Titan -18->

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Jakelfin, 15/3/17.

 1. Vette

  Vette Polaris Titan Adventure

  Eilen tuli ajeltua Titanilla 300 km reissu. Kulutus 18 l sataselle. Matkalle mahtui kaikenlaista reittiä ja olen erittäin tyytyväinen kelkan alustaan ja ajo-ominaisuuksiin.
   
 2. Mtl74

  Mtl74 Member

  Mistähänhän mahtais viä tuon lehden löytää missä oli tää vertailu näistä?
   
 3. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

 4. Mtl74

  Mtl74 Member

  Kiitos
   
 5. Vette

  Vette Polaris Titan Adventure

  750 km mittarissa ja edelleen tuntuu hyvältä kelkalta. Kulutus mielestäni aivan normaalia. Reitillä 20-25 l satkulle ja ummella 27-30 l satkulle.
   
 6. Janme

  Janme Well-Known Member

  Rapia 6200 tullu turrattua. Etupukin iskari katkes, muuten ei ongelmia. Yhäkään en tykkää, mutta ainaki toimii.
   
 7. Pistin

  Pistin Well-Known Member

  älyttömän hyvä suksi muita en enhään huoli ja saa vetää tälläkin pailakalla niin lujaa reittiäkin kun tuo kulkee ja umpisella kantaa ja leikkaa hankeenki kun vaan hiukan painoa siirtää
  20190315_153611.jpg
   
  petes88 tykkää tästä.
 8. Pistin

  Pistin Well-Known Member

  20190318_215816.jpg kertoisittako tästä hyvät ja huonot puolet millanen ajaa reittiä ja millanen viedä umpis rallissa... KIITOS
   
 9. Vette

  Vette Polaris Titan Adventure

  Mielestäni todella hyvä ajaa reitillä. Ei titenkään mikään enduro kilpuri, mutta normaali matka-ajossa todella mukava ja kantava alusta. Ummella etenee hyvin, mutta ei ole mikään vuoristokelkka käsiteltävyydeltään. Viistorinteet ja kurvailut vaatii rajumpia otteita sekä kaasunkäyttöä, kuin kevyemmät ja kapeatelaiset vuoristokelkat. 50 cm leveä tela kantaa ummella paremmin kuin 38 cm ja tästä on sekä hyötyä että haittaa.
   
 10. Janme

  Janme Well-Known Member

  Vetää kait sitä vaikka vanerinpaloilla, joissa on ohjurit alla kovalla reitillä, mutta jos vähänki on uutta lunta, niin nuilla Pro Floateilla ei käänny kyllä yhtään mihinkään. Jos nuo nyt sitte mainitsemani sivakat on.
   
 11. Pistin

  Pistin Well-Known Member

  No perjantaina oli 20cm vasta satanutta nuoskalunta reitillä ja ei ainuttakaan kelkan jälkeä ollu sateen jälkeen niin täysiä tuolla sai vetää ja ei se mutkista suoraan menny kun tässä vastailen... siihen kääntyvyyteen vaikuttaa aika paljon muutki asiat kuin sukset esim miten alustan säädät
   
  petes88 tykkää tästä.
 12. Pistin

  Pistin Well-Known Member

  Ja vähemmän se näillä puskee mitä grippereillä semmosethan tässäki oli vakiona ja pois otin kun paremmatki kotoa löyty
   
 13. Janme

  Janme Well-Known Member

  Titanissa ainaki sama, että miten säädät, niin ei käänny huonostikaan.
   
 14. Janme

  Janme Well-Known Member

  Ja tietty SKSsää ja tuomosta leviää panssarivaunua ajetaanki vähän eri tyylillä. Voihan tuo suksi pelataki kallistamalla kääntäessä.
   
 15. Vette

  Vette Polaris Titan Adventure

  Kääntyvyys minun mielestä aivan ok 155 pitkäksi kelkaksi. Toki ei voi verrata esim 144 tai 137. Pitkä ja leveä mattoinen kelkka ei vain käänny yhtä hyvin, kuin pätkä mallin kelkat. Toki jos laittaa järjettömällä kölillä varustetut sukset niin kääntyy, mutta siitäkin tulee omat ongelmansa. Kaikkea hyvää ei vain voi saada samassa paketissa. Kelkan muut hyvät ominaisuudet, kuten alusta ja eteneminen umpisella (menee pinnalla, kun kapeatelaiset menee kesämaita), sekä riittävän tehokas moottori painavat minun vaakakupissa enemmän. Nämä on tietenkin makuasioita ja jokainen ostaa kelkan omaan käyttötarkoitukseen.
   
  petes88 tykkää tästä.
 16. X-rene

  X-rene Skandic -13 ACE, GasGas 300EC -15, Suzuki KQ750

  Onko kellään laskelmia tuntikulutuksesta työajoista. Houkuttelisi vaihtaa nykyinen skandic 600ace titaniin lähinnä vapaa-ajan turrailujen takia. Niihin skandic ei toimi, mutta ladun teossa on on ollut pieniruokaisin kampe 10v kokemuksella. Vetokykyynkin olin tyytyväinen kunnes tälle talvelle ostin toiseksi laitteeksi Yammun 700 traktorin teloilla. Sitten ymmärsin mikä on kova vetokyky ja se yllätti kaikilla muilla ominaisuuksilla positiivisesti, paitsi kulutuksella ja tankin tilavuudella. Joten jos on räknäilty lukemia tunti kulutuksesta ja kokemuksia taakkojen vedosta, niin kiitos.
   
 17. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

 18. Pistin

  Pistin Well-Known Member

  Onko kaikissa titaaneissa tuo maton hurina aivan mahoton? nyt kolmea uutta ajanu ja kaikki ääntää kuin liukujen kärjet vastais vetareihin
   
 19. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Kyllä on.. Itelläki oli piti korvatulppia käyttää ku titanilla ajo.. Muutamat kerrat unohtu laittaa nii kyllä siihen hurinaan tottuu ku jonku aikaa ajaa, aina ekakerralla se ärsytti ku lähti ajeleen... Eli ominaisuus
   
 20. X-rene

  X-rene Skandic -13 ACE, GasGas 300EC -15, Suzuki KQ750


  Kiitoksia Jani vinkistä. Noiden tulosten perusteella kelkka jää vaihtamatta. Käytännössä tuntikulutus yli kaksinkertaisertaistuisi skandicin Aceen verrattuna. Hupi ominaisuudet olisivat varmasti noissa kohdillaan, mutta työkäytössä joutuu miettimään sitä mitä jää viivan alle. Ja niin kuin tuossa jutussa mainitaan, 800 2t moottori ei ole parhaimmillaan työkäytössä. Se on varmasti kiistatonta.
   

Suosittele tätä sivua