Polaris XLT Special 1996

Keskustelun 'Esittele kelkkasi' on aloittanut käyttäjä XLT_SPECIAL, 11/1/13.

 1. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Paremmin suojaavalta näyttää tuo Holeshot verrattuna Pollen omaan panssariin. Pollen panssari on tosi kapea tukivarsien jälkeen. Oikeastaan takaosa taitaa olla vaan kiinnitystä varten siinä. Mutta kelkan näköä sekin parantaa omasta mielestä selvästi.

  Tiesinkin entuudestaan, että pitkäjoustoihin ja vanhempiin XC-100:n on eri panssarit. Jännästi tuossa asennusohjelapussa lukee kumminkin 1995 XLT SP ja 1995 RXL. Eikös ne oo kumminkin XTRA-12 vehkeitä jo.

  [​IMG]


  Täytyy harkita sitä jousen vaihtoa kytkimeen. Varmaan tulisi terävyyttä lähtöön, vaikka ihan hyvin se lähtee nytkin jopa umpisessa liikkeelle, mutta ainoastaan semmoinen alkurepäisy puuttuu.


  Lisäksi toissaillan ajelulla kaasukahvan turvakytkin meinas välillä sammuttaa koneen kun päästi kaasun, mutta vika oli onneks yksinkertainen. Kaasuvaijeri oli vaan aavistuksen löystynyt ja tuli säädöllä kuntoon.
   
 2. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Testing, Testing...

  Joo elikkäs Matkahuoltoon tulla tupsahti Teamin 150-310 jousi, ja kyllä oli mainio muutos. :D 53 gramman painojen kanssa kytkyt on nyt 5000 rpm tienoilla ja maksimikierroksetkin nousi juuri sopivasti.

  Vaikka aikasemmin ehdinkin jo kirjoittamaan, että kiertää sopivasti täyskaasulla niin sään lämpeneminen kaiketi vei seokset sen verran rikkaalle vakiosuuttimilla, että alkoi vähän tuntumaan tukkoiselta meno sillä vakio 120-300 jousella. Maksimikierrokset tahtoi jäädä 8000 pintaan nollakelillä ja kaasuun vastas vähän hitaasti.

  Tuskin kylmemmässäkään kelissä kiertää yli tällä uudella jousella. Mutta kyllä se varmaan sitten pikkuisen enempi ottaa jenkaa pakkaskelissä, kun vähän tulee voimaa lisää.

  Vapaana selvästi pitempi tuo uusi jousi. Teamin jousen väri sattui aika sopivasti originaalin kanssa samaks. :)
  [​IMG]

  Sitten kokeilin tehdä vähän oikeaoppisemmaksi lähtökuopat niihin minun kevennettyihin 10-54 painoihin. Ne on kevennettynä 52 grammaiset tai jotain sinnepäin, koska aavistuksen herkemmin kiertää niillä mitä 53 g painoilla. Uuden 150-310 jousen kanssa kytkennät nousi melkein 6000 rpm ja lähdössä ei ollut minkäänlaista luistoa. Oli aika kisanen tunnelma kun ajoi ryömitysvauhtia niiden kanssa kaasua lipsutellen. ;D

  Täyskaasulähtö oli aika holtiton lähteä kun ei pitoa piisannut ollenkaan, koska kertarysäyksellä kytkee vedon hirveillä kierroksilla. ;D Pienemmällä kaasulla lähtö oli vielä epämukavampi, koska nykäisi ja heti perään kierrokset tipahti hetkeksi alemmas jonka jälkeen vasta mentiin. Tuntui, että jatkuvassa käytössä jotain särkyy, joten aika nopeasti meni normaalit painot takaisin.

  Modipainot ja verrokkina normaalit. Nuo modatut on tullut minulle käytettynä ja niissä oli jonkinlaiset lähtökuopan viritelmät ennestään, mutta syvin kohta oli tehty vähän liian lähelle reikäpäätä. Hion sitten tavaraa pois siitä kohti missä rullat koskee painoja, joten sen takia on nuin pitkästi lovea.
  [​IMG]

  [​IMG]


  Kännykän sekoilevalla testiohjelmalla yritin mitata kiihtyvyyksiä lähtökuoppapainojen kanssa ja tämmöiset lukemat tuli huonolla pidolla. 0-60 km/h : 2,9 s ja 0-100 km/h noin 5,7 s. Ihan varma en ole nuista ajoista kun se ohjelma oli liian herkkä, joten mittaus saattoi alkaa jo paikallaan ollessa ja silloin aika saattoi olla tyylin 20 sekuntia. Yhden kerran sain tuon 0-60 mitattua järkevällä tuloksella ja silloin loppui suora kesken joten 0-100 tulos jäi mittaamatta. Mutta katsoin sitten yhdestä ennen aikojaan alkaneesta mittauksesta, että 60-100 aikojen väli oli 2,8 s. Siitä sain 0-100 kiihtyvyydeksi: 2,9 s + 2,8 s = 5,7 s.

  Nuo lähtökuoppa painot oli hirveät ajaa ja pelotti, että jotain särkyy lähtörysäyksissä, joten aika nopeesti meni tavalliset 53 grammaset takaisin. Täytyis kokeilla niilläkin saada kiihtyvyys mitattua. Perstuntuma sanoo, että enemmän lähtöjä 53 grammasilla, koska liikkeelle pääsee ilman kauheaa sutimistakin.

  Paljonkohan nykypäivän vakio 600 menee 0-100 aikaa tehdassäädöissä?


  Lisäksi voimalinjan kanssa värkätessä tuli huomattua, että oli parin sentin halkeama moottorintuen telineessä. Tuli se siinä sitten samalla turautettua migillä ja eikä edes palanut koko vekotin vaikka melkoisen öljyinen onkin moottoritlan pohjalta. ;D

  [​IMG]
   
 3. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Tuolla on jotain aikoja :) Ei taida vanhuksilla olla oikeen jakoja, mutta näissä onkin sentään viilistä ;D

  http://harry.pic.fi/blog/21/Polariksia+vuosien+varrelta/
   
 4. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Kiitti hyvästä linkistä. :)

  Paremmissa olosuhteissa lähti vielä vähän ajasta pois. 60-100 väli taittui 2,1 sekunnissa. :D Paikoillaan oli 53 g normaalit painot ja tankki oli melkein täysi. Mittaus alkoi taaskin etuajassa niin paikoiltaan en saanut järkevää lukemaa, mutta jos aiemmin kuoppapainoilla onnistunutta mittausta käyttäis laskussa eli 2,9 s 0-60 km/h niin 0-100 menis silloin 5,0 sekuntiin. Tuntuu kyllä, että lähtee paikoiltaankin nopeempaa normaaleilla painoilla kun ei sudi niin valtavasti lähdössä. Väittäisin, että ihanneolosuhteissa menis kyllä 4 alkavaan lukemaan. Kun sais vaan kunnolla mittauksen onnistumaan...

  Saas nähdä mitä vielä kerkiää tänä talvena hajota, mutta tähän mennessä on kyllä ollut melko vähän mitään ongelmia. Kaasuvaijerin jatko katkes viikko sitten ja sekin meni 150 m päässä kotoa. Tänään lähti telaston rajoitinremmien rauta irti toiselta puolen. Onneksi siinäkin oli vaan pultti pyörinyt auki, eikä ollut katkennut sisään, niin oli nopea homma korjata kun tuumaruuvi laatikosta vielä sattui löytymään sopiva pultti.

  Sopivan kovaksi tamppautuneessa patikossa on viissin niin hyvä pito, että matto matto hyppi välillä vetarilla yli kun on tullut pidettyä aika löysällä sitä. Vähän kiristin niin tuntui asettuvan sekin vaiva. :)

  Videonpätkääkin on tulossa tämänpäivän patikkorallista.
   
 5. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Hieno keli oli päästää! 8)
  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  Tuli teletappiantenni elikkä Gopro laitettua kypärään kiinni, ja tuommoista pätkää tuli tällä kertaa.
   
  Viimeksi muokattu: 17/11/16
 6. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Viikko sitten perjantaina en malttanut enää odotella talvea niin piti jokunen kilometri käydä heinäpellolla kiihdyttelemässä muutaman sentin lumilla. Ja vähän rantapenkan vieressä pyöritellä rinkiä jäällä. :) Sitten Polle pääsi takas latoon odottelemaan parempia ajokelejä.
   
  Viimeksi muokattu: 17/11/16
  Broadspeed tykkää tästä.
 7. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Alkutalvi oli tosi vähäluminen niin kelkkailut jäi aika vähille, vaikka vähän tuli kuitenkin kolisteltua menemään. Nyt muutamien viikkojen aikana lumimäärä on yli tuplaantunut ja lunta on nyt ainakin 40 cm.

  Puhelin on hyvä olla kelkkaillessa toimintakunnossa kaiken varalta ja kartat sekä puhelimen kamerakin ovat mukavia keksintöjä. Joskus on kuitenkin ollut puhelimen akku tiukilla kylmässä jos ei ole muistanut hiljattain ladata niin tuli laiteltua usb-pistorasia kelkkaan ja akuttomassa vehkeessähän täytyy vaihtovirta ensin tasasuunnata. Alumiinilatan palaan pulttasin tasasuuntaussillan lämpötahnan kera ja sama pultti pitää myös pientä muovirasiaa siinä tasasuuntaajan päällä. Tasasuuntaussillan perässä on sitten vielä kondensaattori vähän virtaa tasoittelemassa. Liitokset on tinattu ja rasian sisään pursotin sikamassaa että tärinä ei pääse tekemään tuhojaan liitoksille. Kelkasta tulevassa vaihtovirran johdossa on lisäksi sulakepesä, jossa on 7,5 A sulake.

  Tasasuuntaimen osaset:
  [​IMG]

  Tasasuuntaussilta ja bilteman muovinen abikoloota pultattuna alumiinilattaan:
  [​IMG]

  Liitosjohdot kelkkaan:
  [​IMG]

  Asennukset:
  [​IMG]

  Puhelin latautuu: :eek:
  [​IMG]

  Helmikuun alkupuolella yhdellä reissulla telapyörä lensi ties minne, onneksi oli liukurungon sisäpuolella kolmas pyörä juuri tällä samalla puolella niin matka ei katkennut ja huomasinkin pyörän puuttumisen kelkkaa peitellessä. Laakeri oli ilmeisesti leikannut aika rajusti kiinni, kun akseliin jääneestä sisäkoolista oli kunnon pala pois. o_O
  [​IMG]

  Ebaysta löytyi uudet alkuperäiset pyörät, paitsi juuri samaa väriä en löytänyt.
  [​IMG]

  Vanhan sisäpyörän ja vasemman puolen ulkopyörän laakeroin uudelleen. Leikkasin akselin putkesta palat pois ja nyt on liukurunkojen sisäpuolella tuplapyörät. Alkuperäiset laakerit eivät kestäneet kuin 21 vuotta, niin toivottavasti nyt nelipyöräisenä kestäis vähän kauemmin kuin kolmipyöräisenä. :D
  [​IMG]

  Aika mukavasti näiden uusien pyörienkin väri passaa tähän kelkkaan: :cool:
  [​IMG]

  Tänään tuli ajettua yli 70 mailia eli vajaat 120 km. Kelkka pelas hienosti ja lunta oli tarpeeks niin oli kyllä hienoa päästää menemään. :cool:
   
  Viimeksi muokattu: 12/3/17
  vectoori ja JepaJonttu tykkäävät tästä.
 8. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Torstaina tuli mentyä Pollella iltavuoroon töihin kun oli niin hieno aurinkoinen päivä. Sopivasti venähti kotiinpääsy pitkäksi 23:40 asti, mutta olihan se ihan veikeä kokemus ajella keskellä yötä kelkalla kotiin. :D

  [​IMG]
   
  vectoori tykkää tästä.
 9. Meukowi

  Meukowi Well-Known Member

  Nuo liitokset tasuriin, käytitkö kaikkia 4 liitintä ja mistä maan usbiin <:D
   
 10. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Johdot on tinattu tasurin jalkoihin ja sikamassalla varmistettu ettei tärise poikki.

  Tasurissa pitäisi olla merkittynä ainakin osa jaloista. Tasurin kahteen vastakkaiseen nurkkaan tulee vaihtovirtajohdot joiden keskinäisellä järjestyksellä ei ole väliä eli toinen kelkan maahan ja toinen vastakkainen tasurin nurkka kelkan virtapiuhaan. Kahdesta jäljelle jäävästä tulee tasavirtaa pihalle eli toinen on miinus ja toinen plus, näiden kahden johdon väliin laitoin kondensaattorin virtaa tasaamaan. Siitä ne voi vetää suoraan pistokkeelle. Tasasuuntaussillan jälkeen ei saa enää maadoittaa, koska se ohittaisi toisen puolen tasurista.

  Tuommonen kuva löyty googlella:
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 3/12/17
 11. Meukowi

  Meukowi Well-Known Member

  Ouraiit kiitos tästä :)
   
 12. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Lunta alkaa olla ihan mukavasti, mutta jäät ei kestä niin se vähän (tai oikeastaan aika paljonkin) rajoittaa ajoreittejä.

  Sen verran kovasti alkanut puskemaan niin kovalla, kuin pehmosellakin että tuli hommattua uudet sukset.o_O
  [​IMG]

  Entiset alunperin Edge Pollen muovisukset olikin jo parhaat mailinsa nähneet ja varsinkin toinen rauta oli ihan loppu.
  [​IMG]

  Powder Prot paikoillaan. Satuloina on 35-304C -kisamallin kolmeen pulttiin kiinnittyvät satulat. Sukset takimmaisissa kiinnitysreijissään jolloin pitäisi olla rauhallisempi ja kevyempi ajettavuus. Ohjainraudat ovat Powder Pron alkuperäiset lyhyellä kovapalalla varustetut.
  [​IMG]

  Kovaan puskemiseen tottuneena meinasi koeajolenkillä pari kertaa kaatua koko laitos, mutta kun vähän totutteli niin kyllä nyt on hyvä ajella. Kääntyy kuin ajatus ilman että tarvitsee jarrulla naputella painoa etusuksille. :D

  Vähän pelkäsin että on liian raskas ajettava, kun porukka on foorumin perusteella Puuteri Pro:n kantteja ilmeisesti höyläillyt matalammaksi, mutta ainakin tähän kelkkaan minun ajotyylillä vaikuttaa tosi hyvältä alkuperäisenä sekä kovalla että pehmeällä.

  Sitten menin tankkaamaan ja sen jälkeen huomasin, että eihän tässä ole enää jarruja. :D Ilmeisesti jarruvalokatkaisijan läpi laski jarrumehut pihalle. Alkuperäinen Polariksen katkaisija maksaa hunajaa, mansikoita ja vielä painonsa verran kultaa päälle, mutta onneksi yleismalliset auton katkaisijat pitäis sopia. Kierre on ilmeisesti M10 tai 1/8'' NPT, veikkaan jälkimmäistä. Täytyy joulun jälkeen laittaa kuntoon.

  Hyvää Joulua!
   
  Viimeksi muokattu: 26/12/17
  Jani Sipola tykkää tästä.
 13. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Nyt on taas jarrut. :)

  Jarruvalokatkaisijan kierre oli se mitä etukäteen arvelinkin eli 1/8'' NPT. Alla olevan kuvan mukainen katkaisija käy alkuperäisen tilalle, jos sattuu alkaa vuotamaan.
  [​IMG]
   
 14. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Nyt kävi näin: :eek:

  [​IMG]
   
  Fudge tykkää tästä.
 15. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Alko voima pakottaan....
   
