E-tec koneremontti

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä ruupanen, 25/9/12.

 1. Beagle

  Beagle Lynx Adventure 600sdi -07

  Nyt kilahti 600 SDI pata. Oletettavasti alakerran laakerit. Kelkalla ajettu 20tkm ja ilmeisesti alkuperäiset laakerit. Kannattaako hommata suosiolla peruskunnostettu kampura vai vanha oikaisuun ja uudet päätylaakerit ja ehkä keskilaakeritkin?
   
 2. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Kunnostettu kampi, ellei sitten jo puolimoottori. Jos on sylinterissä vikaa niin aika äkkiä se puolimoottorin hinta alkaa lähestyä...
   
  Beagle tykkää tästä.
 3. Energy83

  Energy83 Boondocker Re 800 -15

  Ite löin vanhoihin jälkiin ilman linjauksia ja hyvin pelaa.
   
 4. Energy83

  Energy83 Boondocker Re 800 -15

  Tästä tärinästä vielä. On se nyt rempan jälkeen pienentyny todella paljon ja tyhjäkäynnillä tanko ei tärrää nyt juurikaan. Ennen remonttia tanko tärräs ihan mahottomasti. Että kyllä tuo cvtechin akseli näyttäs olevan ihan soiva tanko
   
 5. Energy83

  Energy83 Boondocker Re 800 -15

  Tämän korjasin yksinkertaisesti lyömällä massatiivisteen ja putken väliin vähän kuumakesto silikoonia. Ei tiputtele yhtään enään. Että jos muilla sattuu ilmaantumaan tälläistä niin korjaantuu silikoonilla.
   
 6. ruikku20

  ruikku20 Active Member

  Noniin 800 etec koneremppa menossa kun kampura osoittutui kieroksi. 0.7mm oli kytkimen puolella heittoa. Kyllähän tuo täristeli mutta kulkupuoli tuntu olevan ok. Uutta tulee cvtech kampura ja OEM mäntäsarja jne...

  Mutta mikä on raadin näkemys vanhasta männästä? Jonkulainen jumihan tuossa on ollu. Sylinterin kuva tuosta leikkautuneesta kohdasta. Uusilla männillä kasaan ja hanaa vai pitääkö alakaa sylinterit ehtihin? Yli 10bar oli puristuksia molemmissa ennen purkua. Manuaali käskee sylinteri-mäntä välyksiä myös mittaamaan, lieneekö pakollista?
   

  Lisätyt liitteet:

 7. Kemppsep

  Kemppsep RE 850 2018 & RE 800 E-tec 2014

  Suolahapolla ovat sylintereistä vanhan männän jäämiä puhdistaneet. Netistä löytyy juttua. Tuo vanha mäntä on lievästi ylilämmöissä käynyt. Pakokaasut on käynyt kuumana. Oliko vain toisessa pytyssä vai molemmissa? Koettaisin puhdistaa sylinterin, kun leikkaus ei ole renkaita vielä vaurioittanut. Jos ja kun stefat tulee vaihdettua, tutkisin vielä imukurkut vuotojen varalta ja katsoisin, että pakoputken pää ei ole rutussa. Pakoanturikin on voinut olla ylilämpöön vaikuttamassa ja luonnollisesti mökäpönttö, jos sellaista on käytetty.
   
 8. KPEEE47

  KPEEE47 Active Member

  Mistäs tämmösen ohjekirjan löytäis itellekkin? Pitäis kesällä avata ekasta omasta 800 e-tec kone. Vois helpottaa tuntematonta aluetta kummasti.
   
 9. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  KPEEE47 tykkää tästä.
 10. paunes

  paunes New Member

  800 rave etec vm.16 ja ajettu n.10tkm. Kaikki pelaa nätisti, mutta oon miettiny et avais koneen varmuuden vuoksi. Nyt en sit saa päätettyä et vaihtaisko pelkät männät vai myös kampuran?! Kelkka ollut ilmeisesti aiemmin safari käytössä.. Toki ainahan se ois paras laittaa kaikki uusiks, mut onko järkeä tuon hintaisessa vekottimessa?

  Löytyiskö täältä apuja päätökseen? :)
   
 11. Mazaa

  Mazaa Lynx rave re 600,800

  Ite käyttäisin kampuran koneistamolla tarkistuksessa/oikasussa, huomattavasti halvempaa eikä tarvii pelätä koska hajoo.
   
  vinotintto tykkää tästä.
 12. teme-

  teme- Well-Known Member

  Kyllä se alakerta kannattaa samalla aukasta, eipähän mene mäntien vaihto hukkaan jos sattuu porsimaan kampura tai stefat pettämään.
   
 13. N.A.M

  N.A.M Xtrim P-Tek -09

  Pistit paremmaksi. Viime kesänä 0,5mm kytkimen pää ja 0,2mm mag. Mätkin 0,03 kummatkin päät ja nyt 700 kilsaa myöhemmin kytkimen puoli heittää 0,2mm. Ei muuta ku kättä tyhjään lompsaan ja uutta aksilaa tilluusee
   
 14. KPEEE47

  KPEEE47 Active Member

  Tarviiko ketjukotelon ketjun rattaita uusia samalla kun laittaa uuden ketjun, kampuran ja männät? Reilu 9000km
   
 15. Kemppsep

  Kemppsep RE 850 2018 & RE 800 E-tec 2014

  Jos ketju on ollut oikealla kireydellä ja öljyssä, ei noilla kilometreillä vielä suurempia vaurioita eikä kulumaa rattaissa ole ja ainakaan itse en ole rattaita vaihtanut, eikä ongelmia ole tullut. Ketjuja vaihdan kyllä 4000-5000 km välein, kun patikkoajoa on.
   
