Kelkkakärry ??

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä TOMBOLA, 28/2/08.

 1. Petr

  Petr Rene BCX 600

  ------------------------------------------------------
  Teknotrailer 150x350, hyvä kärry.
  Kipin kaasujousi vaan piti uusia, kun -25 C pakkanen poksautti sen. Sen jälkeen kippi toimii taas ok.
  Tuo Etran kumitiiviste kärryn reunaan laitettuna tuntuu toimivan aika hyvin - kuomu ei jäädy enää kiinni niin helposti.

  Sinänsä tämä ei liity vain Teknotraileriin, mutta varsinainen ongelma on se, kun se pyöritettävä sähköpistoke
  on aina jäässä ja aina pakkasella pitää olla kuumailmapuhallin johtoineen mukana, että kärryn saa kiinni/irti.
  Kyllä tuo harmittaa, kun pitää värkätä. Ennen ei kärryjen pistokkeiden kanssa ole ollut tällaista harmia.
  Useaa tököttiä/myrkkyä/rasvaa olen jo kokeillut eikä toimi. Nyt testaan jäähdytysnestettä. Suap nähä, miten käy.
  Tietääköhän KUKAAN ratkaisua?
   
 2. Jäpälä

  Jäpälä Well-Known Member

  Ase öljy. Purat sen liittimen atomeiksi niin saat sen öljyn oikeisiin paikkoihin niin kyllä sillä talvi menee.
   
 3. Petr

  Petr Rene BCX 600

  Kiitos, tuohan soli oikea lääke vaivaan! Aseöljy auttoi myös kuomun munalukkoihin yms.
   
  Jäpälä tykkää tästä.
 4. Somppi

  Somppi Xtrim RE 800 -17, RE 600 -14

  Nyt varmaan sen verran reissusta mennyt ja liukkaat lähteny että tänne uskaltaa taas kertoa auto nastoilla ja kärry kitkoilla.
  Ensinnäkin reissuja tuli eteläpohjanmaalta 5 muistaakseni eli kilometrejä tuli noin 5500-6000 yksi lähes vaaratilanne tuli, Levillä keskustassa täydellä lastilla alamäkeen ja joku lapsi lähti juoksemaan tienyli k kaupan kohdalla. Kitkat kun ois ollu oltas aika ilosesti renkaat lukossa luistettu yli mutta nastoilla juuri kerkesi pysähtymään kärry kyllä pysyi ihan kiltisti perässä. Muuten mitään tilanteita ei ollut ja olihan suurin osa matkasta muutenkin suolatulla tiellä. Ja ennenkö alkaa alusta ymmärrän että mutkaan tultaessa rajotintavasten 90 jos alkaa jarruttamaan äkkinäisesti kärry saattaa jäällä lähteä edelle, mutta jos mieitään sama tilanne kitkoilla siinä lähtee joka tapauksessa auto ja kärry suoraa jos liikaa jarruttelee. Taas sitten juurikin noi kaupunki tilanteet kun vauhtia on 20-40 väitän että nastoilla siihen mäkeen pysähtyy myös tulevaisuudessa paremmin kun kitkoilla. Ja muistuttaisin että kitkoilla pysähtyminen alamäkeen on sitten 2500 kok painolla huomattavasti helpompaa kun esim 4tonnin kun siinä liukkaalla massa vaikuttaa alamäessä aika paljon.

  Hyvää loppu kesää kaikille älkää upottako kelkkoja lampiin ja katellaan taas joulukuus miten kärry perässä tulee;)
  DSC_1867.JPG
   
  Fudge tykkää tästä.
 5. Petr

  Petr Rene BCX 600

  Kärryhommasta tuli mieleen:
  LED-valoja mainostetaan laitettavaksi kärryyn, jopa vaihdettavaksi, koska ne ovat kirkkaampia, kestävät kauemmin eivätkä kannat hapetu yms.
  Mutta talven lumipöllyssä net ei kehitä lämpöä ja ovat kuurassa/lumen peitossa. Hehkulamput pysyvät paremmin sulana (takavalot ja takasumuvalo).
  Samaa asiaa valittaa rekkamiehet.

  Kesällähän nuo ledit on tietenki komiat, mutta kelkkakärryssä pidän mieluummin hehkulamput.
   
  Somppi, turboapc ja Fudge tykkäävät tästä.
 6. T.F.K

  T.F.K Yamaha B-TX 153 LE

 7. immi

  immi New Member

  Käytössä on ollut kohta viisi vuotta 4000 eagle eikä isompia ongelmia. Hyvä kärry vetää ja ostaessa otin takaoven ajosiltamallina ja siihen heti 12 mm vaneri kiinni. Helppo ajaa kelkka sisään toinen peruuttamalla. Nyt pitäisi asentaa vanha matonpätkä ajosiltaan niin olisi helpompi peruuttaa kelkka sisään. Uutena asensin heti ledivalonauhan kattoon ja virrat toiselta sivuvalolta katkaisimen kera. Näkee hyvin ajaa kelkat kyytiin. Sivuseinään piti porata tuuletusaukko, kun oli liian tiivis koppi. Takaluukun tiiviste jäätyy kiinni jos ei voitele ennen pakkasia. Niin pitihän se sähköpistoke uusia, mutta onhan ne huonoja melkein kaikissa kärryissä. Tarkenee tehdä kelkkaremonttiakin kopissa kun laittaa auton sisälämppärin puhaltamaan. Voin suositelle.
   
 8. T.F.K

  T.F.K Yamaha B-TX 153 LE

  Tuli kysyttyä hinta tälle JJ-Trailerin 4300 kärrylle, meni kalliimmaksi kuin esim. vastaava Majava, tiedä sitten onko parempi? Hinta oli 6900e.
   
 9. vinski

  vinski Widetrak 500 LX -12, Summit 850 SP 146" -18

  Onkos kokemusta näistä "inline" kärrysitä, joita on esim. Respolla, Akulla ja BRP:llä? Siis pyörät lavan alla, mutta ei ole varsinainen lavetti, vaan pyörän kotelon laidan sisäpuolella. Itse katsellut tuota Respon 1350M411L186 Inline mallia. Olen tässä vaan pähkäillyt että ostaako tuon Inline mallin vai tavallisen 411 x 186cm yhdellä akselilla. Ehkä tuon inline tulis nätimmin auton perässä kun tulee suht samoja raiteita kun auto. Juurikaan muuta käyttöä kärrylle ei ole kuin yhden tai kahden kelkan kuljetus. Se ero noissa on Respollakin, että Inline on kahdella lehtipakalla/puoli ja tavallinen kärry, jossa pyörät ulkopuolella, on vääntövarret.
   
 10. vinski

  vinski Widetrak 500 LX -12, Summit 850 SP 146" -18

  No tilauksen tein tollaisesta respo 1350M411L186 inline -mallista 125cm korkealla kuomulla. Ens viikon tiistaina pitäisi olla noudettavissa.
   
 11. Pooka

  Pooka Well-Known Member

  Mikä vei Respossa voiton?
   
 12. Taiger

  Taiger RMK 800 -15

  Itellä on Akun CP430 Snow joka näyttäs olevan aika lailla samanlainen ku tuo Respon 1350M411L186. Lavakoko Akussa pikkusen isompi, 430x190. Viime talven vetelin kärryä ilman kuomua, kesällä sain kuomun asennettua vihdoin paikalleen. Kahen kelkan kuskaukseen piti hommata tuo kyseinen Aku ja siinä se on kyllä palvellut loistavasti. 155 RMK ja Evo-Lynksi menee heittämällä kyytiin ja tilaa jää vielä vaikka kuinka paljon pensa-pöntöille ja muille kamppeille. Kärry tulee nätisti perässä ja se on helppo lastata ja purkaa ruuvikipin ja karhennuksilla varustetun pitkän perälaudan ansiosta. Perälauta ja kärryn sisäpuolella olevat lokasuojat on muovitettu valmiiksi. Kaikenkaikkiaan hyvä hankinta.
   
  Pooka tykkää tästä.
 13. juketsu

  juketsu Re x-trim 850 tpk / Re 800

  Tuon oisin Iteki hommannu muttei vaihdossa vanhasta kärristä ois hyvittäneet oikee mittää. Varmaa hintalaatu kohillaa ja hyvin tilaa vaikka pitkille kelkoille.. :cool:
   
 14. Petr

  Petr Rene BCX 600

  Noista ns. alamittaisista kolmen metrin kuomukärryistä on päästy hyvin eroon suorakaupoilla tori.fi -sivuston kautta.
  Kylänmiehet, mettämiehet ja mökkiporukat kyselevät niitä tarpeeseensa, toki kärry pitää olla tiptop-kunnossa.
  Silloin on vähän helpompi tingata uuven hintaa.
   
 15. juketsu

  juketsu Re x-trim 850 tpk / Re 800

  Vaihdossa luvattu tonni ja miulla kuitenkin kahen kelkan kuomulline ja jarrulline Kärri.. :D nettivaraosassa myynnis nyttekii
   
 16. vinski

  vinski Widetrak 500 LX -12, Summit 850 SP 146" -18

  Itellä oli useamman vuoden 350x150cm 750kg alumiinikärry kuomulla. Alkoi vaan harmittaa sen hirmuinen pomppiminen tyhjänä, se oli siis kumivääntö jousitettu ja halkeileva vanha muovikuomu. Pistin sen keväällä toriin ja meni kyl nopeasti melko korkealla hinnalla siihen nähden että oli 2002 mallinen. Tilalle olin jo päättänyt ostaa 350x186cm 750kg respon kuomulla. No jostain sitten tuli ajatus ostaa hieman isompi ja jarrullinen jos tarvii joskus viedä kahta kelkkaa, vaikka pääasiallinen käyttö onkin yhden kelkan kuskaus pari kertaa vuodessa. Mihinkään muuhun en tuota kärryä tarvi, koska muuta kuljetuskalustoa löytyy muihin kuljetuksiin. No useamman vuoden olen katsellut tuota Ruotsalaista kuljetuskalustoa, kun sillä suunnalla on käyty kelkkailemassa ja siellä tuntuu iso osa kärryistä olevan yhdellä akselilla ja pyörät lavan alla. Saman tyyliin on nuo BRP:n kärryt tehty. Tästä sitten tuli ajatus ostaa tuo inline mallinen Respo. Kuomun siihen halusin, koska suola lentää aina kun täältä etelästä johonkin lähtee ja tuohon kokoon pitäisi helposti kaksi kelkkaa sopia kyytiin. Jos tuo tulisi hieman mukavammin perässä, kun sellainen jossa pyörät on leveämmällä. Etelästä on pitkä matka pohjoiseen ja aina kun meinaa johonkin lähteä kelkkaileen, niin helposti tulee kärryä vedettyä 850-1000km/suunta. Lisäksi respo vaikutti tukevalta ja hyvin tehdyltä verrattuna moneen muuhun jota kävin katselemassa. Ja moni pieni yksityiskohta oli omaan mieleen, tästä esimerkkinä vaikka takalaidan linkut, jotka ovat sivulaidassa eikä perälaudassa.
   
  Viimeksi muokattu: 9/11/18

Suosittele tätä sivua