  XLT_SPECIAL tykkää tästä.
 16. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Jatkossa täytyy pitää yksi tulpanhattu irti. :)
   
  Fudge tykkää tästä.
 17. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Laitetaampas tänne välillä juttua ja kuvia tuhoista, sekä pikku näpräilyistä osia odotellessa.

  Vetarihan meni poikki kerrasta yhtään varoittamatta, patista kaasulla keulaa keventäessä sähkölinjalla. Hirveä pärinä alkoi ja meno loppui siihen. Ensimmäinen ajatus oli, että alustasta särkyi tai irtosi jotain ja siksi matto pääsi löysälle. Alustaa tutkiessa kaikki näytti olevan ok, paitsi matto löysällä. Ajattelin että vetarin laakeri varmaan hajosi ja akseli siksi vinossa.

  Puolisen kilometriä sitten olin ohittanut juuri auratun metsäautotien kohdan. Ketutti ja ajattelin että särkykööt lisää mitä särkyy, mutta kelkka siirtyy sinne. Työnsin sarvista avuksi mitä jaksoin ja varovaisella kaasun käytöllä liikkui juuri ja juuri eteenpäin hirveän pärinän saattelemana metsäautotien päähän asti ja soitin sitten apuvoimia paikalle peräkärryn kera. Kelkkahan ei ollut vielä kertaakaan ollut meidän kärryn kyydissä Powder Pro -suksilla. No eihän se leveyden puolesta kärryyn tietenkään mahtunut. :mad: No onneksi oli työkalupakki auton perässä niin sai irroitettua toisen suksen ja päästiin kuljettamaan kelkkaa kotia kohti.

  Tallissa huomasin että vetarihan se on keskeltä poikki ja laakerivika oli siitä johtuva eikä toisinpäin, koska öljytkin ulostautuivat vasta kun olin jonkun matkaa väkisin ajanut akseli poikki.

  Vetari oli kestänyt 22 vuotta vaikka selvästi oli katkeamiskohdassa syvä onkalo, eli jonkun sortin valuvikaa ollut teräksessä.
  [​IMG]

  Ketjukopan alalaakeri oli lievästi vaurioitunut. :D Samoin ketjukopasta pala pois laakerin lukkosokan kohdalta ja vinossa pyörinyt ratas naarmuttanut kopan kannen. Rattaissa ja ketjussa myös pientä ylihyppimisen jälkeä.
  [​IMG]

  Alkuperäinen katkennut akseli ja ostamani samanikäisen Ultra SP:n akseli. Reunimmaiset vetopyörät olivat molemmilta puolilta luistaneet reunaan päin niin paljon kuin telatunnelissa leveyttä riitti.
  [​IMG]

  Ultran ja XLT:n akseleiden ainut ero näyttäisi onneksi olevan akselin kylmäpää. XLT:n akselissa on sorvattu pitemmälle laakerin alue, jotta mahtuus leveämpi kuusikoloruuveilla lukittuva laakeri. Ultran laakeri tulee vain tiukalla sovituksella akseliin.
  [​IMG]

  Alustaan uusin samalla kaikki loput 10 laakeria. Viimetalvena tuli vaihdettua kääntöpyörien laakerit. Kaikki alustan laakerit ovat 6205 2RS tyyppisiä eli samaa kokoa kuin ketjukopassakin, jossa kylläkin ilman pölysuojia. Lisäksi alustan liukumouvit tuli uusittua. Myös kaikki iskarit lähti huoltoon ja pyysin etupukkiin vähän lisää sisäänmenovaimennusta. Eli jotain hyvää tässäkin hajoamisessa, kun tulee laitettua alusta hyvään iskuun melkein samalla vaivalla. :)
  [​IMG]


  Ketjukoppa tulee purkukelkasta. Rattaiksi ja ketjuiksi ajamattomat uudemmat Hyvo-malliset, joiden pitäis olla kestävämmät ja aavistus enemmän voimaa kuulemma jää matolle. Tuskin paljon käytännön merkitystä, mutta eipä hinnoissakaan eroa ole. Välitys tulee olemaan 41:20 eli aavistuksen pitempi kuin paikoillaan ollut, mutta edelleen vakiota paljon lyhyempi.  Kelkkaromujen seasta pengoin esille kaksi kampuran hajoamisessa jäljelle jäänyttä ehjää uudempaa 1997---> palotilaa ja tilasin kraateroituneen tilalle ebaystä yhden lisää. Tehojen pitäisi nousta 92 ---> 97 hp. :cool: Joskus kun oli uudemmat palotilat paikoillaan niin kyllähän se kelkka vähän pirteämpi oli.

  Vakiovaimenninta ihmettelin kun käteen oli niin raskas. Kalapuntari näytti, 5,7 kiloa. Sisäänmenotorvessakin ainevahvuus on 3,5 mm terästä ja muualtakin varmaan 2 mm. Amerikkalaiset eivät pahemmin raaka-aineissa säästele. Tilasin SLP:n vaimentimen (09-214), joka ei kaiketi ole niitä aivan pahaäänisimpiä mökäpönttöjä. Sillä pitäisi keulan keventyä noin 3 kiloa.
  http://www.startinglineproducts.com/catalog.cfm?pageID=detail&catalogID=3&productID=194
   
  Viimeksi muokattu: 10/2/18
  Broadspeed tykkää tästä.
 18. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Ohoh, ompa vaan jännästi hajonnut vetari o_O Tuon osan luulisi viimeisenä antautuvan, mutta materiaalivikahan tuossa on ollut.

  Nuo triplepollen putket painaa tosiaan kuin pahempikin synti. RXL:ssä on mulla SLP tripleputkisto, ja se on about puolet kevyempi, vaikka on kolme putkea ja vaimenninta :D Twinipolleissa on seinämäpaksuudet vähän maltillisemmat, ja ne on ihan järkevissä painoissa.
   
 19. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Putken pakosarja ja paisari ovat kumminkin melko keveitä ja ainevahvuus järkevä, mutta sitten vaimentimen kohdalla on järki tai ohuempi pelti loppunut varastosta. :D

  Tripleputkethan ovat pitkään houkutelleet, mutta XLT:n kampurat eivät kuulemma kestä niitä kierroksia (+9000rpm) mitä teharit vaativat, että Woimaa saa kunnolla ulos.

  Saattaa tietysti olla, että ne kampurat ovat vähän yksilöitä, kun jenkkien juttujen mukaan ei kestä ollenkaan ja toiset taas sanoa että hyvin kestää. Ilmeisesti kytkimen puoleiset kiertokangen limput vaarassa pyörähtää tai sitten menee kytkimen puoleinen päätylaakeri.
   
  Viimeksi muokattu: 7/2/18
 20. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Osia haaliessa mennyt tovi aikaa ja vähän ajanpuutetta ollut niin vieläkin on kelkka vähän levällään, mutta kasaanpäin menossa. Etuiskarit ja alustan iskarit laitoin paikalleen. Ostamaani käytettyyn ketjukoppaan vaihdoin uudet laakerit ja stefat.

  Palotilat vaihdoin uudemman mallisiin, ja kyllä niissä silmin nähden on eroa. Oikea on uudempi.
  [​IMG]

  [​IMG]

  Samalla kun kannet oli pois tuli sylinterit vilkaistua, ettei ole mitään naarmuja tai vastaavaa. Kaikki näytti olevan hyvässä kunnossa.

  Nyt pitäis olla kaikki osat, muuten paitsi nopeusmittarin pyörittäjän uuden "sulake" tikun taisin hukata.
   
  Broadspeed tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua