Aloittelija kysyy...

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä sparkplug, 5/10/06.

 1. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  100-260 on oikea. Onhan se kytkinkitti kalliimpi vaan on sillä kelkalla sen jälkeen paljon mukavempi ajaa. Jostain saattaa löytyä taulukko mistä näkee jousien pituuden uusina, mutta kuinkahan hyvin pitävät paikkaansa. Jos siihen ei ikinä ole jousta vaihdettu niin varmaan nuilla km kannattaa jo vaihtaa.
  Kyllä sen kytkimen osaa kuka vaan itse putsata ja vaihdella kuluneet osat.

  -Eka pultti pois kytkimestä
  -kelkka kyljelleen ja pultin ympärille tiivisteteippiä niin paljon että kierrettä ei juuri eroja.
  -kytkimen reikään vettä niin paljon kuin mahtuu
  -pultti reikään ja aika nopeasti pyöritellä ettei jää turhaan arpomaan.
  -kytkin pöydälle ja teippi irti pultista. Pultti kierretään kytkimen sisään jonkin matkaa ja otetaan lautasten välistä kiinni ja lyödään lekalla pultin päähän. Pitäis irrota lautaset toisistaan.
  -Sitte vaan nostaa sen uloilman osan kytkimestä pois mutta silloin ne liukunapit tipahtaa, mutta saa ne takas ilman pitimiä.
  -vaihtaa kuluneet osat ja kasaa takas.
  -Tuo vakio 100-260 jousi on niin löysä että senkin saa vaihdettua ilman työkaluja kun vaikka polvella tai kädellä hieman painaa.
  -Kun kiristät kytkimen takaisin niin putsaa akselin pää ja kytkimen kolo ja itse olen eka kiristyksen jälkeen pikku lenkin käynyt ajaan ja kirisätänyt löysät pois. Olis siihen joku momentti vaan eipä tuota ole tarvinut.
   
 2. Joloma

  Joloma Active Member

  Kiitos! Tässä olikin selvät ja yksinkertaiset ohjeet joten eiköhän tuo huolto näillä neuvoilla onnistu :)
   
 3. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Tarkennetaan vielä vähän. Sen verran kierreteippiä pulttiin että menee nihkeästi kytkimen reiästä läpi.. Jos liian vähän tai huonosti laitettu teippi niin se ei pidä.
   
 4. Joloma

  Joloma Active Member

  Tuohon ketjukotelon tarkastuspropun avaimeen ei tainnut tulla selvyyttä? Ei tuohon taikurikaan saa torxia eikä kuusiokoloavainta..

  Jos se on tuumanen niin miksi pirussa?? Seitsemän millin kiintoavain siihen menee jotenki, mutta nuljahtaa aina ku yrittää vääntää.. millä porukka tuon saa auki? En saa kuvaa lisättyä ku on liian iso.. mutta siis sehän on vain sellainen neliskanttinen johon ei hylsy millään passaa
   
 5. nopottaja

  nopottaja Lynx 41DS

  Tais vanhemmissa olla tosiaan semmonen neliskanttinen se. Uudemmissa on kuusiokolo. Pikkujakarilla olen joskus aukonu nuita
   
  Joloma tykkää tästä.
 6. Joloma

  Joloma Active Member

  Suodattimet vaihdettu. Pumpun sisällä oleva oli vähän likainen, pumpun jälkeen tuleva vaikutti vähän tukkoiselta kun läpi puhalsi verrattuna uuteen. Tuossa tallissa aloin kattomaan että kelkan perä olis hiukan alhaalla.. mittasin maasta puskurin yläreunaan niin se oli aikalaillatasan 60cm. Onko tuo normaalikorkeudella? Jotenkin näyttää vähän lättänältä tuo takapää :confused:
   
 7. Kojontti

  Kojontti 600R RE, 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Tähän vielä lisäys että muistaa kohdistusmerkit kytkintä kasatessa, saattaapi hieman ravistaa mikäli ei osu kohdilleen...
   
  nopottaja tykkää tästä.
 8. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Aivan. Tra ravistaa kyllä joka tapauksessa :rolleyes: Myös akselin päässä pitäis olla pieni merkki minkä kohdalle kytkimen iso O tulee. Jos oikein muistan kun en ole muutamaan vuoteen nuihin koskenut.
   
 9. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Onhan ne vähän littania. Mulla tais olla se telatunnelin sisällä oleva palkki mihin takapukin iskarin yläpää tulee, hieman mutkalla. Prässillä painoin suoraksi ja vahvistin niin näytti että olis tullut ryhtiä hieman.
   
 10. Joloma

  Joloma Active Member

  Kiitos oikein paljon kaikille neuvojille :)
  Hienoa että täältä saa apua niin ei heti lannistu oudon laitteen kanssa :)
   
 11. Joloma

  Joloma Active Member

  Kokeilin tuossa vetää rekeä jossa oli kaksi henkilöä kyydissä.. ihan hissukseen mentiin. Kun pysäytin, huomasin että lämpömittarin pykälät oli aivan tapissa. Tunnelli oli melkosen kuuma :eek: Pitäiskö mittarin piipata tai jotain jos lämmöt nousee liian korkeaksi? Ehtiköhän tuo kuumeneminen tärvellä jotakin? :confused: Onko tuo vain niin että ei tarvi tuolla kelkalla rekeä vedetä, vai pitäisikö vauhtia olla enemmän että lentäisi lumi tunneliin? Lumi aika kosteaa että eipä se pölissyt.
   
 12. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Ei kait siinä mikään ole hajonnu. Kait se sammuu jos liikaa kuumuu. Tarvii se lunta että jäähtyy. Pystyy rekeä vetään mutta jos oikeen hidasta turrausta niin saattaa nostella lämpöjä jos ei lumi lennä yhtään. Ei kyllä itsellä ollut lämpö ongelmia. Liut sulaa eka.
   
  Joloma tykkää tästä.
 13. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Ei ne liu'ut kyllä sula ensimmäisenä jos kysyjän tilanne, hidas vauhti ja märkää lunta.
   
 14. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Eihän ne hitaassa vauhdissa vaan sitten kun kova keli ja enempi vauhtia niin ekana liut haisee ennen kuin lämpöjä nostelee. Ainakaan minulla ei ollut lämpöongelmia vaikka kaikenlaisella kelillä ajoin ilman raapioita ahkiota vedin kevät hangilla.
   
  Joloma tykkää tästä.
 15. Joloma

  Joloma Active Member

  Kävin tuossa reitillä vähän kokeilemassa kelkkaa. Mistäköhän johtuu että kun paikaltaan lyö kaasun pohjaan, kierrokset käy ylhäällä, sitte ne tipahtaa melkosesti ja sukset putoaa maahan, taas kierrokset nousee ja tuntuu vetävän normaalisti? :eek: En kierroksia pystynyt kattomaan ku vähän jänskättää vielä tämä laite :oops:
   
 16. nopottaja

  nopottaja Lynx 41DS

  Saattaa käydä rajoittajalla. Nollaat huoippukierrokset mittaristosta ja käyt uudestaan kokeileen. Sitten katsot paikoillaan että missä on jengat käyny
   
  Joloma tykkää tästä.
 17. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Kun keula lähtee laskemaan niin kierrokset laskee kun ei jaksa. Sitte kun ne on taas maassa niin jaksaa nostaa kierroksia. Voimalinjan säätöä jos haluaa että jaksaa pitää kierrokset koko ajan.

  Voihan se olla tuokin että lyö rajoittajalle jos tuntuu että vedot häviää kuin seinään. Vakio voimalinjalla tuo saattaa nousta pystyyn vaan ei jaksa pysyä ja kun keula alkaa tippuun niin myös kierrokset. Jos liukas reitti niin voi kyllä ottaa vähän ylikierroksia ja käydä rajoittajalla vaan ei kait vakiolla ellei ne rampit ole säädetty 4 asentoon.
   
  Joloma tykkää tästä.
 18. Joloma

  Joloma Active Member

  Jos nyt ensin huollan tuon kytkimen ja mietin sitä voimalinjan muutosta vielä. Tuohon kytkimen jouseen en vielä saanut selvyyttä. Käykö vakio tra- kytkimeen esim team:n, venom:n, Daltonin tekemä jousi? En tiedä onko nuilla sitä 100/260, mutta näin yleisesti, käykö noiden valmistajien? Sori kun koko ajan olen kyselemässä :oops:
   
 19. tmylsy

  tmylsy Well-Known Member

  Eikö nuo pitäisi käydä, kunhan on tra kytkimen jousi. Tiskiltä olen aina hakenu numeroilla, ei ole kyllä tullu katottua että onko ollu orkkiksia vai mitä. Liikkeessä on yleensä myytävän tavaran jousitaulukot niin on saanu siellä verrata. Onpahan palautus helpompi jos ei jostain syystä passaiskaan kohalleen :D
   
  Joloma tykkää tästä.
 20. Joloma

  Joloma Active Member

  Mites tuo ravejen putsaus, mitä kaikkea pitää/kannattaa purkaa edestä pois? Onko siellä tiiviste mikä pitää samalla uusia? Onko nuissa raveissa helposti irtoavia osia joita ei osaa ummikko laittaa oikein jos irtoavat/tipahtavat ennenku ehtii nähdä missä asennossa ja paikassa mikäkin oli?

  Ja kuinka usein nuo pitää putsata ettei tule ongelmia? Ja millaisia ongelmia karstaiset ravet aiheuttaa?
   
  Viimeksi muokattu: 30/11/19

Suosittele tätä sivua