Ski-Doo 2021

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Driver, 13/1/20.

 1. pezq^

  pezq^ R-M & foxi

  No sanoppa muuta:mad:
   
 2. Pertuzi

  Pertuzi Well-Known Member

  No tätä tuossa pari viikkoa sitten jo pohdittiin kun meinaa siirtymillä vinkka käydä ja ratkaisu on oikeastaan hyvin simppeli ja tyylikäs. Eli sarviin kiinni linqqukiinnikeillä tuollanen suoja ja sitten kun siirtyy metsänpuolelle niin sen voi laittaa tunneliin kiinni. Tuo on vielä protovaiheessa niin näyttäisi, että ei suojaa käsiä mutta lopulliseen versioon voi laittaa integroidut käsisuojat.
  skipdoo.png
   
  summit, Murre, mikku ja 7 muut tykkäävät tästä.
 3. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Tuohon pitää kysyä lupa Halvatun Papoilta.
   
 4. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Pertuzi:in kuvassa kiteytetty idea heti alkuunsa kohilleen. Ehkä hiukan kaipaa kehittelyä jotta kehtaas Esso:lle mennä tankkaamaan ettei kylmäasemia tarvitte ettiä :D . Vielä kun tuon punaisen värin vaihtaa SkiDoo keltaiseksi niin avot....sekä tikkaamalla mustalla se ampiaanen :cool:. Kiinasta tilaten kontillinen hintaan 2.99$ / kpl jotka pikku plikat kasaa näläkä palkalla.

  Mutta, mielenkiintoinen tuo SkiDoon tekele. Niin kuin ajatuksena jne. Hyvä vain jotta rajoja koetellaan. Siten tapahtuu kehitystä ja synnyttää kilpailua kehittämisen rintamalla muillakin merkeillä. Mikäli tuo konstruktio kestää riittävästi niin ehkäpä tuota toteutusta tulemme tapaamaan muissakin brp:een tekeleissä. Liekö SkiDoo leirissä harmaita hiuksia kun Yamaha tarjoaa tuohon Summit:i segmenttiin mtx winderiä ja jota on helppo kuluttajan kehittää eteenpäin. Vaikka Summit on keveämpi, näin uskoisin ja luulen.
   
  Viimeksi muokattu: 16/1/20
  Pertuzi tykkää tästä.
 5. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Cattihan on tähän ollut se joka on agressiivisesti uskaltanut tarjota kunnolla umpis tarkoitukseen räätälöityjä vehkeitä. Doo on ollut aika turvallisella alueella Summittien suhteen. Nyt peli muuttui expertin ja varsinkin turbon myötä.
   
  Viimeksi muokattu: 16/1/20
 6. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  En minä usko, että tälllä turbolla koitetaan windereitä vastaan kilpailla. Niillä on oma ostajakuntansa. Pohjois-Amerikassa nuiden vuorinelarien suosio on ollut melko rajussa laskussa. Enemmänkin tuo kait lähtee tekeen pesäeroa muihin 2 T laitteisiin

  Kun olin Whistlerissä vuosi sitten, niin paikallinen kauppias vähän valoitti määristä mitä nuita vuorikelkkoja myydään. Heitti esimerkkinä, että kun oli töissä vielä pari vuotta sitten Catti / Yamaha diilerillä. Ne möivät 120 M 8000. Samassa ajassa myytiin 14 Sidewinder MTX:ää. Joten ainakin tuola Brittiäisessä Kolumbiassa tuo painotus on enemmän kaksitahdeissa. Tosin sielä ei ajetan aivan niin turkasen korkealla, kuin vaikka Coloradossa, jossa itekki kävin yli kolmessa kilsassa.
   
  Viimeksi muokattu: 16/1/20
  Driver ja Viikinki tykkäävät tästä.
 7. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Uskoilin-luulin mielessäni jotta winderi olisi kohtuu suosittu tuola jänkkiläs. Vaan eipä sit näköjään olekkaan.
   
  Jii.Pee tykkää tästä.
 8. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

 9. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Aika kompaktiin kokoon ja tilaan tuo on saatu väännettyä:  Jännä nähdä mikä on hintalappu Suomessa. Jenkkilässä vain 2300$ kalliimpi kuin Expert...

  Ps. Ylläpito voisi siivota täältä metakeskustelun pikkuhiljaa :rolleyes:
   
 10. antsu

  antsu Venture tfT Nytro rtxT Phazer gtT RX1 Viper MTXT

  Turhaa tuota Rotaxin turbokonetta on mollata. Itse aikoinaanaan rakentelin vuonna -93 582 rotaxiin Ihin rhb51 turbon ja sain sen kohtuullisesti toimimaan. Polttoainepuoli hoitui vakiokaasuttimilla, lisärikastuksena oli kaasuttimille menevässä imukanavassa oleva pitot putki, josta meni paine kohokammioon eli virtauksen mukaan seos rikastui. Palotilat sorvasin mutu-tuntumalla, syttyä myös myöhästin samoilla ajatuksilla. Sekin toimi kohtuullisen hyvin. Miettikääpäs asiaa, nyt on tarkat pakokaasujen happimittaukset, tarkat pakolämpömittaukset, nakutusanturit. Ja niiden tietojen perusteella ohjelmoitavat sytytysennakkokartat, polttoaineen ruiskutuskartat sekä sähköisesti ohjattu ahtopaineen säätö. Lisäksi ajotilanteesta saadaan tietoa kaasun asennon tilan ja muutoksen perusteella, ilmanpaineen perusteella jne. Koneita on testattu useita vuosia. Vaikka en olekaan BRB fanaatikko, kuten monet tietävät, niin hieno askel moottoreiden kehityksessä ja tuotantoon tuonnissa on tuo BRB 2-t Turbo.
   
  Viimeksi muokattu: 21/1/20
  Slarbersson, Driver, jaffa ja 13 muut tykkäävät tästä.
 11. Golfster

  Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3


  Instagram Link

  Liekhän poikailla on jo hukkaportti päässy "jumimaan". ;)
   
  Driver, petes88, mikzar ja 2 muut tykkäävät tästä.
 12. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  :p:p:p:p:cool:
   
 13. Golfster

  Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

  Screenshot_20200119-100346~2.jpg Mitä noista kommenteista voi päätellä, niin nuo 3 videoissakin vilahtanutta modipeliä mahtavat olla ihan Skidoon omia tutkielmia. Sinänsä erittäin mielenkiintoista, että voiko vuosien saatossa johtaa turboruuvin kiristykseen, kun tehokisa tästä taas virkistyy.
   
  Slarbersson tykkää tästä.
 14. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Pikkulinnut lauloi, että ruuvia on varaa kiriä;)
   
 15. Korvenmies

  Korvenmies Well-Known Member

  Mitenhän käy 2020 expert mallin? Pysyykö tuotannossa vai tuleeko turbo tilalle
   
 16. Karpalet

  Karpalet Well-Known Member

  Tekniikan puolesta kiinnostaa - kun näissä ei mitä ilmeisemmin ole käytetty by-pass -venttiiliä - kuinka pitkäikäinen tuo turbo mahtaakaan olla. Tuo "flutter", mikä kuuluu joka kerta kun kaasun lyö kiinni, niin ei kyllä omasta mielestäni ainakaan lisää tuon turbon (laakerin) käyttöikää, jos joka pumppailulla ahtoilmat puskee takaisin. Toki äänet on kivat.

  Ja totta se jossain kohtaa joku insinööri softailee hukkaportin rajoituksia siten, että nostelee merenpinnan korkeuksilla jo niitä ahtoja.

  Paljonkohan mahtaa teoreettisesti 850cc 2-tahti kestää tehonnousuja? Jos meillä on nyt 165hp käytössä merenpinnan tasolla, mikä toisaalta on täysin riittävä määrä kun voimalinjalla voi pelata vaikka kuinka paljon, niin miltä mahtaisi tuntua sellanen kevyt, sanotaanko ~20 hepan nousut tehoissa
   
 17. Hesba

  Hesba Polaris Finland missioner

  Ei kauaa menny että alko heposia tulemaan.
   

  Lisätyt liitteet:

 18. S4ms4

  S4ms4 Lynx G-type Lynx RS vm:11

  Kuinhan lie tehneet ahtopuolen toimii :D koko ajan ahot tapissaa vai o_O monta kysymystä :D
   
 19. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Eiköhän sillä 98:lla päästä sinne pikkusen rapiaan 200 heppaan suht luotettavasti.

  Voimalinja onki sitte mielenkiintosempi. Ahdinhan on jarruna niin kauan kunnes päästään ahtoalueelle. Tuon takia lumi ja muut luonnonvoimat vaikuttaa 2t turbiini härveliin enempi mitä vapariin ja tekee voimalinjan säädöstä paljon kulmikkaampaa ja kinkkisempää. Jännällä ootellaan mitä tehas sinne on arponu vai onko ne saanu kierrettyä tuon jotenki? Ja ei tullu vielä tutkittua että onko tuossa juuttuvasiipinen turbiini?
   
 20. S4ms4

  S4ms4 Lynx G-type Lynx RS vm:11

  Olisikohan tuossa juuttuvasiipistä mut eikös tuossa oo läppä mikä päästää suoraan läpi ohi ahtimen ku ei olla autoilla ajamassa. Luulis viri hommissa toimivan kans ku oikein tekee
   

Suosittele tätä sivua