  KPEEE47 tykkää tästä.
 16. KPEEE47

  KPEEE47 Active Member

  Joo rattaissa ei näy kulumaa. Mistä oot ketjuja tilaillu oem? Jostain luin että vesipumpun ratas pitäis vaihtaa koneremontin yhteydessä. Ratas tulee akselin mukana 240e. Onko hyvä vaihtaa?
   
 17. Kemppsep

  Kemppsep RE 850 2018 & RE 800 E-tec 2014

  Ketjut olen hankkinut marmorista. Hinta ei ole paha, mutta vahinko on jos katkeaa ja tulee kotelon kyljestä läpi. Kerran näinkin pääsi käymään, mutta siitä opittiin. Vesipumpun ratasta akseleineen en ole vaihtanut, koska ovat olleet silmämääräisesti näillä kilometreillä hyvässä kunnossa, mutta stefat kyllä ja laakeritkin joskus. Keräilen itsekin tarmoa, josko alkaisi katsomaan, mitä 8000 km ajettu RE 800 on syönyt. Käy hieman huonoa tyhjäkäyntiä ja poika on sitä välillä käskenyt.
   
  KPEEE47 tykkää tästä.
 18. KPEEE47

  KPEEE47 Active Member

  Pitääkö moottorin olla jossain tietyssä kohdassa näissä 2t peleissä? Vai riittääkö että merkkaa Vauhtipyörän, staattorin ja sen alla on vissii joku säätölevy sytytyksen?
   
 19. Kemppsep

  Kemppsep RE 850 2018 & RE 800 E-tec 2014

  Ei tarvitse Eteceissä moottorin osia purkaessa lisämerkkailla sijoituksia. Magneetto lukittuu kampiakseliin kiilalla, eli sen voi kiinnittää vain yhteen kohtaan. Staattorin pohjalevy on pulteilla kiinni lohkossa ja sijoitus kiinteä, eli sytytyksen ajoitus ei rempatessa muutu. Koneessa ei periaatteessa sytyksen ajoitus mekaanisesti muutu, ellei kampiakselin limput ole pettäneet. Silloin tarvitaan jo muita korjaustoimia, eli tehdasuutta kampiakselia tai vanhan korjauttamista pätevällä koneistamolla.

  Kytkimessä on merkit, jotka kannattaa purkaessa panna merkille ja kasata vastaavassa järjestyksessä. Männät luonnollisesti täytyy asentaa nuoli pakoaukkoon, tulpan kärkien täytyy avautua tietyissä sektorirajoissa ruiskuihin päin, jne.

  Männäntapit saa huomattavasti helpommin paikalleen, kun pakastaa tapit ja lämmittää männät vaikkapa uunissa 60 asteessa. Kampiakselia lohkoon asentaessa kannattaa olla huolellinen petilaakereiden lukitustappien osumisesta lohkoon tehtyihin tappikoloihin ja että täyttää lohkon pohjan öljykammion öljyllä ja rasvaa petilaakerit. Kuivana ei kannata tietenkään mäntiäkään, kiertokankien laakereita tai rave-venttiilejä asentaa vaan öljyn kanssa. Ja ravet täytyy kiinnityksen jälkeen liikkua tilassaan vapaasti käsin kokeillen. Vesipumpun akselin asento kannattaa stefan ja ehkä laakerivaihdon jälkeen katsoa, että pyörii vapaasti ja siipipyörä ei hankaa mihinkään. Akselin paikkaa olen joskus joutunut pituussuunnassa hieman hienosäätämään ja se mekaaninen stefa siipipyörän alla on hieman hankala siististi poistaa - ja uusi asentaa ehjänä. Oikeilla työkaluilla onnistuu kuitenkin.

  Tulppaa moottoriin tulevat öljyletkut aivan alapäistään niin, että letkut jäävät öljyä täyteen. Näin toimien olen pannut koneet rempan jälkeen käyntiin kesäsäilytystoiminnolla ilman muita ilmaustarpeita. BUDS'issa kannattaa peli kuitenkin lopuksi käyttää, ellei testiajomahdollisuus ole lähellä. Ravet ei aina vaadi kalibrointia, mutta välillä on käyntiongelmia ollut ja ne on poistunut kalibroinnilla. Siksi suosittelen nyt rempan jälkeen piuhanpäässä käyttöä, jolloin voi samalla kalibroida ravet, tps:n ja tarvittaessa ohjelmoida sisäänajomoodin ja miksei ilmata myös öljypumpunkin. Muuta ei tule enää mieleen kuin että kun täytät jäähdytysjärjestelmän, ilmaa se nostamalla kelkan keula mahdollisimman ylös ja anna koneen käydä paisunta-astian korkki auki lämpimäksi ja lisää tarvittaessa nestettä. Ensimmäisellä ajolenkillä kannattaa lämpöjä seurata sen varalta, että ilmaa on jäänyt.
   
  KPEEE47 tykkää tästä.
 20. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Ja suosittelen myös puhdistamaan Rave venat + raven kanavan kunnolla. Osa öljystä kun huilaa tuolla raven luistin päällä, se kerää myös karstaa aika paljon sinne. Jollaki passelilla pyöröharjalla kiillottelee luistit ja kanavaan jotakin mitä sinne mahtuu + kliineriä perään.
   
  KPEEE47 tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua