Polaris XLT Special 1996

Keskustelun 'Esittele kelkkasi' on aloittanut käyttäjä XLT_SPECIAL, 11/1/13.

 1. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Niin mistä löysit nuo palotilat? Omaani aikanaan etsin noita, mutta ei löytynyt mistään.
   
 2. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Aikoinaan ostin täältä foorumilta muistaakseni 1997 XC 600 yläkerran, jonka mukana tuli uudemmat palotilat. Kiertokangen laakerin levähtäessä keskimmäinen meni kraatereille, mutta reunimmaiset jäi ehjäksi.

  Nyt sitten tilasin ebaystä rapakon toiselta puolen sen keskimmäisen palotilan, että sai ehjän setin. Ilmoituksessa luki: 2000 Triumph 600 monoblock center head, Polaris 3085418
   
  Broadspeed tykkää tästä.
 3. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Nyt olis pieni ongelma vetoakselin kylmänpään laakeri pesän kanssa. Alkuperäisessä XLT:n akselissa on sorvattu pitemmästi tilaa laakerille jotta siihen mahtuu paikoilleen kuusiokoloruuveilla akseliin lukittuva laakeri. Ultra SP:n akselissa on lyhyempi laakerin paikka jolloin siihen mahtuu vain kapeampi tiukalla sovituksella kiinnittyvä laakeri.

  [​IMG]

  Ultran akselin mukana tuli siihen kuuluvan laakeripesän maton puoleinen puolisko jossa on kiinteät pultit, vastakappaletta ei ollut mukana. Vanha laakeripesä on irtopulteilla ja jotta laakeri puristui paikoilleen tiukasti olivat molemmat puoliskot konehuoneen puolella.

  [​IMG]

  Kuuluuko molemmat pesänpuoliskot asentaa telatunnelin puolelle silloin kun akselissa on ilman kuusiokolokiinnitystä oleva laakeri? Jos rungon jättää väliin laakeri jää väljäksi pesään.

  Ultra SP:n varaosakuvassa molemmat pesän puoliskot ( 13 ) on yhteisellä varaosanumerolla 1012434 tai 1012945. Näitä netistä hakiessa tuli kuitenkin vastaan pelkästään se telatunnelin puoleinen puolisko, jossa pultit valmiina kiinni. Tuskin vastakappaleella on eroa XLT:n vastapuoliskoon?
  [​IMG]

  Toinen vaihtoehto olisi käyttää akselia sorvattavana ja tehdä laakerille pitemmästi tilaa. Silloin kuusiokoloilla kiinnittyvän laakerin saisi paikoilleen ja voisi laittaa molemmat puoliskot konehuoneen puolelle irtopulteilla kuten ennenkin.
   
  Viimeksi muokattu: 18/2/18
 4. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Viimeksi muokattu: 21/2/18
 5. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Konehuoneeseen tuli vähän bling blingiä SLP- pöntöllä. :cool: Pelkäsin että tulee liian kovat äänet, mutta mielestäni ennen oli yhtä kovat. Ja äänet muuttui minun mielestä paremmiksi ainakin omaan korvaan.
  [​IMG]

  Pikkuleikkimistä eilispäivältä. Toimii se! :)
   
  paavojaelvis tykkää tästä.
 6. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Mahtava ajokeli ja Polle toimi yhtä luotettavasti kuin vanhanmallin junan vessa. :cool:
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Broadspeed ja maxfun tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua