Kelkkakärry ??

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä TOMBOLA, 28/2/08.

 1. T.F.K

  T.F.K Yamaha B-TX 153 LE

 2. immi

  immi Member

  Käytössä on ollut kohta viisi vuotta 4000 eagle eikä isompia ongelmia. Hyvä kärry vetää ja ostaessa otin takaoven ajosiltamallina ja siihen heti 12 mm vaneri kiinni. Helppo ajaa kelkka sisään toinen peruuttamalla. Nyt pitäisi asentaa vanha matonpätkä ajosiltaan niin olisi helpompi peruuttaa kelkka sisään. Uutena asensin heti ledivalonauhan kattoon ja virrat toiselta sivuvalolta katkaisimen kera. Näkee hyvin ajaa kelkat kyytiin. Sivuseinään piti porata tuuletusaukko, kun oli liian tiivis koppi. Takaluukun tiiviste jäätyy kiinni jos ei voitele ennen pakkasia. Niin pitihän se sähköpistoke uusia, mutta onhan ne huonoja melkein kaikissa kärryissä. Tarkenee tehdä kelkkaremonttiakin kopissa kun laittaa auton sisälämppärin puhaltamaan. Voin suositelle.
   
 3. T.F.K

  T.F.K Yamaha B-TX 153 LE

  Tuli kysyttyä hinta tälle JJ-Trailerin 4300 kärrylle, meni kalliimmaksi kuin esim. vastaava Majava, tiedä sitten onko parempi? Hinta oli 6900e.
   
 4. vinski

  vinski Ranger PRO600 etech -20 & Summit 152 SE

  Onkos kokemusta näistä "inline" kärrysitä, joita on esim. Respolla, Akulla ja BRP:llä? Siis pyörät lavan alla, mutta ei ole varsinainen lavetti, vaan pyörän kotelon laidan sisäpuolella. Itse katsellut tuota Respon 1350M411L186 Inline mallia. Olen tässä vaan pähkäillyt että ostaako tuon Inline mallin vai tavallisen 411 x 186cm yhdellä akselilla. Ehkä tuon inline tulis nätimmin auton perässä kun tulee suht samoja raiteita kun auto. Juurikaan muuta käyttöä kärrylle ei ole kuin yhden tai kahden kelkan kuljetus. Se ero noissa on Respollakin, että Inline on kahdella lehtipakalla/puoli ja tavallinen kärry, jossa pyörät ulkopuolella, on vääntövarret.
   
 5. vinski

  vinski Ranger PRO600 etech -20 & Summit 152 SE

  No tilauksen tein tollaisesta respo 1350M411L186 inline -mallista 125cm korkealla kuomulla. Ens viikon tiistaina pitäisi olla noudettavissa.
   
 6. Pooka

  Pooka Well-Known Member

  Mikä vei Respossa voiton?
   
 7. Taiger

  Taiger Well-Known Member

  Itellä on Akun CP430 Snow joka näyttäs olevan aika lailla samanlainen ku tuo Respon 1350M411L186. Lavakoko Akussa pikkusen isompi, 430x190. Viime talven vetelin kärryä ilman kuomua, kesällä sain kuomun asennettua vihdoin paikalleen. Kahen kelkan kuskaukseen piti hommata tuo kyseinen Aku ja siinä se on kyllä palvellut loistavasti. 155 RMK ja Evo-Lynksi menee heittämällä kyytiin ja tilaa jää vielä vaikka kuinka paljon pensa-pöntöille ja muille kamppeille. Kärry tulee nätisti perässä ja se on helppo lastata ja purkaa ruuvikipin ja karhennuksilla varustetun pitkän perälaudan ansiosta. Perälauta ja kärryn sisäpuolella olevat lokasuojat on muovitettu valmiiksi. Kaikenkaikkiaan hyvä hankinta.
   
  Pooka tykkää tästä.
 8. juketsu

  juketsu Re850 Re800

  Tuon oisin Iteki hommannu muttei vaihdossa vanhasta kärristä ois hyvittäneet oikee mittää. Varmaa hintalaatu kohillaa ja hyvin tilaa vaikka pitkille kelkoille.. :cool:
   
 9. Petr

  Petr Rene BCX 600

  Noista ns. alamittaisista kolmen metrin kuomukärryistä on päästy hyvin eroon suorakaupoilla tori.fi -sivuston kautta.
  Kylänmiehet, mettämiehet ja mökkiporukat kyselevät niitä tarpeeseensa, toki kärry pitää olla tiptop-kunnossa.
  Silloin on vähän helpompi tingata uuven hintaa.
   
 10. juketsu

  juketsu Re850 Re800

  Vaihdossa luvattu tonni ja miulla kuitenkin kahen kelkan kuomulline ja jarrulline Kärri.. :D nettivaraosassa myynnis nyttekii
   
 11. vinski

  vinski Ranger PRO600 etech -20 & Summit 152 SE

  Itellä oli useamman vuoden 350x150cm 750kg alumiinikärry kuomulla. Alkoi vaan harmittaa sen hirmuinen pomppiminen tyhjänä, se oli siis kumivääntö jousitettu ja halkeileva vanha muovikuomu. Pistin sen keväällä toriin ja meni kyl nopeasti melko korkealla hinnalla siihen nähden että oli 2002 mallinen. Tilalle olin jo päättänyt ostaa 350x186cm 750kg respon kuomulla. No jostain sitten tuli ajatus ostaa hieman isompi ja jarrullinen jos tarvii joskus viedä kahta kelkkaa, vaikka pääasiallinen käyttö onkin yhden kelkan kuskaus pari kertaa vuodessa. Mihinkään muuhun en tuota kärryä tarvi, koska muuta kuljetuskalustoa löytyy muihin kuljetuksiin. No useamman vuoden olen katsellut tuota Ruotsalaista kuljetuskalustoa, kun sillä suunnalla on käyty kelkkailemassa ja siellä tuntuu iso osa kärryistä olevan yhdellä akselilla ja pyörät lavan alla. Saman tyyliin on nuo BRP:n kärryt tehty. Tästä sitten tuli ajatus ostaa tuo inline mallinen Respo. Kuomun siihen halusin, koska suola lentää aina kun täältä etelästä johonkin lähtee ja tuohon kokoon pitäisi helposti kaksi kelkkaa sopia kyytiin. Jos tuo tulisi hieman mukavammin perässä, kun sellainen jossa pyörät on leveämmällä. Etelästä on pitkä matka pohjoiseen ja aina kun meinaa johonkin lähteä kelkkaileen, niin helposti tulee kärryä vedettyä 850-1000km/suunta. Lisäksi respo vaikutti tukevalta ja hyvin tehdyltä verrattuna moneen muuhun jota kävin katselemassa. Ja moni pieni yksityiskohta oli omaan mieleen, tästä esimerkkinä vaikka takalaidan linkut, jotka ovat sivulaidassa eikä perälaudassa.
   
  Viimeksi muokattu: 9/11/18
 12. Fendel

  Fendel Well-Known Member

  Miten te kuomukärryn omistajat olette hoitaneet kipin toiminnan? Kippiruuvi vai kaasuiskari? Mulla ei ole kumpaakaan joten yksin kelkan lastaaminen aina oma operaatio
   
 13. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro [email protected] 146" -04

  Kaasuiskari riittänyt toistaseks, perus 330x150 kärryn kanssa. Isompi saattas jo vaatia ruuvia.
  Juuri uutta laitoin, kun viime talvi tuli tapeltua hengettömän kanssa. Bilteman 480N, 16,90e, katotaan kauan kestää. 200N ei riittänyt pitämään ylhäällä, ei vaan taas muistanut...
   
 14. Fendel

  Fendel Well-Known Member

  Mulla joko 330x150 tai 350x150 tuo kärry. Täytyy kokeilla ensin tuolla kaasuiskarilla. Kuinka tuo on tarkka asennuksesta?
   
 15. vinski

  vinski Ranger PRO600 etech -20 & Summit 152 SE

  Mulla oli edellinen 350x150 ja siihen laitoin ruuvikipin. Ja nykyisessä se olikin vakiona ja muutenkin pakollinen että saa kaksi kelkkaa kyytiin. Tuo ruuvi on melko helppo asentaa ja ainakin varmatoiminen.
   
 16. Fendel

  Fendel Well-Known Member

  Kuomullisessa? Nuo ruuvikipit mitä äkkiseltään tullu vastaa ovat äkkiseltään kuomuttomaan
   
 17. Mazaa

  Mazaa Lynx rave re 600,800

  Itekki aloin pohtimaan tuota lastausta kun kärry vaihtu 2 paikkaseen, että miten onnistuu jos ei osta ruuvikippiä
   
 18. havini00

  havini00 Arctic cat ZR 7000RR -15 , ski-doo tundra -88

  ekan kelkanhan ajaa kyytiin normaalisti, sen kelkan kun laittaa etupäähän ja sitoo kiinni niin toinen pitää perettää kyytiin penkalta tai lähtöpäässä on aina meillä peretelty toisesta kärrystä..vaatii tosiaan penkan mistä perättää tai sitten monen miehen lihasvoimat niin nouseehan se yksi kelkka kärryyn. kippiruuvi on varmasti hyvä ja toimiva, mutta vaatii varmaan telamattoa tai muuta vastaavaa kärrynpohjalle ettei pyöri tela tyhjää ja pysyy kelkka paikallaan. kärryn alle menevä ajosilta olisi yksi vaihtoehto,kun vain rakentelisi telineet kärryn pohjaan.
   
 19. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Jos jollain on Kainuussa tarvista vanhoille matoille kärrinpohjalle, pari kpl ois kulmilla vapaana.
   
 20. juketsu

  juketsu Re850 Re800

  Miltä tuo respo vaikuttaa? Onko hyvä vetää?
   

Suosittele tätä sivua