FST moottoreista keskustelua

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Ilkkahe, 28/9/09.

 1. Ilkkahe

  Ilkkahe Lynx 250GL Syncro, Winha 54 ja 35

  Moi

  Eli näistä polariksen 750cc Nelitahti turbo moottoreista tahtoisin kuulla käyttäjien kokemuksia.
  Ite ostin vuosi sitten -07 vuonna valmistuneen FST Switchbackin kolaroituna. Kilometrejä mittarissa _pitäisi_ olla n. 700 eli suht tuore tekniikka alla. Noh, runko nyt olikin melko läjässä, mutta nyt rupeaa näyttämään jo kohtalaiselta, ja syy että vasta nyt, nääs varusmies palvelus vie aikaa, varsinkin näin 362 aamusena ;D

  Akku pitää uusia, niin millasta suosittelette jotta tuo oikeasti lähtee käyntiin pakkasellakin (lohko lämppäriä ei ainakaan vielä ole, mutta saatan laitella tuonne semmosen letku lämppärin, vaikkakin voi olla ongelma kun se ei kierrätä sitä nestettä..)

  Mites sitten nuitten lämpenemiset? eli lämpeneekö kone paljon lämpimällä kelillä. Tarkotus kun tuo keulan syyläri on tehä itte kuparikennosta, niin onko järkevää värkätä sinne vakiota isompaa, jos vaan tila riittää. Tosin kuparin lämmönvaihto on jo parempaa kuin orggis alumiinisen.

  Niin ja jos jollain on tuohon jotain letkujen kytkentä kaaviota, niin vois helpottaa. On meinaan pariletkua ja putkea jota en ole ite irrotellu ;D


  Jaja, vielä kysymystä. Onko olemassa tietokoneeseen softaa ja välijohtoa (jenkeistä, itetehtyä yms) jolla sais vähän röskittyä tietoa tosta moottorinohjauksesta. laajakaista tossa näyttäis ainakin olevan, joten kiva nähä seoksia, varsinkin jos tosta nyt hiukan paineita nostais (vakiona kuulemma 0,6ravintollaa) pakopesä nyt kyllä alkaa ahistaan melko nopeaa, joten pakopaine mittari ainaki tarttee asentaa..
   
 2. Zassi-

  Zassi- Forest Fox 380,Tundra 550wt, Xc 600

  http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=12060.0
  E: http://parts.polarisind.com/Browse/Browse.asp tuolta räjäytyskuvia jos niistä ois apua.

  oiskohan tuo ? http://polaris.spx.com/Display.aspx?id=17&cat=6
   
 3. skk

  skk Yamaha Apex

  Polaris/Yuasa vakioakku on varsin hyvä.
  Lämpöjen kanssa ei ole ongelmaa . Se keulalla oleva härveli on välijäähdytin.

  Jos ei ole varma mitä on ton Motronicin kanssa tekemisissä, kannattaa jättää tekemättä. Uusia valmiita chippejä siihen saa amerikanmaalta. Ahtopaineita jos alkaa nostamaan, ensimmäisenä kannattaa vahvistaa penkin etuosassa olevan boostboxin liimaukset, se tahtoo helposti splitata.
   
 4. EduX

  EduX 146" 9R

  Vs: FST moottoreista keskustelua

  Joo ei tosiaan oo lämpöjen kanssa ongelmaa, vaikka ajaa +20 keleissä keväällä että sen puolesta ok :)
   
 5. VIPER

  VIPER Well-Known Member

  Vs: FST moottoreista keskustelua

  Suosittelisin akuksi vartan oliko se LF mallia. Ovat tuolla mönkijäpuolella kehuneet maasta taivaisiin. Ongelma näissä kelkkojen ja mönkijöiden akussa on tuo tärinän sieto. Tuon vartan pitäisi sitä kyllä kestää.
  Yuasan akusta itsellä huonot kokemukset. Ei ainakaan hintansa väärti.
   
 6. skk

  skk Yamaha Apex

  Vs: FST moottoreista keskustelua

  nämä on varmaan vähän makuasioita ja yksilöitä ja erimalleja. vartan akku ei ainakaan edellisessä kelkassa tuntunut kestävän kuin takuuajan.
   
