GLX 5900

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä GLX 5900, 27/12/05.

 1. Osmo H

  Osmo H AC m8 -12

  Vs: GLX 5900

  Näyttäis kovasti 3900. Ainaki näin nopealla vilkaisulla.
   
 2. Kaks-Seiska

  Kaks-Seiska Lynx 5900

  Vs: GLX 5900

  niistä ohjausraudoista... enpä usko että tuota on niillä alkuperäisillä pyöreilläkään tarkoitettu kovinkaan kovalla alustalla kääntymään. enkä myöskään usko että telan säätely tuohon auttaa. meilläki on nuo pyöreet kulunu ihan laatoisksi. nyt on kuitenki hankittu ja laitettu oikee hihna. enää ei oo nykimistä millään kierrosalueella ja kulkeeki nii pirusti verrattuna edelliseen vääränmalliseen hihnaan. kulutuskin väheni. kuomun alle menevän lumen aiheuttama ongelmakin ratkastiin laittamalla kangasta etummaisen ilmanottoaukkoon, sen alkuperäisen verkon eteen. eipä tuu enää höyryjä silmille vaika vähän poikkee umpisellekki ja kestää kallistaa kunnon kulmaan :D ei muuten kukaan vielä vuotsolaisia raatsinut hankkia? tehtiin alkuviikolla vähän tuolla oulussa hintavertailua, niin emc:llä oli hintaa jotain  32.50€/kpl, ja kärkkäisellä lupasivat parin 50 euroo... kannattaa siis kattoo ettei maksa kovin paljoo ylimäärästä ;)
   
 3. GLX 5900

  GLX 5900 GL 3900 Syncro

  Vs: GLX 5900

  Kelkka on taas toiminu viikon moitteetta.. Öljytkin vaihdoin vaihelootaan, jos samalla vaihtovälillä jatketaan niin seuraavan kerran vaihellaan vuonna 2015 ;D Kokeiltu huippunopeutta, keviästi se 80 kiihtyy... Saattais kulkea enemmänkin, jos olisi pitempää tietä ja jaksaisi kaasua painaa. Minkälaiset tuossa nuo käsienlämmittimet on? Onko niissä kaffoissa jotkin vastukset mukana mihin juotetaan piuhat kiinni, eikait ne piuhat pelkästää yhteen teipattuina siellä ole? Niin tuli mitattua lampunkannasta jännitekkin, 9 volttia tyhjäkäynnillä ja 11-12 volttia kierroksilla. Näyttäis se säädin pelaavan, jos se vaan välillä lakkaa toimimasta.
   
 4. Kaks-Seiska

  Kaks-Seiska Lynx 5900

  Vs: GLX 5900

  taikka sitte kosketushäikkää. vai polttaako se aina toisinaan hehkut?
   
 5. GLX 5900

  GLX 5900 GL 3900 Syncro

  Vs: GLX 5900

  Ei se kokoaikaa hehkuja polttele, vaan joskus välähtää valo kirkkaaksi ja sitten räpsähtää.. Minullakin on tuo lämmin talli-mahdollisuus, mutta oli ulkona kuitenkin vähän lämpimämpää niin vaihtelin öljyt lumihangessa.
   
 6. usva

  usva LYNX 5900 GLX ´84

  Vs: GLX 5900

  Mulla on alkuperäiset kovapala raudat ja talasto säädetty; etummaiset jouset löysimmillään ja takaset jäykimmillään, ja kääntyy ihan mukavasti kovalla, siis suksi ei " auraa" juuri yhtään.

  Vuotsolaiset on suksissa, maksoi paikallisessa kodintukussa 59 euroa pari ja keula ei kyllä paljon painu, tosin en ole pitkiä pätkiä vielä ajellut, mitänyt tonttia ympäri.

  Pesin tallilla 20n: vuoden öljyt ja moskat pois moottoritilasta, alta paljastui maalipinta :D

  Nousuviikolla tarkoitus kiikuttaa kelkka konttorille, rekisteröintiin ja jos hyvin käy, Lynx saa kilvet ensimmäistä kertaa.
  Sitten alkaakin rankakuormien ajo...
   
 7. usva

  usva LYNX 5900 GLX ´84

  Vs: GLX 5900

  Ei ole ollu ikinä koskaan rekisterissä ;D
  Silloin 80 ja 90 luvulla kun ei tarvinnut kilvittää, ajeltiin vaan, ja kun tuolla korvessa vielä ajettiin.
  Nyt on puun ajo "maalikylässä", niin pitänee virallistaa kelkka ;)
   
 8. Studdless

  Studdless Well-Known Member

  Vs: GLX 5900

  taitaa tulla vähän myöhään,mutta öljyn poistoroppu on laatikon ulkosivussa(jarrulevyn puolella)neliömäisen peltilätkän alapuolella(lätkä kiinni laatikossa neljällä kuusiokolo-pultilla)poistoruuvin saa auki 8 mm:n avaimella.laita öljyä 0,6 litraa.syncrossa saa nimittäin olla melkein desin ylitäyttö ohjekirjan arvoon verrattuna ja käytä täysynteettistä...saa yläkerrankin laakerit voitekua pakkasella...
   
 9. GLX 5900

  GLX 5900 GL 3900 Syncro

  Vs: GLX 5900

  Minä kerkesin jo vaihtaa öljyt. Mitään peltilätkää en huomannut ja poistoroppu oli 10mm kannalla. Öljyä voisi kuitenkin tuon desin lisätä. Taisi ollakkin tuota täyssynteettistä.
   
 10. Kaks-Seiska

  Kaks-Seiska Lynx 5900

  Vs: GLX 5900

  juu... sehän siellä paukkuu ku pääsee bensaa putkeen, kun ei kipinää saa... sattupa tänää kummia, nimittäin 59 jätti välille :S poikkesin hiukan reitiltä umpiselle nii kuuluu mukava pauke kuomun alta eikä enää tykänny liikkua. no kyllähän siinä sitte vähän aikaa variaattorin toimintaa pohdittuani huomasin että oli kakkosvari aika löysän tuntunen elikkä se toinen levy oli päässy hyppään yli yhen pykälän, eli jousi oli päässy löystyyn (ei varmaa kukaan tajua, mutta en osaa oikee tuota selittää, hoksaa jos purkaa varin tai itelle käy samoten :p). no eihän sitä ihan siinä paikallaan jaksanu käsivoimin pyöräyttää takasin, joten piti käydä kotona kävelemässä että työkaluja sai, 3 kilsaa tuli talsittua   :eek: no helppo homma oli sitten kun sai sitä variaattorin akselin pulttia vähän löysättyä :)
   
 11. usva

  usva LYNX 5900 GLX ´84

  Vs: GLX 5900

  Parina iltana olen rankoja ajanut ja on se ihme veturi, tuo 5900.
  Taitaa olla 10 vuotta väliä, kun viimeksi puita ajelin tuolla, mutta vanhalta muistilta näkyy onnistuvan.

  Justa tuommosta poksahtelua oli mullakin kelkassa, vaihdoin hatut ja tulpat.
   
 12. GLX 5900

  GLX 5900 GL 3900 Syncro

  Vs: GLX 5900

  Eipä sieltä semmosta tullut, tummaa kamaa eikä tunnu missään. Eikä sillä oo ku vähän päälle 1000km ajettu viime vaihdosta.
   
 13. Kaks-Seiska

  Kaks-Seiska Lynx 5900

  Vs: GLX 5900

  Pitääpä uppia vielä tätäkin topiikkia, että näkkee, vieläkö täältä löytyy muita 5900 miehiä. Itse oon ajatellu laittaa lynksiä ens talveksi vähän parempaan kuntoon. Telaan jos korvais rikkimenneitä solkia uusilla (toiselle puolen laitettva kaikki "tukevat" soljet). Sitten kattella ajettavuuden parantamista tangon korotuksella (kattoo nyt mitä siitäkin tulee).
   
 14. Jakelfin

  Jakelfin MtxT

  Vs: GLX 5900

  Mieki haluaisin viisysin tai kelpaa se viikinkiki. Pitää puita ajaa pitkin talvea. Mitä kannattee kattoa 5900 jos semmosta ostaapi? Onko jotain erityistä katottavaa/huomioitavaa ko semmosta kattelee, muutako ettei maksa ihan järjettömiä niinku jokku kehtaa pyytää... ;)
   
 15. jkomu

  jkomu GL360S

  Vs: GLX 5900

  Eipä siinä oikein pahasti katottavaa ole, kunhan kone pelaa ja samoin vaihteisto.
  Me kun 59 ostettiin, nykäistiin käyntiin, ajeltiin ja sovittiin maksavamme seuraavana päivänä haun yhteydessä.

  Kannattee Jake laittaa 59 :) kestää ja kestää.

  Itellä tarkoitus alkaa tekemään 59:iin pientä projektimuotoista ehostusta nyt vkonloppuna, täytyy katsoa mitä se tuo isäntä siihen sanoo, kun hänen kelkka.
   
 16. Kaks-Seiska

  Kaks-Seiska Lynx 5900

  Vs: GLX 5900

  Niihän se on oikiastaan meilläki, mutta eipä tuo sillä itte pahemmin ajele. Jos nyt tuosta sen telan sais kuntoon, vaikka viimein ne vuotsolaiset suksiin, ohjaus tanko leveemmäks ja korkeemmaks (seisaaltaan ajoa helpottamaan) ym. pientä, niin ajelis ihan mielellään vielä tän talven, eikä tartte vielä omaa kelkkaa ostaa.
   
 17. GLX 5900

  GLX 5900 GL 3900 Syncro

  Vs: GLX 5900

  Tarttihan pyöri äkäseen ku piuhoja yhistelin autonakkuun. Huomasin jo aikasemmin että kun se hammasratas pyörähtää päähän niin se jää pyörimään tyhjää eli menee liian pitkälle. Pitäskö siihen hitsata muutama sauma esteeksi?
   
 18. GLX 5900

  GLX 5900 GL 3900 Syncro

  Vs: GLX 5900

  Tutkin tartin mukana tullutta johtosarjaa, siinä on oma tarttausnappi eli ei taida olla laitteet tuostaa kelkasta. Sähköhommia tiedossa, mutta onneksi se ei ole ongelma kun se homma on tuttua ja lisää lähen vielä opiskelemaan tällä viikolla :)
   
 19. 250

  250 Well-Known Member

  Vs: GLX 5900

  mulla ainakin rupes joustoja vähän enemmän löytymään, kun laitettiin talvella uudet jouset alustaan.. kannattaa kokeilla ;) laittaa vähän jäykemmät, niinku minä niin parempi ajaa kakspäällä
   
 20. Kaks-Seiska

  Kaks-Seiska Lynx 5900

  Vs: GLX 5900

  Kyllähän tuo jousitus tuntu alkavan pelaan, kun otin irti koko systeemin ja säätelin. Nyt vaan en oo varma oliko se alkujaan liian löysä, vai jäykkä, kun ei tosiaan liikkunu mihinkään. No, sitten näkee kun iskee kiinni takasin ja säätelee. Mutta ensin ois urakkaa repiä irti noita rikkinäisiä telan solkia ja uusia laittaa tilalle. Tuntuvat olevan niin tiukassa, etteivät irtoa ilman, että laittaa rälläkällä halki.
   

Suosittele tätä sivua