han$a Well-Known Member

  Nonii nyt tuli ihan nokko testiä kun pätkäsin nuo ohjurit suksesta. Kelkka muuttu ihan totaalisesti ja positiiviseen suuntaan. Ohjaus keveni huomattavasti ja tuikkiminen loppu. Nyt vois sanoa että kelkka toimii juuri niinkuin pitääkin. Tarkka ja kevyt ohjaus sekä alusta toimii kuin unelma.
   
  M.E.A, Vesukka ja Fudge tykkäävät tästä.
 5. jermu

  jermu Well-Known Member

  Xterrainiin saisi vähän lisää kantavuutta saada keulaan. Nythän keulassa on blade XC sukset. Millaiset on noi uudet blade DS+ sukset verrattuna noihin XC malleihin?

  Tuleeko ohjauksesta raskaampaa ja miten reittikäyttäytyminen muuttuu?
   
 6. Juh0o

  Juh0o New Member

  Tuli hommattua tuollaiset XC bladet kulahtaneiden powdereiden tilalle -08 RE. Orkkis kumiin piti tehdä pieni kolo pohjaan että istui sukseen paikalleen.

  Mielestäni powderi oli yleisesti hieman liian pureva tai tarkka, vähän rauhaton ajettava. XC rauhallisempi, normi reitillä toimii paremmin, mutta jos reitille on satanut vaikka 10cm höttöä ei pelaa niin hyvin kun powderi.
  Kummallakin on ajettu totaltekin sprintti raudalla. Auttaako tuo freeride rauta lumisella reitillä?

  Alennuksesta irtosi 250€ täydellinen setti, hintaansa nähden kyllä hyvät.
   
 7. Aa-Vee

  Aa-Vee Active Member

  Sama suksi mullakin Ravessa ja vaihdoin viime vkl freeride raudan, kääntyy lumella ja pehmeällä reitillä paremmin ja ohjaus tarkempi. Haritusta sai himpun verran lisätä, niin rauhattomuus poistui kovalla reitillä.
   
  Juh0o tykkää tästä.
 8. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Ski-doon pilot r2-suksi. Kattellu tässä, että tuohan on melko lailla suora kopio C&A Pro XTX:stä (tai XT:stä). Onko kukaan tutkinut, että saisko noi C&A Pro kiinnikkesarjan kanssa kuin helposti Polarikseen? Tai että meniskö noihin ylipäätään C&A:n kiinnikkeet kuin helpolla? Olis vaan selvästi edullisempi suksena, kuin C&A Pro.
   
 9. Kojontti

  Kojontti 600R RE, 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Mistä tuon selvästi edullisemmin saa? Minusta menee niin lähelle koko pakettina hinta että melko yhdentekevää kumman ottaa mutta C&A on vankempaa tekoa.

  Itse kysymykseen, eiköhän tuo viimeistään kumia muokkaamalla sovi.
   
 10. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Selvästi... Noh mitä nyt tietenki kukanenki pitää pienenä hintaerona, mutta esim. SVH.fi, pilot R:ät mustana 149€/kpl, eli n. 300 pari. Ainakin olettaisin kappalehinnaksi tuon. Siihen tietenki sitten vielä kiinnikkeet ja ohjainraudat. C&A Pro XT 412€ pari (mustat, tokihan vihreät sais muutamaa euroa halvemmalla) + kiinnikkeet ja raudat lisäksi. Eli on tuossa nyt kuitenki reippaasti satku säästöä pelkissä suksissa. Pitää pikkurahana kuka tahtoo, mutta kun aikomuksena laittaa ne 15v vanhaan parin tonnin kelkkaan, eikä mihinkään 2022-mallin >15000€ kelkkaan, niin...
  https://www.svh.fi/kelkka/alusta/sukset/c-ja-a-pro-xt-extreme-sukset
  https://www.svh.fi/kelkka/alusta/sukset/pilot-r-sukset

  Niin noh joo, noihin ei ole vielä kysytty tarjouksia, mutta tuskin tuo kovin hirveästi tuosta tuo hintaero muuttuu

  Edit: Kumpi muuten on oikea malli, Pilot R vai Pilot R2? Samoja kuvia ainakin googletus tarjoaa...

  Edit2: Loukko.com Pilot R:t keltaisena 129€, voi olla tietenki kappalehintakin, mutta parihinnaksi jää sittenki alle 260€. Siihen toki lisäksi ohjainraudat ja kiinnikkeet...

  Edit 3: jaa, nyt vasta huomasin, että noihin pilotteihin tarvii noi nokkakahvat erikseen ostaa ja niiden kappalehinta on aika kova.
   
