Polaris XLT Special 1996

Keskustelun 'Esittele kelkkasi' on aloittanut käyttäjä XLT_SPECIAL, 11/1/13.

 1. xc 500 sp

  xc 500 sp Vanhaa rautaa

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Kytkimen irrotus nesteellä, tuossa hyvä pätkä. Minuutin kohdalla alkaa tapahtumaan

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kBdR6qULUaE#!
   
 2. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Joo kelkka oli niin paljon kyljellään, ettei vesi päässyt pois ennen kuin pultin laittoi kierteilleen. Ja ensin yritin moottoriöljyllä kaksi kertaa ja kolmannen kerran vielä vedellä mutta sinne se pultti pyöri niin kauan, että kierteet loppuivat pultista. Pultissakin oli kierreteippiä tarpeeksi.

  Mistähän tuollaisen tuurnan uskaltaisi tehdä, ettei niittaannu sisään?

  Ja eikös sen kytkimen pitäis irrota ihan kokonaisena, vai pitäiskö siitä ensin purkaa jotain pois?
   
 3. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Kokonaisena irtoo. Ite tein ekan tuurnan 12,9 pultista. Sovittelin sitä paikolleen sillee että aina pikkasen lisää kiristäen ja sit tuurna pois ja kattomaan näkyykö jälkiä. Switsun kytkimen tein tuurnan 8,8 pultista mutta sitä en voi kyllä suositella, lähti nimittäin painumaan kasaan!?!?
   
 4. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro [email protected] 146" -04

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Käytä vaan suosiolla sitä vettä mieluummin. Sotkee vähemmän. Kuumaa, jos tuntuu että tiukassa. Ja jos siitä pultista kierteet loppuu kesken, niin sehän on vaan merkki siitä, että kierreteippi ei pidä. Normaalisti riittää se 15-20mm ihan ok.

  Kokonaisena lähtee tosiaan.

  Mieluummin itte käytän tuota vesi/pultti kuin mitään mikä vastaa kampiakseliin, vaikka kuinka olis kuinka alkuperänenki työkalu.
   
 5. Samikoo

  Samikoo Ultra RMK 800 1996 Indy Cross Country 1983

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Itse olen joutunut joka kerta lämmittämään kytkintä kuumailmapuhaltimella jotta irtoaa. Eli lämpöä kytkimen lautasten väliin siihen missä hihnan mahapuoli olisi. Ja samalla kun lämmittää voi kytkimestä pyöritellä tasaisemman lämpiämisen toivossa.

  Ei tarvitse moukaroida ulosvetotappia, eikä myöskään hampaat irvessä kiristää sitä. Jos ei tunnu irtoavan, lisää lämpöä.

  Niin, oma suositus on että annat kamppeen huilata kunnes motivaatiota löytyy. Katselet vaikka samalla vaihtoalakertaa tai muita osia.
   
 6. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Tuolta löytyi koko yläkerta jolla ajettu 290 mailia (Wiseco ylikokomännät, sylinterilohko, palotilat ja vesikansi valmiiksi kasassa) ja alkuperäistä paremmat metalliset imukaulat: http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=108877.msg924426#msg924426

  Viikonloppuna ois tarkoitus päästä taas tuota rassailemaan.
  Täytyy vielä lämmön kanssa kokeilla, mutta jos ei ala irtoamaan niin vien alakerran suosiolla nippuna kunnostukseen kun vauhtipyörän irroitukseenkin joutuu hitsailemaan pulttikiinnitteisen ulosvetäjän. En viiti alkaa sakaramallisella särkemään, ja aika ahdas välikin sakaroille.


  Älkää naurako, mutta vanha farkkuliivi löysi vielä hyötykäyttöä penkinpäällisen sisäpuolelle vahvikkeeksi spray kontaktiliimalla kiinnitettynä. ;D Pelkäsin, että vaihtopäällinenkin ratkeaa samoin kuin entinen jos ajaa pahoissa paikoissa toinen polvi penkillä.

  [​IMG]

  Täytyy myös pitkittäistukivarteen hitsata pari saumaa, kun löytyi sattumalta pari halkeamaa. Luultavasti saaneet alkunsa jo viime talvena yhdestä tärkystä vasempaan sukseen, ja nyt sitten vasta huomasin.

  [​IMG] [​IMG]
   
 7. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Hyvä että kone/motivaatiota löytyi :)

  Komia penkinvahvike ;D Jääkö siitä muhkuroita näkyviin, kun kääntää takaisin pehmusteen päälle?
   
 8. tunppi

  tunppi Polaris 700 Pro X -03 - Polaris XCR 600 -95

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Oisko ollu mitään jos oisit ollu erilainen nuori ja jättäny tuon farkkuliivin päälisen näkyvälle puolelle? ;D Lähes kelkan aikakauteen sopiva penkinpäällinen.
   
 9. matti

  matti XRS 600 -07

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  WASP selkälippu vaan puuttuu ;D
   
 10. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  "Miten värillä voi muka olla väliä, värisokea ei mitään häviä..." Näinhän se Hausmylly siihen hyvään aikaan lauleli, kun kiilakoppia sai uutena. ;D
  Joka tapauksessa nyt on vesikansia joka lähtöön eri väristä. Alkuperäisen hailakan lilan pistin paikoilleen, vaikka on noi muutkin värit ihan hienoja.

  [​IMG]

  Tuollaiset imukaulat tuli osien mukana, kyllä pitäis kestää ja paljon edullisempi uusia jatkossa, kun ei tarvii vaihtaa kuin pätkät letkua.

  [​IMG]

  Kyllähän se kampurakin sieltä esiin tuli kun, kävin Pollen huollossa ottamassa kytkimen ja vauhtipyörän irti.
  Kampuran kävin viemässä lauantaina koneistamolle, ei sitä tiedä vaikka viikon päästä sais alkaa kasailemaan. Stefatkin näytti olevan vielä hyvät, mutta kyllä sinne tietysti uudet orkkis stefat menee kasatessa.

  [​IMG]

  Penkinpäällinen asettui tosi nätisti, vaikka siellä se vahvike farkkukangas alla onkin. :) Enää ei puutu kuin tekniikka kuomun alta...

  [​IMG]

  Pitkittäistukivarren korjailin myös.

  [​IMG]
   
 11. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Kampuran täysi kunnostus maksais 950 euroa. Ei oikein ole enää järkeä tämän kunnostuksessa. :'(

  Varmasti hyväkuntoinen purkukampura tai alakerta olis järkiratkaisu.
   
 12. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Ei kai ole totta tuo hinta?? Kultaako ne sen vai mitä ???
   
 13. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Kaikki laakerit siihen melkein pitäis uusia, ei minulla ainakaan ole luottoa tuohon moottoriin, jos ei pistä kaikkea uusiksi. Kuitenkin jo toinen kerta kun metallimujua pyörinyt laakereiden seassa. Keskimmäinen kanki oli leikannut kiinni ja magneetonpuoleisessakin oli vähän klappia.

  Työn hinta olis jotain 300euroa, mutta tuossa kampurassa on 7 runkolaakeria, ja kiertokangetkin pitäis kuulemma vaihtaa samalla, kuin nuo kärsineet laakeritkin, niin kyllä siitä osille väkisin kertyy hintaa.
   
 14. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Työn hinnalla tuosta kunnostettu? Kysäsee myyjältä että onnistuuko lähetys Suomeen.

  http://www.ebay.com/itm/POLARIS-XLT-XCR-600-REBUILT-CRANKSHAFT-1994-96-ALL-NEW-BEARINGS-FUJI-TRIPLE-/300860431573?pt=Snowmobile_Parts_Accessories&hash=item460caddcd5&vxp=mtr
   
 15. paavojaelvis

  paavojaelvis Well-Known Member

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Kysyppä tuolta jos olis vielä akselia: http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=106642.msg904654#msg904654
   
 16. Creek

  Creek Well-Known Member

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Jos ei ole tulenpalava hoppu ja muutenkin rahtikustannukset hirvittävät, niin tällaisia kannattaa tuottaa konttirahtareiden kyydissä. Niissä on sekin etu, että jenkkimyyjä yleensä mieluummin lähettää jenkkiosoitteeseen kuin ulkomaille.
   
 17. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Aika huimaa...mulla makso RXL:n kammen kunnostus muistaakseni 450e noin. Laakerit tais maksaa 250-300e ja purku+kasaus+oikasu 190e. Kiertareita en uusinu. Jos ne ei oo väljät ni tarviiko niitä vaihtaa?
   
 18. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Kannattanee vähän tosiaan kysellä eri paikoista.. Kai tuon joku osaava harrastaja-kanssaihminen voisi tehdä aseveli hintaan, niin pysyis Indy-kanta kunnossa??
   
 19. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  No tässä se on vähän toisinpäin eli keskimmäinen kanki on leikannut kiinni ja sieltä tulleet rojut pisti männän ja kannen hajalle, ja kuulemma magneetonpuolellakin liikaa välystä kiertokangessa.Ja jotenkin luulis että siellä kytkimenpuoleisessakin kangenlaakerissa alkais olla tunnit täynnä, kun kaksi muutakin laakeria lopussa? Kuulemma kiertokangen laakeria ei voi vaihtaa ilman koko kangen uusimista.

  En tiedä mistä tuonne koneistamolle tilaavat osat, mutta ainakin Mc-scatterilla kankisarjan hinta on kappaleelta noin 140 € niin se pelkästään kolmelle kangella 420 €. Mites minä aiemmin näin kirjotin 320 €.

  Eikös yleisimmin päätymmäiset runkolaakerit petä ensimmäisenä varsinkin kytkimen puolelta? Tässä tapauksessa nimenomaan keskimmäisessä kampikammiossa on pyörinyt kaksi kertaa rojua, niin sen takia nekin pitäis vaihtaa varmuuden vuoksi muuten en luota tuohon koneeseen yhtään. Keskimmäisen kampikaammion tyhjennyspultin syvennyksessä oli reippaasti metallisilppua ja öljypumpun akselin kohdalla olevan kuopan kohdallakin mukavasti metallimujua, eli on sitä laakereiden seassa pyörinyt. Runkolaakereita kun pyörittelin, niin näppituntumalla, en ainakaan huomannut niissä mitään akuuttia vikaa kuitenkaan, vähän ehkä rohisi, mutta pyörivät herkästi ja yhtään en tuntenut väljyyttä.

  Jotenkin parhaalta vaihtoehdolta vaikuttais tuo jenkeistä täysrempatun tai uuden kampuran tilaaminen, mutta ei oikein ole kokemusta että miten maksut onnistuu sinne ja miten tullit ja rahdit järjestellään. Purkukoneesta otetussa kampurassa on kuitenkin jo laakerit kerinneet muutamankierroksen pyörähdellä, niin eihän niistä sitten tiedä kauanko kestää.
   
 20. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  420e ;)

  Alkaa tietenki tulla hintaa siinä kohin. Jos purkukammen saat jostain edullisesti ni vaihtaa siihen päätylaakerit ja kokeilee? Ei tuosta kelkasta saa rikkinäisenäkään oikeen mitään jos korjaaminen maksaa noin paljon.

  Tai..laita satanen sivuun per kuukausi, se on ens talveksi ajossa taas eikä kourase niin pahasti ku pikkuhiljaa säästelee. Säästyy vähä niinku itekseen.
   

Suosittele tätä sivua