Polaris XLT Special 1996

Keskustelun 'Esittele kelkkasi' on aloittanut käyttäjä XLT_SPECIAL, 11/1/13.

 1. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Ei voi kun kehua Ape-Importia, perjantaina tilasin teräspunosjarruletkun ja tänään oli tullut postiluukusta sisään. :D
   
 2. Samikoo

  Samikoo Ultra RMK 800 1996 Indy Cross Country 1983

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Hyvä homma että pelaa. Onko painotietoa tuosta koneesta? Saako sitä vanhaa vielä punnittua? Jostain syystä noiden triplejen painot on alkanut kiinnostaa.
   
 3. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Se vanha on ihan osissa, kyllähän se tietty olis mahdollista punnita romut useissa erissä ja laskea yhteen tai kerätä ne osat johonkin laatikkoon punnittavaksi, mutta en taida viihtiä alkaa siihen, eikä kyllä ole mitään kauhean hyvää vaakaakaan. Kyllä kai jollakin on tämmöinen kone irtaallaan kokonaisena niin vois punnita?

  Kyllähän se XLT-moottori nimensä (XTRA LITE TRIPLE) mukaisesti varmaan on kevyempi kuin monet muut triplet. Yamahan tripleistä olen kans kuullut, että ne olis kans kevyimmästä päästä kolmipyttyisiä?
   
 4. Samikoo

  Samikoo Ultra RMK 800 1996 Indy Cross Country 1983

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Elä suotta ala osia haalimaan ja punnitsemaan. Eiköhän jostain löydy paino tuollekin koneelle. Pitää vaan uusia projekteja suunnitellessa pitää painonhallinta mielessä. ;) Ja tuolla vesikannella voi jo todistaa että sen on PAKKO olla kevyt.
   
 5. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Vähän on ollut hakusessa tuumaiset kuusiokoloavaimet, mutta tänään tuli katsottua Biltema vähän tarkempaan niin sieltähän semmoisia löyty. Olisin kyllä mieluummin ottanut semmoisia irtopaloja 3/4'' kiinnityksellä niin sais räikällä vääntää, mutta hyvä näin kun jotain löyty. :)
   
 6. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Pitkästä aikaa meni reissu ilman minkäänlaisia teknisiä ongelmia. Kerran tuli kaivatettua ihan hyvin jumiin risukkoon. ;D

  Vakioiden 47,5g painojen tilalle meni 54grammaset ja kyllä oli hyvä muutos. :) Meno on nyt vähän enemmän "all go, no sound"-tyylistä. Voima menee sinne minne pitääkin eli matolle, eikä pelkästään mölyn tuottamiseen ja hihnan polttoon.

  Kaasupohjassa kiertää nyt 8000-8200 eli hieman liian vähän, mutta hyvä se näin on. Ummessa leikkiessä tai liukkaalla leikkiessä kiertää jotai 8800. Umpisrallin jälkeenkin hihna ja kytkin eivät olleet niin kuumia kuin ennen, voi alkaa hihnatkin kestämään pitempään.


  Koropalaa en saanut laitettua tankoon, kun jarruletkun kierteet eivät sitten olleetkaan 3/8'' UNF, vaikka mittasin että ne on noin 10millisiä. On nämä jenkit vekkuleita veitikoita kun pitää käyttää mitä mielikuvituksellisempia kierteitä.
  Jarrukahvaan toi 3/8'' olis varmaan mennytkin paikoilleen vaikkei oikea kierre olekaan, mutta ei sitä siihen kannata pistää, menis kierteet pilalle ja pian korkkais jarruttaessa. Jarrusatulassa on ehkä tai sitten ei, joku 1/8 NPT eli putkikierre, kuitenkin eri kuin jarrukahvassa. Kävin hydrauliikkapajallakin osien kanssa niin vanhoista liitimistä pystyis kuulemma tekemään uuden pitemmän kunhan ne on tilannu jarruletkua.

  Kaasuvaijerin jatkokaan ei toiminut, siinä oli semmoinen säätöpalikka, mutta silti siitä ei saanut pituutta tarpeeksi löysälle, ja sen takia kaasuttimista olis pitänyt laittaa vaijerit melkein niin löysälle kuin mahdollista. Tällöin taas luistit eivät enää nousseet täysin ylös, kun vaijerin jakopalikasta loppui liikevara. No yritin sitten jotain kompromissiä, mutta sitten kaasu jäi päälle. Sinällään tuo protune kaasuvaijerin jatkos oli ihan laadukkaan oloinen, mutta pilattu liian lyhyellä sisävaijerilla. :(
   
 7. matti

  matti XRS 600 -07

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  All stock, ei mitään koropaloja ;) Rauhallista cruisailua reiteillä kevätauringossa!
   
 8. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Vakiona suurinpiirtein olen yrittänyt pitääkin, mutta koropala olis kyllä mukava kun ei tarvitsis ajella selkä kippurassa.
  Toi rauhallinen kruisailu ei oikein sovi minulle... ;D
   
 9. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Omaan laitoin Renthalin atv-stongan. Tanko nousi mukavasti ja ote leveni. Orkkis jarruletkukin ylsi just ja just :)
   
 10. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  On se 4'' koropalikka valmiin niin kyllä minä sen laitan, jos tankoa viitsin korottaa. Muutenhan Tangonvaihtaminenkin olis ihan hyvä vaihtoehto.
  Tänään viimeksi pikkuloikan jälkeen tuntui alastulossa, että nyt kyllä lähdetään tangon yli vauhdilla, mutta kyydissä pysyin. Matalasta tangosta on tosi hankala ottaa tukea, jos meinaa lähtiä etiäpäin lentämään. Ja muutenkin selkä kumarassa on vähän ilkeä ajella.
   
 11. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Ok. Itte totesin tuon stongan vaihdon parhaaksi vaihtoehdoksi, kun se orkkis tanko on niin onnettoman kapeakin.. Ja istuu kuitenkin vielä tuohon 90's lookkiin ;D

  [​IMG]
  [​IMG]
   
 12. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Hyvältähän tuommoinen Renthalin tanko näyttää ja sopii myös tyyliin. 8)

  Minulla on semmoiset punaiset rumat, mutta hyvät Pollen 90-asteen lisävarustekoukut tangon päissä. Niiden laiton jälkeen ei ole tangonkapeus ainakaan minua haitannut.

  Onkos Polle pelannut hyvin?
   
 13. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Olihan vaan sunnuntaina komeat ajokelit noin 120km tuli ajeltua kaverin kanssa auringon paisteessa ja Pollet pelas hienosti. 8)  Ajotauoilla XLT aina ensimmäisellä käyntiin ja yön jälkeen kahdella nykäisyllä. :)
  Yhden kerran laskin kulutusta noin suurinpiirtein niin 28 l/100km meni patikkoisessa reittiajossa.

  Mutta ainahan jotain parannettavaa ja säätöä pitää olla. ;D Ummessa toimii hienosti nämä raskaat painot, mutta pitemmällä reissulla huomas että tietynlaisessa patikossa kaipaisin vähän kierrosherkkyyttä lisää, että sais keulaa nopeammin kevennettyä kaasulla. Osakaasulla jos ajaa niin kaasua pitää painaa aika voimakkaasti, että kone ''herää'' ripeästi alueelle.

  Tarkoitus olisi vähän hienosäätää noita 54grammaisia, hiomalla taustapuolen nurkasta vähän pois. Sitten vierekkäin verrata, että jokaisesta lähti saman verran. Varmaan aika äkkiä vaikuttaa, kun ottaa ainetta sieltä kauimmaisesta päästä kiinnityspulttiin nähden.
   
 14. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Juu tuon Renthallin kans on hyvä ajaakkin :)

  Ja polle on pelannu kyllä aivan liiankin hyvin, elikkäs kohta varmasti porsii jostain ;D
   
 15. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Nyt on tangonkorotus tehty, vaikka meinas vähän vastustaa...
  Sain viimein uuden jarruletkun oikeilla, liittimillä, mutta siinä uudessa kahvan puoleisessa nipassa oli niin lyhyesti kierrettä, että ei saanut enää kirittyä vanhoihin alkuosasta kärsineisiin jenkoihin.

  No minäpä sitten keksin ottaa kahvan irti ja purkaa osiin. Sen jälkeen laitoin M10 Recoil-irtokierteen sinne lukitteen kanssa. Uuden M10 nipan tein normaalista pultista, johon pieni reikä läpi ja kantaan vähän upotusta johon törkkäsin sen tuumakierteisen nipan ja mig-liimaa reilusti. Tämän uuden nipan pyöritin kahvaan kierreteipin kanssa. Sovite onnistui tosi hyvin ja olin tyytyväinen...

  Tämän jälkeen sitten aloin kasata kahvaa, mutta eihän vanha laajentunut jarrumännän huulitiiviste mennyt käsivoimin sisään, joten oli pakko yrittää ruuvipuristimella. Ja rikkihän se tiiviste meni. :mad: Lauantaina sitten kävin kaikissa mahdollisissa auki olevissa liikkeissä, mutta ei missään ollut sopivaa hyllytavarana. Autotarvikeliikkeestä ostin kuitenkin 2kpl jotain tuumakokoista jarrusylinteri tiivistettä, joissa oli sisäreikä oikean kokoinen. Ne oli tuplaten leveämpiä ja niissä oli kaksi tiivistehuulta peräkkäin. Leikkasin kummastakin sen pienemmän tiivistehuulen irti ja laitoin mäntään ne kaksi peräkkäin. Loppujen lopuksi se näytti ihan pätevältä väliaikaispatentilta ja se vielä jopa toimiikin ihan hyvin. ;D Jarru on lähes aina normaali, mutta joskus vaatii tuplapainalluksen, että tekee paineen.

  Täytyy tilailla oikea tiiviste, ettei tarvii ajella tämän kappaleen tahdissa: http://www.youtube.com/watch?v=a64yoAVpyF4 ;D

  Samalla kun vauhtiin pääsin remontin kanssa, niin vaihdoin Ferodo SinterGrip Off-Road -jarrupalat. Entiset oli jo lähellä vaihtorajaa, mutta olis niillä vielä hetken jarrutellut.

  Vaijerin jatkopalakin tuunattu toimivaksi pitemmällä sisävaijerilla, ja nyt on sopivasti löysää alussa ja luistit saa kattoon asti kun tarve vaatii. :)

  Tuommoinen siitä tangon korotuksesta tuli. Kyllä helpottui ääliörinkien pyörittely ja selkä tykkää, kun ei tarvitse kumarassa olla jatkuvasti. :)
  Ja semmoinenkin hyvä puoli tässä tangonkorotuksessa, että jos en olis alkanut korottamaan tankoa en olis huomannut halkeamaa tangossa ennen kuin kaasukahva olis jäänyt käteen reitillä. Nyt on sekin mig-liimalla korjattu ja maalattu.  Kytkimen painoja hiukan kevensin. Kuvassa mustaksi maalatulta kohdalta hioin palan pois. Takimmaisena vertailun vuoksi kevyt vakio paino, joka oli malliltaan samanlainen tuolta kohdin. Ihan hyvä muutos oli, jaksaa kiertää vähän herkemmin.
  Nyt vasta huomasin, että noissa raskaammissa painoissa, on pieni kulman muutos alussa, ilmeisesti niin sanottu "lähtökuoppa"?  Niin ja pitihän se tällä käydä Arienssi hakemassa kotiin, kun hyytyi keskelle peltoa eilen. Eikä oppinut käyttäytymään vaikka yön oli yksikseen pellolla. ;D Kevyseen tuli Pollen perässä narunjatkona.
   
 16. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Taas kerran hieno keli ajella. Vähän ollut plussan puolella päivät jo pitkään, mutta silti lumi on ihan puuteria pinnasta 30cm. Alla on vanha suojalumikerros niin mihinkään ei kuitenkaan jää kiinni helposti pätkälläkään vaikka lunta edelleenkin kaikestaan noin 70cm.

  Kyllä on helppo heittää kyljelleen korkealla tangolla umpisessa ja pyöritellä ääliöitä tai kurvailla muuten vaan, kun vertaa entiseen. :D
  Istualtaankin ihan ajettava kunhan aluksi tottui, mutta mittareita ei näe istualtaan ajellessa.  Kyllä tuo kone piristyi painojen hiomisella, eikä tunnu silti hihna luistavan umpisessa.

  Mutta mitähän rötäämistä kone pitää pintakaasulla tasaisesti ajellessa? Muuten pelaa hienosti. Voiko johtua näiden painojen alkuosassa olevista "lähtökuopista", jos ne ei jotenkin sovi tälle moottorille. ??? Ei kauheasti haittaa, mutta vähän kumma juttu.

  Edit: Juolahti mieleen, että toi röpellys pintakaasulla, johtuukin ehkä tuosta putken paisarista. Täytyy kokeilla ens viikonloppuna sitä vakio paisaria, missä on se tötterö sisällä. Putki kun on jousilla kiinni niin vaihto ei kauaa kestä. En putken vaihdon jälkeen heti ensimmäisillä testilenkeillä kokeillut ajella tasakaasulla, vaan testiajo oli suurimmaksi osaksi kiihdyttelyä ja leikkimistä pellolla.

  Edit 2: Ei johtunut rötääminen putkesta, vaan pitkät vakiovälitykset yhdessä raskaiden lähtökuopallisten painojen kanssa vain hyydyttää alaväännöttömän (ei VES) moottorin totaalisesti.
   
 17. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Viime talvena ei ollut lunta ja tänä talvena ajot jäänyt aiemmin kotipellolla ja jäällä pörräilyyn.

  Tänään sitten ensimmäinen kunnon ajokerta melkein kahteen vuoteen. Ja pitihän sitä vähän kiilakoppavanhusta kiusata patikossa ja hienosti toimi kaikki. 8) Luntakin alkaa olee semmoset puolimetriä.

  [​IMG]

  20150131 130149

  [​IMG]

  20150131 130134

  Blingfactorylta tuli ostettua astinlauta vahvikkeet mallia 2, enää ei lipsu jalat. :)

  [​IMG]

  20150130 155734 astinlauta
   
 18. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Kiilakoppa lämmittää aina mieltä 8)
   
 19. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Vieläkös täältä löytyy tietäjiä kiilakoppiin? :)

  Eli haluaisin lyhentää nykyisiä vakiovälejä 21:39, kun pahoissa paikoissa umpisessa sekä joskus metsässäkin menee jatkuvasti kyntkentäkierroksilla ja täällä on niin huonokuntoisia uriakin, että välillä vaikeuksia pitää kone alueella kun joutuu hiljaa ajamaan jossain risukossa tai kyykkimään kellahtaneiden puiden ali. ;D Hihnojakin on tullut tuhottua vuosien aikana tällä laitoksella ihan komea nippu.

  Rensun laskurin mukaan nykyisillä väleillä menee 162 km/h @ 8700rpm.
  http://www.rensu.net/index.php?valikko=RXL&sivu=kmhlaskuri

  XLT RMK:ssa ainakin on 18:39 välit samanmittasella 66P ketjulla, joten ainakin 18 ylärattaalle pitäis riittää vakioketjun kirivarat.

  Sanokaapas kuinka paljon vaikuttaa normiajossa kahden tai kolmen piikin ylärattaan pienennys perstuntumalla? Vaikuttaakohan pari piikkiä hitaassa ajossa merkittävästi? Itse olisin kyllä enemmän 18 piikkisen kannalla jos vain semmoisen jostain löytäis, kun silläkin kulkuja ihan tarpeeksi.

  Rensun laskurin mukaan:
  18:39 @8700rpm kulkee 139 km/h
  19:39 @8700rpm kulkee 146 km/h


  Entäs mikä on oikea ratastyyppi? Ilmeisesti 13W, mutta onko sisäkehällä 15 uraa? En viitsisi etukäteen purkaa ja katsoa jos joku vielä muistaisi näin vanhoja asioita. :D

  Jos yhtään auttaa niin Polariksen varaosaselaimen mukaan alkuperäisestä 21p ylärattaasta lukee.
  3221062 SPKT,21T,(13W),15T SPLINE (13W) Onko tuo 15T sisäkehän hammastus?
  Ja ketju:
  3224051 CHAIN,66P,(13W),SILENT (13W)

  Pää ihan pyörällä kun näitä rattaita näyttää olevan niin joka lähtöön. ???

  EDIT: Löysinköhän oikean 18p rattaan? Ainakin tilasin semmoisen. ;D
  http://www.xsports.fi/tuotteet.html?id=225/2337
   
 20. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Ratas tuli jo tänään postin mukana ja täytyihän se laittaa heti paikoilleen. On muuten valtava ero 21:39 ja 18:39 väleillä!

  Nyt kärsii ryömittää ihan hiljakseen umpisessakin ilman hihnan luistatusta. Umpisessa tuntuu älyttömän ketterältä kikkailla kun jo pikku vauhdissa alkaa tapahtumaan heti kun koskee kaasuun. :D

  Kovemmissa kiihdytyksissä tuntui vähän niinkuin mitään ei tapahtuisi ja kone vaan huutaisi, mutta irtolunta sen verran että tela tais vaan lyödä joutavaa. Painot, kyllä vaihtuu hieman raskaampiin tässä lähiaikoina.

  Reitille en vielä ehtinyt kokeilemaan, mutta varmasti on parempi ainakin hitaammilla reiteillä. Hyvältä muutokselta vaikuttaa. :)
   

Suosittele tätä sivua