  Viimeksi muokattu: 4/4/21
  Hemikoo tykkää tästä.
 11. Kojontti

  Kojontti 600R RE, 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Juu, en ole itsekään uusia suksia ostanut ihan hetkeen koska halvalla kelkalla itsekin ajelen. Mutta laskeskelin että kympeissä se hintaero on ilman suksen kumeja.

  Tuo ärräpilotti on muuten aika raju suksi, profiili vastaa C&A XT:tä. Mutta tuolla palstalla pyörii noitakin miedompia C&A settejä ihan kohtuuhinnalla kaupan, poika osti omaansa uudenveroiset 2/3 hinnalla...

  Tuosta esimerkiksi olis valmis setti: http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?threads/ca-pro-xtx-sukset-370€.147040/
   
 12. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Joo... saahan sitä keskiköliä aina höylättyä, jos se liian raju. XTX:n ja XT:n suurin erohan on tuo keskikölin korkeus, XT 1 1/2" (n.38mm), XTX 1", eli n.25mm. Eli jos se äRrä-pilotti on saman korkuisella keskikölillä, kuin XT, niin kyllähän siitä äkkiä sen puoli tuumaa sähköhöylällä pyyhkäisee pois.

  Tokihan käytetyt on vaihtoehto, jos sattuu sopivaan hintaa eteen. Nyt tuolla myyntipalstalla toki olis ainakin noi linkittämäsi. Mutta sen verran seurannu eri myyntipalstoja tässä talven mittaan, että ei noita C&A Pron suksia esimekiksi kovin useasti ole tarjolla.

  Mutta toisaalta tuli tässä sellainenkin mieleen, että kesällä tai viimeistään syksyllä tulossa veronpalautuksia ihan kohtuullisen iso summa itselle, että taidan jättää tuon suksien oston sinne. Ei tässä enää paljoa tälle talvelle ole ajokelejä ja noi nykyiset sukset on nyt kuitenki ihan OK, jos hieman huonoa kantavuutta ei lasketa.
   
  Viimeksi muokattu: 5/4/21
  Kojontti tykkää tästä.
 13. Korvenmies

  Korvenmies Well-Known Member

  Mitä mieltä olette pilot ds3 suksesta? Pärjääkö joka kelissä vai meneekö vaikeaksi ajaa?
   
 14. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Päädyin sitten tilaamaan C&A Pro BX:t sledstoresta, kun oli tarjouksessa 299 ( huom: OLI tarjouksessa aiemmin kesällä siis, eivät ole enää).
   
 15. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Ja pienen harkinnan jälkeen päätin kokeilla mahdollisimman miedolla raudoilla näin ensialkuun. Eli Totaltekin Zerot tulossa, ko. raudoissahan ei ole kovametallipaloja ainuttakaan.
   
 16. Vesukka

  Vesukka Xtrim 600 re, Rs Venture

  Ite meinasin viritellä rs ventureen ca mtx:t ens talvelle, kun vakiot tuntuu kaposille. Mtx:t ois varmaan riittävän kantavat painavalle keulalle. Onko kokemuksia?
  Saapi myös tarjota hyväkuntoisia mtx:ä, jos jollakin joutava..
   
 17. jermu

  jermu Well-Known Member

  Nyt olis alla Blade XC sukset mutta kaipaisi hieman lisää kantavuutta keulaa niin miten eroaa nämä uudet Blade DS+ sukset tuosta XC suksesta? Onko kantavuutta / leveyttä enenemmän. Toimiiko kohtuullisesti myös reittihommissa? Xterrain 3900 nokalle olis tulossa jokapaikan sukseksi.
   
 18. teme-

  teme- Well-Known Member

  Tuli huomattua eilen sama, aloin jo harkitsemaan että vaihdan tähän nykyseenkin vanhat kunnon pepet (powder pro) niin ei tarvii arpoo kääntyykö vai ei. Nepä on ollu samat pepet jokaisessa kelkassa alla, kohta varmaan pitää nostaa tallin kattoon ne.:D
   
 19. HMK

  HMK Well-Known Member

  Minkälaiset kokemukset blade ds+ ja blade ds suksista. Vanhan mallin bladet nyt 146 bc xrs:ssä ja on omaan makuun hiukan raskaat ajaa ja pientä tuikkimista. Ds näyttäs olevan miedompi köli vs vanha blade, että todenäköisesti kevyempi ajaa. Ds+ on taas normi ds verrattuna hiukan isompi ja pidempi köli sekä suksi pidempi, niin onko raskaampi ajaa kuin normi ds? Onko kokemuksia näistä keskenään? Jommat kummat tarkoitus laittaa.
   
 20. Kojontti

  Kojontti 600R RE, 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Tuollaiset vanhan mallin DS bladet on tallissa, ei ollut oikein reittisuksi meidän porukan ajoon. Kevyt ajaa kyllä.
   

Suosittele tätä sivua