GLX 5900

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä GLX 5900, 27/12/05.

 1. jkomu

  jkomu GL360S

  Vs: GLX 5900

  Lynxiin tulevaa remonttia:
  - Sähköt kuntoon, missä muuten 59:ssa sijaitsee sulake, kun en löytänyt.
  - Takavalot kuosiin
  - Lisäpitkät luultavasti keulalle
  - Alustaa tarkkaillaan ja yritetään hieman muokata
  - Vaihdelaatikkoon uudet öljyt
  - Variaattorin linjaukset kuntoon ( Kokoajan hihna vinkuu ajaessa, mukana oli 3 varahihnaa, kertooko sitten mitään )
  - Kaikinpuolin ehostetaan tarvittavat, että kun talvi alkaa niin pääsee ajamaan ilman huolia.
   
 2. Kaks-Seiska

  Kaks-Seiska Lynx 5900

  Vs: GLX 5900

  Meidän lynässä ainakin taisi olla jossain jännitteensäätimelle menevässä johdossa, tarkistan vaikka huomenna.

  Kerro ihmeessä jos jotakin jännää keksit. Itsekin yritin tänään tutkiskella sitä muutos mielessä 8) Mitähän jos jos soveltaisi iskareita niiten vinkuvien jousien tilalle, ainakaan eteen ei ois hankala laittaa iskaria. Telaston laskeminen myös pyöriny mielessä. Kohentaisi ainakin ulkonäköä.

  Vois olla meilläkin jo paikallaan ;D

  Mulla vinkuu vaan plussa kelillä ja sillon ulina on semmonen että korvat meinaa särkyä. Ykkös variaattori on tuossa jo aika kulunut. Toinen sopiva löytys, varmaankin vaihdetaan jos saadaan tämänhetkinen irti.
   
 3. Kaks-Seiska

  Kaks-Seiska Lynx 5900

  Vs: GLX 5900

  jkomu: Sulake on siinä ainoassa itse jännitteensäätimestä lähtevässä johdossa (keltainen) parinkymmenen sentin päässä. Ilmansputsarin alla voi olla piilossa, näin ainakin meillä. En kyllä tiedä mitälie virkaa koko sulakkeella. Meillä kun oli takavalot oikosessa, palo samantien jännitteensäädin ja sulake on edelleen ehjä ;D
   
 4. GLX 5900

  GLX 5900 GL 3900 Syncro

  Vs: GLX 5900

  Onko siellä muka sulakekkin olemassa? Enkait minä oo mittään huomannu ::)
   
 5. jkomu

  jkomu GL360S

  Vs: GLX 5900

  Laitoin lynxin viikonloppuna remonttiin, keulaan laitoin levikemuovit. Nakkasin vanhan penkin mäkeen, painaa varmaan reilut 30 kg.

  Uusi penkki valmistuu seuraavan kerran ko pääsen siihen kelkkaan käsiksi, lyön honkapöllit telatunnelin pohjasta ruuveilla kiinni.

  Ei vaan tarkoitus tehdä finfoamista penkki, käyttää lasikuitua, retkipatjaa ja uretaania samalla hyödykseen.
   
 6. jkomu

  jkomu GL360S

  Vs: GLX 5900

  20-30 kg, pitää punnita ensi kerralla.
   
 7. GLX 5900

  GLX 5900 GL 3900 Syncro

  Vs: GLX 5900

  Pitääköhän tartillisessa mallissa olla jännitteensäädin? Tuosta pdf ohjeessa tarttimallissa on säädin, mutta -94 vuoden kirjassa sitä ei ole vaan tilalla on tasasuuntaaja. Mutta tosiaan tartti+sähköt on jostain vielä vanhemmasta lynestä, missä on kumminki sama kone.

  Edit: Tuossa pdf-ohjeessa onkin tuo B-kirjaimella merkitty laite Tasasuunnin, eikä jännitteen säätäjästä mainita mitään.
   
 8. GLX 5900

  GLX 5900 GL 3900 Syncro

  Vs: GLX 5900

  Nonnih! Viitisen kilsaa tuli kelkan mittariin. Oli siinä oma hommasa saaha käyntiin. Primeri oli vähän jumissa ja tankki tyhjä. Päälle varttitunti räpläystä ja sitten pääsikin jo ajamaan. Lunta ei vissiin ole vielä tarpeeksi ku heinikko pilkottaa ja sepeli rohisee telastossa ;D Tällä viikolla pitäs hakia tarttikehään pultit kelkkaliikkeestä. Joku vissiin osaa sanoa että onhan ne semmoset itseporautuvat koska mitään kierteitä ei variaattorissa olevissa rei'issä näkynyt?

  Edit: Hajin 6 kpl pultteja, maksoivat yht. 18€. Vielä pitää itellä vääntää kierteet niihin reikiin :mad:
   
 9. GLX 5900

  GLX 5900 GL 3900 Syncro

  Vs: GLX 5900

  Tässä ollaan parisen tuntia yritetty irrottaa variaattorin moottorin puoleista lautasta, luultavasti samalla saatu kampiakselissa olevat kierteet paskaksi. Eli silläpä ei enää tee hevonv*ttuakaan :mad: Ja uusi kampiakseli maksaa varmaan maltaita, onkohan kenelläkään tarkempaa tietoa hinnoista?
   
 10. Jakelfin

  Jakelfin MtxT

  Vs: GLX 5900

  Miksei vain lainaa ulosvetäjää ja ota kytkintä irti? ???
   
 11. GLX 5900

  GLX 5900 GL 3900 Syncro

  Vs: GLX 5900

  Asiapa on nyt näin: variaattorin toinen levy ja se akseli (paksu kohta missä ulompi levy kulkee on paikallaan. Keskellä menee pitempi ja pienempi putki, jossa on ilmeisesti syvällä kampiakselissa kierteet, mistä ottaa tämä ulos näkyvä putki. Putken päässä on toiset kierteet missä variaattorin etummainen levy on kiinni. Kun irrotusohjeita ei ollut missään, niin kysyttiin miten tämä heppu oli purkanut kamppeet jolta ostettiin tarttikin. Aluksi väärin ymmärrettyjen ohjeiden mukaan pistettiin pikkunen pultin pätkä sinne putkeen ja kiristettiin sillä ulommaksi tulevalla pultilla, eihän se auttanu mitään... Sitten pistettiin vähän pitempi pultti siihen jatkoksi (koska pohjalla oleva pätkä ei lähtenyt pois), tällä kertaa oikein ymmärrettynä ja kiristettiin sitä näihin ulompiin kierteisiin tulevalla pultilla. Näin sen toisen levyn pitäsi lähteä irti. Mutta nyt kävi näin, että toinen pikkupultti taisi olla samaa kalipeeria kuin siellä pohjalla oleva kierre, ja nyt kun sitä on sinne puristettu niin niin... Pultti on jumissa ja ilmeisesti osa kierteistä paskana. Kumminkin tuo ensimmäinen pikkunen pultin pätkä on sentään jonku verran suojannu loppukierteitä. Sanokaapa mikä on OIKEA irrotustapa tuolle varille (elkää kysykö variaattorin tyyppiä, sitä en tierä), ohjeita kun ei ole niin minkäs teet... :'(
   
 12. Jakelfin

  Jakelfin MtxT

  Vs: GLX 5900

  Vari taitaa olla comet, sama tapa palakytkimissäki, ibc tms. Eli se kytkin irtoaa semmosella ulosvetäjä pultilla, siinä on alussa kierrettä ja lopussa tappi. Eli kun sitä pulttia kiertää variin kiinni, ottaa se tappi sinne kampiakselin päähän kiini, jolloinka akseli ja variaattori lähtee erisuuntiin, yleensä. Toisinaan ne on tiukassa ja vaatii jo vähän voimaotteitaki mutta irti on ainaki mulla lähtenee. Kytkintähän ei tarvi purkaa starttikehän vuoksi, koska kehä tulee takapuolelle. Kytkimen irrotukseen on muitaki keinoja, pelkkä pultti ilman tappia, eli kelkka kylelleen, variaattori ylöspäin, reikään öljyä/vettä/jotain melkeen täyteen, sen verta vain että pultille jää kierrettä sentti ainaki kiinnittyä ja pulttiin kierreteippiä ja ruuvaa kiiini. neste ajaa saman asian ko tappi siinä oikeassa ulosvetäjässä eli painaa kytkintä ja akselia erilleen. Sitten on semmonen keino että otetaan joku tappi joka menee sinne reikään pohjaan asti, pätkästään se sen mittaseks sinne reikään että se pultti pääsee taas sinne kytkimen kierteille kunnolla, eli vähintään sentti ainaki lyhempi mitä sinne reikään menis. Kytkimen kannessa muuten ainaki cometissa lukee mikä kytkin se on. Lautasen takana(cometissa) muistaaksein on valmiit paikat starttikehän reijille, ellei jopa kierteetki, en muista kyllä. Jos sulla on pultit sielä sisällä kiini niin hommaat jostain vastakierretappeja ja porailet sinne kolot ja ruuvaat irti tai viet sen johki pajalle, ei tarvi turhaan kampuroita/kytkimiä ostella ja särkeä.
   
 13. GLX 5900

  GLX 5900 GL 3900 Syncro

  Vs: GLX 5900

  Meillä on ollu kone tuossa tallin lattialla. Siis juuri ollaan tehty saman tapasesti niinkuin kerroit sen oikeasti menevän, mutta meillä on vain ollut erikseen se pienempi pultti ja kiristysruuvi. Kiristetty on, niin kireä alkaa olemaan ettei puolimetrisellä putkipiheilläkään saa pijettyä konetta pyörimättä. No, pitää kuitenki yrittää ottaa se lautanen pois, ja sitten kampiakseli vaihtoon jos sillä ei enää tee mitään.
   
 14. GLX 5900

  GLX 5900 GL 3900 Syncro

  Vs: GLX 5900

  Nyt selvisi että kampiakselissa on vielä kierteet kunnossa, saatiin se jumittunu pultti irti ja kokeiltiin niin hyvin pyörii. Mutta variaattori menee vaihtoon, koska se paksumpi osa missä ulompi levy liukuu niin halkesi. Nyt tiedustellaan tuon hintaa.
   
 15. GLX 5900

  GLX 5900 GL 3900 Syncro

  Vs: GLX 5900

  Variaattorin tyyppi ilmenis tämän kelkan ohjekirjasta, joka on mulla sähköpostissa mitä ei saa tällä modeemilla auki... Sen kumminki tiedän kahtomalla uudempaa opasta (missä ei ole meillä olevaa), että se ei ole IBC eikä TRA. Ulompi lautanen on kumminki 5cm leveä, sisältä tyhjä. Sisäpinnalla on 3kpl jotain ihme kiiloja, keskellä kiinnityskuppi jossa kolot nuille kiiloille. Kupin sisällä on jotain rullia 3kpl.
   
 16. Jakelfin

  Jakelfin MtxT

  Vs: GLX 5900

  Taitaa olla comet, se kyllä lukee siinä kolmion mallisessa kannessa, olikhan se kuuella pultilla kiini?
   
 17. Lynxi

  Lynxi Lynx GL 250-89, Lynx adventure 550f-09.

  Vs: GLX 5900

  No se on sitten semmonen "nord-trac". Lynxin oma variaattori. Tuttu on omasta kelkasta... :)
   
 18. GLX 5900

  GLX 5900 GL 3900 Syncro

  Vs: GLX 5900

  Tuota noin, mitään ruuveja variaattorissa ei ollut, vaan näkösällä on keskellä se pitkä pultti mikä menee kampiakselin nokkaan. Sitten sen jälkeen ulompaa levypakettia piti pyörittää irti, kun siinä kupissa oli myös kierreosa mikä otti tuohon ulompaan kierteeseen.
   
 19. Jakelfin

  Jakelfin MtxT

  Vs: GLX 5900

  Sitten se on se mikä joku lynxi kytkin kait. ??? Eikähän joku täälä osaa kertoa paremmin. Comettiin mulla löytyy jotain, ja pollen kytkimeen.
   
 20. GLX 5900

  GLX 5900 GL 3900 Syncro

  Vs: GLX 5900

  Selevä, pitää kahtoa tuo kytkimen tyyppi kuhan pääsen kylälle huomenissa. Jos sais sen toisen lautasen ees irti näin aluksi, sitten vois kahtoa sitä tarttikehää sekä korjata sitä tappia joka on vähän pullistunu eikä toinen lautanen mene enää paikalleen. Eno meinas ettei se mitään ala ostamaan, mutta taitaapa hyvinki ehtiä osia koska ei saa mitään pelaamaan.

  Edit: Nakkasin koneen ulos pakkaseen, jos se akseli kylmenee yön aikana ja aamulla äkkiä lämmittää sitä kuumailmapuhaltimella jos se irtoais. Jollei sillonkaan ni pitää kiikuttaa tutulle, viimestään se kaasupillillä lähtee. Kyllä nyt on tehty liianki kestävä kone!
   

Suosittele tätä sivua