Lynx Endurot 2001-2004

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä tek, 29/10/06.

  1. Rantalankila

    Rantalankila DS 3900 -22 & GL 3900 Syncro

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    En tarkalleen muista hintaa, enkä varmuudella voi lamelleja sanoa. Vaihdoin ketjun kesällä, nyt on tullut ajettua n. 150km, mietin olisiko syytä vaihtaa öljyt. Muistaakseni n. 60e ja 13-lamellinen.
     
  2. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Oliko lämmönnousuongelmaa ennen remonttia? Ajattelin vain, että jos ongelma on tullut remontin jälkeen, niin eikös liikkeellä ole vastuu toimittaa korjattu kelkka asiakkaalle, eli jos näin on, niin ei muuta kuin soitto korjausfirmalle! Omallani saattaa päästellä kilometritolkulla lähes lumettomia tienpojia eikä ole valo syttynyt kertaakaan!

    Olihan meillä roiskeläppä paikoillaan?..voi joissain vehkeissä vaikuttaa yllättävänkin paljon. Entäs kaasarin säädöt, ettei vain laihalla kävis, jos kerran kaasua pumppailemalla lämmöt pysyy kurissa?
     
  3. Toyotaman

    Toyotaman Guest

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Oikeestaan kerran kävin kunnolla ajaa ennen remonttia, silloinkin oli aika huonot olosuhteet ja lämmöt nousi. Ei varmaan tullut huollon myötä tuo. Roiskeläppä on paikoillaan, kaasareita en ole säätänyt, oletko sitä mieltä että jos rikkaammalla kokeilis?
     
  4. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Jos arvelet että lunta olisi ollut tarpeeksi että jäähdytyksen olisi pitänyt pelata, niin ota seuraavaksi termostaatti pois. Sillä saat suljettua termostaattivian pois, jos lämmöt vielä nousee.

    Jos tuo varoitusvalon loimuttelu esiintyy pikkuvauhdeissa, niin tuskimpa se lämpeneminen laihoista seoksista johtuu. Ylipäätään en muista kuulleeni että laihasta seoksesta johtuen lämmöt olisi nousseet, kyllä sieltä sitten merkkiääni koneesta kuuluu ensimmäisenä ;D
     
  5. Toyotaman

    Toyotaman Guest

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Mitäs se käytännössä tekee sit ilman termaria?

    Oiskos jossain digikuvaa/räjäytyskuvaa tms. mistä saisi sen paikallistettua?
     
  6. jmmm

    jmmm Lynx Rave sdi -08

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    kannesta lähtevä "ylävesi" letku. Sen alapuolella on termari., yläletkua ei tarvinnut muistaakseni irroittaa vaan termari lähti alakautta pois. Sieltä lähtee letku alaspäin sylinterien "imukaulojen" välissä. Taitaa otattaa kaasarit irti että pääsee käsiks. Kyllä tuo tuntus että termari pelaa jos takakennot lämpiää, mutta voihan se olla ettei tarpeeks.
     
  7. samujeti

    samujeti Ski-oo summit T3 154", Ski-doo Cheyenne

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Joo kyllähän se sieltä lähtee mutta tuota kyllä se melkeenpä vaatii että käyttää kannen auki on plajon helpompi irrottaa mutta saa sen ehkä ilmanki nyhräämällä. mutta en toki suosittele ottamaan sitä irti se vaatii sitte hemmetinmoisen lämmittämisen ennen ku kärsii lähteä ajamaan. ja jos kennot lämpiää ni kyllähän se sitte termostaatti pelaa. Lämpiääkö kenno niin paljon että kuumana ei kärsi kättä piettää siinä?? Ja minkä väriset on tulpat?
     
  8. Toyotaman

    Toyotaman Guest

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Pitää pakkasjakson jälkeen testailla taas kärsiikö kättä pitää kii kennossa kuumana, testasin viimeks vaan silleen että ne rupes lämpenee mut en sen enempää. Samoin otan tulpat irti ja katon miltä näyttää. Nyt -25 pakkasta joten ei tarkene lähtee kokeilee! Informoin taas...
     
  9. Hippo

    Hippo Well-Known Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Mulla oli kans tuota lämpöongelmaa ja alussa mulla oliki vaan pelkkä takakenno käytössä, johtui siitä.
    Sitte revin termostaatin pois ja lisäsin sen etukennon, kyllä sillä nyt ajamaan pystyy mutta lämpövalo kiiluu silmiin siltiki vähän väliä.
    Mulla kylläki kasisatanen mutta lieneekö tuolla väliä mikä kone sielä kuomun alla on, taitaa olla ominaisuus evossa ::)
     
  10. jmmm

    jmmm Lynx Rave sdi -08

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Itelläni ei ole ollut mitään ongelmaa ikinä lämpöjen kanssa, ajettu plussa keleilläkin. Voihan olla mahdollista että anturikin heittää hieman väärää tietoa lämmöistä...
     
  11. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Eipähän tuossa exässä ollut ikinä lämpöjen kanssa ongelmaa muuten kuin laitto lämpimällä kelillä käyntiin pienen tauon jälkeen.
     
  12. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Termostaatti voi kyllä jumia molemmin päin. Eli se voi jäädä raolleen, jolloin vettä kiertää koko ajan jonkin verran, tai sitten se voi jumia niin ettei reikä aukene kunnolla. Silloin kennot kyllä lämpiää, mutta isompi lämpökuorma ei ehi jäähtyä.
     
  13. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Eipä ole omassa vielä koskaan syttynyt, vaikka kuin lumetonta tietä ajanu että liuvvut jo alkaneet tartahteleen. Tai voi olla että eteenpäin siirretty ja korotettu stonga peittää näkyvyyden valolle ;D Mittariakaan ei nää kuin kurkkimalla :)
     
  14. samujeti

    samujeti Ski-oo summit T3 154", Ski-doo Cheyenne

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    siksipä justiin pitää kokeilla kuinka kuumaksi se kenno lämpeää jos se ei ole ku semmonen että kättä kärsii hyvin piettää siinä ni termostaatti ei aukea kunnolla.
     
  15. Toyotaman

    Toyotaman Guest

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    ^
    Heti kun uskaltaa nenän lyödä ulos niin testaan tämän mut ennusteen mukaan menee ens viikkoon prkl...

    Pitää varmaan laittaa auton sisätilalämmitin kelkan kopan alle puhaltamaan ennen seuraavaa starttia, on semmoinen keli tuolla ulkona.
     
  16. samujeti

    samujeti Ski-oo summit T3 154", Ski-doo Cheyenne

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Ei se 25 ole vielä mikhän! kerran ku oli 37 pakkasta ja yrittelin mettään lähtiä ni sillon piti laittaa auton lämmitin kuomun alle ku kävi vaan yhellä pytyllä ku kylmänä yritti käyntiin. ;D
     
  17. tommi

    tommi Lynx x-trim re 800 -17

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Offiksi menee, mutta hauska tarina jälkeenpäin...

    Ite ku oon tämmönen riisitautinen, niin en jaksanu vetää tuota 800 käyntiin -35 pakkasella, ku ois pitäny saaha kelkka kärryyn ja sillä talliin :-* ...no ei siinä sitten auttanu ku hakea kuumailmapuhallin ja sopivan kaukaa tohottaa konetta ja välillä pakoputkesta sisään ;D

    Jälkeen päin ajateltuna tuskin tuommosta alumiini könttiä saa juurikaan sillä puhaltimella lämmitettyä vartissa, mutta ehkä se henkinen puoli oli tärkein ja sai levähettyä välillä 8)

    Ekalla nykäsyllä kaikki voimat peliin ja meni kahen puristuksen yli :D Toisella niin lujaa, että tuntu käsi irtoavan olkapäätä myöten, kolmanella tuli "takapotku" ja meinasin mennä sitä narun reijästä konehuoneeseen :eek: Sitten oliki voimat niin loppu ja olkapää kipiänä, että meinasin luovuttaa...mutta ku kuitenki anto sen takapotkun, niin jokuhan siellä jo sytty :-* "vielä kerran" aattelin ja nykäsin mitä olkapäältäni enää uskalsin, ja jo vain se hörähti vihdoin käymään 8)
     
  18. Late_83

    Late_83 Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    neuvoisin kans tarkistamaan sen anturin toimivuuden ku alkaa jo melkei kaikki muut konstit olla kokeiltu :)
     
  19. Toyotaman

    Toyotaman Guest

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    No niin testattu taas kun pakkastakin oli vaan -15 astetta.

    Eli kävin tunnin lenkin vetää ja aina välillä varoitusvalo syttyi. Sit ajon päätteeksi kokeilin kädellä kennoa telan päältä ja olihan se kuuma/lämmin mut kyllä siinä kättä kärsi pitää.

    Kennon pitäisi siis olla niin kuuma ettei kärsi laittaa? Onko se nyt selvä että termari? Voisin huomenna käydä termarin ostamassa jos tulee vastauksia :)
     
  20. Toyotaman

    Toyotaman Guest

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Tuossa pakkasjakson jälkeen lähti hyvin käyntiin täällä toisella riisitautisella, annoin 15 minsaa konetilassa pyöriä 1350w defa terminin, kansi kiinni ja lumisuoja vielä keulan päälle. Hyvin lähti kolmannella nykäisyllä käyntiin (toi lähtee yleensä aina kolmosella jos ei ajolämmin kone).
     

Suosittele tätä sivua