Titan -18->

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Jakelfin, 15/3/17.

 1. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Hahahaha.. Ei ole vielä tullu semmosta vuoriporaa vastaan millä ei 500kg liikahtais...
   
 2. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Jep. Olisi kyllä 60hp acella aika mauton kampe, mutta vääntävällä +135hp nelarilla taas just sopiva kompromissi. Kuten tämä kelkka muutenkin, kaikkien kompromissi kelkkojen äiti.

  Kyllä 500kg reki vuoriporallakin tulee perässä. Raskaat työt tehdään sitten työvehkeillä ;)
   
 3. kaahari

  kaahari Well-Known Member

  No mikä se on sitten se vastaus? Ei saa olla tehoa ja ei se saa olla se vuoripora? Ei leveä ku on kankea, eikä kapea telainen ku ei voi vetää .. Keksippä semmonen sitten ku tiiät
   
 4. kaahari

  kaahari Well-Known Member

  Niin, eikö se yamaha vt oo sinun tarve sitten jo? Jatka vaikka sitä jos ei pituus riitä
   
 5. Janme

  Janme Well-Known Member

  Anteeksi, että väärän mielipiteen ilmaisin, jatkakaa.
   
  Mika_R, Muksu, Fred Scuttle ja 2 muut tykkäävät tästä.
 6. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Joo siis liikkuuhan se varmastikki mutta että kuinka son mielekästä puuhaa semmosella tuola rääseikössä kiskottaa painavaa rekeä ku voimalinja on tähtää ja ammu?? Ja lämmöt huutaa vähän väliä... Ku nythän en tarkottanu missään aakeilalaakeilla kiskottamista johan semmonen onnistuu kaikilta ku sielä helevetillisessä puskassa jossa pittää metrinvälein kattella mistä mahtuu menemään... Mutta joo kukin tyylillään.. Itse olen köyhä eikä ole varraa ostaa joka osa alueelle omaa kelekkaa nii joutuu turraan nuilla kompromissivehkeillä
   
  Fred Scuttle tykkää tästä.
 7. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Jep. Ei täällä kestä heittää mielipiteitä tai leikkiä ajatusleikkiä ja keskustella asioista. Jatkakaa...
   
  Mika_R ja Fred Scuttle tykkäävät tästä.
 8. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Niin no,

  Kyllä tuolle 800-kuutoiselle on oikeasti paikkansa myös leveätelaisissa. Eihä näistä ikinä mitään massamalleja tule, mutta siitä huolimatta. Kuten eräässä kommentissa sanottiin, on kysymys kompromisseista. Eli kaikkea ei voi saada samassa paketissa mutta keskilinjaa voidaan pyrkiä noudattaan mahd parhaalla tavalla.
   
  FFoxi ja petes88 tykkäävät tästä.
 9. Janme

  Janme Well-Known Member

  Njoo, kuten sanottua, nämä on vain omia fiiliksiä. Ja ei tuo näin tottuneellakaan peukalolla ole pikkuvaihteella helpoin ajettava.

  Kannattaa huomioida, että ku kokemuksista ilman tarkempia verrokkeja puhutaan, niin minun huomiot on ihan yhtä oikeita tai vääriä ku kenenkään muunkaan. Jos olet tyytyväinen, niin sinun onnihan se on ja olet löytäny passelin kelkan. Minä en kato minkään väristen lasien kautta ja ei ole jeniäkään kiinni näissä hommissa.
   
  Mika_R ja FFoxi tykkäävät tästä.
 10. Zanne81

  Zanne81 Axys Pro rmk 155

  Itekkin 11 vuotta vuoriporilla ajaneena voin sanoa että nämä on kyllä pätkien jälkeen surkeimpia reen vetäjiä mitä markkinoilta löytyy! Ei näitä kannata edes samassa lauseessa mainita minkään leveätelaisen kanssa..
   
  Mika_R ja Fred Scuttle tykkäävät tästä.
 11. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Pollen rmk onkin varmaan huonoimmasta päästä vuoriporissa, jos rekiä haluaa vetää. Ei mulla ainakaan ole moitittavaa kevyessä (alle 500kg) reenvedossa vuoriporan kanssa. Siinä se tulee perässä, kuin muillakin vehkeillä. Kytkimestä homma paljon kiinni ja myös vedettävästä reestä. Aika reiluakin vauhtia voi pitää hyvin jousitetun reen kanssa.

  Toki kun töihin aletaan ja lapetaan karikoita myöten työreki täyteen rankaa, niin vanha 5900 pääsee silloin ulkoilemaan. Näitä päiviä on vain muutama talvessa, joten itsellä ei niiden takia kannate pelkästään kallista wt pitää. Muut ajot hoituu mukavammalla vehkeellä.

  Hienoahan se on jos 800 2-tahti leveätelaisesta löytää itselleen sopivan laitteen. Eikä muuten ole ihme, että aihe aiheuttaa keskustelua ja mielipiteitä. Sen verran on montaa sekmenttiä sekoitettu tässä vehkeessä, että järki ja fiilis menevät sekaisin. Toisaalta hyötylaite ja toisaalta 800 2-tahtia ei voi perustella kuin hauskuuden kannalta. Aika ristiriitainen vehje tämä Titan.
   
  Viimeksi muokattu: 18/2/18
 12. Janme

  Janme Well-Known Member

  Näin on, makia sillon harvakseltaan aukasta kaasu. Mutta pääosin vain paskaa tuomonen moottori hyötykelkkaan. Pikkuvaihteella tosi hyökivä, vaatii vakaan kaasupeukun. Vahva veikkaus on, että ens vuojen malliin tulee nelarikone, ei tätä näillä avuin ainakaan tällä puolen rapakkoa myyä. Vaan jotta ei mee ihan pelekäksi haukkumiseksi, on sitä huonomminki omiin näppeihin passaavia kelekkoja kohalle sattunu. 1000 km tais tulla tänään täyteen.
   
 13. M.E.A

  M.E.A Lynx

  Onki sitten eri asia mistä se Polle sen nelarikoneen siihen ottaa.
   
  julli tykkää tästä.
 14. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Onko kelhän muuten tietoa missä asteessa tuo lisäpuhallin lähtee pyöriin? Itellä ei kyllä pahemmin lämpöjä ole nostellu mutta ihan mielenkiinnosta haluttais tietää? @Jani Sipola lähtikö teillä testeissä huriseen?
   
 15. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  En tiedä pollesta, mutta Berpiltä jos uuden 900 ace turbon istuttavat Commanderiin, niin tuleehan siitä loistava monitoimikelkka. Ja sehän siihen melko varmasti tulee :D
   
  petes88 tykkää tästä.
 16. Janme

  Janme Well-Known Member

  Aivan samaa mietin tuon julkaisun jälkeen, luulis olevan työkelkkaan parasta paskaa. Onhan se Polaris ennenki nelitahteja tehny, turbollaki, luotan että sieltä saadaan työkelkkaanki moottori aikaiseksi.
   
 17. petes88

  petes88 Well-Known Member

  No joo mutta ihan rehellisesti nuo pollen kelkkojen nelarit mitä tähän asti on nähty on aivan täyttä kuraa, onnettomia esityksiä kaikinpuolin... eli se pitäs keksiä täysin uus nelarikone pollenki...
   
  T-Cat tykkää tästä.
 18. Janme

  Janme Well-Known Member

  Kyllähän se alkaa tuo nelareitten menekki ainaki meillä olevan sitä tasoa, että pakko kait se on niittenki alkaa kunnollista nelitahtista moottoria tekemään. Ainakin, jos meinaa työ- tai tourinkikelkkoja vielä valmistella tälle puolen vesiä. En kyllä ole tietoinen määristä tuolla Amerikanmantereella, mutta kuvittelisi olevan sama trendi.
   
 19. make k

  make k Well-Known Member

  Ite ainaki oon sitämieltä, että on se aika hieno juttu tuo teho kelkassa ja nimenomaan työkelkassa. Sitä tarvii vaikkapa railojen kohalla iso reki perässä. Pakkasella niinku nyt on, tulee railoja jäälle ja vettä pumppaa niihin kohti missä on paksulti lunta. Siihen ku ajat vanhalla föönikoneisella 5900:lla reet perässä niin tulee hikiset talkoot. Enkä minä tiiä onko tuo niin epäsuosittu kelkkasegmentti ku eikö Commari oo euroopan myydyin kelkka. Vastahan tuo oli uutinen, jossa Norjan armeija osti 800 Commantereita heti reilun erän. Ainoa jota nuissa 2-taheissa vierastan on kestävyys. Nyt on alla 1200 rotaxilla ranger alpine ja on kylla lyömätön veturi nastamatolla. 1200 rotax reagoi kaasuun välittömästi pahoissa paikoissa ja vetää vahvasti, on monet kerrat pelastanu sohjopaikoista. Bensaa se syö kyllä pikkustavaille reilusti jos e-tecciin vertaa, vaan on reilusti vääntävämpi. Väitän kyllä, että oikeissa töissä ei vuoriporilla tee yhen mittään.
  Tietysti jos ajaa vain maalla, niin 600 ace riittää vallan mainiosti puunkiertoon.
   
  M.E.A tykkää tästä.
 20. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Mk-lehden matkakelkka testissä aika yllättävää juttua Titanista. Reitillä ei pysy 900 ace commanderin perässä, keskikulutus huimat 28,6l/100km, toimintasäde vain 185km 53litran jätti tankilla ja kiihdytyksessäkin jäi 120hp Yamaha RS Venturelle, jonka keskikulutus samassa ajossa 16,9l/100km.
   
  Viimeksi muokattu: 9/4/18

Suosittele tätä sivua