 7. Ilkkahe

  Ilkkahe Lynx 250GL Syncro, Winha 54 ja 35

  Vs: Re: FST moottoreista keskustelua

  Sen verta turbo autojen kanssa tullut pelattua että erotan kyllä mikä on välijäähytin ja mikä ei ::) Ja jos et sattunut tietämään niin nuissa polariksissa on nesteen jäähytin keulilla myös, joka siis on ilma/neste tyyppinen. Ja tämä on aivan solmussa. Tuhon saattaa ollakin se taika, että tuo ei etes kestohangilla lämpene liikoja, vaikuttaa jo suht paljon.

  Ja tuo motronic itessään ei ole tuttu, mutta nuita sääjettäviä bokseja on tullut kyllä räplättyäkin, itellänkin kahessa autossa (toinen käyttis, toinen harraste turbo peli) paikallaan sääjettävä boksi (megasquirt(turbo pelissä) ja nissanin oma modattuna ja säätösoftalla)

  Kelkkaan ajattelin myös lisätä tuohon pohojan alle temmoset raapijat, jotka raapii kovasta maasta hilettä telalle. Tämä siksi että ajan kelkalla sillon kun sille on tarvetta ja huvittaa, en sillon kun kelit on parhaimmillaan. Eli välillä mennään peilijäätäkin ;D ja myös näissä oulun lähimaaston jääränneillä on nuista hyötyä. Pohojapanssari tulee myös, tosin sinne välliin laitetaan vielä ~4mm alumiini levy, joka vahvistaa tuota keulaa josta tulee nyt melko kokoon kursitun tapanen, uutta runkoa kun en raskinu ostaa, vaan korjaan tuon vanhan keulan.

  Tuo akku pitää myös suunnitella että minkä laittaa, joku laadukas nyt kuitenkin.

  Mites muuten iskunvaimennus tossa? kuulin että toimii ainakin ns herrasmies ajelussa, mutta oisko jämäkämpi poikaa? tosin vois nuita jousia kirrailla, tullu tota ennen ajeltua vanahoilla kelekoilla ja kaikissa jouset tapissa ettei pohjaile, joten ei paljua haittaa vaikka herkkyys kärsiskin, kunhan ei tule pohojille ;D
   
 8. EduX

  EduX 146" 9R

  Vs: Re: FST moottoreista keskustelua

  Iskunvaimennus on vakiona suoraan sanottuna mansikkamaitoo eli ei mihkää. Sen lisäksi iskarit alkaa meneen veteläks jo muutaman sadan kilometrin jälkeen.. Ja kun iskarit ei oo tehtäviensä tasalla niin joku muu paikka alkaa ratkeemaan, itellä anto viime talvena runko periksi.. Eli kannattaa hommmata kunnon kepit sinne tai simmata nuo.
   
 9. skk

  skk Yamaha Apex

  Vs: Re: FST moottoreista keskustelua

  joo siellä piilossa on se normi syyläri, mutta yleinen päätelmä yleiseseti "onpas iso jäähdytin" :)

  mitä tulee ice scratcherseihin niin ne ovat ihan hyvät peilillä aettaessa. tosin fst mylly on sen verran painava että eteneminen ilman piikkejä on vähän tuskasta välillä...


  terv. nimim.
  "kaikki alle 2bar on alipainetta"
   
 10. Ilkkahe

  Ilkkahe Lynx 250GL Syncro, Winha 54 ja 35

  Vs: FST moottoreista keskustelua

  Pitänee tosiaan sitten tuo iskunvaimennuskin päivitellä, kunhan kelkan saa muuten tulille. Ainakin tuo telaston jousitus tuntuu melko vetelältä, mut ajossahan nuo kaikki sitten näkee.

  Joka tapauksessa tuo keula on niin palasina vielä, että menee tovi jotta sen kursii kasaan. Ens vkloppuna on pakko tehä senkin eteen jotain, jotta sen sais tälle talvelle ajeluun. Katteitakin pitäis metsästellä, vaikka mielessä on pyöriny myös hiukka erilaisen keulan rakentelu, ja mesh tyyppinen kuomu. Meinaa ei istu silmään ollenkaan tuon IQ runkosen pollen kuomu ;D lasikuidun kans on tullu pelattua, joten voi olla että tänki kans jotain sellasta värkätään, jos vaikka sais jotain uniikkia aikaseksi. taino, ainakin omatekeleen näköstä.

  Niin ja jostain bongasin tekstin et nuitten FST touring pollejen välit on lyhkäsemmät kun tän vakiot, eikä maksa paljoa? pitänee käydä vkloppuna kyseleen LS-motorssilta oulusta, meinaa hangilla tulee ajeltua, eikä kiinnostais nuita remmejäkään kovinvaihella kun kuulemma kuluu aika reippaasti nuilla väleillä varsinki hangellaajellessa. Ja "kevenishän" tuokin läski vähän väleillä ;D

  Ja itellä tää turbotus on jääny päähän kun kaikista viidestä ajoneuvosta on 4kpl ylipaineistettua ja ainut vapari on poikavuosien Helkama Raisu ::)
   
 11. Larska

  Larska Alpha 154,äskooäs155,indy500

  Vs: FST moottoreista keskustelua

  ite ainakin kävisin kysyyn noita välejä välikylästä vaasanleipomon takkaa palijo enemmin entä ls:ltä on meinaan käytettyjä välejä myyä asti ja muutenki ropaluksen osia.
   
 12. Ilkkahe

  Ilkkahe Lynx 250GL Syncro, Winha 54 ja 35

  Vs: FST moottoreista keskustelua

  Eli siis sieltä purkaamolta jäälistä(kö??)?

  Sieltähän vois tosiaan kysästä, kunhan sattuis joskus viikollakin pääsemään lomille täältä. Nythän sitä pitäs viettää perus lauantai iltaa lomilla, mutta perjantaina peruttiin lomat tän possunuhan takia sodankylässä juurikin meijjän yksiköltä... :mad: (tästähän oli juttua lehissä ja uutisissakin...)

  Noooh, 90aamua tätä paskaa, jonkajälkeen kerkee paremminkin värkkäämään, mut hyväpuoli oli kun löysin netistä täysin sattumalta myynnissä IQ pollen katteita ja keulasyyläriä, ja puhelun soiton jälkeen onkin tulossa oikea alakate, etukate ja 2kpl ehjiä syyläreitä. Eli nyt löytyy kaikki ostat, kunhan sais taiteiltua uuden eturungon ni pääsis niputtaan ::)
   
 13. skk

  skk Yamaha Apex

  Vs: FST moottoreista keskustelua

  FS mallin välitykset kannattaa laittaa jos niitä alkaa muuttaamaan. Riippuen vuosimallista niin FST switsun ja touringkien välitykset ovat samat tai hyvin lähellä samoja.
  Remmit kestää kun pistää kunnollisen remmin sinne. Vakio ei kestä.
   
 14. Larska

  Larska Alpha 154,äskooäs155,indy500

  Vs: FST moottoreista keskustelua

  jep vm teamilta
   
 15. wobbler

  wobbler Polaris TurboSwitchback. RMK Assault -12,2014

  Vs: Re: FST moottoreista keskustelua

  Niin olisiko jollakin antaa valmista linkkiä mistä noita bokseja vois tilata ::). Kausi alkaa just ja olisi kiva nakata joku softa tuonne konehuoneeseen,voimaahan ei ole ikinä liikaa ;D.
   
 16. wobbler

  wobbler Polaris TurboSwitchback. RMK Assault -12,2014

  Vs: Re: FST moottoreista keskustelua

  Siis onko tosiaan näin ettei tuohon fst koneeseen saa ostettua lisää voimaa. Itse olen yrittänyt googletaa mutten ole löytänyt oikein mitään :mad:.
   
 17. skk

  skk Yamaha Apex

  Vs: FST moottoreista keskustelua

  noihin harakiri chippeihin ei kannata mennä mitä ebyassa kaupataan.
  polarikselta löytyy oma racing ohjelma, ameriikanmaalta löytyy osaavien tekemiä softia, ruotsistakin löytynee.
  kaikki vaatii kyllä aina boostboxin vahvistamisen
   
 18. wobbler

  wobbler Polaris TurboSwitchback. RMK Assault -12,2014

  Vs: FST moottoreista keskustelua

  Hyvä hyvä joku tietää :)
  Onkohan mitään netti osoitetta mistä noita voisi ostaa :).
   
 19. EduX

  EduX 146" 9R

  Vs: FST moottoreista keskustelua

  Suoraa osotetta en osaa sanoo, mut tuolta löytyy aika paljon tietoa FSTstä

  http://www.polarisfiles.com/forum/index.php?showforum=26

  Edit, voishan siihen sen linkinkin laittaa tosiaan ... ;D
   
 20. wobbler

  wobbler Polaris TurboSwitchback. RMK Assault -12,2014

  Vs: FST moottoreista keskustelua

  Vaikka kuinka olen näitäkin sivuja kahlannut läpi yhtäkään suoraa linkkiä kauppaan en ole löytänyt :mad:. Varmaan niin ettei niitä missään myydäkkään ;D
   

Suosittele tätä sivua