GLX 5900

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä GLX 5900, 27/12/05.

 1. Kaks-Seiska

  Kaks-Seiska Lynx 5900

  Vs: GLX 5900

  sama homma oli mulla liikkeelle lähdön kans kovalla pakkasella. kannattaa pitää perä ilmassa kun ei aja ja ajoa ennen sekä ajon jälkeen pyöräyttää telaa ilmassa ja tietysti irrotaa sukset kans kun ne tuppaa jäätyyn yleensä kiinni kenttään... autaa huomattavasti liikkeelle lähtöä ;)

  tuli otettuu kuvia tänää kun käytiin suolla ajeleen... tänne en osaa laittaa mutta voi käydä kattoon http://asko7.softavenue.fi/kuvagalleria/mklehti/gallery.asp Nimellä Mikko Leskelä
   
 2. GLX 5900

  GLX 5900 GL 3900 Syncro

  Vs: GLX 5900

  Kyllähän se näin talvella on aina perä maassa, lunta on kuitenki siellä kopin pohjalla. Ja ennen ajoa yleensä nostan perän ja sukset että irtoaisivat. Mutta siitä huolimatta se ei aina meinaa liikkeelle lähteä.

  Tulihan siellä metallitöissä kuitenki jotain hyödyllistäkin tehtyä, tommonen lapio. Sillä se on hyvä kaivaa lynxi penkasta jos jonnekki sattuu uppoamaan.

  [​IMG]
   
 3. Kaks-Seiska

  Kaks-Seiska Lynx 5900

  Vs: GLX 5900

  tiedän... juuri siksi itse nostan aina perän ilmaan... sitten kun ennen liikkeelle lähtöö pyöräyttää telaa vähän aikaa ilmassa vaikka kakkosella, että paikat vähän vertyy ja lopettaessa lumet pois telastosta nii lähtee sitte huomattavasti helpommin
   
 4. GLX 5900

  GLX 5900 GL 3900 Syncro

  Vs: GLX 5900

  Tulipahan tuo lapion hyödyllisyys todettua, kahteen kertaan. Aluksi pääsin jotn 100 metriä kunnes pöläytin turhan kovaa mutkaan jossa oli lähemmäs puolimetriä pehmeää lunta. Sitten kerkesin ajaakkin vähän aikaa, jonka jälkeen aloin kahtelemaan edes vähän parempaa kuvauspaikkaa, ettei niitä kuvia ihan siinä peltoauton vieressä oteta. Kahtoin sitä lumikinosta että tuon päälle ajan ja siitä saa helekutin hyvän kuvan! Kuitenki nousu jäi lyhyeksi, suksen käret tuskin nousi puoleenväliinkään. Ja siihen se sitten juuttui. Puolituntia kaivoin lunta pois, peruuttelin ja kaasuttelin etiä päin. Lopulta piti jo itekkin alkaa työntämään samalla kun kaasua painoi. Vähän aikaa niin lähtihän se siitä. Eipä sitä sen jälkeen enää kuvia jaksanu ottaa, vartti piti levätä että sai haalarit ees päältä. Tänään sitten meinasin kuskata vähän puita ym. romua. Mutta eipä kelkka pysy käynnissä! Hetken käy tyhjäkäyntiä hiljaa jonka jälkeen sammuu. Ajaminenki on vaikeaa, kun kokoajan pitää pumpata joko kaasua tai primeriä. Tulpat vaihoin siinä ja käänsin tyhjäkäyntiruuvia auki; ei tulosta. Sitten katoin sitä 8 vuotta vanhaa bensansuodatinta. Yleensä se on noin puolillaan pensaa koneen käynnissä, nyt tuskin pohjalla oli jotain. Paskaahan se täynnä on, joten olisko vika siinä? Vai onko itse pumppu menossa paskaksi? Ennen ei ole oireillut noin. Letkujen liitoksia myös katoin, muttei siellä mitään näkyny.

  Nyt muuten olisi käyttöohjekirja matkassa, mutta tarvinneeko tuota enää kopsata kun tuolla toisessa aiheessa niitä on saatavilla?

  Edit: Muistin mittarilukeman vilkasta, vähän päälle 3000 kilsaa oli. Epäilyttää vähäsen onko vielä ekalla kierroksella?
   
 5. GLX 5900

  GLX 5900 GL 3900 Syncro

  Vs: GLX 5900

  Kävin uuden filsun ostamassa. Totta se vika oli siinä, uudesta meni ilma läpi pienellä puhalluksella, vanhaan sai puhaltaa punasena. Ponkasin siitä liikkeen pihasta kaks kelkkaa, toinen oli samanlainen 5900, toisesta ei ihan selvää saanut, oliko 59 vai 69? Teräväreunaiset numerot siinä oli. Pitikö tuo tehä tarjous :D

  Edit: Kun tutkin tuota kuvaa niin onhan se näyttää jkomu:llaki tuo puskuri vähän sisässä. Syksyllä otin omasta irti, ruuvasin penkkiin kiinni että väännän suoraan mutta paskat se höyläpenkkihän siinä alkoi pyörimään ympyrää ;D Aika kovaa alumiinia (?), lämmittämällä saattais saaha jo suorempaan.
   
 6. Kaks-Seiska

  Kaks-Seiska Lynx 5900

  Vs: GLX 5900

  meillä meni puskuri halkipoikki kun kerran tippu keula traktorin peräkärrystä (perä siis oli jo maassa), laitettu sitten tukirautaa siihen taakse, en nyt muista millä kiinni, olikohan popniiteillä :D. muita jälkiä törmäyksistä löytyy suksista, pari kertaa kantoon tai kiveen ja kerran kaverin forestfoxiin :p... kuomun pohja on kanssa melko lommoilla

  E: laitoin nyt lynästä kuvia tonne galleriaan eli http://asko7.softavenue.fi/kuvagalleria/mklehti/gallery.asp ja sieltä vasemmalta Mikko Leskelä... ja huomatkaa mahtava selkänoja :D matkustajanakin viihtyy ihan kohtalaisesti kun pysyy hyvin kyydissä ;)
   
 7. Kaks-Seiska

  Kaks-Seiska Lynx 5900

  Vs: GLX 5900

  mulla oli tässä taannoin kanssa mennä päin mäntyä samasta syystä, onneks hätäkatkasin toimi... kannattaa aina sillon tällön kuivailla sitä kaasarin luistia, varsinki jos tuntuu että kaasu on tahmee tai jumii kokonaan. kosteus menee kaasariin luullakseni ilmanputsarin kautta, varsinkin jo pääsee paljon lunta kuomun alle (meillä imi pakkasilla hötyä niin maar...)
   
 8. GLX 5900

  GLX 5900 GL 3900 Syncro

  Vs: GLX 5900

  Sain tuolta toisen aiheen kautta tämän oikean ohjekirjasen.. Montakin asiaa selviintyi. Onko näin että tuossa Finlandia-mallissa on kiekkamittari? Mistähän helkutista minä semmosen sitten saisin hommattua, sehän on ehdoton kapine! Vai pystyisiköhän tähän laittamaan tuommosen normaalin auton kieppikellon? Ku ajattelin että nelipyttynen auto iskee kipinän kaks kertaa/kierros, kakspyttynen kelkka tekee samoin. Vai miten se puola vai mikä siellä nyt ilmottaa ne kierrokset ja miten..
  15cm halk. mittari siihen, vaihtovalolla 8) Eikö se oo sitä tuninkia? Sitten pari valoa keulaan, kylkiin ja taakse sekä perä maahan... Ny menee vähän liian pitkälle ::)
  On sitä tullut minullakin pari kertaa ajettua mäntyjen päältä, peruuteltua koivuun ja eno se vaan kyseli että "mistäs perkeleestä tähän lommoja on tullut.." nyt kyllä voi sanoa etteihän nuo lommot ole mitään se lammessa uittamisen jälkeen ;D
   
 9. Lynxshit

  Lynxshit Polaris Sohva 550

  Vs: GLX 5900

  no tämä ei ole välttämättä vinkki eli ehkä tiedättekin jo tämän.Ongelmana oli että 59 ei tahtonut oikein kulkea muita kuin omia polkujaan ja polanteita pitkin, jos tarjosin kunnolla kaasua se lähti hanskasta heittäen kuskin yllättäen selästään.Kysyimpä vanhalta Lynxi spesialistilta ja tämä sanoi että mitataampa suksien haritus joka pitää ola 6mm.Jumaskekka mun 59:ssä oli haritus SEITSÄMÄN SENTTIÄ.Eikä sitä edes paljaalla silmällä huomannut.Ei ihme jos viskoo kuskia selästä.Säädettiin haritus siihen 6mm v-tyyliseksi. Meno on ollut sen jälkeen mahtavaa ja helppoa vaikka 90km/h vauhdissa.
   
 10. Lynxshit

  Lynxshit Polaris Sohva 550

  Vs: GLX 5900

  mulla oli samaa vikaa ja vika löytyi sytkäboksista joka uusittiin maksoi noin 50eur
   
 11. jagged

  jagged ski-doo freeranger

  Vs: GLX 5900

  Onko joku laskenu etu/takapukin kiinnityspaikkoja viisysistä? Kaipailisin kokemuksia, lähinnä tiputuksen suuruuesta?

  Ennen syncroa-mallin lotjassa se tuntus olevan tarpeellinen temppu.
   
 12. GLX 5900

  GLX 5900 GL 3900 Syncro

  Vs: GLX 5900

  Tuli Lynxin mittariin lähes 50 kilsaa lisää kun loppuviikon serkkuja ajelutin... Torstaina toimi normaalisti kun vaihdoin suodattimen. Perjantaina kun kaivoin sitä hangesta (taas jälleen kerran) annoin käydä tyhjäkäyntiä mutta kun piti yrittää pois ajaa niin kaasua painaessa sammui. Nyin muutaman kymmenen kertaa käyntiin ja aina sammui.. Sitten nykäsin suodattimen pois, puhaltelin niihin letkuihin ym. ja pistin kasaan. Vähän aikaa, taas pelaa ja kärsii ajaa. Lauantaikin meni siinä ajaessa, mutta kun tänään meinasin käyntiin pistää niin nykästessä vaan hörähtää ja sammuu siihen. Kele ku pisti v*tuttamaan! Mikä siinä vois sitten olla, bensansaanti häiriöltähän tuo kuulostas, mutta suodatin on puolillaan bensaa... Tuossa ajellessa kelkkaa sai kaivaa hangesta pois vähintään kolme kertaa päivässä, eipähän kerinny monesti kylmäkään tulla ;D
   
 13. Tuha

  Tuha Vanhan liiton Lynx

  Vs: GLX 5900

  Mulla vähän samantapaisia ongelmia ajon aikana Lynx 650 kelkassa...On kaasarin neula sen verran tukossa että kun antaa kaasua niin saatta kelkka sammua, mutta kun ei ehdi missään vaiheessa kaasaria aukaisemaan.. Mutta tämä on vain satunnaista eli suurin osa ajasta toimii normaalisti.
   
 14. Kaks-Seiska

  Kaks-Seiska Lynx 5900

  Vs: GLX 5900

  Tulihan tuota taas käytyä soilla ja yhellä järvellä ajeleen kaverin ja velipojan kans. Mukavasti jaksoi lynä kakspäällä, eikä menny bensaakaan hirveestl reissulla vaikka suolla taas innostuttiin vähän leekaamaanki. Ainoa vika oli että hihna ei tykkää joutua kovalle rasitukselle ja alkaa vingahteleen jos paljo ajaa eka ummessa ja sitte lähtee kovalle jälelle. Mutta edelleenki ne vuotsolaiset ois poikaa :D
   
 15. GLX 5900

  GLX 5900 GL 3900 Syncro

  Vs: GLX 5900

  Löytyisköhän tuohon kaasariin (muistaakseni VM32?) räjäytyskuvaa? Kun ei kehtaa purkaa ja alkaa muistin mukaan kasaamaan, sen jälkeen se ei varmasti toimi ::)
   
 16. jusku

  jusku Member

  Vs: GLX 5900

  Tuossa ois jonkulainen.

  [​IMG]

  Tuossa vielä linkki sivulle mistä tuo löytyi.
  http://216.37.204.202/skidoo_OEM/Skidoo.asp
   
 17. usva

  usva LYNX 5900 GLX ´84

  Vs: GLX 5900

  Tulpat ja hatut laitoin uudet ja kelkka alkoi pelaamaan ??? ;D

  Samalla vaihdoin hammaskehään uudet pultit, entiset ristipäiset oli löystyneet ja kelkka helisi käydessä.
  Laitoin 6-kulmapultit, jotka voi kiristää kunnolla ja kelkka käy tosi hiljaisesti siihen entiseen verrattuna!

  Kävin myös paikallisesta merkkiliikkeestä ostamassa uudet raidepäät, jotka osoittautui aivan susiksi.
  Alkuperäisissä vanhoissa on teräslanka varmistamassa pallon pysymistä kupissaan, uusissa ei.
  Pihalla siirtäessä kelkkaa, pallonivelet pomppii pois kupistaa, voi sanonkomitä !!

  Haen paremmat arjen tullen.
   
 18. GLX 5900

  GLX 5900 GL 3900 Syncro

  Vs: GLX 5900

  Lauantaina kelkkaa nykimään ja vika jatkui, eipä lähteny käyntiin. 5 minuuttia lämpöhoitoa ja ilmanputsari pois, sitten alko käymään :eek: Vähän ajelutin sitä, sitten tyhjensin kaasarin siitä pohjaropusta. Nyt on taas pelannu vallan mainiosti :D

  Otimpahan kuvan, tuossa ollaan ajamassa takasin tommoselta pitemmältä kierrokselta:
  [​IMG]

  Edit: Tulihan sitä tuunattuakin ;D Vaihoin sinisen hupun mittariston hehkun päälle, on se nyt siistin näkönen... Saa vielä kirkkaamman ku pian pistän sinisen ledin sinne 8)
   
 19. GLX 5900

  GLX 5900 GL 3900 Syncro

  Vs: GLX 5900

  No miulla ne on kyllä ihan pyöriät muttei kuitenkaan jäällä/tiellä mene aina minne pitäs mennä. Kaippa sitä telastoa pitäs jotenki säätää, sen vois kyllä tehäkki tässä loman aikana.
   
 20. j_komu

  j_komu Guest

  Vs: GLX 5900

  kattokkaas kun amerikan pojalla on 59. :D
  http://www.bikepics.com/pictures/054097/
   

Suosittele tätä sivua